Dodaj do ulubionych

'stanikowe ślady" :(

21.04.13, 09:18
Mam dość obfity biust, stanik dobrze dobrany nie raz przez brafiterkę, rózne modele staników ale ogólnie delikatną skórę. Każdy stanik mnie obciera mam i tam gdzie ramiaczka i tam gdzie obwód brzydkie obtarcia. Nie wiem juz co mam zrobić kiedy praktycznie kazdy stanik moja skóre obciera, a bez stanika chodzić nie mogę chociazby co jakis czas bo mam spory biust. Nieestetycznie takie obtarcia wygladają. Schodzą w lato kiedy jestem nad morzem i siedze w stroju jednoczesciowym. Boję się, że w koncu mi zostana takie obtarcdia na zawsze i juz nigdy nie zniknal, nawet w lecie. Co ja mogę zrobić? czy ktoras ma podobny problem z delikatna skorą?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 09:45
      jestes pewna, że masz dobrze dobrany stanik.
      dodam, że lepsze forum do tego pytania jest tu
      forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
      • ewawa0 Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 09:54
        dziekuje zapytam smile tak jestem pewna, ze mam dobrze dobrany stanik. Wlasnie tak sie przygladam i nie wiem moze jestem jednak uczulona na cos w staniku i taka alergia kontaktowa(do dermatologa sie musze wybrac). Problem mam wlasciwie odkad zaczelam nosic stanik ale od niedawna widzę ze problem sie nasila.
        • mayaalex Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 16:51
          Alergia tez moze byc. Moja mama jest uczulona na niektore gumki w gatkach wink
    • rosapulchra-0 Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 09:54
      Tytul posta zasugerowal mi, ze znalazlas stanik kochanki meza w domu lub aucie.. no co? suspicious Niedziela rano..
    • eliszka25 Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 10:08
      ja bym miala watpliwosci, czy stanik masz faktycznie dobrze dobrany. poza tym moze byc tak, ze rozmiar jest ok, ale stanik jest jakos tak uszyty, ze obciera. mam kilka takich stanikow, ktore nosze tylko czasami, bo wlasnie - sa slicznie, leza idealnie, ale obcieraja albo pod pachami albo przy laczeniu ramiaczko-miseczka. tez mam spore piersi, bo wg braffiterki miseczka e, ale ogolnie z jej porad zadowolona nie jestem i wiecej nie poszlam. przekonalam sie za to, ze sama umiem dobrac stanik i juz od lat zakladalam go w taki sposob, jak pokazala braffiterka. kobieta chyba jednak za wszelka cene chciala mi udowodnic, ze wie lepiej i odradzila mi stanik o kroju, w ktorym czuje sie najlepiej. za jej rada wybralam 2 inne, bo uznalam, ze profesjonalistka powinna wiedziec, co mowi. jednego nie nosze wlasciwie wcale, bo musialabym chodzic chyba zgieja w pol, zeby piersi go wypelnily, poza tym sciska mnie tak, ze jak pochodze 1 dzien, to potem przez 2 dni mam odcisniety czerwony slad pod biustem. drugi sciska nieco mniej i czasem go zakladam, ale tez nie powiem, zebym byla zadowolona. dlatego podziekowalam za porady braffiterskie, sama znalazlam sklep z odpowiednimi rozmiarami i fasonami stanikow i wybieram takie, jakie mi sie podobaja, a nie wg widzimisie pani braffiterki. dlatego moze upewnij sie, czy faktycznie stanik masz dobrze dobrany, bo braffiterki najwyrazniej bywaja rozne. ja mialam niestety pecha w tym wzgledzie.
      • sylki Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 10:12
        zgadzam się z każdym zdaniem smile
    • euphoria77 Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 11:26
      Spróbuj może staników sportowych także na co dzień. Ja tak robię i jestem bardzo zadowolona, polacem shock absorbery run, albo np Triumph triaction.
      • annajustyna Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 11:33
        Wlasnie. Dodatkowo biust w tych stanikach nie wyglada jak "cyce jak donice". co przy fiszbinach niestety czesto sie zdarza.
        • podkocem Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 16:55
          ja tam wolę cyce jak do nice niż takie pagórkowate płaskowyże tongue_out
    • helufpi Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 18:12
      > Mam dość obfity biust, stanik dobrze dobrany nie raz przez brafiterkę
      Masz źle dobrany stanik. Dobrze dobrany stanik można poznać nie po tym, że jest dobrany przez brafitterkę, tylko po tym, że się zapomina o jego istnieniu w ciągu dnia, a kształt biustu widziany w lustrze jest zadowalający. Bez sensu mieć "dobrze dobrany" stanik o ezoterycznym numerze miseczki i obwodu, jeśli uwiera albo biust wygląda jak kaczy dziób.
    • beverly1985 Re: 'stanikowe ślady" :( 21.04.13, 18:39
      Tylko nie idź do nawiedzonych brafitterek z lobby b., bo tam na każde pytanie maja jedna odpowiedź: masz za szeroki obwód pod biustem- zwęż obwód, wydluż ramiączka.
      Przerażają mnie rózne "blogi" na ktorych dziewczyny ścisniete do granic możliwości uśmiechają się, bo im biusty sterczą nienaturalnie do przodu. Ciekawe jak długo w takim opancerzeniu wytrzymają.

Mam kilka staników kupionych w "polecanych" sklepach, dobieranych przez brafiterki- we wszystkich czulam sie i wygladałam super- w sklepie. Gdy przyszło nosic stanik przez 18h dziennie to mina mi zrzedla i zaczeły się otarcia. Kupilam w końcu kilka niepolecanych, luźniejszych (i niestety brzydszych)- nosze na zmianę z tymi "dobrymi".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka