zuleyka.z.talgaru 13.04.15, 12:44 Wywiad w DDTVN Ta dziewczyna nie ma szans. Fajne ideały, ale ona chyba do końca sama nie wie co mówi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stacie_o Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 12:46 Mnie się ona podoba. Miałam z nią styczność zawodowo i naprawdę jest kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 12:49 Nie twierdzę, że nie jest kompetentna. Skoro 13 lat robi kadry&płace to nie posądzam jej o brak merytorycznych kompetencji. Twierdzę, że ona nie wie co mówi w kwestii zarządzania ZUS. Jak ona chce cokolwiek zmienić skoro tam rządzi polityka a ona z nią nie chce mieć nic wspólnego. I ok. Na moje to chce sobie po prostu rozreklamować swój biznes - i tu szacunek - bardzo dobra zagrywka Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 12:56 To prawda, nie wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 13:07 Dla mnie to jakiś żart. 31 letnia dziewczyna, która studiowała i napisała doktorat o ZUS (ma więc wkute przepisy i dlatego jako jedyna zdała egzamin) ma zarządzać instytucją państwową, która liczy 46.000 pracowników??? To jakieś jaja są. Ona może sobie jest i świetną konsultantką, może i prowadzi fajnie DG z jakimś doradztwem, ale doświadczenie w zarządzaniu olbrzymią firmą ma ZEROWE. To straszne, że takie osoby w ogóle dopuszcza się do egzaminów na takie stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 13:09 No pewnie, lepiej żeby nią zarządzał jakiś Zenek, po wyższej szkole lansu i bansu, pociotek kogoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 14:31 Zakładam, że to nie było do mnie? Po prostu nie umiesz się poprawnie podpiąć? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 15:52 To chyba ze zrozumieniem masz problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 13:11 Mnie zraził dodatkowo sposób w jaki się wypowiada. A to podkreślanie ile ją wysiłku kosztowało napisanie doktoratu dodatkowo mnie zniesmaczyło (choć mogła przeżyć szok po studiach zaocznych). Rewolucyjnego odkrycia nie zrobiła a wysiłek to może kosztować prawdziwych naukowców, którzy robią coś więcej niż siedzą nad ustawami. Nikt jej nie dopuści do rządzenia ZUSem. Konkurs zapewne zostanie unieważniony a nowy rozpiszą po wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 14:21 Mnie wkurzyło coś innego , jak Meller zapytał jak już zostanie tym prezesem, to kiedy znajdzie czas na rodzinę. No żesz w mordę co to w ogóle za pytanie. Ciekawe czy jakby tam siedział 31-letni facet to czy też by się o to zapytał. Jakoś mnie to pytanie zniesmaczyło i jeszcze to pytanie czy słyszała opinie, że kolejna młoda, ładna blondynka. Jak dla mnie to było trochę seksistowskie. Generalnie czuć było negatywnę nastawienie prowadzących nawet Wellman. Taa ona nie ma kwalifikacji, a cała banda politykierów to niby ma. Tak jak w tym kawale Tusk: Boni znasz jakieś cyfry? No znam. To zostaniesz ministrem cyfryzacji. Mnie się ta dziewczyna podoba, ale prezesem ZUS to ona na pewno nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
4inside Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 14:37 to może kosztować prawdziwych naukowców, którzy robią coś więcej niż siedzą na > d ustawami. Próbowałaś kiedyś tak sobie posiedzieć nad ustawami? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 14:45 Z tego co czytałam, to napisała pracę, w której dowodzi niekonstytucyjności niektórych zapisów ustawy. To jednak wymaga czegoś więcej niż siedzenia nad ustawą. Instytucjami państwowymi często zarządzają ludzie, którzy w ogóle nie mieli wcześniej styczności z daną działalnością. To, że jest młoda nie oznacza, że z góry będzie zła. Inna sprawa, że dla kogoś kto nie pracował nigdy w żadnej publicznej instytucji, zderzenie z podejściem do obowiązków, mentalnością urzędników może być zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:03 Jest młoda i nie ma doświadczenia w zarządzaniu instytucją, ani nawet nawet na poziomie kierowniczym gdziekolwiek. No ale jak pisałam wyżej - jeśli to sposób na reklame swojej firmy - to super to sobie obmyśliła. Nawet jakby jakimś cudem Kopaczowa miała zaćmienie mózgu to dłużej niż do jesieni ta dziewczyna nie poprezesuje. Po wyborach i tak wrzucą tam kogoś bardziej ogarniętego w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:12 To, że jest młoda, to żaden argument. Nie ma doświadczenia w zarządzaniu - ok. Zgadzam się. Chociaż akurat ja uważam, że to po części zaleta, bo nie jest skażona urzędniczymi układami. Osobiście uważam, że nie zostanie prezesem, albo na bardzo krótko. Polityka weźmie górę. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:18 No tak, ale ona ogólnie nie ma doświadczenia w zarządzaniu zespołem - gdziekolwiek. Poza własną firemką, która działa niecały rok. Ano weźmie. Ale z drugiej strony - nie da się bez układów politycznych nic zrobić bo to nie ZUS pisze ustawy i poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:30 Nie do końca się z Tobą zgadzam. Nie trzeba mieć doświadczenia, a można widzieć co nie działa, a jak coś działać powinno. I nie mówię o przepisach, ale podejściu do petenta, kulturze pracy itd. > Ano weźmie. Ale z drugiej strony - nie da się bez układów politycznych nic zrob > ić bo to nie ZUS pisze ustawy i poprawki. Ale ona też o tym mówiła. Prezes nie pisze ustaw, tylko je wykonuje. Chodzi też o to by nie robić bałaganu w przepisach większego niż jest. Z jej wypowiedzi wynikało, że nie godzi się na to, że ZUS tworząc swoje interpretacje przepisów, robi to w niezgodzie z obowiązującymi ustawami. Przepisy swoje, a ZUS je interpretuje po swojemu. Petentowi zostaje tylko droga sądowa. Tyle, że jedna osoba, obawiam się, nie poradzi sobie z tym całym skostniałym molochem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:32 Ok, ale trzeba mieć doświadczenie w zarządzaniu ludźmi, żeby sensownie wprowadzać zmiany w podejściu pracowników. To nie jest bułka z masłem. I tak, zgadzam się, że mówiła ale co z tego - musiałaby w temacie interpretacji lobbować u polityków, żeby zmienili ustawę czy napisali jakieś rozporządzenie dot tego, że ZUS nie możę wydawać interpretacji - jeśli nie ma układów z politykami - nikt na to nie pójdzie, bo.....(tu wpisz dowolny powód). Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:22 Ależ ZUS może wydawać interpretacje, tylko powinien to robić zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:25 Moim zdaniem nie. Bo w jednym oddziale możesz dostać dwie interpretacje różne, które nadal będą zgodnie z prawem - często tak jest. Nie piszę tu o przypadkach niezgodnych z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:35 Niespójne przepisy to jedno, zła ich interpretacja, to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:40 Tak czy siak - oba problemy sięgają wyżej niż macki niepolitycznego prezesa zus. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 15:59 Prezesem ZUS-u może być każdy, podobnie jak prezesem banku. Stanowisko jest tego typu, że Nikodem Dyzma by sobie spokojnie poradził. Przypominam, że na fotelu szefa ZUS zasiadały już takie wybitne persony jak polonista Stanisław Alot czy specjalista od kontaktów z mafią pruszkowską i samobójstwa w postaci trzykrotnego strzelania sobie w brzuch Iruś Sekuła. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:04 Nie każdy. Może być ktoś z odpowiedniego nadania politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 16:43 Poprawiam się - każdy, nawet totalny idiota, byle z właściwego nadania politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:28 Skoro Kosiniak-Kamysz, trzydziestoletni początkujący pediatra, mógł zostać ministrem pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 17:33 Ma od lat paszport PSL, więc wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 08:54 Im młodszy zarządzający ZUS-em tym lepiej, bo myśli w dłuższej perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 15:03 Nie Asiu, potrzebne jest doświadczenie, by zarządzać kilku dziesięciotysięcznym przedsiębiorstwem. Potrzeba wiedzy ale też kompetencji, które nabywa się wraz z wiekiem na podobnych stanowiskach. I nie, nie jestem za politycznym mianowaniem kolejnego Alota. Absolutnie. Ale pani, która dotychczas przerzucała nawet najtrudniejsze ustawy i zajmowała się działalnością ZUS w teorii i nigdy nie prowadziła dużego przedsiębiorstwa nie powinna kierować tak wielką instytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 13.04.15, 20:30 Ma sporo atutów w ręce. Cały czas powtarzam, że do tego typu instytucji na stanowiska nadają się ludzie "z drugiej strony barykady" bo oni najlepiej wiedzą co reformować, żeby poprawić funkcjonowanie. Jednak faktycznie sama sobie strzela w stopę, albo z góry wie, że praktycznie nie ma szans na objęcie tego stanowiska, i dlatego udziela takich wywiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 08:34 Podoba mi się. Kompetencje merytoryczne ma. To, że jest młoda i nie należy do układu jest wyłącznie zaletą. Zarządzanie ludźmi to nie praca u podstaw, ale odpowiedni dobór współpracowników. Ideały świetne. I jeszcze bardzo ładna jest, to taki dodatkowy bonusik Niestety wierzyć mi się nie chce, że zostanie prezesem, takie cuda to nie w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 08:46 Nie zostanie. I dobrze o tym wie, skoro udziela wywiadów i tak bardzo krytykuje instytucję którą zarządza (co nie jest złe z perspektywy społeczeństwa, ale wiadomo, że to nie społeczeństwo wybiera). I pewnie wie, że to stanowisko zależne od aktualnych sił politycznych - zresztą dlatego nikt poważny nie kandydował, bo na parę miesięcy nie warto sobie głowy zawracać. No nie wiem czy jest ładna. Ma wybitnie suczy wyraz twarzy - co akuat na tym stanowisku pewnie jest i plusem - ale dla jej współpracowników raczej średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 08:56 Jest ładna, tylko raczej ostrą urodą, a robi się na blond nimfę, co pasuje eterycznym typom a la Ogórek - gdyby wizerunek bardziej dopasowała do charakteru twarzy, myślę, że efekt byłby spektakularny. Wyobraź ją sobie jako obciętą na chłopczycę albo krótkiego boba szatynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 09:22 Po pierwsze, to prawda, że od kobiet wymaga się więcej. Prezesami urzędów, spółek skarrbu państwa, ministrami było mnóstwo facetów bez kompetencji i doświadczenia obsadzanych wg klucza politycznego. Pani zna doskonale przepisy- to już więcej niż wszyscy inni. Po drugie, pytania jak pogodzi karierę z rodziną są żenujące. Po trzecie rozkminianie urody kandydatki też jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 09:26 Merytorycznie została oceniona już wyżej. Pytanie o rodzinę - normalna rzecz. W Polsce nadal to kobiety głównie ogarniają tematy rodzinne. To stanowisko też jest obsadzane z klucza politycznego dlatego ta pani nie ma szans na karierę w zus dłuższą niż do wyborów parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 09:36 > Pytanie o rodzinę - normalna rzecz. W Polsce nadal to kobiety głównie ogarniają > tematy rodzinne. A skąd wiadomo jak jest u pani, żeby ośmielić się zadać takie pytanie, już pomijam fakt, że totalnie niemerytoryczne i na miejscu? Pan dziennikarz stwierdził: kobiety w Polsce są głupie i ogarniają samodzielnie bądź głównie życie rodzinne przy znikomym lub żadnym udziale mężczyzn, więc kandydatka na pewno również i muszę spytać jak pogodzi życie rodzinne z zawodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 09:38 Pytanie jak pytanie, tylko osoba o niskiej samoocenie będzie robić z tego jatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:00 Trolololo. Nadal level easy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:06 To Ty masz problem z tym pytaniem a nie ja. Ciebie to oburza a nie mnie. Skoro Cię oburza to jednak Cię boli. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:06 Boli oczywiście metaforycznie - cobyś zrozumiala. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:06 Na szczęście pani Kalata odpowiedziała na to pytanie spokojnie, nie dokładając psudofemistycznych pierdów, czym pokazała klasę (której ci brak), oraz wyższość intelektualną (czego też ci brak) nad pytającym Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:07 No bo pytanie jak pytanie. Odpowiedziała normalnie i tyle. Nie powstało po tym pierdylion newsów "Kalata nie wie co zrobi z rodziną" "kalata ukisi dzieci w beczce jak zostanie prezesem zus" itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:16 Ojojojoj. Popłaczę się. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:58 Daj spokój, płacz jest taki kobiecy, nie przystoi ci :_D Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 08:59 Na tym zdjęciu wyszła na zołzę, ale w wywiadzie prezentuje się znacznie korzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 09:03 W wywiadzie ma coś nie tak z górną wargą. Tak dziwnie jej się podwija w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:06 Weź się nie czepiaj, bo pomyslę, że zazdrościsz Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 10:09 poproszę plastyka, żeby mi takie coś zrobił zamiast botoksu czy czym tam się ostrzykują ematki. Ogólnie ja tej pani dobrze życzę - niech jej się biznes dobrze rozwija, zrobiła sobie niezłą reklamę i zasłużyła na przypływ klientów Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Było do przewidzenia 14.04.15, 14:43 wyborcza.biz/biznes/1,100896,17752141,31_letnia_kandydatka_na_prezesa_ZUS_oblala_egzamin.html#MT No przecież nie mogła zostać prezesem ZUS! Tak nie z nadania? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:04 Lekko mi szczeka opadla, bo nie wyobrazam sobie publicznego ujawniania szczegolow egzaminu/interview przy rekrutacji na porownywalne stanowisko gdzies w mojej okolicy. A gdzie prawo kandydata do prywatnosci i obiektywnej oceny? Gdyby interview bylo transmitowane w mediach, to co innego - kazdy moze zobaczyc, uslyszec czego kandydat nie wie ale komentarze osob z komisji rekrutacyjnej o przebiegu rozmowy za zamknietymi drzwiami i upublicznianie detali typu "osoba mylila miliardy z milionami" sa po prostu niedopuszczalne. Ona jest postawiona w sytuacji nie do obrony a tego sie po prostu w przyzwoitym spoleczenstwie nie robi. Regardless czy sie na stanowisko nadaje, czy nie. Dla mnie cale ta komisja rekrutacyjna jest ponizej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:14 Zgadzam się całkowicie. Poza tym nie wierzę, że mogła się tak mylić. Raz pomylić - to jedno, ale nie ciągle. Moim zdaniem chodzi o to, żeby jej zamknąć drogę do startu w następnym konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:16 E tam, wyopowiedział się rzecznik komisji, pewnie oświadczenie przygotowała jakaś niunia i tyle. Gdyby Kalata nie występowała w mediach i nie opowiadała co to ona nie zrobi itp. to pewnie nikt by nawet nie zadał sobie trudu czekania pod salą egzaminacyjną i pytania o wynik konkursu. Ta dziewczyna sama doprowadziła do takiej sytuacji i trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:17 A gdyby jej zależało na stołku to by cicho siedziała do czasu ogłoszenia wyniku. To, że tyle szumu robiła - ok, pewnie przysporzy jej klientów w firmie, ale z góry było wiadomo, że nie wygra stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:20 Tak, z tym się też zgadzam. Zrobiła za dużo szumu wokół siebie, opowiadała za wiele i może ktoś się wystraszył. Ale generalnie wszystkie te wywiady i opowieści były całkowicie niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 16:08 Dokładnie. Teraz media przez chwile sie popodniecają i sprawa się zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:26 Sorry, ale to że ona za dużo mówiła, nie oznacza automatycznie, że urzędnicy, którzy ją odpytywali też mają kłapać dziobem. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 15:31 zuleyka.z.talgaru napisała: > E tam, wyopowiedział się rzecznik komisji, pewnie oświadczenie przygotowała jak > aś niunia i tyle. Gdyby Kalata nie występowała w mediach i nie opowiadała co to > ona nie zrobi itp. to pewnie nikt by nawet nie zadał sobie trudu czekania pod > salą egzaminacyjną i pytania o wynik konkursu. Ta dziewczyna sama doprowadziła > do takiej sytuacji i trudno. Cala rzecz w tym, ze indywidualny kandydat ma prawo byc "stupid" w tym sensie, ze np. podcinac galaz, na ktorej (jeszcze nie!) siedzi dajac jakies tam wywiady etc. ALE instytucja nie ma prawa byc "stupid" - instytucja ma obowiazek zachowac cool, posluzyc sie profesjonalnym PR i w ogole set the standards, do ktorych niby ta kandydatka nie dorasta. A w tym przypadku to instytucja, zatrudniajac taka a nie inna komisje rekrutacyjna i nie dajac tej komisji jakiejs sensowne spokesperson, dala ciala i skompromitowala sie jako potencjalny rozsadny, uczciwy, przestrzegajacy prawa i zasad wspolzycia pracodawca. Kto moze chciec jeszcze poddac sie takiemu procesowi rekrutacyjnemu, ktorego szczegoly moga zostac tak bezceremonialnie ujawnione? Crazy Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 16:05 Komisja była z rządu jaki mamy rząd - wszyscy wiedzą. Mnie to zupełnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Było do przewidzenia 14.04.15, 16:50 Przedstawiciel komisji rekrutacyjnej złamał prawo i mam nadzieję, że pani Kalata go pozwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 14:58 Ciekawa jestem, o co w tym wszystkim chodzi naprawdę. Bo kobieta wyskoczyła do mediów z informacjami, co też to ona nie zrobi, jak zostanie prezesem ZUS. Zdrowy rozsądek podpowiada, że gdyby na serio liczyła na tę posadę, to by nie zgodziła się na wywiad lub była w nim oszczędniejsza w swoich planach. Ktoś tu napisał, że zależało jej na reklamie własnej DG i w chwili obecnej uważam, że właśnie o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 15:14 wyborcza.biz/biznes/1,100896,17752141,31_letnia_kandydatka_na_prezesa_ZUS_oblala_egzamin.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wyborcza_biz I po zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 15:20 Chcieli ją usadzić, to usadzili, tylko przekaz na zewnątrz jest paskudny. Bo jeśli ona taka zła, to co powiedzieć o tych , którzy odpadli po drodze. Teraz pewnie kolegę trzeba poszukać na stanowisko i tak będzie- tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 16:06 No tak. Z góry było wiadomo. Mówiłam, że poczekają do wyborów parlamentrarnych. Nie daje się takiego stołka osobie bez paszportu odpowiedniej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Katarzyna Kalata - wywiad 14.04.15, 15:21 Cały ten konkurs, to jedna wielka żenada i wcale nie mam na myśli pani Kalaty. Odpowiedz Link Zgłoś