Dodaj do ulubionych

Torba - gdzie

03.09.14, 17:23
Jaki sklep z torbami polecacie?
Nie mam niestety 1000 zł.
Wolałabym coś ok. 300 maks 400. Ale lepiej mniej, tylko jak patrzę w necie, to za mniej nic ciekawego nie widzę...
Ale ma być skóra i ma być fajna.
Chcę wyskoczyć do CH do konkretnych sklepów.
Poratujecie podpowiedziami? Żebym nie latała jak głupia po całym smile
Nie wiem, bo dawno torby nie kupowałam, ostatnio plecaki sportowe, a tu tak mnie naszło na zmiany w tej kwestii.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Torba - gdzie 03.09.14, 18:09
      Kupę kasy chcesz wydać na tą torbę. Wiesz w ogóle jaką chcesz? Kolor, model, wilekość, skóra, sztuczna, eko?
      Kupuję średnio 2 torby w roku, więc kupuję torby za 100-170 zł, wiem że ma byc np. kuferkowa, w kolorze nude, w rozmiarze L. Chodzę wtedy po sklepach i wyłapuję wzrokiem, czy jest coś w tym stylu. Czasami to są poszukiwania na kilka razy, ale kupuję tylko wtedy, gdy wpadnie w oko. Nie mam konkretnego sklepu, marki.
      • eo_n Re: Torba - gdzie 03.09.14, 18:18
        No właśnie ja kupuję rzadko. Dlatego jestem niedoinformowana. Chciałam coś w miarę porządnego i oryginalnego. Czerwoną? Granatową? Śliwkę? Może z jakimiś wstawkami? Dość dużą, ale nie gigantyczną, ze skóry licowej.
        Podałam taki zakres cen, bo jak w necie popatrzyłam, to mi się wydało, że za mniej ciężko spełnić te warunki, ale pewnie, że wolałabym wydać mniej. Tylko nie wiem, gdzie się udać smile
      • anka_z_lasu Re: Torba - gdzie 03.09.14, 20:54
        300 zl za torbę z naturalnej skóry to naprawdę nie jest kupa kasy, autorka wspomniała o skórze.
    • solejrolia Re: Torba - gdzie 03.09.14, 18:52
      ja lubię torby z Parfois (sieciówka), za około 100zł, do 200zł można kupić naprawdę fajną.
      za ostatnią jaką tam kupiłam (z rok temu?) i wciąż noszę, zapłaciłam 90zł, nie jest ze skóry, ale dla mnie to nie ma znaczenia, najważniejsze, że jest wygodna, i nie zniszczyła się w ciągu tygodnia.
      zajrzyj do tego sklepu, ja w kazdym razie polecam.
      • zielonakrufka88 Re: Torba - gdzie 03.09.14, 19:45
        Za 4 stowki upolujesz fajna torbę Fossil
        • annakate Re: Torba - gdzie 03.09.14, 20:27
          Moje najbardziej udane zakupy torbowe to na znanym portalu aukcyjnym od producentów, którzy pokazują model, a kolor wybierasz - mam takie 4, rozmaite, w kolorach, których nie widziałam w sklepach - turkus, śliwkowy, piękna czerwień. Ceny - między 100 a 200 zł.
          • mid.week Re: Torba - gdzie 04.09.14, 06:39
            annakate a dałabyś namiar na tych producentów? smile
    • eliszka25 Re: Torba - gdzie 03.09.14, 21:00
      tak stacjonarnie, to nie polece, bo dawno juz nie kupowalam. jakis czas temu odkrylam dawanda.pl i teraz torby kupuje tylko tam. mozna kupic niedrogo fajne skorzane (i nie tylko) torby, recznie wykonane przez polskich rzemieslnikow. duza zaleto jest tez fakt, ze to nie sa produkcje seryjne, wiec male prawdopodobienstwo spotkania kogos z taka sama torba. mnie sie jeszcze nie zdarzylo.
    • eo_n Re: Torba - gdzie 04.09.14, 00:02
      Dzięki
      Mówicie, że przez net próbować?
      A skóra to nie jest coś co należy macać? No mam obawy, szczególnie, że dla mnie taki zakup to przedsięwzięcie - jak widać w niniejszym wątku wink
      Wstępnie taka mi wpadła w oko, ale nie mogę się zdecydować jakoś...
      pl-pl.facebook.com/kazar/photos/a.808521282508172.1073742039.127051807321793/808521432508157/?type=1
      Brzydka? Ładna?
      Jest spora.
      Kazałam sobie odłożyć do jutra.
      Mnie się właściwie podoba, choć przyznam, że wcześniej beżu nie brałam pod uwagę. Myślałam o czymś bardziej zdecydowanym. Może jednak byłaby to miła odmiana. Bo dotąd właśnie wybierałam takie rzucające się w oczy modele. Dotąd to znaczy zanim wraz z dzieckiem nastał czas sportowych plecaków big_grin
      Moja ostatnia tego typu torba (bordo lakierowany krokodyl smile ) ma ok. 10 lat. Policzyłam, jadąc do CH. To pewna przesada. Choć muszę przyznać, że po niej w ogóle tego nie widać.
      • jola-kotka Re: Torba - gdzie 04.09.14, 01:15
        Ta jest ok aczkolwiek,fajniejsze można znaleźć tego typu. Z kad jesteś w wawie jest super miejsce z torebkami w podanym przez ciebie przedziale cenowym.
        • eo_n Re: Torba - gdzie 04.09.14, 01:28
          Nie jestem z Warszawy.
        • mnietoniemi Re: Torba - gdzie 04.09.14, 01:32
          jola-kotka napisał(a):
          > Z kad

Co to znaczy "Z kad"?
    • mrs.petronela Re: Torba - gdzie 04.09.14, 13:09
      TK MAXX! Mają dobre torby ze średniej półki. Polecam markę L.Credi. Coś koło 300 złotych właśnie, klasyczny wygląd. Służy mi już 2 rok. Skóra jest twarda, wielkość - akurat mieści się A4. Nic się z nią nie dzieje, podszewka się nie pruje, jak to często bywa. Wygląda b.porządnie. Mam coś podobnego, w innym kolorze: www.okazje.info.pl/okazja/odziez-i-obuwie/l-credi-torba-na-zakupy-lc151a03u-608-.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka