Dodaj do ulubionych

Zawsze przechodzi bokiem

04.08.14, 14:25
Tego lata nie doświadczyłam jeszcze ani jednej burzy.
Dwa, trzy razy pomrukiwało (chociażby wczoraj), ale to było daleko i nawet nie było widać błyskawic.
Kocham burzę i codziennie na nią liczę jak są ostrzeżenia dla mojego województwa.
A mnie na złość omija wink
W tamtym roku było sporo burz, a dwa lata temu to co 2, 3 dzień pamiętam takie solidne burze w okresie lipca i sierpnia.
Dziś kolejna szansa...
Lubicie burze?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 14:26
      Tak.
    • marzeka1 Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 14:30
      Nie bardzo, ale marzę o zmianie pogody, bo znowu dziś 35 stopni- mieszkam na Mazurach, tu wahania pogodowe są mniejsze niż gdzie indziej: jak upał, to długo trzyma; jak zima z dzikim mrozem- to też trzyma.
      Jednak chyba będę marzyć o burzy, jeśli obniżyłaby te upały.
    • majarzeszow Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 14:53
      karizma, u mnie to samo, moze jestesmy sasiadkami big_grin
      • karisma_warusco Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 15:11
        Jeśli miasto w nicku to Twoje to nie. U mnie Łódźsmile
    • beataj1 Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 15:18
      Lubie burze ale właśnie jak idzie bokiem. W sensie lubię błyskawice i jak grzmi ale jak pioruny tłuką w bezpośrednim sąsiedztwie to już nie jestem szczęśliwa.
      Pamiętam jak kiedyś wracałam samochodem od rodziny. Na 250 km trasy jakieś 200 km jechałam w burzy. Momentami tak padało że zjeżdżałam na pobocze (tam gdzie się dało) bo było na trasie tyle wody że miałam wrażenie że płynę a nie jadę. Ale jazda w otoczeniu błyskawic była naprawdę emocjonująca.

Bycie w samym centrum burzy zbrzydło mi po tym jak kolejka (WKD) którą jechałam wpadła w taką burzę . Połamały sie drzewa i zniszczyły trakcję a my staliśmy między stacjami pośrodku pól chyba ze dwie godziny. Masakra.
    • jagienka75 Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 15:27
      u nas burza była w zeszłym tygodniu. potem przez 2 dni był spokój od upałów a później znów piekarnik.
      w chwili obecnej nadciąga burza. zachmurzyło się i grzmi.
      woj warm-maz.

> Lubicie burze?
      >
      tak, ale rok temu mieliśmy tu straszną burzę.
      mam prawie 40 lat i nigdy w życiu nie widziałam, żeby takl błyskało/waliło i lało na raz.
      trwała od godz 21 do 5 rano następnego dnia.

to zależy od burzy
    • agaja5b Re: Zawsze przechodzi bokiem 04.08.14, 15:32
      U nas też zawsze bokiem, będzie grzmiało i błyskało i lało wszędzie dookoła, nad nami dziura w chmurze. W wioskach 5 km dalej naokoło potop a u nas ledwie pod lipkami asfalt mokry. Za to jak już przyjdzie to konkretna. Za mojego życia niedługiego były już 2 trąby powietrzne. Poza tym też uwielbiam burze od zawsze i nigdy się nie bałam, ale od kilku lat, kiedy to przez moja miejscowość przeszła spora trąba powietrzna to zawsze przed burzą myślę, "byle tylko spokojnie przeszła", jakaś trauma jednak zostaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka