20.12.14, 21:17
Bad trip na tematy różne z nieokreśloną myślą przewodnią.
Ciasteczko dla każdego, kto dotrwa do końca i wyłuszczy mi o co cho.
wyborcza.pl/magazyn/1,142465,17158554,Oczekiwany_upadek_Renee_Zellweger.html#CukGW
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Ojej... 20.12.14, 21:24
      Nie wiem, ja wymiękłam przy tym, że domalowywanie wąsów na plakatach z kobietami jest przejawem męskiej dominacji.
      • tylko.przelotem Re: Ojej... 20.12.14, 21:29
        A to ciekawe. Zawsze w podstawówce musiałam dorysować jakiejś babce wąsa wink
        • elle.hivernale Re: Ojej... 20.12.14, 21:36
          Ja w podstawówce waliłam petardami i puszczałam fajerwerki ustawione w butelce. A dlaczego w fallicznej butelce, a swojskiej puszce? Dumam.
          • elle.hivernale Re: Ojej... 20.12.14, 21:36
            *a nie w
          • baltycki Re: Ojej... 20.12.14, 21:49
            w butelce stoi
            fajerwerk.
    • nanuk24 Re: Ojej... 20.12.14, 22:05
      Swieta sie zblizaja i w Wyborczej juz bimber testuja.
    • triss_merigold6 Re: Ojej... 20.12.14, 22:10
      Ja to nawet przeczytałam do końca, nie wiem co biorą ale towar jest mocarny.
      Myśl przewodnia "Kobiety mają źle, a nawet jeszcze gorzej i mają źle na wszystkich frontach. Jeśli nie czujesz że jest Ci źle, to przyjęłaś maskulinistyczną narrację".
      • elle.hivernale Re: Ojej... 20.12.14, 22:29
        Myślę, że kluczem do zrozumienia jest fragment w mojej amsterdamskiej dzielnicy.
        • triss_merigold6 Re: Ojej... 20.12.14, 22:36
          Przypuszczam, że w jej amsterdamskiej dzielnicy piękne, zgrabne, białe kobiety, "Aryjki" należą do urban legend, nikt ich nie widuje w realu, istnieją tylko na filmach.
    • marychna31 ot 20.12.14, 22:11
      Czy ja jestem jedyną osobą, która nie widzi "upadku" Renée Zellweger?

Ta sama babka, tylko starsza, mniej więcej tak samo atrakcyjna, szczuplejsza na twarzy niż w młodości. Największa różnica przejawia się w kształcie brwi, co jest zabiegiem kosmetycznym, łatwo odwracalnym. O co tu chodzi??
      • aandzia43 Re: ot 20.12.14, 22:25
        No nie, trochę jest inna. Ale mnie się nowa Renee podoba bardziej niż stara. Kiedyś była dla mnie po prostu bardzo brzydka (chuda czy gruba jednako), teraz nawet obleci.
        • triss_merigold6 Re: ot 20.12.14, 22:37
          Nieeee... w "Chicago" wyglądała świetnie.
          • aandzia43 Re: ot 21.12.14, 00:06
            W "Chicago" miała fajne ciałko, wysportowane i gibkie, ale na buzi te poliki w ryjkiem pośrodku... Wiem, mam obsesję wink
      • cherry.coke Re: ot 20.12.14, 22:50
        Miala takie charakterystyczne opadajace "dziecinne" powieki, po liftingu je stracila i wyglada jak kazdy. Tak jak z nosem Jennifer Grey - wyroznial ja, a jak go wystandaryzowala, tez zaczela wygladac jak kazdy.
        • aandzia43 Re: ot 21.12.14, 00:03
          Oczka jak oczka, ale szczęśliwie zlikwidowała policzki, które w połączeniu w ułożonymi w ryjek ustami powodowały, że wyglądała jak, sorry, świnka Piggy. Nie widziałam jej twarzy w ruchu, na filmie, ale na zdjęciach podoba mi się.
      • lauren6 Re: ot 20.12.14, 22:59
        "Czy ja jestem jedyną osobą, która nie widzi "upadku" Renée Zellweger? "

Nie Ty jedna. Zmieniła się po operacjach, ale jestem daleka od oceny czy wygląda lepiej/gorzej. Ważne jak sama się czuje w nowym ciele. Jeśli teraz się lubi to o jakim upadku mówimy?
        • elle.hivernale Re: ot 20.12.14, 23:15
          No jak to, narysowała sobie penisa na twarzy, żeby dopasować się do retoryki męskiej dominacji, to chyba oczywiste suspicious Już nawet próżnym nie można być ot tak.
      • konsta-is-me Re: ot 26.12.14, 01:25
        Usunela sobie skore nad powiekami, wiec ksztalt brwi jest inny i to na stale, czy tylko ja to widze?
    • menodo Re: Ojej... 20.12.14, 22:14
      Hehe, nam nie jest wszystko jedno big_grin
    • lady-z-gaga Re: Ojej... 20.12.14, 22:41
      Mysl przewodnia była tam wyraźna, tylko argumenty i przykłady były jakby pisane w stanie silnego PMSu smile
      • triss_merigold6 Re: Ojej... 20.12.14, 22:46
        Facet z którym się przespała i ustawiła na fejsie status w związku, oznaczył status wolny i 3 dni później wrzucił fotkę ze szczupłą blondynką w tle.
        • lady-z-gaga Re: Ojej... 20.12.14, 22:52
          Pomyśleć, ile tekstow powstaje pod wpływem osobistych porażek, braku seksu, kaca, albo zwyczajnej deprechy spowodowanej np dietą odchudzającą smile
          • triss_merigold6 Re: Ojej... 20.12.14, 22:53
            Za dużo?
          • mozambique Re: Ojej... 22.12.14, 10:33
            to napislaa Dubravka Ugresic tak ?
            autorka swietnych sztuk teatralnych ?

no to nie jest to prosty jak konstrukcja dzidy wpis z pudla tylko esej , powiedzmy ze społeczno-filzoficzyczny
            • elle.hivernale Re: Ojej... 23.12.14, 18:54
              No to klękajcie narody!
              Nadal bełkot.
    • triismegistos Re: Ojej... 22.12.14, 10:41
      Nie wiem co pija ałtor i redachtór, ale też chcę trochę. Szczególnie ujął mnie fragment "sypią się" jak nylonowe pończochy (noszono je przed wynalezieniem rajstop) "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka