Dodaj do ulubionych

nie mam prądu

06.12.13, 11:09
Przez ten wicher pewnie, ani chybi drzewko padlo gdzieś i dzielni strażacy juz pędzą. Ja tymczasem nawet sobie herbaty nie zrobię sad
Siedze z niemowlęciem w lozku, jak to dłużej potrwa, to będę musiala w kominku napalić.
Ktoś jeszcze bez prądu?
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:12
      Jak można mieć internet bez prądu?
      • gazeta_mi_placi Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:14
        Przez komórkę?
        • ioanna80 Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:18
          Gazeta wygrywa 100 litrów soków i nagrody smile
          • gazeta_mi_placi Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:21
            A jakiego soku? Grejpfrutowy i pomarańczowy.
        • madziulec Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:29
          Podziwiam.

NIemowle w domu, brak prądu. Nie wiadomo jak długo brak tego prądu, więc może będzi etrzeba będzie wezwać pomoc, może lekarz, może pogotowie, a laska napieprza na forum, które zjada prąd...
          Bo trzeba podzielić się faktem, że się nie ma prądu...
          • tanebo Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:36
            Takie czasy. Za 20 lat będzie telefon alarmowy do zgłaszania wolnego neta...
          • ioanna80 Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:36
            Doceniam twój podziw tongue_out
            Do lekarza lub na pogotowie szybciej dojadę wlasnym samochodem, wierz mi. Poza tym nie mieszkam pośrodku Borów Tucholskich.
            • ichi51e Re: nie mam prądu 06.12.13, 13:29
              Dziekuj bogu ze masz piec w ktorym wrazie czego napalisz big_grin
              • lady-z-gaga Re: nie mam prądu 06.12.13, 16:31
                i komórkę można do pieca włożyc, żeby się doładowała smile
      • andaba Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:14
        Pewnie w telefonie.

Mnie jak wyłąćza prąd to i od internetu będe odcięta.
        Straszne sad

smile
      • demonii.larua Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:14
        O rany... big_grin
      • z_lasu Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:29
        big_grin Dobre...
    • neffi79 Re: nie mam prądu 06.12.13, 11:16
      my nie mamy prądu o 6:00 rano, cóż wiocha, pola, pastwiska, mąz podłączył generator i najważniejsze rzeczy działająwink w tym net
    • z_lasu Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:33
      U nas nie ma od 4.00 (i w kilku ościennych gminach). Spodziewam się, że może nie być kilka dni, bo szkód ogrom a my mamy dziesiątą kolejność odśnieżania. Najgorsze, że ogrzewanie mamy z wymuszonym obiegiem, mąż właśnie lata i przestawia kolejne UPS-y przy piecu. Wodę w razie wojny przyniosę ze studni. Ale i tak najważniejsze, że internet jest big_grin
      • tanebo Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:38
        Mo nie! Gdyby internet nie działał trzeba by ewakuować...
        • naturella Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:46
          Zaszokowało mnie pytanie, skąd net bez prądu - nie wiedziałam, że prąd do netu potrzebny. Nawet laptop parę godzin bez prądu pociągnie.
          • tanebo Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:51
            Ale net nawet z laptopa będzie albo przez kabel albo radiowy. Jeśli radiowy to rodzi się pytanie - czy stacje przekaźnikowe mają zasilanie?
          • rhaenyra Re: nie mam prądu 06.12.13, 13:22
            a ja mam lapka stacjonarnego sad
        • z_lasu Re: nie mam prądu 06.12.13, 13:00
          Oczywiście! Nie stać mnie na to, żeby w grudniu stracić cały dzień pracy. Gdybym nie miała internetu to musiałabym dziś chałupę opuścić. smile
    • szamanta Re: nie mam prądu 06.12.13, 12:46
      Dlatego warto mieć w razie "w" agregat-generator prądotwórczy. Wczoraj na wieczór co chwila zabierano prąd i dawano, wiec odpalony został
      • tuya Re: nie mam prądu 06.12.13, 13:29
        Zainspirowałyście mnie, przeglądam na all generatory prądu. Kominek mam to nie zamarznę ale już żeby ciepła woda była to prąd potrzebny - piec gazowy ale prąd musi mieć.
    • default Re: nie mam prądu 06.12.13, 13:17
      U mnie na szczęście jest, bo prądu u mnie NIC się nie zrobi. Ciemno, nie ugotujesz, wody brak. Ja się nawet boję rozpalać w kominku, gdy nie ma prądu. Kominek jest z płaszczem wodnym, jak nie ma prądu to nie działa pompa, a jak nie działa pompa, to nierozprowadzona woda w kotle się może zagotować i kocioł pierdyknie.
      Tak do końca nie wiem czy to tak działa.... ale strach jest wink
      • ioanna80 Re: nie mam prądu 06.12.13, 14:09
        Moj kominek prosty jak konstrukcja cepa na szczęście. Kolejny raz okazuje sie, ze proste rozwiązania są najlepsze. A juz nie daj Boże mieszkac w domu inteligentnym wink
        Niemniej posty o generatorze prądu i mnie zainspirowały, aż sie przyjrzę.
    • esr-esr Re: nie mam prądu 06.12.13, 17:02
      u mnie od wczoraj przygotowane świeczki, zapalniczki, latarki, drewno do piecyków (mam dwie żeliwne kozy, w razie braku gazu nawet obiad dwudaniowy zrobię), radio na baterie, auta zatankowane i ze sprawdzonymi akumulatorami. jutro mąż montuje pług, w razie w sami odśnieżymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka