Dodaj do ulubionych

Gdańsk/Gdynia

10.04.15, 21:41
Poratujecie??
Mam w planach rodzinny wypad w którąś niedzielę do jednego z w/w miast, zaznaczam z 3 dzieci.
"Wyląduję" na dworcu kolejowym. Chciałabym w przedziale powiedzmy 2 godzinnym coś zaliczyć ku frajdzie mojej ferajny. Nie chcę zwiedzać starego miasta, muzeów, czy jeszcze jakiś innych "wybryków" historii kultury, zoo odpada.
Chodzi mi o taki mocny akcent, przykładowo, ciekawa kawiarnia z super lodami, albo rurkami z kremem; może jakiś plac zabaw, coś przyziemnego, co zrobi wrażenie.
Warunek podstawowy, musi być blisko dworca, bo nie chciałabym się tłuc komunikacją, najlepiej piechotką dotrzećsmile
Macie może takie miejsca, jakieś pomysły???smile))
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:46
      Witam
      A Sopot? Wychodzisz ze stacji i wchodzisz po 100 metrach na Monciak, potem sruuuu na molo i masz akcentwink Lody, gofry po drodze.
      Pzdr.
      Ing
    • ada16 Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:49
      Centrum Hewelianum?
      "centrum nauki mieszczące się w zabytkowych obiektach architektury militarnej. Centrum Hewelianum zajmuje się popularyzacją nauki organizując interaktywne i multimedialne wystawy w nowoczesny sposób pokazujące inne oblicza nauki!"
    • aurinko Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:49
      Wysiadasz na dworcu PKP Gdańsk Główny, masz 5 minut spacerkiem do Europejskiego Centrum Solidarności, znajduje się tam Wydział Zabaw. Tanio, fajnie, ciekawie. Regulamin jest na stronie. Bardzo polecam, moje dzieciaki niezmiennie zachwycone tym miejscem.
      Na terenie ECS jest kawiarnia Corten Cafe (z rurkami z kremem!, torcikami, muffinkami).
      • bominka Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:52
        o to to to, podsuwacie super pomysły!!! Nic dodać nic ująćsmile
        I zrobił mi się temat wycieczkowy. A wszystko przez to Pendolinosmile))))
      • murwa.kac Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:53
        dokładnie - wydzial zabaw.
    • baltycki Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 21:57
      https://www.zwiedzajswiat.pl/zdjecia/zs_galeria2/16907_t_1308128200.jpg
      • zuleyka.z.talgaru Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 22:17
        Istna frajda dla dzieci big_grin
        • baltycki Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 22:52
          https://dzieje.pl/sites/default/files/imagecache/zdjecielista/aktualnosci/stocznia_gdanska_0.jpg
          ECS, to ten budynek w tle,
          mijajac pomnik,
          wypadaloby pare slow o nim powiedziec.
          Wiedzac, ze bedzie sie przechodzilo obok,
          mozna wczesniej te pare slow przygotowac.
    • niktmadry Re: Gdańsk/Gdynia 10.04.15, 23:33
      W Gdyni - kilka minut drogi od dworca masz JUMP CITY czyli park trampolin jumpcity.pl ale tam się raczej nie najesz. Możesz też iść nieco dalej ale też nie daleko na Skwer Kościuszki - knajpek Ci tam pod dostatkiem a jeśli wolisz zjeść bez dzieci to mocno nieletnich zostawiasz w FUN Park-u w centrum Gemini. centrum.gdyniawaterfront.pl
      • be.a Re: Gdańsk/Gdynia 11.04.15, 06:41
        Gdynia - oceanarium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka