lola211 20.04.15, 08:09 Może ktos wie- podaję synowi zinnat w zawiesinie, wczoraj wieczorem zapomnialam włozyc lek do lodówki i 12 godz. przelezal w temp. pokojowej. Nadaje sie do uzycia czy konieczne jest wykupienie nowego opakowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incubus_0 Re: Zinnat poza lodówka 20.04.15, 09:49 Zadzwoń do apteki i tam zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
iw2970 Re: Zinnat poza lodówka 17.12.16, 07:27 Witam Miałam podobną sytuację. U nas lek stał poza lodówką 3 godziny w temperaturze ok. 20 stopni w zaciemnionym miejscu. Dzwoniłam do apteki. Pani powiedziała, że lek mogę spokojnie dać dziecku. Jednakże zaznaczyła, że gdyby lek stał w temperaturze np. 27 stopni czy na słońcu, to już odradzałaby podawania go dziecku. Więc wszystko zależy gdzie stał lek i w jakiej temperaturze. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Zinnat poza lodówka 17.12.16, 08:32 I myślisz, że ona tak od ponad półtora roku czeka wahając się czy podać ten Zinnat? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zinnat poza lodówka 17.12.16, 08:42 Byłam w podobne sytuacji, podałam i wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś