Dodaj do ulubionych

geje w sprcie

03.09.13, 09:02
czyżbym przegapiła wątek poświęcony temu tematowi?
A tak na poważnie co wy o tym myślicie ale bardzo proszę nie kierujcie się poprawnością i tym co modne tylko tym czy na prawdę gej ( ujawniony) odnajdzie się w piłkarskiej szatni. A bardziej ogólnie w sporcie zespołowym....

Obserwuj wątek
    • andaba Re: geje w sprcie 03.09.13, 09:16
      W ogóle nie wiem jaki problem.

Facet gej dla swoich szatniowych współtowarzyszy raczej nie będzie postrzegany jako obiekt seksualny, zreszta ma to samo co oni, więc powodu do wstydu nie widzę.
      Z kolei jak on zobaczy stado roznegliżowanych facetów to co? Rozum straci i będzie gwałcił?
      Najwyżej sobie popatrzy.

Nie wiem, może ja jakaś dziwna jestem, ale dla mnie większość problemów związanych z seksem i płciowością jes z d... wzięta.

A jak baba idzie, nie wiem, do straży czy policji i jest jedyną babą w "grze zespołowej", to co?
      Ślinią się wszyscy na jej widok, czy ona na swoich towarzyszy?

• czar_bajry Re: geje w sprcie 03.09.13, 09:28
        Ślinią się wszyscy na jej widok,

czasamitongue_out
        Wiesz piłka nożna jest postrzegana jako typowo męski sport a spróbuj sobie wyobrazić ujawnionego geja jako piłkarza np Legii...i tych fanów - kibicówsmile
        • triismegistos Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:27
          Ha ha, wyobraziłam sobie i poprawiło mi to humor, nie powiem big_grin
      • verdana Re: geje w sprcie 03.09.13, 09:28
        Ja też problemu nie widzę. Czy to znaczy, ze sportowiec hetero zgwałci pierwszą lepsza dziewczynę , jak ja zobaczy pod prysznicem? Bzdura jakaś.
        • volta2 Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:02
          temat u lisa w sumie bardzo fajny - ale tak spłycony i tak niedogadany, że szkoda było się za niego zabierać.
          rozumeim, że to skrócenie wynikało z zajęcia się na gorąco problemem Syryjczyków i stąd ta mizerota.

zabrakło czynnych sportowców, którzy mogliby wypowiedzieć się ze swojej perspekytyw - czy chcą czy nie chcą rozbierać się w obecności kogoś, dla kogo choćby i potencjalnie mogą być obiektami pożądania.
          bo sportowcy na emeryturze to se mogą pogdybać...

innym zagadnieniem jest kwestia kibiców a raczej kiboli... taki zawodnik byłby wg mnie narażony nie tylko na szykany ale i utratę zdrowia czy życia nawet

a za kibicami potem dochodzą kwestie sponsorskie i wizerunkowe...

• verdana Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:05
            No tak, w ten sposób można wyeliminować gejów absolutnie ze wszystkich dziedzin życia społecznego - bo inni nie życzą sobie ich tam widzieć.
          • czar_bajry Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:07
            zgadzam się z volta2 całość ma szerszy zasięg dziś na ten temat była rozmowa w PnŚ
          • vilez Re: geje w sprcie 03.09.13, 13:14
            > czy chcą czy nie chcą rozbierać się w obecności kogoś, dla kogo choćby i
            > potencjalnie mogą być obiektami pożądania.

Znaczy się, nikt by się nie mógł rozbierać gdziekolwiek, bo zawsze może trafić na kogoś, w kimś wzbudzi pożądanie (hetero lub homo, bez znaczenia, ale tak się składa,m, że akurat hetero pożądanie jest częstsze). Plaża, baseny, lekarz, jakakolwiek szatnia odpadają. Ale nawet ubrany może stać się obiektem pożądania, zatem lepiej nie wychodzić z domu. No i bać się głównie heretyków, bo to oni są liczebnym zagrożeniem.
    • cherry.coke Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:15
      Nie odnajdzie sie, bo go zgnoja i potraktuja wylacznie jako seksnapastnika. Ci co siedza cicho sie widac odnajduja.
    • kropkacom Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:24
      Ty tez lecisz na każdego faceta, którego spotkasz? Z którym zagrasz w piłkę? Lub zobaczysz pod prysznicem? Może nie rozumiem tego problemu po prostu big_grin
    • wuika Re: geje w sprcie 03.09.13, 10:28
      Rozumiem, że facet gej to w szatni się na wszystkich rzuci i/lub będzie dyszał żądzą, więc nici z wyników? Litości.
    • rosapulchra-0 Re: geje w sprcie 03.09.13, 11:32
      Czar-bajry, ty to jednak zboczenica jesteś wink

A tak na serio - kim jest gej? No kim? Jest cały czas facetem z krwi i kości, więc dlaczego nie mógłby uprawiać sportów zespołowych? Bo zobaczy kilka lub kilkanaście pośladków męskich w szatni? I myślisz, że na ich widok tak mu stanie, że sobie oko podbije? No nie żartuj.
      Geje, lesbijki to normalni ludzie, a ich życie osobiste nie powinno nikogo interesować. Czy śpią w trójkątach, czy mają dzieci, co jedzą, co piją, z kim się spotykają i jakie sporty uprawiają. To jest ich życie i ich sprawa.

Ktoś ostatnio mi mówił, że największy problem z gejami mają ci hetero, którzy do końca hetero nie są, ale boją nawet przed samymi sobą do tego przyznać. Uważam, że coś w tym jest.
      • czar_bajry Re: geje w sprcie 04.09.13, 00:22
        I się nie zrozumiałyśmy, tu nie chodzi o to co ja myślę tylko o to co będą myśleli np. piłkarze ( trzymam się uparcie tej grupy sportowej) wiedząc iż jeden z nich jest innej orientacji. Wszyscy razem wchodzą pod prysznice , paradują z gołymi tyłkami tam nikt wstydliwie nie chowa się pod ręcznikiem i zastanawia mnie czy będą odczuwać jakiś dyskomfort a słuchając wypowiedzi Czerkawskiego, Błaszczykowskiego czy Iwana to właśnie będą.
        • sumire Re: geje w sprcie 04.09.13, 07:47
          a to już jest ich problem. jeśli czują dyskomfort, bo sądzą, że kolega gej marzy o tym, by się na nich pod prysznicem rzucić, to nadmiernie sobie pochlebiają.

zabawne zresztą. gdy uprawiałam sztuki walki, panom jakoś nie przeszkadzało paradowanie nago przy otwartych na oścież drzwiach męskiej szatni. co za różnica, przed kim tyłkiem świecą?
    • angazetka Re: geje w sprcie 03.09.13, 12:49
      Myślę, że już się odnajduje, i to niejeden. Sądzę, że piłkarze z mojego pokolenia, pewnie dopiero po zakończeniu karier, zaczną się ujawniać. BTW wystarczy poczytać, co w temacie mówią sportowcy poza Polską - to my jesteśmy zaściankiem.
    • vilez Re: geje w sprcie 03.09.13, 13:11
      Oglądałaś Jasia Tomaszewskiego u Lisa pewnie. Mój syn skomentował to tak: w wypracowaniu na temat homofobii wystarczą dwa słowa: "Jan Tomaszewski".
      Odnajdzie się, odnajdzie, no chyba że trafi na Jasia. Ale wtedy da mu fangę i się skończy sprawa.
    • araceli Re: geje w sprcie 03.09.13, 13:13
      Temat gejów w męskiej szatni jest skandalem a Ci sami panowie ślinią się na myśl o lesbijkach w szatni damskiej tongue_out
      • angazetka Re: geje w sprcie 03.09.13, 15:40
        O, to to.
    • lelija05 Re: geje w sprcie 03.09.13, 13:18
      Może będą się bali po mydło schylić.
      • majenkir Re: 03.09.13, 13:43
        lelija05 napisała:
        > Może będą się bali po mydło schylić.

Tak jak tutaj? big_grin

• lelija05 Re: 03.09.13, 14:05
          O żesz, jakaś wtyczka mi zdechła i nie mogę zobaczyć sad
          • turzyca Re: 03.09.13, 15:07
            To ja odswiez.

A ja sobie chyba odswieze caly film, fajny byl.
    • sen.bon Re: geje w sprcie 03.09.13, 15:57
      Czy paniom przeszkadzałby heteroseksualny mężczyzna ( nie będący gwałcicielem)w ich szatni?
      • kropkacom Re: geje w sprcie 03.09.13, 16:01
        Zakładam, ze panie oprawiające sport nie raz korzystały z koedukacyjnych szatni.
        • kropkacom Re: geje w sprcie 03.09.13, 16:02
          Co do kobiet w szatniach to nam najbardziej przeszkadzają inne kobiety big_grin
        • sen.bon Re: geje w sprcie 03.09.13, 16:33
          Ja uprawiałem sport i nie korzystałem. Również nie słyszałem o ich istnieniu. Aczkolwiek nie mam wiedzy o wszystkich szatniach na świecie.
          • bi_scotti Re: geje w sporcie 03.09.13, 16:47
            Zakladajac, ze kazda ematka (w ogole matka smile ) moze miec homoseksulane dziecko i na dodatek zainteresowane sportem a jeszcze on top of that sportem zespolowym typu pilka nozna, siatkowa, koszykowa, hockey czy ... plywanie zsynchronizowane wink , nalezaloby po prostu wspierac wszystkich mlodych (niezaleznie od orientacji) tak by normalnie traktowali kolegow/kolezanki grajacych w cos tam bez zwracania uwagi na ich orientacje seksualna. Bo to naprawde nie ma zadnego (!!!) znaczenia gdy pilka (krazek) w grze! Zadna z Was/nas nie chce przeciez przezyc tragedii gdy odrzucony/odrzucona przez uprawiajacych ukochany sport zespolowy homoseksualny syn/homoseksulana corka bedzie probowac skonczyc ze soba a i tak bywa ... uncertain
            • majenkir Re: geje w sporcie 03.09.13, 20:06
              A zreszta to I tak same geje

wink
              • czar_bajry Re: geje w sporcie 04.09.13, 00:28
                big_grinbig_grinbig_grin
            • sen.bon Re: geje w sporcie 03.09.13, 20:20
              Mnie interesuje wyłącznie kwestia szatni. Wydaje mi, że ludzie nie lubią obnażać się przy obcych dla których mogą być potencjalnym obiektem seksualnym. Dlatego kobiety mogą być skrępowane, gdy rozbierają się przy nieznajomym, heteroseksualnym mężczyźnie i mężczyźni mogą się źle czuć przebierając się przy geju.
              Zgadzam się w 100%, że młodzież (niezależnie od orientacji seksualnej) należy motywować do uprawiania sportu.
              • figrut Re: geje w sporcie 03.09.13, 20:34
                > Mnie interesuje wyłącznie kwestia szatni. Wydaje mi, że ludzie nie lubią obnaż
                > ać się przy obcych dla których mogą być potencjalnym obiektem seksualnym. Dlate
                > go kobiety mogą być skrępowane, gdy rozbierają się przy nieznajomym, heteroseks
                > ualnym mężczyźnie i mężczyźni mogą się źle czuć przebierając się przy geju.
                To kwestia przyzwyczajenia. Przy mnie dziewczyny z mojej pracy tylko na początku krępowały się rozebrać. Teraz wszystkie przebierają się bez skrępowania.
                Zgrany zespół raczej nie powinien mieć z tym problemów. Gorzej z (pseudo)kibicami, bo o ile wybaczyliby łaskawie gejowi bytność w drużynie piłkarskiej kiedy zespół dzięki niemu odnosiłby sukcesy, to za jedno potknięcie mogliby go zlinczować właśnie dlatego, że jest gejem.
                • sen.bon Re: geje w sporcie 03.09.13, 21:14
                  Mnie by krępowała obecność geja w szatni, aczkolwiek możliwe, że jest to kwestia przyzwyczajenia.
                  Co do kiboli się zgodzę, niestety mamy w Polsce prawdziwą plagę tego dziadostwa.
              • wuika Re: geje w sporcie 03.09.13, 23:04
                Byłaś Ty kiedyś u lekarza-mężczyzny? suspicious
        • czar_bajry Re: geje w sprcie 04.09.13, 00:26
          naprawdę sądzisz iż panie uprawiające sport chodzą nago w koedukacyjnej szatni????
    • princess_yo_yo Re: geje w sprcie 03.09.13, 21:04
      nie bardzo rozumiem pytanie.
      co do pilki noznej, zdaje sie to jedyny sport do tej pory gdzie do tej pory nie bylo wychodzenia z szafy,

to bardzo interesujace bo to najbardziej homoerotyczny sport zespolowy. tak samo jak putin, strasznie na nie ale jak sie popatrzy na jego zdjecia to tych plenerowych wyglada jakby do gejowskiego magazynu pozowal wink
      • bi_scotti Re: geje w sprcie 03.09.13, 23:04
        princess_yo_yo napisała:

> co do pilki noznej, zdaje sie to jedyny sport do tej pory gdzie do tej pory nie
        > bylo wychodzenia z szafy,

www.huffingtonpost.com/2013/05/25/robbie-rogers-gay-soccer-player-mls-galaxy_n_3336224.html
        • angazetka Re: geje w sprcie 03.09.13, 23:25
          Bez urazy, ale to soccer, a nie piłka nożna tongue_out
          Czekam na coming out kogoś znaczącego w europejskiej piłce.
        • princess_yo_yo Re: geje w sprcie 04.09.13, 10:27
          ameryka sie nie liczy, a tak na serio, jakos jesli chodzi o rugby czy inne sporty uwazane za 'meskie' commig outy nikogo specjalnie nie szokuja, wiec i pilka nozna tez to przezyje i rewolucji nie bedzie.
    • mary_lu Re: geje w sprcie 03.09.13, 23:25
      Przecież gejów-sportowców jest i było pełno, siedzą w tych szatniach i nie zwracają niczyjej uwagi. Same musiałyśmy mijać dziesiątki lesbijek w szatniach, coś nie słyszę o wynikających z tego problemach.

Ja tam nawet na plaże nudystów chadzałam i jedyni homoseksualiści, którzy mi przeszkadzali, byli płci męskiej, gdyż zbyt mocno okazywali sobie nawzajem uczucia.
    • an_ni Re: geje w sprcie 04.09.13, 11:09
      chyba nie ma drugiego takiego oszoloma jak Tomaszewski, ktory przyznalby ze gej go obrzydza (no poza Wałęsą ale mowimy o sportowcach)
      zadne czynny sportowiec nie podejmie tego tematu tak naprawde ani za ani przeciw gejom
      bo :
      kibole - wiadomo tepe chlopaki, ktore boja sie o swoje jaja i brzydzą sie gejami - zszykanowali by sportowca za poparcie geja w klubie, nie mowiac o przyznaniu sie do orientacji - sportowiec bylby skonczony
      sponsorzy - tez boją sie jawnego poparcia homoseksualizmu nie mowiac o reklamie z gejem
      temat nie do przejscia
      wywolany przez buraka z PiS'u, wiec wlasciwie nie ma co komentowac

• angazetka Re: geje w sprcie 04.09.13, 11:13
        > zadne czynny sportowiec nie podejmie tego tematu tak naprawde ani za ani przeci
        > w gejom

No niestety, po wypowiedzi Tomaszewskiego było parę wypowiedzi piłkarzy z Ekstraklasy, że gej to matkobosko i nigdy w życiu. Róznica w porównaniu z piłkarzami np. niemieckimi kolosalna.
        • an_ni Re: geje w sprcie 04.09.13, 12:13
          to glupi są niemozebnie, ale to nie dziwi, maja pilke kopac a nie sie wypowiadac
          Iwan i Majdan tez nie powinni ust otwierac zbyt czesto wink
          bo nie dopisalam sponsorzy o nienawisci do gejow tez nie chca slyszec, musza byc poprawni politycznie
          • angazetka Re: geje w sprcie 04.09.13, 13:33
            > Iwan i Majdan tez nie powinni ust otwierac zbyt czesto wink

Akurat Majdan o tej sprawie wypowiedział się w sposób przyzwoity wink
    • maggorlo Re: geje w sprcie 04.09.13, 11:21
      Sportowiec to zawód. Przynosi dochody więc należy go traktować jak pracę. Każda praca ma swoje wady i zalety. Ja nie muszę się codziennie przebierać w towarzystwie 20 osób, ale za to nikt nie proponuje mi transferu za miliony euro. Skoro nie wyobrażamy już sobie (mam nadzieję!) szykanowania osób homoseksualnych w biurach to skąd nagle ta debata o sportowcach?
      • an_ni Re: geje w sprcie 04.09.13, 12:14
        a nie slyszalas o szykanowaniu gejow i transeksualistow na najwyzszym szczeblu - w sejmie
        to co ty o biurach mowisz??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka