asia_i_p 24.04.15, 21:09 szkoda faceta strasznie, ale jeśli można o kimś powiedzieć, że miał spełnione i udane życie, to o nim można Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lafiorka2 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:12 a jeszcze kilka dni temu, kiedy komentował wypowiedź szefa FBI na obchodach 72. rocznicy wybuchu powstania w getcie warszawskim pomyślałam,że facet sie jeszcze nieźle trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:14 to już taki wiek że byle infekcja może się skończyć źle (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:15 Bo to było nagłe - i bardzo dobrze, bo dla człowieka o tej energii długie chorowanie byłoby okropne. Sama bym tak chciała - dożyć w dobrym zdrowie długiego wieku, a potem nagle umrzeć. Ale będzie go bardzo brak. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:20 Niesamowity człowiek-klasa,inteligencja i szacunek dla drugiego człowieka,dla mnie top of the top. Ogromny autorytet dla mnie. Smutny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Bartoszewski nie żyje 25.04.15, 10:48 eryk2601 napisała: > Niesamowity człowiek-klasa,inteligencja i szacunek dla drugiego człowieka Fakt. Najjaskrawiej dostrzegalny w wypowiedziach o "dyplomatołkach" i "bydle". Także milczenie w Knesecie, kiedy szkalowano Polskę, było z pewnością podyktowane wielkim taktem i niechęcią do robienia gospodarzom przykrości. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:20 półka, na której zasiadały osobowości przez wielkie "O" powoli pustoszeje Odpowiedz Link Zgłoś
mamaa3d Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:23 aż mnie ciarki przeszły. Odszedł wspaniały, mądry człowiek, uwielbiałam go słuchać, nie ma takich ludzi więcej w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:26 Przykre. Miałam dla niego ogrom szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:29 Wspaniały człowiek. Cześć Jego pamięci. Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:34 Zawsze mnie zaskakują wiadomości o śmierci ludzi, którzy w moim odczuciu byli nieśmiertelni. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:36 Wielki człowiek i wielka strata. Do końca z umysłem i dowcipem jak brzytwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rene1311 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:43 smutny dzień....na scenie zostają już tylko pazerni i bezideowi karierowicze Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:43 Niezwykły człowiek, tym bardziej strata bolesna. Co raz mniej takich ludzi. Niech spoczywa w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:44 Wielka szkoda. Wspaniały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 21:53 Ogromna strata dla całej Polski. Autorytet dyplomacji, zawsze podziwiałam go za szersze horyzonty, humor i energię, strata ogromna Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:02 Wyjątkowa strata, choć dożył pięknego wieku w doskonałej formie. Niezwykły człowiek to był! Odpowiedz Link Zgłoś
akniwlam Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:10 Też tak uważam, tzn. że miał niezwykłe życie, zrobił wiele dobrego i w dodatku doczekał wolności... Będzie Go brakowało RIP Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:17 Okropnie smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:19 W tym wieku to już taka kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kalia-kalia Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:19 Wielki Człowiek, trudne wspaniałe życie. "Kto gardzi ludźmi, obojętne: z powodów wyznaniowych, rasowych, ksenofobii wobec kogokolwiek (...) ten przede wszystkim gardzi sobą." Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:36 Pan Bartoszewski miał 93 lata. dziwnie brzmi: "szkoda faceta strasznie" - w jakim sensie??? Każdy umiera. Szkoda , że nie każdemu jest dane dożyć choć 90-tki..... Zazdroszczę jego bliskim, że żył 93 lata!! \*/ Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Bartoszewski nie żyje 25.04.15, 00:44 dożyc jak dożyc, ale wielkie szczęście dożyć w takim zdrowiu na pytanie -jak zdrowie- odpowiadał- jak na 93 lata to bardzo dobrze podobno martwil sie zdrowiem zony, bo zaczela chorowac, a stało się jak się stało Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:40 Ale jak szkoda? Bardzo długo żył. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 23:00 Sie splakalam prawie jak po smierci dwoch innych pieknych starszych panow, ktorzy tez w ostatnich latach w PL odeszli ale ten watek jakos podnosi mnie na duchu, ze mlodsze pokolenie wie, zna, zapamieta, uszanuje ... Thanx. A ku pamieci i ksiazki, i pieknego czlowieka, i postawy w zyciu, o ktora czasem trudno ... zostanie wszak forever wiersz Slonimskiego: Ten, co o własnym kraju zapomina. Na wieść, jak krwią opływa naród czeski, Bratem się czuje Jugosłowianina, Norwegiem, kiedy cierpi lud norweski, Z matką żydowską nad pobite syny Schyla się, ręce załamując żalem, Gdy Moskal pada - czuje się Moskalem, Z Ukraińcami płacze Ukrainy, Ten, który wszystkim serce swe otwiera, Francuzem jest, gdy Francja cierpi, Grekiem - Gdy naród grecki z głodu obumiera, ten jest z ojczyzny mojej. Jest człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 23:06 Dzieki za ten wiersz, teraz i ja sie popłakalam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 23:23 tryggia napisała: > Ale jak szkoda? Bardzo długo żył. szkoda, bo w tym przypadku długość życia jest mniej ważna wobec JAKOŚCI tego życia, wobec niepowtarzalnej klasy, jaką sobą prezentował, wobec pozytywnego, dobrego przekazu, jaki dawał ludziom; szkoda, bo wbrew sloganowi o ludziach niezastąpionych po takich osobach zostaje pustka, której nikt nigdy już nie wypełni; szkoda, bo straciliśmy szlachetny autorytet Odpowiedz Link Zgłoś
1957babcia Re: Bartoszewski nie żyje 25.04.15, 20:37 Po prostu szkoda. A dla bliskich każda śmierć przychodzi za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 22:54 Wielki Człowiek. Prawdziwy Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Bartoszewski nie żyje 24.04.15, 23:05 Wielka osobowość, wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś