Dodaj do ulubionych

Pomysł moich rodziców

• asia06 Re: Pomysł moich rodziców 24.01.14, 21:09
      Powiedziałabym: "Kochani jesteście, dzwońcie tylko wtedy, gdy krew będzie lecieć." smile
    • to_ja_tola Re: Pomysł moich rodziców 24.01.14, 21:12
      "lubię" narzekania na tym forum,że jak babcia wzięła już wnuka/wnuczkę to potem już nie raczyła zapytać czy może podać parówkę,a przecież ja parówkidziecku nie daję i oon teaz ma tramuę do końca życia....

big_grin
      big_grin
    • jolunia01 Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 09:46
      Czepisz się. Skoro mieli zabrać dzieciaka w sobotę i przywieźć w niedzielę i tak zamierzają uczynić, to wszystko jest w zgodzie z ustaleniami. Prośba o kupno ocieplacza przy obecnych temperaturach jest normalna i dowodzi troski o dziecko.
      Bardziej niezwykłe wydaje mi się to, że pozbywając się dziecka z domu co tydzień nagle zaczynasz bredzić o długim rozstaniu.
      A co do pomysłu, żeby jechać z nimi i brać ze sobą niemowlaka - obawiam się, że coś z tobą jest nie w porządku. Co masz zamiar robić z niemowlęciem? Stać przy górce i się gapić na zjeżdżających? tuptać z niecierpliwością, bo już pół godziny stoisz i chcesz do domu? czy jakąś inną formę spędzania czasu, która wypędza cie z domu, sobie wymyśliłaś?
    • lisciasty_pl Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 10:20
      beauty_agadir napisała:
      >poza tym dziwi mnie forma przekazania tej wiadomości,
      > nie pytają tylko oznajmiają i trochę mnie to
      > denerwuje.Co byście zrobiły?czepiam się?

Ludzie to mają problemy... Jak nadejdzie taka cudowna chwila że
      ktoś oznajmia że zabiera gdzieś przychówek, to zabijamy się o szafki
      i futryny pakując ciuchy i inny szmelc suspicious
    • zolla78 Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 12:15
      To, że chciałabyś być przy pierwszych próbach jazdy na nartach córki rozumiem bardzo smile I rozumiem, że jest tobie "ciężko", że to nie ty będziesz jej tego uczyć, a dziadkowie, a nawet nie będziesz przy tym. Ale pretensje, jeżeli już mówić o jakiś pretensjach, powinnaś skierować chyba nie w stronę dziadków, bo przecież nie ma nic złego, a wręcz dużo dobrego jest w tym, że chce im się z dzieckiem iść na te narty, ale w stronę chyba męża jeżeli już.
      Skoro tobie zależy by jechać z córką na te narty, to czemu nie może się jednak zebrać i też jechać. Rozumiem, że chce się odpocząć w weekend, ale przecież to też jego dziecko. Nie zależy mu na spędzeniu z nią trochę czasu i to w taki aktywny fajny sposób? Albo niech on zostanie z niemowlakiem a ty jedź.
    • aga_martusia Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 12:54
      Jak dziadek zabrał córkę kilka lat temu pierwszy raz na łyżwy żeby ją nauczyć jeździć - bo, jak stwierdził to obowiązek dziadka - to się prawie popłakałam ze wzruszenia. Przysłali mi mmsy i bawili się tak dobrze, że aż im ciut zazdrościłam. Teraz Dziadek szkoli syna i też czuje to wzruszenie - ze mu się po prostu chce. Dla drugich dziadków szczytem jest czekolada przy wizycie. Więc ciesz się kochana, że dziadkowie tak kochaja swoja wnusie i im się poprostu chce.
    • beverly1985 Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 13:02
      Jak rozumiem dziadkowie zabieraja dzie do siebie w KAZDY weekend, czują więc, ze czasem dziecku trzeba zapewnić rozrywkę. Chyba nie chcesz, aby dziecko po prostu u nich siedziało w domu w każdą sobotę i niedzielę? Dziadkowie musza byc bardzo związani z wnuczką przez tak czeste odwiedziny.
      Sumujac to wszystko- uważam, ze przesadzasz.

To nie jest tak, ze np. dziecko widzi dziadków raz na kwartał, i nagle cie informuja, ze chcą je zabac na narty. A ty nie wiesz, czy sa odpowiedzialni, czego się spodziewać i czy dziecko nie dostanie traumy. Outsorcujesz opieke nad dzieckiem do nich bardzo często, więc się nie dziw, że opeikunowie weekendowi chca podejmowac takie decyzje.
    • starobrno Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 13:42
      To, czy puscic, czy nie zostawiam bez odpowiedzi. Wezcie tylko pod uwage, ze jesli to 3,5 latka i pierwszy raz na nartach, to po godzinie moze miec juz dosc- mowie z doswiadczenia, w zeszlym roku moj syn tez w wieku 3 i troche, tyle wytrzymywal. Choc wiadomo, dzieci sa rozne.
      • kremikgryczany Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 15:45
        Dużo bym dała, żeby mój synek miał dziadków i to dziadków interesujących się jego wychowaniem. Ma dwie babcie, z których jedna widziała go może ze trzy razy w życiu. I to wcale nie dlatego, że mieszka daleko. A jeszcze jak dziadkowie zapewniają atrakcje w weekendy - niesamowite, dla mnie kosmos. Niektórzy naprawdę nie doceniają tego co mają...
    • mynia_pynia Re: Pomysł moich rodziców 25.01.14, 15:55
      Co tydzień oddajesz dziecko na weekend?
      W tygodniu nie pracujecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka