09.03.15, 21:22
Pracuję z papierami - przekładam tonę dokumentów dziennie z różnymi farbami drukarskimi, mam wiecznie suche opuszki palców, a ostatnio wysuszone całe dłonie. Po umyciu to samo, woda jest wyjątkowo paskudna, najtańszy środek myjący (na pewno nie mydło) i katastrofa. I kolejne warstwy kremów, bardzo tłustych, i po paru minutach efekt sprzed zastosowania. W domu problemu nie ma, w czasie weekendu skóra szybko wraca do normalnego stanu.
Ale ematka wie wszystko. Czy istnieje na rynku jakaś maska ochronna na dłonie, którą można by profilaktycznie posmarować dłonie przed czynnościami biurowymi? Nie chodzi mi o preparat regeneracyjny po, ale coś ochronnego przed. Rękawiczki nie wchodzą w grę.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Dłonie 09.03.15, 21:26
      Podlacze sie
      Cosna czerwone odmrozone lapy po zimie... Pomocy
    • nanuk24 Re: Dłonie 09.03.15, 21:33
      Wyprobowany. Rewelacja.

www.amazon.com/OKeeffes-Working-Hands-Cream-3-4/dp/B00121UVU0
      • asia06 Re: Dłonie 09.03.15, 21:34
        Zgadzam się, ten krem jest świetny
      • mikams75 Re: Dłonie 10.03.15, 15:41
        gdzie go mozna kupic poza amazon.com?
    • 1matka-polka Re: Dłonie 10.03.15, 08:09
      Wziąć swoje mydło do pracy, myć ręce tylko w ostateczności. Smarować maksymalnie 2 x dziennie, bo inaczej skóra przestaje produkować łój. Krem koniecznie bez parabenów - strasznie wysuszają.
    • inguszetia_2006 Re: Dłonie 10.03.15, 08:59
      Witam
      Nie powinnaś tak często myć rąk. Niestety. Może chusteczki dla niemowlęcia by ci trochę pomogły? Zamiast myć, przecieraj ręce nawilżoną chusteczką? Spróbuj, poeksperymentuj w tym tygodniu.
      Pzdr.
      Ing
      • aqua48 Re: Dłonie 10.03.15, 09:25
        Też pracuję z papierami, dodatkowo - zakurzonymi, więc dłonie muszę myć. Mnie ostatnio pomaga krem Tołpy - Czarna Róża. Nie zostawia tłustych śladów na papierach.
    • lechasia Re: Dłonie 10.03.15, 14:06
      Polecam olej kokosowy tloczony na zimno - ja jestem w szoku bo nigdy do tej pory żaden kosmetyk mnie tak pozytywnie nie zaskoczyl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka