Dodaj do ulubionych

kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce

22.12.13, 19:31
i w polskich aptekach.

wyborcza.pl/1,75477,15179789,Alkohol_i_wieprzowina__Nie_sprzedam__jestem_muzulmaninem.html?i=0?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Obserwuj wątek
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 19:37
      To po ch... zatrudniają się w sklepie, który wieprzowinę i alkohol sprzedaje?
      Wywalić.
      Jeśli muzułmanie wygrają w sądzie ok. Weganie będą mogli odmówić sprzedaży mięsa, aktywiści walczący o prawa zwierząt produktów halal, ekolodzy wszystkiego, co truje, wyznawcy L.P. SPAGHETTI wszystkiego, co nie jest makaronem. smile Tylko na to czekam. smile
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 19:41
      Sorki, teraz doczytałam, że to procedura zaproponowane przez władze firmy.
      Ok, super, Marks & Spencer straci wielu klientów, zarobi sobie na tej niewielkiej liczbie muzułmanów, którzy nie uważają, że z daleka od krajów islamskich Allah nie widzi.
      • 3-mamuska Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 20:28
        wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisał(a):

> Sorki, teraz doczytałam, że to procedura zaproponowane przez władze firmy.
        > Ok, super, Marks & Spencer straci wielu klientów, zarobi sobie na tej niewielki
        > ej liczbie muzułmanów, którzy nie uważają, że z daleka od krajów islamskich All
        > ah nie widzi.

Co za idiotyzm, niby ze chrześcijanie nie pracuja w niedziele??
        Tak tylko na codzień nie utrudnia to pracy.
        Nie spowoduje zamieszania i kolejek.
    • edelstein Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 21:12
      Od dawna pisze,ze jest co raz gorzej,co nastepne?burki dla europejek,by nie urazic uczuc muslemow plci meskiej i zgorszenia u muslemek?

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 21:26
        Edel, nie rozumiem Cię, z Twoim biegłym niemieckim przyjmą Cię z otwartymi rękoma w niemieckiej części Szwajcarii czy Liechtensteinie, a tam politycznej poprawności i tolerancji dla muzułmanów nie ma i nie będzie. Kto jak kto, ale Ty akurat czego bać się zbytnio nie masz.
        • raczek47 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 22:13
          dla mnie to skandal myślę,że dla wielu tez i M&S straci wielu klientów.
          Dziwi mnie polityka firmy.Co chcieli przez to pokazać, tolerancję religijną? Nie rozumiem.
          Z pewnością szlag by mnie trafił ciężki, gdybym po 15 min.stania w kolejce do kasy nie została obsłużona z takiego powodu.I to byłby ostatni raz robienia zakupów w takim sklepie.
          Myślę,że M&S szybko z tego zrezygnuje, bo po prostu pójdzie szybko z torbami.
          • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 08:24
            raczek47 napisała:

> dla mnie to skandal myślę,że dla wielu tez i M&S straci wielu klientów.

spokojnie, przeczytaj artykul z linku ktory wkleilam i nie histeryzuj bo nie ma powodow smile

> Z pewnością szlag by mnie trafił ciężki, gdybym po 15 min.stania w kolejce do k
            > asy nie została obsłużona z takiego powodu.I to byłby ostatni raz robienia zaku
            > pów w takim sklepie.

mnie by szlag trafil gdybym musiala stac 15 min do kasy big_grin, na szczescie nawet w wigilie choc klientwo masa tyle sie nie czeka, dobra orgqnizacja pracy smile

> Myślę,że M&S szybko z tego zrezygnuje, bo po prostu pójdzie szybko z torbami.
            Z czego ma zrezygnowac? Zwyczajnie osoby aplikujace o prace kasnerow beda pytane o takie szczegoly, bo to pierwszy taki przypadek i nawet policy w firmie nie ma.
        • edelstein Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 00:11

Ale ja nie chce tam,tu mam Dom,rodzine,prace,gdybym chciala mieszkac tam to bym tam wyjechala.Poza tym kocham moje miasto.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • cherry.coke Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 22.12.13, 23:42
      Idiotyzm. Jesli ktos nie jest w stanie wykonywac obowiazkow, to niech pracuje w sklepie z odzieza. Ja jako wegetarianka na pewno nie pracowalabym u rzeznika, ale jakbym juz musiala, to nie narzekalabym, ze mam podawac mieso - taka praca.

Gdyby ktos mi w polowie wozka kazal przenosic sie gdzie indziej albo czekac az sie zwolni nieideologiczny pracownik, to wyszlabym i tyle...
    • havana28 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 04:53
      No to teraz każdy przed ustawieniem do kasy będzie się musiał głośno dopytać o wyznanie kasjerki, a następnie skonsultować z iphonem czego dana religia może mu nie sprzedać.

Brawo M&S! Nawet Rosa widzę zaniemówiła.
      • lajente Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:13
        havana28 napisała:

> Brawo M&S! Nawet Rosa widzę zaniemówiła.

Spokojnie, teraz dyżur ma najma big_grin
        • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:16
          Bawicie się, dziewczynki? Bawcie się, bawcie.. smile
    • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 08:18
      m.bbc.co.uk/news/business-25488259 tu jak to opisuja blizej zrodel niz w pl wink
      Kilka roznic: marks and spencer juz przeprosil, nie wiadomo jak byla ubrana kasjerka tzn co miala na glowie, bo oczywiscie dla w polskiej gazecie miala ten okropny hidzab wink , nie zdazylo sie to innym klientom, a jednemu i jest to pierwszy przypadek wiec M&S spokojnie sobie problem rozwiaze wink, kosz nie byl wyladowany po brzegi itp drobne roznice. Wiadomo ze sklepy sobie nie pozwola na takie zachowania pracownikow wiec na tym przypadku sie skonczy, z oczywistych powodow. Mysle wiec ze jednak w Polsce bedea wieksze klopoty z zakupem antykoncepcji w aptekach niz w uk z kupnem alkoholu czy wieprzowiny w M&S , bo w pl jest wiecej duszyczek wyznajacych polski kagolicyzm niz w uk muzulmanow big_grin (w uk muzulmanow niecale 5%). W moich supermarketach kasjerki w hidzabach skanuja whiskey, pork i jelly z usmiechem na twarzach i jeszcze pakuja smile
      • havana28 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 09:44
        Spoko Najma, ta grupa religijna mnoży się 10 razy szybciej niż każda inna - jeszcze 20 lat i świnki będziesz oglądać tylko w internecie.
        • sarah_black38 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:18
          havana28 napisała:

> Spoko Najma, ta grupa religijna mnoży się 10 razy szybciej niż każda inna - jes
          > zcze 20 lat i świnki będziesz oglądać tylko w internecie.

W burki nas wsadzą, prawo jazdy, prawo do wszystkiego nam zabiorą, z Internetu nie skorzystamy, o wszystkim decydował będzie pan mąż. O pluciu na katolicyzm będziemy po nocach marzyć big_grin
          • kropkacom Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:20
            Strachy nasze powszednie...
            • sarah_black38 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:33
              > Strachy nasze powszednie...

Jak mówią ,, strachy na lachy". A ,że czasami ziszczają się największe koszmary , to nawet filozofom się nie śni ... na razie śnią demografowie.
        • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:18
          Wróżka?
          Póki co, Pakistanki muszą się ostro wziąć do roboty, bo w rodzeniu dzieci w UK to Polki je wyprzedzają big_grin
          • wtopek ale jak już urodzą, to bochateruff 23.12.13, 10:28
            Trójka terrorystów to Pakistańczycy urodzeni i wychowani w Wielkiej Brytanii: 30-letni Mohammed Sidik Khan, 18-letni Hasib Hussain, 22-letni Shahzad Tanweer. Czwarty zamachowiec to pochodzący z Jamajki 19-latek Germaine Lindsay. Ostatni z nich zdetonował ładunek na stacji King’s Cross, gdzie zginęło najwięcej ludzi.
            • rosapulchra-0 Re: ale jak już urodzą, to bochateruff 23.12.13, 10:37
              A co mi tu on pisze takie rzeczy wyrwane z kontekstu? On nie wie, że ja wiem o tym? Pewnie nie wie, bo usiłuje bardzo zabłysnąć suspicious
              • wtopek Re: ale jak już urodzą, to bochateruff 23.12.13, 10:41
                sąsiadowi też może się poszczęścić w potomstwie

"...Trzej zamachowcy przyjaźnili się ze sobą i mieszkali w Leeds. Czwarty pochodził z Luton. Mężczyźni nie byli wcześniej notowani ani przez policję, ani służby specjalne.
                Jeden z zamachowców, 22-letni Shahzad Tanweer był zdolnym uczniem i miłośnikiem sportu. Na ścianie swego pokoju miał portret Mike’a Tysona, uwielbiał futbol i lekką atletykę. Był dumny, że jest Brytyjczykiem. Wrócił odmieniony po wyprawie do Lahaur.
                Z kolei 30-letni Mohammed Sidik Khan był nauczycielem niepełnosprawnych dzieci w jednej ze szkół podstawowych w Leeds. Khan miał ośmiomiesięczną córkę, a jego żona była w czwartym miesiącu ciąży.
                Kolejny z zamachowców 18-letni Hasib Hussain, który zdetonował ładunek wybuchowy w autobusie, został kiedyś zatrzymany za kradzież w sklepie. Dlatego też jego rodzina tak chętnie zgodziła się na podróż chłopaka do Lahaur w Pakistanie. Ojciec i matka liczyli, że chłopak wróci na właściwą drogę.''"
                • rosapulchra-0 Re: ale jak już urodzą, to bochateruff 23.12.13, 10:47
                  A on też wróżbiarstwem się zajmuje?
                  Ciekawe, że mieszka w kraju, w którym żyje niewielki odsetek muzułmanów, tak się wszyscy trzęsą o swoją wolność.. Ehh, te rasistowskie polskie zapędy.. uncertain
      • princess_yo_yo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 09:59
        oczekiwanie zrozumienia kontekstu wypowiedzi i przekazu jako takiego to wielka odwaga zeby nie powiedziec zycie w zaprzeczeniu rzeczywistosci.
        rzadko to robie ale powiem wam co mnie ewidentnie drazni/zauwazam na minus po prawie tygodniu polskiej telewizji:
        poziom jakiejkolwiek debaty politycznej - zero, zasluga w tym zarowno politykow jak i dziennikarzy, enabling idiotow, mozna by to studiowac jako przyklad zwyrodnien na naukach politycznych i dziennikarstwie na prawdziwych uniwersytetach chyba. a w to wlaczam:
        co otworze telewizje albo gazete to wszedzie gender - z kazdej strony zdefiniowany w prostacki i oderwany od rzeczywistosci sposob.
        zenujacy poziom dziennikarstwa i mediow - to ze gazety polskie ktorych linki widze tutaj na forum nie sa w stanie przetlumaczyc zadnego obcojezycznego tekstu w sensowny sposob - google translate robi takie rzeczy lepiej, przynajmniej nie doklada zadnych tez, a jesli to robi to jak to maszyna bezwiednie.
        • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:20
          Princess, 100/100
        • 3onbingo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 12:28
          > zenujacy poziom dziennikarstwa i mediow - to ze gazety polskie ktorych linki wi
          > dze tutaj na forum nie sa w stanie przetlumaczyc zadnego obcojezycznego tekstu
          > w sensowny sposob

Mleko się wylało. Biadolenie nic tu nie pomoże. Pół Polski już wie, że w UK zakazano wieprzowiny i wódki. Druga połowa dowie się w trakcie pogaduszek przy świątecznym stole.
        • landora Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 16:07
          Wiesz, czytałam o tej sytuacji na brytyjskich portalach i wielkich rozbieżności nie widzę. Na Facebooku M&S mnóstwo oburzonych wypowiedzi, raczej nie wypowiadają się tam Polacy.
          • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 17:02
            landora napisała:

> Wiesz, czytałam o tej sytuacji na brytyjskich portalach i wielkich rozbieżności
            > nie widzę. Na Facebooku M&S mnóstwo oburzonych wypowiedzi, raczej nie wypowiad
            > ają się tam Polacy.

Nie no wielkiej rozbieznosci nie ma, wiadomo chodzi o M&S i przypadek (jedyny) odmowy sprzedania alkoholu przez kasjerke muzulmanke i pare innych info ktore na w polskim tlumaczeniu sie nie znalazly ale o hidzabie, koszu pelnym zakupow i wielu innych klientach. wink
            • 3onbingo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 24.12.13, 04:09
              wiadomo chodzi o M&S i przypadek (jedyny)
              > odmowy sprzedania alkoholu przez kasjerke muzulmanke i pare innych info ktore n
              > a w polskim tlumaczeniu sie nie znalazly ale o hidzabie, koszu pelnym zakupow
              > i wielu innych klientach. wink

Jedyny? Coś ci się uroiło. Brytyjska prasa też pisze o klientach w liczbie mnogiej. Przynajmniej część musiała mieć też coś więcej w koszyku niż wieprzowinę i alkohol więc koszyki nie były puste

.......Influential Muslims have lined up to criticise Marks & Spencer for letting checkout staff refuse to serve shoppers buying alcohol or pork....

...The incredulity among Islamic observers came as M&S chiefs issued an apology over the affair, in which shoppers at a London store were told to find another till when they tried to buy wine from a Muslim member of staff....

• princess_yo_yo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 17:18
            poczytaj sobie co richard dawkins pisze na ten temat, nie jest fanem wink
            moje zale odnosily sie raczej do tego ze polka tv mnie rozdraznila strasznie, pierwszy raz chyba, wczesniej jak przyjzdzalam nie mialam takich morderczych instynktow. czego ostatnio nie otworze to wszedzie gender, swieta katolickie w opozycji do innych (wtf), minister zdrowia ktory uwaza ze kobiety zamiast pierogi lepic mu tutaj gledza za uszami itd.
            kazda ze stron jakiejkolwiek dyskusji gada takie bzdety ze mam wrazenie ze czytam albo ogladam relacje z terapi grupowej dla ludzi niepelnosprawnych umyslowo smile

• princess_yo_yo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 17:21
              co do meritum, m&s zaraz sie dowie co o tym ludzie mysla i bardzo dobrze wink kazdemu wg zaslug
              • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 20:36
                princess_yo_yo napisała:

> co do meritum, m&s zaraz sie dowie co o tym ludzie mysla i bardzo dobrze wink ka
                > zdemu wg zaslug

A to myslisz ze m&s jeszcze nie wie? big_grin poza tym rozne rzeczy zdarzyc sie moga, bo ludzie sa rozni, jednak to zadna praktyka nie jest jak tu co niektore byty forumowe uwazaja.
                • princess_yo_yo Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 21:23
                  mysle ze obie dobrze wiemy ze m&s ma dosc slaba szybkosc reakcji, chociaz recesja im wyostrzyla zmysly co sie pozytywnie odbilo na czesci asortymentu wink
                  jestem malo obiektywna, nie lubie m&s, oczywiscie poza dzialem majtek i stanikow gdzie robie zakupy regularnie wink
                  • cherry.coke Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 22:05
                    princess_yo_yo napisała:

> jestem malo obiektywna, nie lubie m&s, oczywiscie poza dzialem majtek i staniko
                    > w gdzie robie zakupy regularnie wink

Hehe mam tak samo - reszta dla babc i ciotek smile
                    No jeszcze spozywka daje rade.
                    • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 22:40
                      cherry.coke napisała:

> princess_yo_yo napisała:
                      >
                      > > jestem malo obiektywna, nie lubie m&s, oczywiscie poza dzialem majtek i s
                      > taniko
                      > > w gdzie robie zakupy regularnie wink
                      >
                      > Hehe mam tak samo - reszta dla babc i ciotek smile
                      > No jeszcze spozywka daje rade.

Szkolne uniformy tez nie sa zle smile
      • lajente Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:10
        najma78 napisała:

> . Mysle wiec ze jednak w Polsce bedea wieksze klopoty z zakupem antykoncepcji w
        > aptekach niz w uk z kupnem alkoholu czy wieprzowiny w M&S , bo w pl jest wiece
        > j duszyczek wyznajacych polski kagolicyzm niz w uk muzulmanow big_grin

No i cóż innego mogłabyś napisać big_grin
        • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:21
          Skłamała?
          • lajente Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:33
            Nie znam nikogo komu nie sprzedano w Polsce środków antykoncepcyjnych w aptece.

Jesteście tak przewidywalne, że aż śmieszne.

Już się rozpoczął zmasowany emigrancki desant bo coś okazało się nieidealnie w WB, a tam przecież wszystko jest idealne, więc trzeba rzucać się do klawiatur i krzyczeć: a w Polsce to jeszcze gorzej jest big_grin

Biedne, biedne emigrantki, wczoraj piana bo ktoś się ośmielił napisać, że mu się klimat świąteczny w Polsce podoba i tęskni, dzisiaj piana bo pojawiła się uwaga na temat jakiegoś tam sklepu.

I gdzie się podziała wasza otwartość na uwagi, o którą tak apelujecie do tutejszych forumek, gdzie słynna umiejętność przyjmowania krytyki (choć tu o źdźble krytyki trudno mówić)
            jak to się dzieje, że tak nerwowo i gremialnie musicie rzucić się od odpisywania?
            • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:40
              Nie histeryzuj. Nikt nie krzyczy. Nikt się do niczego nie rzuca. A ty jak zwykle - jak ci zabraknie argumentów merytorycznych to obrażasz i temat zmieniasz. Normalnie jak przekupa na bazarze.
              Zadałam proste pytanie: skłamała?

P.S. To że ty nie znasz nikogo, to naprawdę nie znaczy, że nie istnieją takie osoby, prawda? suspicious
              • lajente Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:50
                rosapulchra-0 napisała:

> Nie histeryzuj.

Ha, ha, ha, słonko, to ty ciągle histeryzujesz, dość poczytać twoje wątki o stanie zdrowia big_grin

rosapulchra-0 napisała:

> Nie histeryzuj. Nikt nie krzyczy. Nikt się do niczego nie rzuca. A ty jak zwykl
                > e - jak ci zabraknie argumentów merytorycznych to obrażasz i temat zmieniasz.

Ha, ha, ha a przejście na temat antykoncepcji w Polsce to oczywiście nie jest zmiana tematu.
                I nie bądź taka przewrażliwiona, to nie będziesz się ciągle czuła obrażana.

• rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 11:07
                  Gdzie ja pisałam o antykoncepcji?
          • iuscogens Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:39
            A gdzie są te problemy z zakupem antykoncepcji w Polsce?? Prezerwatywy na każdej stacji, hormonalne w każdej aptece na receptę, niehormonalne w każdej aptece bez recepty.
            • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:52
              iuscogens napisał:

> A gdzie są te problemy z zakupem antykoncepcji w Polsce?? Prezerwatywy na każde
              > j stacji, hormonalne w każdej aptece na receptę, niehormonalne w każdej aptece
              > bez recepty.

Byl tu kiedys watek o problemie (jeden na pewno), wiec takie sa problemy jak w uk z problemami z zakupem wieprzowiny i alkoholu w supermarketach - zdarzyl sie jeden- klient sie poskarzyl i go przeproszono - zapewne nie zdarzy sie wiecej, bo siecie sklepow naprawde nie musza obsadzac kas osobami ktore maja problem ze zeskanowaniem butelki szampana wink
              • iuscogens Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 11:02
                No więc Cię uświadomię, że problemów nie ma. Jestem w wieku około 30 lat, od wielu lat biorę pigułki z powodów leczniczych, mam koleżanki które regularnie używają antykoncepcji i nikt nigdy nic nie słyszał o żadnych problemach z zakupem.
                na forum to można wiele rzeczy przeczytać, nie radzę opierać na tym swojej wizji tego jak jest w kraju.
                • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 12:11
                  iuscogens napisał:

> No więc Cię uświadomię, że problemów nie ma. Jestem w wieku około 30 lat, od wi
                  > elu lat biorę pigułki z powodów leczniczych, mam koleżanki które regularnie uży
                  > wają antykoncepcji i nikt nigdy nic nie słyszał o żadnych problemach z zakupem.
                  > na forum to można wiele rzeczy przeczytać, nie radzę opierać na tym swojej wizj
                  > i tego jak jest w kraju.

Tiaaa i skoro i ty i twojii znajomi nie maja problemow to znaczy ze w calej Polsce ani w jednej aptece nikt nigdy nie mial nie ma i mial nie bedzie takiego problemu. Ja tez nie radze ci opierac swojej wizji tego jak jest w innych krajach na tym co wyczytasz na forach lub na polskich stronach wink
            • lajente Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:53
              Cichaj, iuscogens, cichaj, panie emigrantki nie będące od lat w Polsce lepiej wiedzą, że w Polsce kłopoty z antykoncepcją są i basta.
              • wtopek Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 11:05
                a co najlepsze, który kraj w Europie przoduje w nieletnich ciążach?
    • x.i.007 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:02
      te polskie apteki nieobsługujące grzesznic to takie potwory z loch ness..
      ale z dwojga złego wolę katolicki kraj wyznaniowy, niż muzułmański.
      • najma78 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:23
        x.i.007 napisał(a):

> te polskie apteki nieobsługujące grzesznic to takie potwory z loch ness..

Tiaa taki sam jak te muzulmanki bez prawa jazdy, z dziesiatka dzieci pytajace meza o pozowolenie wyjscia na zakupy itd...
        • wtopek Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:26
          ten też z Loch Ness?

www.cbsnews.com/news/new-uk-task-force-to-tackle-radical-muslim-clerics/
          ci też ze Szkocji?

www.google.pl/search?q=London+bombers+2005&biw=1440&bih=749&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mwG4UrKEBcSw7QbTiYDIDw&ved=0CDkQsAQ
          • rosapulchra-0 Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 23.12.13, 10:44
            No i? Jak to się ma do tematu wątku?
            • wtopek podsumowujac 23.12.13, 10:51
              w Polsce niektóre prywatne apteki nie sprzedają środków anty z powodów religijnych

w UK niektóre prywatne firmy nie sprzedają wieprzowiny i alkoholu z powodów religijnych

jakaś rożnica?
              • kropkacom Re: podsumowujac 23.12.13, 10:55
                Nie sprzedają alkoholu? Straszne.
                • wtopek Re: podsumowujac 23.12.13, 11:02
                  w niektórych krajach alkohol sklepowy zabija, w tych przypadkach popieram zakaz religijny big_grin
                  • kropkacom Re: podsumowujac 23.12.13, 11:24
                    Była prohibicja. Nie nadążasz.
    • krecik Re: kraj wyznaniowy - całkiem jak w Polsce 24.12.13, 21:40
      www.dailymail.co.uk/news/article-2528388/Not-just-u-turn-M-amp-S-u-turn-Now-chain-apologises-Muslim-check-girl-refused-sell-alcohol-customer.html
      Ag
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia TO już się dzieje!!! 24.12.13, 21:45
      Proszę bardzo.
      • rosapulchra-0 Re: TO już się dzieje!!! 24.12.13, 22:06
        Nie podniecaj się tak. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
      • rosapulchra-0 Poza tym nie doczytałaś do końca: 24.12.13, 22:18
        CytatBritish Prime Minister David Cameron told Sky News on Friday, “I’m absolutely clear that there should not be segregated audiences for visiting speakers to universities in Britain.”

“That is not the right approach. The guidance should not say that, universities should not allow this. I’m very clear about this,” Cameron added.

Appearing to backtrack on the earlier directive, Universities UK chief Nicola Dandridge said in a statement: “Universities UK agrees entirely with the prime minister that universities should not enforce gender segregation on audiences at the request of guest speakers.”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka