Dodaj do ulubionych

Wzór na anioła potrzebny

27.11.14, 08:37
Anioł na kiermasz szkolny, z którego dochód ma być przeznaczony na hospicjum dla dzieci.
Cel szczytny więc wykazać się trzeba wink
Macie jakiś łatwy wykrój ?
Mogą być też inne pomysły: masa solna, szydełko.
Wszelkie pomysły dla mało uzdolnionych mile widziane big_grin
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 08:47
      W internecie pod hasłem aniołek origami można znaleźć dość łatwo składalne aniołki.
      Inna opcja - kupić filc i uszyć z filcu - to się nie strzępi, nie wymaga maszyny, bo im prostszy szew tym lepszy, rzeczy typu twarz i ozdoby można nakleić klejem magic (introligatorski).
    • asia_i_p Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 08:50
      Aha - i opcja najprostsza, acz najdroższa - modelina, ulepić, dodać haczyk, wypalić. Nie za dużego, żeby nie wyginał gałązek na choince.
      https://www.liwal.pl/product/image/2189/oba.JPG
      • b-b1 Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 09:43
        Najłatwiejszy i najszybszy w sprzedaży -piernikowy big_grin ozdobiony lukrem, albo masa białkową, udekorowany cukrowymi koralikami z dziurką do powieszenia.
        Zapakowany w celofan z wielką wstążką, aby go było widać, ale niekoniecznie można dotykać.
        Robię zawsze 20-30 -schodzą na pniu.
        • karolciab125 Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 12:07
          Szczerze mówiąc też tak pomyślałam, że najlepiej mi wychodzą wypieki, więc zrobię pierniczki...
          Do innych robótek ręcznych nie mam serca, cierpliwości ani zdolności sad

Jak się robi masę białkową ? Ubite białko z cukrem, czy jeszcze coś ?
          • b-b1 Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 12:13
            karolciab125 napisała:

> Szczerze mówiąc też tak pomyślałam, że najlepiej mi wychodzą wypieki, więc zrob
            > ię pierniczki...
            > Do innych robótek ręcznych nie mam serca, cierpliwości ani zdolności sad
            >
            > Jak się robi masę białkową ? Ubite białko z cukrem, czy jeszcze coś ?
            Na jedno białko jedna szklanka cukru pudru i wsio.
    • vangie Re: Wzór na anioła potrzebny 27.11.14, 11:25
      najprostszy to papierowy z kola- tu znalazlam cos podobnego do tego zapamietanego z dziecinstawa, aczkolwiek ten jest bardziej skomplikowany: www.tipy.pl/artykul_2344,jak-zrobic-aniolka-z-papieru.html
      Tu masz pogladowy schemat aniolka ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=vangie&photoId=1175283
      to najmniejsze kolko to glowa, srodkowe to rece trzymajace swiece, a z pozostalej czesci robi sie skrzydelka skladajac aniolka w calosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka