Dodaj do ulubionych

O lodówkach będzie

05.11.14, 20:03
...padła moja kochana lodówka. Trudno, chociaż sentyment miałam wielki. Teraz szukam lodówki idealnej...polećcie coś tak ze średniej półki. Wy co wolicie białe czy inox? Zamrażarka na dole czy górze i tym podobne dylematy mam. A i czy firma ma dla was znaczenie? Oglądałam dziś wiele i najbardziej wpadła mi w oko Samsunga taka www.saturn.pl/lodowka-samsung-rb31ferndss,id-839246 ...może ktoś ma- wygodna w obsłudze itd.
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: O lodówkach będzie 05.11.14, 20:26
      lubie właśnie tego typu. mam whirlpoola. to mój drugi taki sprzęt. dla mnie ważne były wymiary, bo w kuchni mam skosy, i musiała mi się zmieścić pod sufitemwink
      wcześniej miałam dokładnie ten sam model, tylko większy o jedną szufladę, sama lodówka -idealnie taka sama.
      i ogladając różne modele lodówek stwierdziłam że to, że jest mniejsza /niższa to wcale nie znaczy że wewnątrz jest mniej miejsca, jest tyle samo, albo nawet więcej. to było naprawdę ciekawe odkrycie (a każdy dziwił się, dlaczego mając większą decydujemy się zmienić na mniejszą, i czy się zmieścimy. no mieścimy się, bo w lodówce NIC się nie zmneijszyło,to zamrażarce ubyła szuflada).
      gdybym teraz znów zmieniała, to bardzo intensywnie zastanowiła się nad białą. bo własciwie czemu nie?, skoro płytki mam jasne (prawie białe), i taka biała lodówka wyglądałaby po prostu dobrze i wtopiła by się w tło.

czego bym w życiu nie kupiła? to takich dwudrzwiowych. nie potrafiłabym się ogarnąć w takim dziwadlewink
      • kkalipso Re: O lodówkach będzie 05.11.14, 20:58
        Ja na szczęście nie mam żadnego problemu może być każdego wymiaru i będzie pasować(pomijając małe, bo nie lubię).

i ogladając różne modele lodówek stwierdziłam że to, że jest mniejsza /niższa t
        > o wcale nie znaczy, że wewnątrz jest mniej miejsca, jest tyle samo, albo nawet w
        > ięcej.

Prawda. Moja zepsuta była taka wysoka a szeroka i b.pojemna. Ta samsunga właśnie, chociaż wyższa o wiele w środku wydaje mi się mało pojemnasad
    • feniks_z_popiolu Re: O lodówkach będzie 05.11.14, 20:34
      Mam taką jestem b.zadowolona. inox jest bezsladowy. No Frost i tryb wakacyjny to kolejne fajne funkcje. Polecam
      • kkalipso Re: O lodówkach będzie 05.11.14, 21:00
        Inox faktycznie jest taki fajniutki ciemny. Resztę o której wspominasz też wychwalali-a jak z pojemnością mieści się większy garnek?
        • feniks_z_popiolu Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 18:42
          Garnek duży wchodzi bez problemu. Półki możesz przekładać i mieć różne wysokości ( czy to nie standard? ). Przy zakupie miałam ogromne obawy jak ten inox wytrzyma brudne paluchy. I jest naprawdę w porządku.
    • mamaemmy Re: O lodówkach będzie 05.11.14, 20:42
      Akurat lodowkę mam od kilku lat kupiona po kilkunastodniowym wertowaniu internetu.
      Gorenje,kolor inox,zamrażalnik na dole.
      Nie wiem jak teraz-ale te kilka lat temu ta firma przodowała wsród lodówek,dalej jest bez zarzutu,po 3 przeprowadzkach w sumie,gdzie była często wyłączana/właczana ...
    • evee1 Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 06:44
      Moj Samsung ma juz prawie 11 lat i nadal chodzi i chlodzi. Podejrzewam, ze za jakis czas jednak padnie i juz na sama mysl placze. Takich wielkich (620l) lodowek w klasycznym stylu (jedne drzwi do lodowki i jedne do zamrazalnika) juz nie produkuja. Lodowki o tej pjemnosci sa juz tylko z podwojnymi drzwiami i sa za glebokie do mojej lodowkowej wneki -(.
    • deelandra Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 06:56
      Heh właśnie mam ten sam problem. Lodówka dogorywa i trzeba szukać następnej. Jedyne moje trzy warunki: średnia półka (to tylko lodówka w końcu), srebrna/stalowa, no-frost.
      Oglądałam dokładnie ten sam model co zalinkowałaś, jednak wygrała ta:
      www.mediamarkt.pl/lodowka-whirlpool-wbe3377-nfcts,id-280857#detail-more
      Czym? Właściwie tylko tym, że 20 lat temu (tak, tak!) mój wujek miał wideo i odtwarzacz Samsunga. Oba błyskawicznie się zepsuły i jakoś mi się wbiło w głowę, że Samsungowi nie można ufać. Bzdurny to może argument, ale podświadomość robi swoje i Samsunga traktuję z niechęcią.
      • b-b1 Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 07:39
        Model jak dla mnie idealny:
        www.siemens-home.pl/produkty/chlodnictwo/urzadzenia-wolnostojace/chlodziarko-zamrazarki/z-dolnym-zamrazalnikiem/KG39NXI32.html?source=browse
        Komora 0 stopni na mięso/wędliny /ryby powoduje, że nawet krojone wędliny wytrzymują ok tygodnia,
        Szuflada na warzywa w której można ustawić wilgotność jest genialna-nawet pokrojona papryka nie flaczeje po jednym dniu. No i ma 4 półki i system no frost.
        • deelandra Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 11:10
          Ogólna zasada mówi - im więcej bajerów, tym więcej może się popsuć. I tego się trzymam. big_grin
    • e-kasia27 Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 10:29
      A ja sobie kilka dni temu takiego samsunga kupiłam:

f01.esfr.pl/foto/3/3434318540/a92f4d50e3544ccc70d63b9ef233b60/samsung-rb31ferndef,3434318540_3.jpg
      Poszłam do sklepu z zamiarem kupienia srebrnej, ale jak tę kremową zobaczyłam, to się w niej od razu zakochałam - pasuje idealnie do mojej kuchni.
      • kkalipso Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 15:58
        Śliczna!
        Tej inox też się boję, ale wyżej piszą, że nawet ok nie brudzi się zbytnio. A w niewielu domach wygląda czystotongue_out
        Mnie w sumie i biała by pasowała, ale mam mikrofalówkę czajnik kuchnię z inoksu więc zaryzykuję.
    • hema14 Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 11:54
      Ta, którą pokazałaś faktycznie bardzo fajna. Jej dużą zaletą jest funkcja "no frost" - tak mi się wydaje choć my tej funkcji nie mamy. Mamy dość nową lodówkę Bosh, o wys. 175cm, na razie nie musiałam jej rozmrażać, nie tworzył się lód w komorze zamrażalnika, więc nie wiem, czy to no-frost takie ważne. Ale to co sobie w niej chwalę i widzę, że ten samsung też to ma, to podobny układ półek, w tym półka na butelki. Przezroczyste fronty szuflad w zamrażalniku. Zamrażalnik na dole, super sprawa (o szczególnie gdy masz kota, i miski blisko lodówki, kot może sobie jeść a ja otwierać lodówkę i nie przeszkadza to wzajemnie). Nie wystająca rączka do otwierania. Ja akurat wolę lodówki białe, ale to zależy od urządzenia kuchni.
      • kkalipso Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 15:53
        Ja i ta starą miałam z funkcją No Frost zdziwiłam się, że jeszcze sprzedają te stare modele. I nawet jest popytsmile Nie wyobrażam sobie innej. Półkę na butelki też miałam a teraz tylko w tych droższych można spotkać albo jakieś miniaturki na dwa piwkasmile Szkoda.
    • incubus_0 Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 12:11
      Siemens KG39NXI32 Mam taką od niedawna i jestem bardzo zadowolona
      • kkalipso Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 16:01
        W środku praktyczniejsza od Samsunga. Ma półkę na piwo smile
    • yotsukaido Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 16:27
      https://images.samsung.com/is/image/samsung/pl_RB31FERNDWW-EF_504_Front_white?wid=900&hei=600&fmt=png-alpha

Chyba mam identyczny model - tylko białą. Niedawno zakupiona. Ponieważ jestem jeszcze przed remontem, a wizji kuchni nie ma i jeszcze pewnie jakiś czas nie będzie, to nie mogłam koloru lodówki wybierać do wystroju wnętrza. A biel bardziej mi się podoba niż stalowy inox. Większej lodówki nie potrzebuję, więc te z podwójnymi drzwiami odpadają. Dla mnie podstawą jest zamrażalnik na dole - bo tylko od czasu do czasu z niego korzystam i tak mi wygodniej. I zwracam BARDZO dużą uwagę na estetykę i praktyczny aspekt wnętrza. Mam bzika na tym punkciesmile Czasami jak jestem w sklepie z agd, to zdarza mi się pooglądać lodówki - tak jak niektórzy przeglądają ciuchy czy torebki.
      W każdym razie ten model jest i ładny, i praktyczny, i ma korzystną cenę. Ja jestem zadowolona - oby długo mi służyła.
      • yotsukaido Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 16:30
        A i musiałam przy wyborze wziąć jedną wytyczną ukochanego - nie mogła mieć uchwytu odstającego (tylko taki zintegrowany z drzwiami), bo mówił, że we wszystkich lodówkach, jakie mieli w domu, te uchwyty zawsze się łamały, obłupywały.
        • kkalipso Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 16:55
          Ja jeszcze nie mam dobrze że zimno to można na spokojnie przemyśleć zakup. Z tym uchwytem to masz rację. A biała bardzo ładnie się prezentuje i podejrzewam że praktyczniejsza. Ale mam dylemat.
          • yotsukaido Re: O lodówkach będzie 06.11.14, 16:58
            Wybierz tą, która bardziej Tobie odpowiada wizualnie i ładniej się w kuchni będzie prezentowała. Każda pewnie się brudzi tak samo, jak ją ktoś paluchami usmaruje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka