jagabaga92 20.09.13, 07:48 QUIZ ja dzisiaj 7/10 Ale moje zmysły zgłupiały, gdy okazało się, że człowiek ma ich co najmniej 7. Oświećcie mnie: JAKIE CZŁOWIEK MA ZMYSŁY oprócz: smaku, powonienia, wzroku, słuchu, dotyku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Quiz 20.09.13, 08:00 Tam na dole są omowienia odpowiedzi: 7. Każdy zdrowy, dorosły człowiek ma nie tylko tradycyjne 5 zmysłów, ale jeszcze kilka dodatkowych. Sam "dotyk" dzielimy teraz na: dotyk, ból i odczuwanie temperatur. A mamy jeszcze zmysł równowagi, czy czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Quiz 20.09.13, 08:04 z czasem to jest triki - na pewno odczucie uplywu czasu jest wzgledne (wolniej plynie u dzieci u doroslych szybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Quiz 20.09.13, 08:02 Dobra sprawdzilam bo poza szostym zmuslem nic mi do glowy nie przychodzilo. ( Tu czesc ekstra - dotyka ma jeszcze 3 podkategorie: dotyk – bodźce czuciowe nocycepcja – zmysł bólu zmysł temperatury – odczucie zimna i ciepła) zmysł równowagi – związany jest z błędnikiem w uchu propriocepcja – zmysł ułożenia części ciała względem siebie oraz napięcia mięśniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Quiz 20.09.13, 08:10 "Twórca" nowych zmysłów chyba chciał Nobla dostać Odpowiedz Link Zgłoś