leokadiaxx
07.10.13, 09:24
Przeczytałam wątek o matkach strojnisiach które od 7 rano występują w szkołach i przedszkolach odstrojone i nasunęło mi sie pytanie. Czy jest jakis ogolnie porządany akceptowany wygląd gdy o tej 7 rano zaprowadza sie dzieci do placówek? A pytam bo ja osobiście od kilku lat wyglądam rano w placowkach prawie prosto z łozka, bez makijażu , jedynie balsam na ustach + krem, wlosy uczesane ale bywa ze jakis odstaje bo nie myje nie ukladam,musze miec wygodne ubrania ok czyste ale raczej nonszalanckie i luzne i sa to zawsze plaskie buty bywa ze kalosze bo akurat trase mam przez łąki.
Tak było jak nie pracowałam i jak pracuje na popołudniowe godziny. Nie wyobrazam sobie więc stroic specjalnie by odprowadzic dziecko do szkoly, musze sie wyspac, ogarnac małe, mam z reguły bardzo malo czasu.Meczylabym sie na szpilkach, nie mam tez ochoty na wstawanie duzo wczesniej.Jednak zauwazylam ze mimo wszystko jestem w mniejszosci ze swoim luznym wyglądem prosto z lozka o tej 7 rano, z reguły mamy czy pracujące czy nie pracujące ( a wiem bo rozmawiam) są zrobione, obcas plaszczyk fryzurka itd sa tez takie z makijazem szpilą doczepianymi wlosami. Malo tego czasami czuje sie lekcewazona gdy taka "ranna" zalatwiam na miescie rozne sprawy lub nawet mam przyjemnosc z pracownikami tej szkoly.Za to odstrojone mamy z doczepianymi wlosami juz od rana wbrew temu co piszecie na forum budzą jak obserwuje szacunek bo zrobione i niby zadbane. Smieszy mnie to od lat ale to wlasnie obserwuje.