antyk-acap 26.04.14, 07:56 Kolejna granica przekroczona... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:02 Dlaczego tak napisałaś ? Jaka granica została przekroczona ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:04 Czy przeczytałaś to co jest pod linkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:08 Czytałam artykuł i oglądałam filmiki Artykuł, wywiad z profesorem dotyczący aborcji dzieci z bezmózgowiem i o hospicjach prenatalnych Nadal nie rozumiem skąd ten tytuł-wyjaśnij proszę Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:15 Czytałam wczoraj i za diabła mi się ten wywiad nie składa w całość. Jaka "cała prawda"? Czy prof. Chazan jest "za czy przeciw" i względem czego? O czym to w ogóle jest? Zrozumiałam tylko jedno: że nie wiemy, czy taki płód odczuwa ból, i że można podawać srodkip/bólowe. Ale co mam z tego wynikać i za czym to ma być argument, tego już nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:20 Pewnie za tym, aby kobiety nie poddawały się aborcji, tylko rodziły dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:24 Ale podane "argumenty" w ogóle nie są "za". Terminacja płodu bezmózgiego odbywa się zasadniczo za pomocą porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:25 Terminacja ciąży ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:28 Niestety nie zawsze. Mialam raz w zyciu takie dziecko w gabinecie. Mialo wtedy 6 miesiecy. To byl czas pierwszych lat zakazu aborcji w Polsce i kobieta byla tak dlugo odsylana od Annasza do Kajfasza, ze w koncu urodzila. Dramat. Nie wiem, jakie byly ich dalsze losy. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 08:34 Mnie chodziło o to, że terminacja ciązy w tak późnej ciaży zasadniczo odbywa się za pomocą porodu. Indukowanego, ale porodu. Opisana przez Ciebie sytuacja- tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: nie chrzan 26.04.14, 08:49 A inny jezyk niz " nie chrzan" jest ci znany? Dziecko mialo niewyksztalcone polkule mozgowe, znieksztalcona bardzo mala czaszke. Pien mozgu funkcionowal, wiec samodzielnie oddychalo, wydalalo. Nie kontaktowalo sie z otoczeniem, wydawalo 1 dzwiek, tak zwany krzyk mozgowy Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: nie chrzan 26.04.14, 08:53 pl.wikipedia.org/wiki/Bezm%C3%B3zgowie Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: nie chrzan 26.04.14, 09:01 tak czy siak chodzi o osobe niepełnosprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: nie chrzan 26.04.14, 09:17 Osobę niepełnosprawną? Ciężko mówić o "osobie" w przypadku ciała, któremu pozostały tylko odruchy pierwotne i dzięki postępowi medycyny są podtrzymywane funkcje życiowe. Straszna historia. Jak długo mogą "żyć" takie dzieci, skoro na wiki pisze kilka dni, a tu piszecie o pół roku? Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: nie chrzan 26.04.14, 09:17 Która żyła conajmniej sześć miesięcy, jak napisała Nowel, a Ty to zakwestionowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia owszem takie dzieci moga przezyc 26.04.14, 09:10 jakis czas temu czytalam bloga polskich rodziców dziecka które miało juz ponad rok. widzialam tez 2 latke na jakims amyrykańskim blogu Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala1 Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 09:21 mindvictory.blogspot.com/2012/10/czy-mozna-zyc-bez-mozgu-tak.html Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 09:47 No to teraz wytłumacz, czemu zakwestionowałaś to, o czym napisała Nowel. Bo sama sobie przeczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
ortruda Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 09:39 Och, mój ulubiony dr Chazan. Dr "nie zrobię aborcji nawet wtedy, kiedy kobieta ma do tego ustawowe prawo" i dr "w moim szpitalu rodzimy naturalnie za wszelką cenę". Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 09:45 Dobra zabawa- rozbiór logiczny jego tekstów. Facet mnie pod tym względem "fascynuje". Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zrób sobie dziecko bez mózgu 26.04.14, 10:24 Nienawidzę pacana. Odpowiedz Link Zgłoś