Dodaj do ulubionych

Ósemki...

30.01.15, 19:46
Co z nimi robicie tzn. z zębami? Plombowac czy wyrwać? Oto jest pytanie. Mój dentysta strasznie nie lubi plombowac, bo trzeba się nagimnastykowac, wolałby wyrwać. Póki co umówiłam się z nim na leczenie
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Ósemki... 30.01.15, 19:58
      Ja miałam jedną tylko i to w miejscu, w którym i tak do gryzienia nie służyła - siedziała dokąd była zdrowa. Jak zaczęła się psuć, to wyrwałam, szkoda mi było kasy na plombowanie bezużytecznego zęba.
    • beverly1985 Re: Ósemki... 30.01.15, 19:58
      To zależy, czy rosną krzywo. Jeśli rosną poziomo, jak większości ludzi, to często wyrywa się gdyż napieraja na siódemki. Jak prosto to leczyć smile
    • zuzann-a Re: Ósemki... 30.01.15, 20:09
      Na szczęście nie wyrosły mismile
      • 3-mamuska Re: Ósemki... 30.01.15, 20:18
        Moja siostra ma wyrwane wszystkie za jednym zamachem bo zanim urosły juz stwarzały problemy.
        Ja mam 4, maz ma 2 , a 2 wyrwane.
    • klubgogo Re: Ósemki... 30.01.15, 21:01
      Nie mam z nimi problemu, ale wiem, że to dzięki usunięciu 2 szóstek u góry, dla ósemek zostało więcej miejsca i rosną sobie dobrze.
      • kwiat_w_kratke Re: Ósemki... 30.01.15, 21:06
        Nie miałam, nie mam i nie będę miała. I dobrze.
      • konsta-is-me Re: Ósemki... 30.01.15, 21:06
        Osemki bardzo latwo sie psuja, i ciezej je domyc.
        Ja bym usunela, jesli nie sluza do przezuwania (np jedna na gorze, a na dole siodemka tylko)
        • mx3_sp Re: Ósemki... 30.01.15, 21:15
          8 sa pasozytami wiec wiadomo
    • pederastwa Re: Ósemki... 30.01.15, 21:24
      Mam wszystkie cztery ósemki, wyrosły mi bardzo dawno. W jednej mam plombę, pozostałe są ok.
      Nie pozwoliłabym sobie wyrwać zęba, bo dentyście nie chce się go zaplombować.
    • iza232 Re: Ósemki... 30.01.15, 21:33
      Mojemu na szczęście chce się leczyć wszystkie zęby. Właśnie jestem zapisana na leczenie mojej jednej z 3 pozostałych ósemek. Jedną mam usuniętą i wspominam tę sytuację jako jedną z większych traum w moim życiu. Suchy zębodół ciągnąl się ze dwa tygodnie, zmiana leków. Dla mnie horror! Wolę leczyć i będę leczyć dopóki się da.
    • karolciab125 Re: Ósemki... 30.01.15, 21:42
      Mój wręcz odwrotnie, zaplombował mi ósemkę.
      Stwierdził, że skoro spełnia swoją funkcję (mam wszystkie 4), to nie widzi powodu, żeby ją wyrwać...
      • fornitta69 Re: Ósemki... 30.01.15, 21:44
      • konsta-is-me Re: Ósemki... 30.01.15, 21:45
        Skoro spelnia swoja funkcje, to wiadomo-leczyc oczywiscie.
    • dorala Re: Ósemki... 30.01.15, 21:51
      Ja właśnie niedawno wyrwałam zdrową ósemkę. Trzeba było to zrobić, żeby dobrać się do uszkodzonej siódemki obok. Poczułam się, jakbym po latach katorgi wyzwoliła się z jakiś okowów (między tymi dwoma zębami uparcie gromadziły mi się resztki jedzenia, koszmar, ciągle nitka w robocie). Chętnie pozbyłabym się wszystkich ósemek, być może to zrobię w przyszłości.
      • kremka2014 Re: Ósemki... 30.01.15, 23:46
        Panicznie boję się rwania..... A osemka ma dziurę chociaż tak w całości wyszla jakieś 10lat temu dopiero. Dlugo rosla. Po prawej stronie nie mam osemek. Boje sie tez, że jeśli wyrwę te to ta po prawej dostanie luzu i wylezie.a poki co ona nie ma miejsca. Nie no, wyleczymy ja, chociaz trudno ją doczyścić, bo taka schowana...
    • madzioreck Re: Ósemki... 31.01.15, 00:31
      To zmień dentystę. Po cholerę wyrywać ząb, który można wyleczyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka