Dodaj do ulubionych

poczekaj mamo...

13.01.14, 11:04
sytuacja z basenu,
zmiana "grupy", dzieciaki wychodza z basenu, moj sie szykuje do wejscia, nagle chłopczyk ok 6-7 lat, "poczekaj mamo tylko sie wysikam". mama mu na to "tylko szybko", młody wysikał sie do basenu, matka grzecznie poczekała, wbiłam sie w kafle na 10 sek...
delikatnie zwrociłąm uwage, usłyszałam,ze to jak woda, nie ma sie czym oburzac....

nie ma?....WTF!!!!
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:17
      jasne. Żałosny wątek.
      • kota_marcowa Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:20
        Nawet jeżeli to podpucha, to ludzie bezczelnie leją do basenu, taka prawda.
        Ze 3 miesiące temu, siostra mi doniosła, że w miejscowości, w której mieszka zamknęli basen do odwołania, bo pływała w nim kupa.
      • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:25
        jak widac to nie takie oczywiscte.
        obiecuje, ze z watkiem nie bede sie o Pulitzera ubiegac.

zalosne to bylo zachowanie dziecka i matki, moze sie ujawni na ememie wink
        • jagienka75 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:49
          > zalosne to bylo zachowanie dziecka i matki, moze sie ujawni na ememie wink

no też bym się nie zdziwiła, gdyby to była jedna z ematek.
      • jagienka75 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:49
        mx3_sp napisała:

> jasne. Żałosny wątek.

ponieważ był tu wątek odnośnie sikania pod prysznicem/do wanny ( co pewnie robią rodzice chłopca), dla nich jest normalne sikanie do basenu/rzeki/jeziora/morza.
        • chipsi Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:58
          Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy sikaniem sobie pod własnym prysznicem w czasie kąpieli a szczaniem komuś do basenu? Pewnie też nie widzisz różnicy pomiędzy załatwieniem się w dzikiej puszczy a nasraniem sąsiadowi pod drzwiami.
        • memphis90 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 20:49
          Ja widzę różnicę między sikaniem sobie samemu pod prysznic, a sikaniem do publicznego basenu...
      • ichi51e Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:01
        No niestety to sie zdarza. Moim zdaniem nalezy zrobic afere i zawiadomic obsluge basenu.
    • kota_marcowa Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:18
      Blee dlatego nie chodzę na basen, tylko na fitness. Lubię pływać, ale takie szczanie do wody jest nagminne. Może jak u nas wprowadzą barwienie wody, to ludzie się będą trochę hamować.

Co do opisanej sytuacji - ja zrobiłabym zadymę, z zawołaniem ratownika, kierownika i zwróciłabym uwagę, na pewno nie delikatnie.
      • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:23
        nie jest to podpucha, dziecko nie sikało jakby trzymało do godziny, tylo jeszcze chciał dosikac i dopiero wyjsc. rodzice podchodza (mała niecka) z recznikami po pociechy z grupy nauki pływania. ja czekałam z moim synkiem na nasza kolej.
    • shumi-mi-las Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:30
      Zaraz przeczytamy ze i co z tego. Masz z tym jakis problem zmien basen a najlepiej wybuduj swoj wlasny. Na kiepski basen chodziszwink
      A serio? szokuncertain przeciez zaraz bylbyw toalecie. Fuuuuj
      • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:38
        wlasnie, dlatego załozyłam ten watek, bo to ludzie nie wygladali, na nieokrzesanych, jednak zachowanie było do zaakceptowania przez matke, klapek kubota nie mieli, wiec, chyba toalete w domu maja i nie musza posikiwac w wannie podczas kapieli.
        • mag1982 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:50
          A ja myślałam o tym, żeby na wiosnę zacząć z moją Młodą chodzić na basen. Chyba mi obrzydziłaśuncertain
        • shumi-mi-las Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:51
          Oj uwazaj na slowa; zaraz ci sie dostanie za pogardliwe podejscie do kubotowwink
        • to_ja_tola Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 22:58
          kietka napisała:

> wlasnie, dlatego załozyłam ten watek, bo to ludzie nie wygladali, na nieokrzesa
          > nych, jednak zachowanie było do zaakceptowania przez matke, klapek kubota nie m
          > ieli, wiec, chyba toalete w domu maja i nie musza posikiwac w wannie podczas ka
          > pieli.

Ale co z tym zrobiłaś???
        • gaga-sie Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 23:56
          kietka napisała:
          "chyba toalete w domu maja i nie musza posikiwac w wannie podczas kapieli."

E tam, co druga emama w pamiętnym wątku chwaliła się, że sika pod prysznicem.
      • maggi9 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:06
        shumi-mi-las napisała:

> Zaraz przeczytamy ze i co z tego. Masz z tym jakis problem zmien basen (...) Na kiepski basen chodziszwink

Nooo bo na pewno to tylko taki jeden przypadek na basenie publicznym był. Ewentualnie dwa ale ludzie przecież nigdy, pod żadnym pozorem do żadnego basenu nie sikają, prawda?

Uprzedzając komentarze, które się zaraz pojawią - nie nigdy nie sikałam do basenu. I tak, uważam, że to obrzydliwe.
    • roodolff Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 11:56
      Okropne sad
      Dlatego ja nie wchodzę do basenów. Nie potrafię się zmusić pomimo wszystkich argumentów za.
      • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:26
        ja tez nie chodze, ale dzieci maja zalecenie od ortopedy (szybko rosną)

ja wogole do basenu nie wejdę, z tymi wszystkimi ludzmi, no nie moge po prostu.
        do jeziora, morza tez nie, ew nogi zamocze, mam uraz z mlodosci, kiedy to pływajac w bałtyku spotkalismy kupę radosnie dryfujaca do brzego. brrrrrrrrrr....musi byc dzikie kapielisko, albo wanna. inaczej mam fobie.
        po tym numerze na basenie nie moge dojsc do siebie od soboty.

dzieci maja osobny brodzik do anuki pływania. maluszki sa w swimmersach, ale kilkulatki, jakwidac daja czadu i to za zgoda rodzicow.
        • memphis90 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 20:51
          Akurat swimmersy sików i tak nie zatrzymują...
    • totorotot Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:23
      Takie rzeczy się zgłasza ratrownikowi
      • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:27
        w sumie moglam, ale oni w biurze siedza.
        • gryzelda71 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:39
          Ratownicy w biurze siedzą?
          • majenkir Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:41
            big_grinbig_grinbig_grin
            • kietka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:52
              co takie zdziwienie?
              siedza w swoim akwarium, bo wszystkie niecki non stop wynajete przez szkolki, gdzie inestruktor chyba musi miec uprawnienia ratownicze???
              ratownicy nie kreca sie wogole po basenie.
              • gryzelda71 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:54
                Żartujesz?
                Zawsze ma być ratownik i nie w biurze
              • ichi51e Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:03
                No to instruktorowi...
              • mvszka Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 20:18
                zdziwienie to jest gdzie dziś są baseny bez substancji barwiącej wodę po nasikaniu w nią ??
    • run_away83 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:34
      Zaraz ci napiszą że się czepiasz, "bo to tylko dziecko", "bo wszyscy tak robią", "bo chłopczyk miałby traumę jakby nie zdążył do toalety". A dziecięce siki to przecież jak woda różana big_grin

Jakby pani ze szczającym do basenu siedmiolatkiem trafila na mnie, to miałaby przechlapane. Ale ja ponoć wredna jestem tongue_out
    • lelija05 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:34
      Skorzystaliście po tym z basenu?
      • niutaki Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 12:52
        lelija05 napisała:

> Skorzystaliście po tym z basenu?
        no wlasnie? bo wiedziec ze sikaja a widziec jak sikaja to roznice mi robiwink a tak w ogole to fuj i rzyg bleeee
    • whitney85 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:25
      Ja ostatnio na basenie w damskiej szatni spotkałam mamusię z synkiem, na oko 8 - letnim. Czy dzieci w tym wieku są na tyle niesamodzielne, że nie poradzą sobie same w szatni? A z tym sikaniem to okropne, brrr...
    • majenkir Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:44
      Ej kobity, o urynoterapii nigdy nie slyszaly? tongue_out
      Na zmarszczki, na tradzik, na wszystko.
      Troche sikow w basenie nikomu nie zaszkodzi wink.
      Mnie sie zdaje, ze wiecej ludzi sika do basenow, niz nie sika....
      • kota_marcowa Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 15:53
        > Mnie sie zdaje, ze wiecej ludzi sika do basenow, niz nie sika....

Mnie też, dlatego nie korzystamuncertain
        Poszłabym na taki, gdzie dodany jest specyfik barwiący siuśki w wodzie, niestety póki co w mojej okolicy takiego nie ma.
        Nie wiem nawet, czy w ogóle w Polsce jest taki basen.
        • majenkir Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:01
          Taki basen nie istnieje. To urban legend wink.
        • afro.ninja Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:01
          Taki specyfik w ogole istnieje??

Publiczne baseny mnie obrzydzaja, dawno nie bylam, nie moge jakos sie przelamac, zeby chodzic na basen, choc plywac uwielbiam.
          • kota_marcowa Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:19
            Nie wiem, widziałam tylko na amerykańskich filmach big_grin
            W każdym bądź razie, póki takiego nie wynajdą z publicznego basenu nie skorzystamtongue_out
    • kkalipso Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 16:25
      Ohyda! Od kilku lat mam jakieś obrzydzenie do basenów i dobrze chyba...

Moja nawet kropli nie puści ani w basenie ani w morzu , muszę z nią tak latać w kółko Macieju do kibelka .
      • shumi-mi-las Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 18:05
        moje czteroletnie dziecko tak samo. natychmiast ciągnie mnie do szatni. pewnego razu zaliczyłam pięć kursów do toalety. do glowy mi nie przyszło powiedzieć dziecku: sikaj do wody.
    • wanessa31 Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 21:51
      obrzydlistwo!
    • to_ja_tola Re: poczekaj mamo... 13.01.14, 22:55
      nawet moj 3 latek wie,że nie siura się do basenu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka