Dodaj do ulubionych

Jak często trenujecie: ?

17.03.14, 11:33
To na fali wątków pytającychsmile
Ja się w styczniu i lutym zaniedbałam co mi mój organizm wziął za złe.
Ale w weeken śmignęłam pilates , spinning i siłkę , zajęcia grupowe bo tylko takie uprawiam.
Wprawdzie tu i tam mnie pobolewa ale czuję się psychicznie od razu lepiej.
A tu video z mojego fitness:

www.youtube.com/watch?v=-_tu6dxcPEs
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:41
      4 razy w tygodniu: 3x typowe aeroby i raz siłownia, chociaż na siłownię powinnam chodzić 2-3 razy, ale ostatnio ją zaniedbałam właśniesad
    • saszanasza Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:44
      Fajna ta siłowniasmile która to tywink?

moje aeroby wyglądają tak: youtu.be/LDVo4vuAFKE
      • anika772 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:55
        Ała, zabiłabym się na tych manewrach na bieżni, rzecz jest pewna.
        Ćwiczę 4-5 razy w tygodniu. Chyba że pies z głową w dół i skręty też podpadają pod trening, to codziennie.
        • saszanasza Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:03
          anika772 napisała:

> Ała, zabiłabym się na tych manewrach na bieżni, rzecz jest pewna.

Na początku zdarza się spaśćbig_grin
          Te zajęcia opierają się głównie na wykonywaniu z góry ustalonych komend a tych da się z czasem wyuczyćsmile
    • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:44
      6 dni w tygodniu, ale ja roztrenowana. Trenuj na ile ci organizm pozwala, jeden dzien cos intensywnego, na drugi cos lekkiego, dopoki sie nie przyzwyczaisz. Mnie najpierw na glowe wali jak sie zdarzy jakas przerwa wink
    • mary_lu Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:49
      Do mojego poziomu zaawansowania to mam problem z używaniem słowa "trenować" big_grin Może być "ćwiczę"?

Jak mi się chce. Od prawie roku nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu.

W zeszłym tygodniu mi "się chciało", to 3 razy biegałam i 3 razy byłam na ćwiczeniach grupowych.
    • mign-onne Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 11:59
      We wlasnym zakesie codziennie, w klubie 2h raz w tygodniu.
      • zlotonaiwnych Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:12
        Nienawidzę sportów stadnych, trenuję codziennie po trzy godziny we własnym zakresie. Mam bieżnię, rower stacjonarny, rozmaite ciężarki, ławeczkę do brzuszków, właśnie kupiłam sobie atlas. Biegam, jeżdżę na rowerze. Zresztą, trenować można wszędzie, dużo ściągnęłam z "Ekstremalnego kursu piękna".
    • sueellen Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:10
      średnio co 2-3 dni okolo 3 razy w tygodniu.
      Moja siłka wygląda tak:

• mary_lu Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:18
        Mieszkasz w Marbelli? Jak tam cudnie, wczoraj na jakimś bbc czy innym style oglądałam program o tamtejszych nieruchomościach.

Nie potrzebujecie przypadkiem gosposi na lato? big_grin
        • sueellen Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 18:12
          Mam już jedną panią w piątki. I bardzo mi jej szkoda bo jest z Krymu, miała wracać i teraz się boi więc zostaje, a tak juz chciała do domu... wiem, wredna jestem, ale po ciuchu się "cieszę" bo jestem z niej bardzo zadowolona.
    • morgen_stern Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:12
      2 razy w tygodniu, ale przymierzam się do dodatkowego treningu w domu w weekend.
      Nie mam oporów przed używaniem słowa "trening", jeśli jest rozgrzewka i przemyślany, przygotowany zestaw ćwiczeń, to jest to jak najbardziej konkretny trening!
    • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:15
      Saszaanan, mnie nie ma bo ja bym się wkadrze nie zmieściłatongue_outPP
      Siłownia jest super , w starej fabryce z 1948 roku , mam trzy minuty tramwajem spod domu i moment na piechotę. Z tym że po treningu ostro pod górę...
      Można indywidualnei i grupowo zajęć grupowych jest od groma i ciut.

myrens.no/timeplan/
      Nie jest tania i to mnie motywuje również bo czy trenuję czy nie kasa schodzi zkonta.
      Można się rejestrować przez net , jeżeli dwa razy sie zarejestrujesz i nie pojawisz masz szlaban na net możesz tylko telefonicznie , to tez motywuje.
      Mnie też wali w mózg jak nie trenuję...
      Po 30 latach od ostatniej wizyty w sali gimnastycznej , jeszcze w PRLsmile zaczęłam ponad rok temu.
      Najpierw na pobycie rehabilitacyjnym , ostro było ,10 tygodni.
      Potem dwa miesiące z synem a potem grupowo.
      Na początek dwa razy , czasem trzy tygodniowo. Ale koniec roku poprzedniego i początek zeszłego był kiepski.
      Teraz mam zamiar trzy razy , jak mi praca wejdzie w paradę dwa.
      Lubię trenowac czasami rano przed pracą.
      Njbardziej lubię pilates i spinning, siłkę i plecy - brzuch robię z konieczności.
      Mam w planie zumbę i yoge ale na razie jeszcze nie dojrzałam...
      Trzy razy to na razie max bo zajecia grupowe są bardzo intensywne i nie chcę przesadzić ale może z czasem będzie więcejsmile
      • saszanasza Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 13:12
        spining podobno jest fajny. Pilatesu nigdy w życiu! na pilatesie dostałam urazu kręgosłupa i do dziś mam problemy. z kolei na problemy z kręgosłupem bardzo pomogła mi siłownia i na nią powinnam w pierwszej kolejności biegaćsmile
        zumba fajna, ale nie dla mnie, tzn. nie dla mojej przepukliny kręgosłupowejsad
        brzuszków nie cierpię robić, a po kręgosłupie to właśnie o brzuch powinnam zadbać, bo mi skurczybyk wystaje, pomimo tego że jestem szczupłasad
    • annajustyna Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:17
      Staram sie robic po ok. 100 brzuszkow dziennie, nozyce etc. Troche sie ostatnio zaniedbalam, bo zapalenie krtani i zatok mnie brutalne dorwalo uncertain.
      • ira_07 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 17:23
        A po co te 100 brzuszków? Serio pytam, bo to naprawdę bez sensu.
        • annajustyna Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 18:43
          Skoro nie wiesz po co, to jak to mozliwe, ze masz juz wyrobiona opinie? Po to, by nie miec calkiem sflaczalych miesni brzucha chocby. A zupelnie bez sensu to jest calkowity brak ruchu.
    • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 12:20
      Saszana , bardzo mi się podoba ten activ walk , takiego czegoś u nas nie ma. Ja lubię bieznię ale sto lat nie byłam , może zacznę sobie spacerować po treningu grupowym..
      Ja idę powoli i dostojnie na bieżni ale chciałabym podnieść umiejetności…
    • lilly_about Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 13:12
      Dwa razy w tygodniu aerobik, jak będzie ciepło to dojdzie jeszcze rower.
    • karola1008 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 13:28
      3x w tyg. nordic walking, taki szybki, albo 20 km na rowerze.
      1x w tyg.-jazda konna (jestem od tego autentycznie uzależniona).
      1x w tyg.-ćwiczenia na fitparku pod domem, od niedawna, do tej pory był nw 4xw tyg.
      A raz w tygodniu nic nie robię tylko się byczę. Dużo tego, ale uwielbiam gotować i jeść, serio, nie znoszę się ograniczać big_grin. Miałam okresy, że próbowałam, ale jedyne czego konsekwentnie przestrzegam, to nie jeść po godz. 18-ej.
      A wysiłek fizyczny, tzn. pewne jego rodzaje, też uwielbiam smile. Na szczęście.
    • loola_kr Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 13:31
      2 razy w tygodniu jazda konna i prawie codziennie stepper.
    • jusytka średnio 3 razy w tygodniu 17.03.14, 13:48
      Zdarza się jednak, że nawet codziennie, licząc fitness club i sporty terenowe (rolki, rower) jak jest ładna pogoda.
      • grzalka 3-4 razy w tyg 17.03.14, 13:51
        basen 1-2 razy, bieganie 3 razy, czasem włączam ECH
        • paliwodaj Re: 3-4 razy w tyg 17.03.14, 15:45
          podoba mi sie scianka ! zazdraszczam
          U mnie idealnie jak cwicze 3 razy w tygodniu, wiecej nie mam czasu i potrzeby
          Doszly mnie wiesci ze moja instruktorka zumby bedzie musiala zrezygnowac z powodu problemow z kolanami, zreszta te "koty'lezace po katach tez mnie nie zachecaja, pewnie poszukam wkrotce innego miejsca uncertain
    • ira_07 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 17:19
      4x trening biegowy (12, 15, 15, 21 km) , 3x trening siłowy w tygodniu. 1 lub 2 dni regeneracji, w zależności od potrzeb o pogody, oczywiście, jeśli jednego dnia wieczorem mam siłownię, to rano przed pracą robię tylko lekki bieg. Muszę przyznać, że mam formę życia smile
      • bei Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 17:30
        Codziennie, często dwa razy dziennie truchtam, z ćwiczeń robię teraz tylko program 300 przysiadów i raz- dwa razy w tygodniu ćwiczenia na schodach.
        Cała akcja w ćwiczenia ńog, pośladkow i przy okazji todrobina brzucha.
        Zazdroszczę kombinatu do ćwiczeńsmile- robi wrażeniesmile
        Dlugo już ćwiczysz? A jak efekty, zapewne tryskasz energiąsmile
      • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 17:43
        Ira, gratulacje. to masz forme na polmaraton. zapisz sie, zobaczysz jakiego da Ci kopa.
        • ira_07 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 18:19
          Biegnę, biegnę, już w niedzielę smile Siłowy doszedł właśnie z myślą o półmaratonie, ale zostanie w grafiku.
          • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 00:06
            Super!!!!
            Zglos sie i powiedz jak poszlo. Trzymam kciuki i wiatru w plecy zycze.

Dla mnie dlugie, weekendowe wybiegania i treningi interwalowe na biezni to ulubione treningi.
    • mamaemmy Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 17:33
      Super smile

Ja "trenuję" jakieś 3 (minimalnie) albo 4-5 dni w tygodniu.
      Bieganie po 45 -60 minut mieszam z Chodakowską (30-45min) lub rowerem (1-2 godziny),ew pływaniem (ok 40 minut)
      Biegam własciwie z psem,zawsze jak juz jestem w dresie-to on juz wie i sie cieszy smile
    • klamkas Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 18:54
      3x w tygodniu pilates. Prawie w każdą sobotę jazda konna. Przy dodatnich temperaturach prawie w każdy weekend jest rower.
    • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 20:38
      Pilates zalaży od trenera. Ja po kilku próbach znalazłam TEGO , choć byłam u jednej fajnej dziewczyny w moim fitness , nawet ok , i jeszcze jest trzeci trener którego spróbuję.
      Spinning trenuję od ponad roku , teraz godzinę na najwyższym poziomie daję radę , mój rekord to cztery minuty stojąc., 2/ 3 minuty bez problemu lecę raz za razem.
      Kiedy zaczynałam pierwszy raz stałam dokładnie osiem sekundsmile

www.youtube.com/watch?v=IiJiqOOUuJc
      • znowu.to.samo Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 20:53
        Ja biegam 3-4 razy w tyg po godzinie. Mam zamiar w lecie zwiększyć do 5-6, ale trochę boję się o stawy. Treningi mniej niż 3 razy w tyg nie mają sensu
        • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 00:12
          Jak bedziesz stopniowo zwiekszala km tak 10%-20% tygodniowo, to stawom sie nic nie stanie, stawy dokuczaja wtedy jak miesnie wokolstawowe sa slabe.
          Biegacze sa grupa, ktora ma najzdrowsze stawy i o wiele mniejszy % operacji na staw biodrowy czy kolanowy.
          Bez obawy. Rozciagaj sie po biegu, i stopniowo zwiekszaj i bedzie dobrze.
      • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 00:08
        Janie, prawda jak fajnie jak sie obserwuje jak forma rosnie, ze kiedys z zadyszka od jednej do drugiej lampy przebiegnac to byl wyczyn, a teraz ho, ho, ho, na najwyzszym obciazeniu i 5 minut

Gratulacje....
    • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 20:58
      Nie masz racji. Ja trenowałam ostatni rok najczęściej dwa razy , miałam przerwy jednak idę do przodu.
      Zależy jakie treningi i jaki masz punkt startusmile
    • haneke_29 Re: Jak często trenujecie: ? 17.03.14, 23:25
      Od końcówki grudnia 4-7 razy w tygodniu po 30-60 min. Tylko, że ja się odchudzam. Od wymienionego punktu w czasie straciłam 15 kg. Inne życie smile
    • brak.polskich.liter Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 06:49
      4 razy w tygodniu + extra. To extra to moga byc jakies weekendowe warsztaty czegostam, albo wyjazd wakacyjny polaczony z aktywnoscia sportowa - wtedy codziennie.
    • 1borgia Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 08:19
      ja tez troche ostatnio sie zaniedbalem, ale dlatego, ze za duzo pracuje i silki nie mam do silki uncertain
      1x w tyg chodze na gymnastyke, 1x na basen (chcialbym 2x) i znow chcialbym 1xtyg na saune.
      w domu 2-3 x 15 gym rozgrzewajacej na stare sprochniale kosci, w weekendy chodze na spacery (10-12 km).
      ale bedzie lepiej, na wiosne biore sie za znow za siebiesmile
      borgia
      p.s. acha, codziennie jezdze rowerem.
      ps2 fajny watek smile
      • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 16:32
        hehehe, gdyby cale spoleczenstwo tak sie zaniedbywalo jak Ty, to wielu lekarzy z torbami by poszlo smile
    • laquinta Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 16:52
      Nie za czesto. Dbam o stawy, ktore sa znacznie wazniejsze niz miesnie.

Stawy sportowcow, nawet tych niedzielnych, bardzo szybko ulegaja degradacji, po prostu sie zuzywaja.
      • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 18:16
        Cytat Stawy sportowcow, nawet tych niedzielnych, bardzo szybko ulegaja degradacji, po
        prostu sie zuzywaja.
        Kompletna bzdura i mit, to stawy niesportowcow i niedzielnych sportowcow sa w gorszym stanie, niz wieloletnich, dlugodystansowych biegaczy.

Oto badania przeprowadzone na 70tys (sic!) biegaczach na przestrzeni 22 lat. Ta populacja ma zdrowsze stawy i kosci i mniejsza osteoporoze niz niebiegaczy, czy niedzielni biegacze
        Stawy to nie opony w samochodzie, zuzywaja sie od nieuzywania.

www.examiner.com/article/exercise-scientists-dispel-common-belief-that-running-damages-joints
        • myelegans PS 18.03.14, 18:17
          Nadwaga rujnuje stawy, nie bieganie, wiec jezeli ktos chce zadbac o swoje stawy powinien zrzucic nadmiar kg w pierwszej kolejnosci, pozniej zaczac cwiczyc.
        • laquinta Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 18:34
          Nadwagi zrzucac nie musze, bo jej nie mam. Stawy sportowcow wyczynowych juz w wieku 40 lat wygladaja na 80letnie. Duzo normalnego ruchu - praca fizyczna. spacery, gry w pilke, plywanie, jazda na rowerze, piesze wedrowki po gorach i innych okolicznosciach przyrody - wszystko to powoduje, ze jest sie sprawnym fizycznie - do samej starosci czlowiekiem.

Silownie i inne treningi sa czlowiekowi absolutnie zbedne. No chyba, ze leczy jakas depresje. Obserwacja zwierzat np. kotow daje duza wiedze na ten temat. smile
          • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 18.03.14, 19:32
            Ale ja jestem czlowiekiem nie kotem. My tu chyba caly czas mowimy o rekreacyjnym uprawianiu sportu i taka populacje te badania objely, nie o wyczynowych sportowcach-olimpijczykach.

A ty bedziesz isc w zaparte, bo przeciez nie mozesz przyznac sie do wlasnej ignoracji.bedziesz sie trzymac tego, chociazby Ci najwieksze autorytety medyczne pokazywaly badania zrodlowe. Znamienne dla tego forum....
          • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 19.03.14, 00:32
            laquinta napisał(a):

> Nadwagi zrzucac nie musze, bo jej nie mam. Stawy sportowcow wyczynowych juz w w
            > ieku 40 lat wygladaja na 80letnie. Duzo normalnego ruchu - praca fizyczna. spac
            > ery, gry w pilke, plywanie, jazda na rowerze, piesze wedrowki po gorach i innyc
            > h okolicznosciach przyrody - wszystko to powoduje, ze jest sie sprawnym fizyczn
            > ie - do samej starosci czlowiekiem.
            >
            > Silownie i inne treningi sa czlowiekowi absolutnie zbedne. No chyba, ze leczy j
            > akas depresje. Obserwacja zwierzat np. kotow daje duza wiedze na ten temat. smile

------------>Pracuję fizycznie i spaceruję do pracy .W piłkę to mogę sobie pograć sama ze sobą , za plywaniem nie przepadam. na rowerze bym pojeździła tyko nie w centrum Oslo a taką li tylko możliwość mam. NIENAWIDZĘ wędrować , wszystko jedno gdzie , próbowałam nordic walking ....AAAAA. Porażka.
            Mam 54 lat , chorobliwą otyłość , artrozę w lewym kolanie i niezidyntyfikowany ból w prawej stopie.
            Od ponad roku trenuję i ból w stopie ustąpił , ból w kolanie się zmniejszył , schudłam
            trochę i chudnę dalej. Ograniczyłam branie leku przeciwko artrozie znacznie , mam mniejsze problemy z nadciśnieniem , stany depresyjne zdecydowanie poszły sie paść i jestem innym człowiekiem. Po roku . A wcale nie ćwicze jakoś ekstremalnie , wręcz sie zaniedbałam ostatnio ale wracam do żywychsmile
            Nie wiem co mowią moje stawy bo nie trenuję wyczynow natomiast wiem co mówi mój oraganizm i psyche smile
            • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 19.03.14, 14:31
              Idzie do przodu oby tak dalejsmile Dziś wywlokłam się na pół godziny na ćwiecznia
              plecy- brzuch , dla mnei trudne bo nie posiadam mięśni brzucha prawie wcaletongue_outPP
              Potem zostałam następne pół godziny na nowym treningu nazywającym się w wolnym tłumaczeniu ruch. Ta sama trenerka co w pierwszej pół godzinie znam Ja ze spinning i lubię. Powiedziałam trenerece że spróbuję ten nowy trening ale nie wiem czym to się je więc jak nie dam rady to odpuszczę. Okazało się to kombinacją pilates , siłki , ćwiczeń na brzuch , nogi , uda. Spodobało mi się a trenerka mnie pochwaliła po zakończenej godzinie.
              Pojutrze siłka ze sztangą ,45 minut , mam nadzieję że dam radę się doczołgaćsmile
              • myelegans Re: Jak często trenujecie: ? 19.03.14, 16:15
                na wiosne i jesienia prowadze zajecia w miejscowym parku glownie dla kobiet w wieku srednim, ale facetow tez mam. Wiele z nich z nadwaga, ale przede wszystkim brakiem kondycji. taki 10 tygodniowy kurs ogolnorozwojowy, 3xtygodniu godzina. zaczynam od statycznej i dynamicznej rozgrzewki, pozniej 30min marszobiegow, zaczynamy od 4 minut marszu, 1 minuty biegu, i rozciagamy do 30min biegu po 10 tygodniach.
                Ostatnie pol godziny to cwiczenia wzmacniajace wszystkie partie miesni, taki mini boot camp, bez zadnego sprzetu, wykorzystujemy ciezar wlasnego ciala, laweczki w parku, i partnera.
                Na koniec rozciaganie.
                Mam duza satysfakcje jak widze jaki robia postep, ze zaczynajac maja problem ze zrobieniem 2 pompek, albo brzuszkow, itd. a na koniec przebiegna 30min, zrobia 15 pompek, a najwazniejsze jak zeznaja ze np. w krzyzu juz tak nie boli, energii wiecej, miesnie sie tonuja i zarysowuja. Wage tez zrzucaja, ale nie jakos drastycznie, za to zaczynaja sie kurczyc i kupowac ubrania w mniejszym rozmiarze.
                • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 19.03.14, 16:30
                  smile)))) Fajnie oisujesz sytuacje osób walczących.
                  U mnie w fitness centrum rzucam się w oczy , są osoby w moim wieku i starze obok wytrenowanej młodzieży , nawet o zbliżonych gabarytach niekeidy ale ja jednak jestem najwiekszasmile)))
                  Trenerzy którzy mnie nie znają , zwłaszcza na spinning mają oczy jak talerze dwa razy. Przed i po treningutongue_outPP Raczej nie sądzą że osoba z moją tuszą i w moim wieku ma kondycję pozwalającą na godzinę intensywnego treningu.
                  A ci którzy mnie znają uśmiechaja się i pozdrawiają i widzę że mają satysfakcję że prychodzę na treningi i jest coraz lepiejsmile
                  Są ćwiczenia których nie mogę robić , głównie artroza mi przeszkadza ale brzuch nie pomaga...
                  Pokazują jak zrobić dane ćwiczenie inaczej a jak robię po swojemu nie ma problemu.
          • lech.boleslaw.w Praca fizyczna nieźle niszczy kolana. 23.03.14, 19:55
            Budowlańcy itp. często z nimi mają problem, z kręgosłupem też.
      • 1borgia Re: Jak często trenujecie: ? 20.03.14, 08:03
        laquinta, slusznie. w pewnym wieku czyli od 30 roku zycia smarowanie stawow jest wazniejsze niz utrzymanie masy miesniowej smile arthroza powstaje wskutek braku ruchu ruchu.
        borgia
    • mamusia1999 Re: Jak często trenujecie: ? 20.03.14, 09:09
      rozumiem, ze ten trener trzymajacy nogi badz pomagajacy w podciaganiu sie na drazku to w regularnym abonamencie jest wink
      ale sciany zazdroszcze, moje studio mniejsze i sciany ni ma.
      ja trenuje 3xtydzien aero i silka (ale tez w trybie na wytrzymalosc, bo moc bardzo OK), grupowych nie lubie. a szkoda, bo jest 130 kursow tygodniowo.
      • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 23.03.14, 08:54
        Niestety taki trener nie jest w abonamencie i kosztuje kupę kasy.
        Chwilowo jestem zadowolona z moich treningów grupowych .
        Ostatnio na pilates Consuela , moja trenerka , pochwaliła mnie , ewidentnie idę powoli ale skutecznie do przodu.
        Tak się roozchociłam że po rozmowie z moimi trenerami od pilates w poniedziałak pierwszy raz na idę na yoga, ashtanga yoga , chyba dam radę , zobaczymysmile

www.youtube.com/watch?v=boe18XKwVR0
        Consuela prowadzi tylko pilates ale Jej mąz robi pilates , yogę , siłkę , ćwiczenie na brzuch i plecy ( na razie byłam u Niego na tych ostatnich zajęciach plus regularnie pilates , siłkę mam w planie ).
        Tutaj mozecie zobaczyc mojego trenera , on i jego żona są zawodowymi tancerzami:

www.youtube.com/watch?v=nMXlfJSSSa0
        • jan.kran Re: Jak często trenujecie: ? 23.03.14, 09:08
          Forro tańczy mój syn , byl na kilku workshops , umie też salsę i inne w podobieństwie. To mój następny sprytny plan ale jeszcze nie teraz żeby zapisac się na jakiś tanńe . Na raie próbuję pierwsze kroki w domu z synem ale ze średnim efektem jednak do odwaznych świat należysmile

www.youtube.com/watch?v=VBsag5JX5DA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka