Dodaj do ulubionych

kota oszalała

30.04.14, 19:14
ma zmieniany żwirek, ma sliczną kuwetkę a i tak raz na dwa, trzy miesiace sika mi ZA kuwetą. Jest zdrowa, zaaopiekowana, nie ma powodu robić mi na złość uncertain
mam ochote zrobić z niej kisiel wtedy.
Obserwuj wątek
    • antyk-acap Re: kota oszalała 30.04.14, 19:19
      Pewnie ma PMS...
      • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 20:11
        nie ma. wycięta jest.
      • wielkafuria Re: kota oszalała 01.05.14, 10:28
        eeee, własnie ją przyłapałam jak wypijała mi lemoniadę z dzbanka uncertain bosz co za kot...
    • czar_bajry Re: kota oszalała 30.04.14, 19:22
      ona nie oszalała ona jest siostrą bliźniaczką mojejtongue_out
      Ta moja wredna małpa sika poza kuwetę zawsze jak w jej mniemaniu żwirek jest już bee, a żwirek jest bee po trzech dniach użytkowania.
      Żwirek sylikonowy wsypany do wielkiej kuwety a obok stoi druga taka sama- normalnie księżniczka niech ją cholera weźmie.
      • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 20:11
        niech ją pies drapie...
        a kuweta jest pod schodami i zeby te jej "luźne" siuśki posprzatać to muszę tam wchodzić. Zołza jedna.
      • aquella Re: kota oszalała 30.04.14, 21:27
        jako kot też nie życzyłabym sobie żwirku silikonowego bo najbardziej śmierdzi w połączeniu z moczem, na szczęście mój kot nawet jak byłam jeszcze nieświadoma że to taki koszmarek grzecznie w niego sikał jak i w każdy inny, ew, gdy kuweta się moczy w odkażaczu a jemu bardzo się chce to wysiusia się grzecznie do miski uż. do prania
        • chalsia Re: kota oszalała 30.04.14, 21:36
          jak tak czytam, to dochodzę do wniosku, że jednak posiadanie psa jest dużo łatwiejsze/prostsze niż posiadanie kota - mimo, iż z psem trzeba przynajmniej te 3-4 razy dziennie bez względu na pogodę dymać na spacer.
          smile
          • aquella Re: kota oszalała 30.04.14, 21:59
            nie wyobrażam sobie mieć psa, i świątek piątek, deszcz, mróz, wiatr, grypa latać z nim po schodach w tą i nazad 4 razy dziennie to dla masochistów, ale kot w sumie też, tylko, że ja widzę więcej plusów, no i gdzieś się wysikać musi
          • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 22:44
            miałam i psy i koty i w obecnym trybie zycia kot by nie przeszedł. Teraz tez zostałam na weekend w domu bo wszystkie "ciocie" "wujki" wyjechały a na 5 dni tej siuśki nie zostawię bo mieszkania nie poznam uncertain
            zreszta i tak jak wyjezdzam, nawet jak ma opieke to sie obraza kiedy wracam i "nie gada" ze mna przez kilka godzin ignorując mnie dokumentnie.
        • klamkas Re: kota oszalała 30.04.14, 21:44
          Moje w ogóle nie sikają do silikonowego. Raz spróbowałam, więcej nie miałam odwagi - sikały do zlewu, do wanny, do brodzika, to samo z kupą (o ile wcześniej do w/w nie nasikały). Drewniany ujdzie, ale ja nie lubię, bo wszędzie potem mam drewniany miał. U nas sprawdza się najlepiej taki tani, zwyczajny żwirek, bez zapachu, słabo się zbryla, nie ma żadnych bajerów (zbrylające są bez sensu, bo jeden mistrz rozgrzebuje te bryłki). Ostatnio używamy tanizny z Lidla i jest super, wszystkim kotom się podoba.
          • aquella Re: kota oszalała 30.04.14, 22:01
            u mnie to samo a wypróbowałam dosłownie wszystkie, niezbrylający przynajmniej nie przykleja się do łap i nie muszę tego zmiatać co chwila, a że zmieniam częściej zawartość kuwety- trudno
          • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 22:41
            ten z lidla jest dla kota najlepszy ( w sensie mojego). Jak sikała w inne / wybajerowane, zapachowe/ to pół godziny z nim drapała i wychodzila i znowu wchodziła i drapała i cos jej nie pasowało. a do tego z lidla wchodzi, robi co trzeba i wychodzismile

btw, jak zrobi kupe to jest taka szczesliwa ze biega jak torpeda po mieszkaniu i dumnie przychodzi pomiauczec i sie pochwalić...
            • klamkas Re: kota oszalała 30.04.14, 22:47
              Pochwalić się, czy żądać natychmiastowej dezynfekcji? wink
              • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 22:52
                hmmmm, nie burz mojego światopogladu big_grinbig_grin
    • loola_kr Re: kota oszalała 30.04.14, 20:27
      moja oszalała i miauczy do okna. Albo do świata za nim.
      • sarah_black38 Re: kota oszalała 30.04.14, 21:48
        Moja sika do zwykłego za 17 zeta z marketu. Od kiedy jest ciepło załatwia się na podwórku. Chodzi spryciara w tuje do sąsiada. Niestety kot sąsiada sika w moich tujkach, o losie big_grin
        • wielkafuria Re: kota oszalała 30.04.14, 22:42
          a wez, kot sasiada przyszedł, nazarł sie mojej trawy i wyrzy gał na wycieraczkę...
          • rhaenyra Re: kota oszalała 01.05.14, 12:24
            big_grin
    • cauliflowerpl Re: kota oszalała 01.05.14, 12:15
      Następnym razem gdy to się zdarzy, weź ją na badanie krwi i moczu. A w zasadzie nie czekałabym.
      Sikanie poza kuwetą jest znakiem, że dzieje się coś niedobrego. Może z nerkami, może z układem moczowym... tego nie widać "gołym okiem". To nie jest "robienie na złość".
      Może kotka ma od czasu do czasu jakiś stan zapalny, oddawanie moczu ją boli - dlatego też źle jej się kojarzy kuweta i kotka ją omija.
      Mam nadzieję, że nie będzie to nic poważnego.
      Pozdrawiam.
      • wielkafuria Re: kota oszalała 01.05.14, 13:13
        z kwestii technicznych jak pobrac koci mocz???
        • cauliflowerpl Re: kota oszalała 01.05.14, 13:33
          Moim się da w trakcie pod dupkę podłożyć plastikową łychę smile Nie krępują się.
          Do pustej kuwety też nasikają bez problemów.
          Jak nie, to kupić u weta żwirek, który nie wchłania nic a nic - specjalny do pobierania moczu.

www.sylvet.vizz.pl/?page_id=135
          forum.animalia.pl/read.php?17,1382706
          • wielkafuria Re: kota oszalała 01.05.14, 13:54
            musiałabym ją śledzić smile ma zabudowaną kuwetę wiec nic jej nie podłożę tongue_out ona wstydliwa jest tongue_out
    • rhaenyra Re: kota oszalała 01.05.14, 12:25
      moze za wysoko doopcie podnosi
      sprobuj zamykana kuwete albo z wysokimi brzegami
      • wielkafuria Re: kota oszalała 01.05.14, 13:14
        nie, ona idzie ZA kuwete i szcza. raz na dwa miechy mi tak robi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka