bella_roza 02.09.14, 15:25 Ostatnia bardzo łatwo robią mi się siniaki. Czy to niedobór jakiejś witaminy? Nie obijam się zbytnio a one powstają nie wiadomo skąd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: siniaki 02.09.14, 15:27 Leć szybko do lekarza i zbadaj sobie porządnie krew. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: siniaki 02.09.14, 15:56 miałam tak jako nastolatka - efekt wiecznych diet - po przejściu przez ogrodzenie siniak jak po pobiciu, także może uzupełnij niedobory oczywiście poprzednio robiąc badania krwi Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: siniaki 02.09.14, 18:30 Zrób badania i na wszelki wypadek ilość trombocytów. Dużo masz tych siniaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: siniaki 03.09.14, 09:18 nie brałam antybiotyków, nie stosuję drastycznych diet, czuję się dobrze ogólnie. policzyłam siniaki i na samych łydkach mam 8. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: siniaki 03.09.14, 09:21 A może to nie tyle efekt łatwiejszego powstawania sinaków tylko nagle zaczełaś sie o coś obijac bezwiednie? Ja niedawno kupiłam sobie nowe łózko i zanim się nie przyzwyczaiłam obijałam się nieustannie o jeden kant? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: siniaki 03.09.14, 09:34 Badanie krwi w celu wykluczenia białaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: siniaki 03.09.14, 09:58 ja tak miałam przez pewien okres czasu, i teraz tez mam, z tym, ze teraz o wiele mniej. Robiłam badania krwi i i wtedy i teraz- wszystko ok, a płytek krwi mam dużo- Podobno może to tez być objawem niedoboru witaminy C, spróbuj z tą witaminą- ale badania krwi tez zrób dla pewności. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bambzgrozja Re: siniaki 03.09.14, 10:02 Mam podobnie. Jest to wynikiem małej ilości płytek krwi + kruche naczynka. Biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki rutinoscorbinu i pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś