Dodaj do ulubionych

subkonto w fundacji

13.05.15, 09:44
Prosze o informacje po co zakłada się konta w fundacjach?
Jaki jest cel. Najlepiej żeby wypowiedzieli się rodzice których dzieci posiadają konta.
Jak korzystacie z takich kont, co jest finansowane, jak to wygląda w uzytkowaniu.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: subkonto w fundacji 13.05.15, 09:53
      zależy od konkretnej Fundacji.

Generalnie założenie subkonta umożliwia ci gromadzenie środków z 1% na konkretnie twoje dziecko. Tobie, nie Fundacji- podkreślam. Fundacja nie pomaga w zbieraniu. Jedynie kontroluje zasadność założenia subkonta i sposób wydatkowania zebranych środków.
      Finansowana zawsze jest terapia i leczenie, turnusy rehabilitacyjne. Czasami refundowane sa tez inne koszty - np sprzęt sportowy czy czesne w szkole (do jakiejś wysokości). Ale tak jak pisałam zależy to od konkretnej Fundacji. Poczytaj ich regulaminy i porozumienia.
      • 1diagnoza1 Re: subkonto w fundacji 13.05.15, 10:06
        marychna31 napisała:

> zależy od konkretnej Fundacji.
        >
        > Generalnie założenie subkonta umożliwia ci gromadzenie środków z 1% na konkretn
        > ie twoje dziecko. Tobie, nie Fundacji- podkreślam. Fundacja nie pomaga w zbiera
        > niu. Jedynie kontroluje zasadność założenia subkonta i sposób wydatkowania zebr
        > anych środków.

tzn że tylko z jednego procenta można uzyskać dofinansowanie, nic więcej?
        • esi1 Re: subkonto w fundacji 13.05.15, 10:29
          Nie tylko. Ja na szczęście nie muszę posiadać takiego konta, ale zasilam konto moich znajomych. Trafiają na ich subkonto wpłaty z 1%, ale także w ciągu roku mogę zrobić normalny przelew na to subkonto. Dostają także dofinansowanie od Fundacji, która zbiera pieniądze także tak ogólnie (nie tylko na subkonta).
    • ammazuko_powrot Re: subkonto w fundacji 27.07.15, 13:42
      Autorka, a dlaczego o to pytasz? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka