Dodaj do ulubionych

Dno dziennikarstwa

19.05.15, 10:23
coś cichutko o wstrętnym zachowaniu dziennikarzyny
fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-tomasz-lis-na-zywo-wpadka-prowadzacego-i-tomasza-karolaka,nId,1735612#commentsZoneList
to nie wpadka tylko ohydna propaganda!
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 10:42

> to nie wpadka tylko ohydna propaganda!

Kazdy, srednio rozgarniety czlowiek wie, ze cos takiego to ostra manipulacja, a tu Lis i Karolak tacy naiwni?!
      I to jest wlasnie taka kampania. Jak Polacy zaglosowali inaczej, niz by sobie zyczyli, to zaczeli szczuc, ze az glowa mala. I to mnie zasadniczo odrzuca od Komorowskiego, najpierw mu sie nie chcialo nic, nawet wystapic w debacie, teraz mnie straszy pisem, choc sami nie lepsi.

• ssnival Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 10:43
      Żenada za pieniądze podatników.
      Powinna na drogę sądową za te celowe oszczerstwa wystąpić
      • ssnival Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 10:47
        Jak to było? Mowa nienawiści?Język nienawiści?
      • gogologog Lis to kretyn po prostu 20.05.15, 07:33
        Najpierw obrzucic blotem w tv, a potem drobnym drukiem napisac ze sie nie sprawdzilo zrodla.
        Po prostu uwaza ludzi za idiotow, podobnie jako Komorowski.
        • vi_san Re: Lis to kretyn po prostu 20.05.15, 09:52
          Nie pieprz, bo Lis najpierw [tuż po programie i [podobno] info, że konto jest fikcyjne] zamieścił przeprosiny na na Twitterze, następnego dnia przeprosił na wizji w TVP info, oraz dodatkowo osobiście w rozmowie z panem A. Dudą. Niewykluczone, że powtórzy przeprosiny w następnym swoim programie. Twoim zdaniem zapewne powinien na kolanach do Częstochowy się udać w worku pokutnym i do trapistów wstąpić?
    • fiu-bzdziu2010 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 10:56
      czyli nie jest prawdziwe ludowe określenie "szczwany ja lis", dać się tak złapać .......
    • ssnival Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:00
      Ile osób, które oglądało ten program ma konto na Twitterze i sprawdzało, czy przypadkiem nie ma na kontach Lisa czy Karolaka jakiegoś sprostowania? Grunt, że poszła w świat informacja, a że fałszywa, kto by się tym przejmował, na pewno kilku wyborców złapało przynętę.
      Lis w porze największej oglądalności powinien przeprosić publicznie córkę Dudy.
      Gdyby zaatakowano w ten sposób dzieci Komorowskiego afera ciągnęłaby się dłuuugie tygodnie
      • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:06
        A bierzesz pod uwagę, że nie wszyscy oglądają Lisa?
        Ja od dawna nie oglądam. Nie lubię jego programów.

A co do tematu. Tak, to nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem. Rzetelnością i uczciwością.
        • ssnival Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:17
          Oczywiście nie wszyscy, "tylko" średnio jakieś 2,5mln
          • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:29
            Ja mogę mówić za siebie.
    • kozica111 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:03
      Przykre.
      • wiatro-dmorza Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:05
        cóz my "oszołomy" już się do tego przyzwyczailiśmy
    • marychna31 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:15
      ale że co? Lis i Karolak sami stworzyli fałszywe konto Dudu i wykreowali antysemicki wpis, żeby go potem skrytykować?
      poniżej screen z forum Frondy na temat Oskara dla "Idy"
      https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/18621_1569446729960769_4909438724707052519_n.jpg?oh=d85ebb28894744c5dbdd09413899e7ac&oe=55CC7D92

czy w tym świetle wpis tego typu kogoś z otoczenia Dudy wydaje się mało prawdopodobny?
      • isa_bella1 [...] 19.05.15, 11:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • marychna31 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:34
          no ale anulat pisze, że to była "propaganda". Propaganda byłaby wtedy jakby Liz z Karolakiem wykreowali tą sytuację, żeby jeździć po Dudzie. Jeśli się dali nabrać (a wkleiłam powyżej link, który pokazuje, że można było się nabrać) to nie była propaganda tylko brak profesjonalizmu, że tego lepiej nie sprawdzili. Na koniec przeprosili. Co jeszcze mieliby zrobić? Pytam serio- bo nie wiem, co mogliby zrobić jeszcze w tej sytuacji.
          • 7stolat Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:39
            Tak, profesjonalny dziennikarz Lis z wieloletnim doświadczeniem dał się nabrać
            Jak wy to wszystko łykacie i ślepo wierzycie
            • rosapulchra-0 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 12:17
              W jednym z komentarzy pod artykułem ktoś pokazał ciekawy link:

www.youtube.com/results?search_sort=video_date_uploaded&search_query=komorowski+wygwizdany
              A poniżej wklejam takie samo wyszukanie, jak to dotyczące Komorowskiego:

www.youtube.com/results?search_query=duda+wygwizdany
              • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 12:27
                Ale co Cię dziwi - że PiS wysyła woje bojówki na wiece przeciwnika? Tudzież panów Ziemowitów? big_grin Klasyka 'kultyry politycznej' PiS.
                • rosapulchra-0 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:09
                  Tak. Tak sobie to tłumacz. Powtórz to jeszcze ze dwa razy i sama w to uwierzysz big_grin
    • isa_bella1 [...] 19.05.15, 11:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:21
        isa_bella1 napisała:
        > szkoda że Duda nie odpowiedział że za Bronkiem stoi WSI.

I to wg. Ciebie nie jest 'agresywna, brudna kampania' big_grin Błahahahahahaha big_grin

Belka i drzazga drodzy PiS-owcy. Belka i drzazga.
    • volta2 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:20
      to że lis, to się nie zdziwiłam, u niego wszystkiego się spodziewam, nawet rozpaczy, że prezydent jest lżony(by pani a. holland)

ale że karolak? bo to w sumie on wyciągnął ten wpis, że jak tu jechał to ktoś mu podesłał info o oskarze i idzie. lis już to tylko ładnie wypunktował.
      mam nadzieję, że ta "wpadka" go trochę ostudzi, bo nie zauważył że idzie w bagno.

budowa tak szerokiego frontu przeciwko dudzie świadczy, że chyba elyta ma aktualne dane sondażowe, albo że nie ma żadnych i wali na oślep ze strachu?
      • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:29
        Równie dobrze, konto mogło zostać celowo założone, aby ktoś się na nie złapał. Sorry, ale to jest polityka i brudne chwyty to norma.
        Jeśli prawdą jest, że Karolakowi ktoś to podesłał, to równie dobrze mogło być to celowe zagranie, aby Karolaka zdyskredytować. Tym bardziej, że opowiedział się za Komorowskim.
        A własnie PiS przedstawił nowy spot, w którym nacisk położony jest na to jaki Duda to kulturalny człowiek, a Komorowski to cham. Być może ktoś nieświadomie został pożytecznym idiotą.
    • czar_bajry Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:21
      Och dziadkiem z wermachtu Donka tak bardzo się nie bulwersowałaś....
      • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:23
        Bo wiesz - oni to tylko prawdę piszą i grzecznie big_grin Błahahahahaha big_grin
      • afro.ninja Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 11:45
        No i mozna sie tak przerzucac, tylko, ze tutaj dziennikarz (a nie zaden polityk) w publicznej telewizji pokazuje ludziom cos takiego. Kpina czy co?
    • la_mujer75 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 12:00
      Chyba dna, żeś dziewczę nie widziała.... Poczekaj, zobaczysz co się zacznie dziać na jesieni w myśl zasady : "dajcie człowieka, a paragraf się znajdzie". Tak będzie, jak wasi dojdą do władzy.
    • vi_san Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 12:12
      Propagandy tam nie widzę - najwyżej brak profesjonalizmu. Ani Lis ani Karolak nie założyli fałszywego konta i nie wypisywali tam głupot, żeby pojeździć po córce Dudy. Ich "nieprofesjonalizm" polegał na nieupewnieniu się co do autentyczności, ale tu, ponieważ wyciągnął to Karolak, czyli aktor i pozer, a nie profesjonalny dziennikarz, nawet o zachowaniu nieprofesjonalnym trudno mówić... Plus obydwaj przeprosili, gdy okazało się, że konto jest fikcyjne [czy tam nie należące naprawdę do Kingi Dudy].
      • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 12:23
        A nie dziwi Was, że od lutego wisi fikcyjne konto Kingi Dudy, z różnymi głupkowatymi wpisami i nikt z tym nic nie robi? Przecież to konto bardziej ją zniesławia, nić to co mówili w programie Lis i Karolak.
        • vi_san Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:37
          Podobno K. Duda napisała do Twittera mail, że to nie prawdziwe konto... I tyle.
          • iwles Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:41

no to faktycznie bardzo "dużo" zrobiła, szczególnie, że jest tam jej wizerunek (zdjęcie), czyli ktoś musiał je ukraść. Przecież coś takiego podpada pod paragraf uncertain
            • vi_san Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:48
              Oczywiście! I, zwłaszcza biorąc udział w kampanii politycznej ojca powinna wcześniej podjąć dużo bardziej zdecydowane kroki. I, owszem, profil był opatrzony jej zdjęciem.
          • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:42
            I Twitter tego nie usunął?
            Wiem, że na FB zgłoszenie i likwidacja, to kwestia kilku dni. Mąż to przerabiał.
            • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:13
              Nie znam zasad usuwania kont, to przeciez tez falszywka.
              twitter.com/KomorowskiPL
              • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:15
                Różnica - Komorowski jest osobą publiczną, córka Dudy nie.
                • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:25
                  Chcesz powiedziec, ze konta osob poblicznych wolno falszowac?
                  I to tak jednoznacznie?
                  "Jestem najwyższym przedstawicielem RP i gwarantem ciągłości władzy państwowej.Stoję na straży suwerenności i bezpieczeństwa państwa, grywam w domino oraz poluję"
                  • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:41
                    Nie. Nic takiego nie powiedziałam. Osobiście mam jak najgorsze zdanie o mediach społecznościowych.
                    Ale osoby publiczne mają mniejszą ochronę w tym względzie. I zawsze ktoś się może tłumaczyć, że to w granicach satyry czy żartów. Oczywiście, kwestia dyskusyjna, kto co uważa, za dopuszczalny żart.
                    W przypadku osób prywatnych, to jednak jest zupełnie co innego.

• aurita Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:39
          widocznie to co jest na tym koncie nie przeszkadza mlodej pani Dudzie.... inaczej by protestowala, ze ktos wyciera gebe jej wizerunkiem
    • bramstenga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:14
      Zabrał głos Kukiz: www.se.pl/wiadomosci/polityka/kukiz-skomentowal-wpadke-lisa-gdyby-potraktowal-pan-moja-corke_607338.html Niewykluczone, że w tym momencie wynik II tury został rozstrzygnięty.
      • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:42
        Pokazał, że jest egzaltowanym histerykiem smile. Jednak lata ćpania i chlania niszczą mózg.
        I te Córki pisane wielką literą, co za głupol....
        • wioskowy_glupek Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:44
          to swoją drogą i to podobno gość w żałobie, no ale cóż kampania ważniejsza - żenada
      • wioskowy_glupek Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:42
        W sumie aż szkoda że to konto nie jest prawdziwe, bo przy takim poglądzie na sprawę Idy może nawet Duda dostałby mój głos....
      • iwles Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:50

a kto to jest "koNsomolec"? big_grin
    • menodo Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 13:47
      O lisie mam jak najgorsze zdanie, bo to typek z gatunku po trupach do celu, natomiast w tym konkretnym przypadku zwyczajnie nienawiść mózg mu zalała, nie sprawdził informacji i w efekcie zrobił Bronkowi niedźwiedzią przysługę.
      Już tam Kurski pewnie łapki zaciera, bo on już dobrze wie, jak te lisową wtopę wykorzystaćbig_grin
      • saraanna Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:03
        Dno i jeszcze raz dno ,no i panowie sami maja corki tongue_out . Kukiz ich dobrze podsumowal !
        • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:12
          Kukiz to dureń i każdym zdaniem potwierdza swój słabiutki kontakt z rzeczywistością.
          • saraanna Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:17
            A te 20% co na niego glosowali to ufoludki big_grin
            • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:23
              nie, to są ludzie, którym spodobało się to, że jest "autentyczny" i wierzy w to, co mówi
              natomiast nie zadumali się nad tym, co on mówi i jak to się może przełożyć na konkretne działania
            • iwles Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:44

dokładnie te same, które głosowały na Tymińskiego big_grin
          • menodo Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:17
            Elektoratowi Kukiza, do którego Bronisław puszcza oko, na pewno taka reakcja się spodobała big_grin
          • wioskowy_glupek Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:27
            Otóż to
        • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:24
          saraanna napisała:
          > Kukiz ich dobrze podsumowal !

Ciekawe, że Kukiz czepia się Lisa i Karolaka a nie osoby, która założyła to konto i pod dziewczynę się podszywa.
          • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:31
            bo on jest dobry w generowaniu oburzenia, a nie w szukaniu przyczyn problemów
    • asia_i_p Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:49
      Dno.
      Uważam jednak, że nie propaganda. Po prostu faceci znaleźli "perełkę" w sieci, to się rzucili, zanim znajdzie kto inny, zamiast sprawdzić.

Sprawdzanie wiadomości znalezionej w sieci innymi metodami (w tym wypadku telefon do zainteresowanej) powinno być standardem, a nie jest.
      • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 14:56
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17944087,Lis_przeprasza_Kinge_Dude___Mogla_sie_poczuc_dotknieta__.html#Czolka3Img
        Tutaj Lis twierdzi, że niby próbowano to sprawdzić jeszcze w zeszłym tygodniu, nawet maila do sztabu wysłali i nie dostali odpowiedzi.

• bramstenga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 15:23
          Nawet jeśli, to co z tego wynika? Po pierwsze, sztab Dudy nie ma obowiązku ułatwiać życia ewidentnie wrogiemu dziennikarzowi, po drugie Lis na własną rękę postanowił wykorzystać niezweryfikowaną informację. I po trzecie, widać, jaką ustawką była rozmowa Lisa z Karolakiem.
          Karolak: Jadąc z konwencji dowiedziałem się [tu cytat z rzekomego tweetu].
          Lis: Mogę zacytować, bo akurat to mam.
          Karolak ["zaskoczony"]: A, masz to?
          No proszę, cóż za zbiegi okoliczności...
          [Więcej: www.cda.pl/video/219201d4/Lis-i-Karolak-robia-wariatke-z-corki-Andrzeja-Dudy-]
          • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 16:05
            Ale ja na samej górze napisałam, że nie podoba mi się to co zrobił Lis.

Patrząc jednak z drugiej strony, jeśli ktoś celowo nie odpowiada, licząc, że ktoś się na fałszywy profil złapie, no to jednak troszkę inaczej cała sprawa wygląda.
        • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 15:33
          > nawet maila do sztabu wysłali i nie dostali odpowiedzi.
          Dziwisz sie?
          Gdy widzisz, ze ktos z przeciwnikow chce sie pograzyc,
          gdy liczysz na to, ze posrednio pograzy Twojego wroga..
          Potwierdzic nie mozesz, zaprzeczyc nie chcesz.
          • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 16:02
            Nie, nie dziwię się.
            Co więcej, nie zdziwię się, gdyby kiedyś okazało się, że ten profil po to został założony, aby kogoś na to złapać.
            Wczoraj założyłeś watek.
            Może wcale nie chodziło o bezpośredni atak.
    • purchawkapuknieta PiS ma Zelnika 19.05.15, 16:29
      a PO Karolaka smile

w ramach humorystycznego abstraChuje

A w ramach humorystycznego "na marginesie"
      • wheels.of.steel Ale p. Jerzy Zelnik to czlowiek wielce przyzwoity 20.05.15, 07:31
        Przypominajacy spoleczenstwu o zolnierzach wykletych, przez wiele lat opiekujacy sie ciezko chora zona, ktora jakis czas temu niestety zmarla. A Karolak? Ostatnio glownie pajacuje, a do tego obnaza publicznie swoje sadlo.
      • aurita Re: PiS ma Zelnika 20.05.15, 11:36
        Zelnik.... no raczej nie ze wzgledu na inteligencje zostal aktorem
        • wheels.of.steel J. Zelnik - człowiek inteligentny i kulturalny 20.05.15, 20:41
          Do tego porządny oraz z wielką klasą. Kultywuje pamięć o podziemiu niepodległościowym oraz opiekował się przez wiele lat ciężko chorą, nieżyjącą już żoną.
    • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 16:49
      Lis postapil jak poczatkujacy dziennikarz albo debil.
      Komorowski powinien w krotkim oswiadczeniu odciac sie od takich sposobow, potepic metody i wywalic Karolaka (z Lisem nie ma czego zrobic).

Teraz czytam, ze PiS domaga sie usuniecia Karolaka.
      Komorowski powinien wywalic go zanim zacznie zadac tego PiS.
      • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 17:03
        PiS się nie oburzało na standardy TVP, gdy w programie Pospieszalskiego była sonda, czy głosowałbyś na kandydata popieranego przez WSI?
        A cały godzinny program był wymierzony przeciw Komorowskiemu.

• baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 17:15
          Jak Cie lubie..
          Nie uzywaj takich argumentow w odniesieniu do tej konkretnej sytuacjismile
          To wybory, a nie licytacja "Kto zrobil mniejsze "swinstwo" wygrywa".
          Nie podoba mi sie zarowno wciaganie corki Dudy, jak i syna Komorowskiego.
          • una_mujer Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 17:50
            Mnie się też nie podoba. Tylko niestety całe wyciąganie ludziom rodzin zaczęło się od dziadka z Wehrmachtu, i niestety również PiS jest w tym o wiele lepsze od PO. Proszę, podaj mi inne przykłady, gdzie PO wyciągało innym rodziny. Już nie mówię o tym, że być może rzeczywiście Lis i Karolak dali się wrobić - tego nie wiem - w przeciwieństwie do tegoż dziadka z Wehrmachtu czy Resortowych Dzieci, które są rozpowszechniane z pełną świadomością. Jest różnica?
            • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:35
              Nie bede podawal przykladow, bo nie o nie chodzi..
              Jak w przedszkolu, to ona zaczela.. nie to on.. a jakie to ma znaczenie?
              Nie usprawiedliwiajmy swojej nieuczciwosci czyjas podloscia.

Lis z Karolakiem okazali sie kompletnymi durniami, abstrahujac od tego, czy konto prawdziwe czy nie, to trzeba byc naprawde debilem, aby uwierzyc w tresc wpisu.

Predzej uwierzylbym we wpis na falszywym koncie corki Walesy "Gdy tato zostanie prezydentem, odda nagrode Nobla",
              Walesa nagrode Nobla otrzymal, ma co oddac, a Duda?
              Duda otrzymal Oscara? Mialby oddawac nieswoja nagrode?

To jakby wierzyc corce Zagloby, ze tato odda Inflanty.
    • una_mujer Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 16:58
      Zaraz mi się przypomina książka Resortowe Dzieci I jej kontynuacja. Ciekawe ,ile osób w PIS było nią oburzonych??? A pan Kukiz? Zdaje się, że tam też różnym osobom są wyciągane ciotki, pociotki, rodzice I dzieci...
    • nenia1 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 17:32
      Na taką politykę się zgadzamy, wszyscy. Nawet w tym wątku nie ma próby dialogu tylko udowadnianie kto jest gorszy. A tymczasem właściwie wszyscy są już tacy sami. I tylko w zależności od tego jaką opcję polityczną się wybiera jednych się nieco wybiela a innym przyczernia.
    • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:21
      Konta na twitterze już nie ma.
      • marzeka1 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:33
        Wiedziałam , że to w tym kierunku pójdzie, że w sumie PIS sam sobie winien, a Kukiz głupi big_grin
        Każdy kto w wyborach atakuje dzieci drugiej strony- jest gnojkiem na maksa. I byłby takim gnojkiem, gdy w taki sposób zaatakowano dzieci Komorowskiego, Kukiza czy Dudy czy nielubianego przeze mnie Korwina.

I zgadzam się z tym, jak wyżej ujęła to Nenia. NIe ma dialogu, tylko pokazywanie, kto mądrzejszy, a kto musi koniecznie nazwać tego innego głupkiem.
        • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:42
          marzeka1 napisała:
          > Każdy kto w wyborach atakuje dzieci drugiej strony- jest gnojkiem na maksa.
          > I byłby takim gnojkiem, gdy w taki sposób zaatakowano dzieci Komorowskiego,
          > Kukiza czy Dudy czy nielubianego przeze mnie Korwina.

Zacznijmy od tego, że 'autorem' tego ataku jest w pierwszej kolejności osoba, która założyła profil. Dlaczego o tym się nie mówi (abstrahując od durnego zachowania Lisa)?
          • marzeka1 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:46
            To przecież jest oczywiste, tylko że dobry dziennikarz sprawdzi źródła, z których wiadomości ma zamiar podawać w programie, który ogląda wiele osób (ja przestałam oglądać dawno, bo to dla mnie jeden z gorszych dziennikarzy , już któryś raz jako kontr przykład podam, jak np. wywiady przeprowadza p. Monika Jaruzelska- to jest dialog, a nie naparzanka emocjonalna).
            I jeszcze jedno: jest różnica: idiotyczny autor ataku na twitterze, gdzie nie wszyscy zaglądają, a program, który ogląda wiele osób.
            I dla mnie: nieważne czyje dziecko publicznej osoby by zaatakowano w taki sposób: to jest złe.
            • araceli Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:53
              Czyli co - na tweeterze można? Nie, nie... zaraz poprawisz, że nie można przy czy powtórzysz ALE Lis szuja bo zaatakował. Autor ataku obroniony anonimowością.
        • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:06
          A możesz wskazać, gdzie napisałam, że PiS sam sobie winien, a Kukiz głupi?
        • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 20:28
          marzeka1 napisała:

> Wiedziałam , że to w tym kierunku pójdzie, że w sumie PIS sam sobie winien, a K
          > ukiz głupi big_grin

A czy fatalna wtopa Lisa sprawia, że Kukiz staje się mądrzejszy? smile nie, on jest głupi.
          I jego cytowany wpis jasno to pokazuje. Egzaltowany prostaczek boży, całkiem jak niektore ematki piszące "On" albo "Moj Mąż" smile w dodatku zazdrości Lisowi włosów smile
          • lady-z-gaga Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 20:31
            A jego starszemu koledze, ktory w podobny sposób lubił załatwiac sprawy, właśnie dobierają się do dooopy
            wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Korwin-Mikke-stracil-immunitet-za-spoliczkowanie-Boniego-00005439
            • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 10:22
              I slusznie..
              Najbardziej podobal mi sie ten fragment..

" Grecki eurodeputowany Kostas Chrysogonos, który pilotował sprawę immunitetu Janusza Korwin-Mikkego, tłumaczył w pisemnej opinii, że w tej sprawie na pewno nie ma fumus persecutionis, czyli wystarczająco poważnych i konkretnych podejrzeń, że postępowanie wszczęto z zamiarem zaszkodzenia danemu posłowi na polu politycznym. - Zdarzenia wskazywane przez polską prokuraturę zaszły w chwili, gdy Korwin-Mikke był już posłem do Parlamentu Europejskiego. A także w okolicznościach o wybitnie politycznym charakterze. Pomimo to zarzucane Korwin-Mikkemu przestępstwo oraz związane z nim postępowanie wyraźnie nie mają żadnego związku ze statusem Korwin-Mikkego jako posła do Parlamentu Europejskiego
              - tłumaczył Kostas Chrysogonos. I zalecił europarlamentowi zatwierdzenie wniosku o uchylenie immunitetu."

Wzor do rozpatrywania pozbawienia immunitetu polskich parlamentarzystow
              (bez wzgledu na przynaleznosc partyjna) za.. np. jazde pod wplywem.
      • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:38
        Czyzby?
        twitter.com/kinguldudul
        wink
        • kozica111 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:48
          Lis przeprosił osobiście Dude i dobrze, w sumie dobre choć to bez względu na intencje, zakładam mimo wszystko ze intencje są dobre.
        • oqoq74 Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:48
          To nie to konto.
          • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 18:58
            Wiem wink
            • asia-loi Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:03
              A ja nie rozumiem, czemu "te dzieci" biorą udział w kampaniach prezydenckich swoich rodziców. Nie brałyby udziału, nikt by ich nie atakował. Poprzez udział w tych kampaniach stają się osobami publicznymi, a później lament, że stało się to czy tamto.
              • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:11
                Mam zone, dziecko/dzieci = nie jestem [.....] USTAWA O KONTROLI PUBLIKACJI I WIDOWISK.
              • menodo Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:15
                Nie brałyby udziału, nikt by ich nie atakował."

Czyli Dudzianka sama sobie winna big_grin
                A przypominam sobie, że zanim dzieci Komorowskich włączyły się do kampanii, było mnóstwo głosów w stylu - no ładnie sobie te dzieci wychował, skoro nie wspierają ojca w tak ważnych dla niego chwilach.
                • asia-loi Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:29
                  menodo napisała:

> A przypominam sobie, że zanim dzieci Komorowskich włączyły się do kampanii, było mnóstwo głosów w stylu - no ładnie sobie te dzieci wychował, skoro nie wspierają ojca w tak ważnych dla niego chwilach.

A ja sobie jakoś nie przypominam, a prawie codziennie "odrabiam prasówkę".
                  Możesz wkleić jakieś linki?
                  • baltycki Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:34
                    https://student.agh.edu.pl/~handzel/linki.jpg
                    • menodo Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 19:51
                      Jakie linki? Do opinii internautów pod nie pamiętam którymi artykułami? Nie spotkałeś takich opinii, naprawdę?
                      O matko, dobra, spróbuję poszukać, ale później, bo teraz muszę się czym innym zająć.
                      • menodo Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 20:14
                        O - chociażby w komentarzach pod tym artykułem: gdzie są dzieci Komorowskiego, czy on się ich wstydzi czy one jego; może jej gdzieś pozamykał itd.
                        Mnóstwo tego czytałam.

wiadomosci.onet.pl/forum/przewagi-andrzeja-dudy-ktorych-komorowski-nie-zniw,2,1562337,163389813,czytaj-najnowsze.html#mark
                        • aurita Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 21:35
                          tez czytalam takie komentarze o dzieciach Komorowskiego, ale dzis przeczytalam na fejsie, jak Terlikowski chwali Dude i Kukiza.... bo sa rodzina i ani slowa o Komorowskim , ktory ma dzieci i wnukow.....
                          www.facebook.com/pages/Tomasz-P-Terlikowski/227951087237218?fref=ts
                          • aurita Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 21:40
                            5 dzieci i 5 wnukow mialo byc
                          • menodo Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 21:44
                            No, mnie to nie dziwi. Przecież on przemawia do swoich wyznawców.
                            Nawet jestem zaskoczona, że jakiegoś hejtu nie rzucił w stronę Komorowskich big_grin
    • asmarabis Re: Dno dziennikarstwa 19.05.15, 20:25

tez mi sie wydaje ze to bylo celowe, no moze gdyby to znalazl Karolak sam i polecial do lisa, ale nie podejrzewam go o szukanie informacji w necie, a Lis to troche za wysoka liga zeby tak po prostu beztrosko strzelac taka gafe, ckiekawe kiedy sie dowiemy o co chodzi????
    • laquinta Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 12:13
      anulat napisała:

> coś cichutko o wstrętnym zachowaniu dziennikarzyny

Zachowanie dziennikarzy wstretne, ale nie mniej wstretne jest zachowanie emam, jednych i drugich (PO i PiS). Z wielu, moim zdaniem madrych i inteligetnych emam, wylalo sie szambo ( na szczescie, nie ze wszystkich).
    • lafiorka2 Re: Dno dziennikarstwa 20.05.15, 14:03
      nie oglądałam (niestety?) i szukam tego, ale tłumaczenie p.Lisa... to też dno..
      Lis i Karolak tuż po programie przeprosili Andrzeja Dudę i jego córkę na Facebooku i Twitterze. We wtorek [b]dziennikarz pojawił się na antenie TVP Info - znów przepraszał i tłumaczył, że za wpadkę odpowiadają jego współpracownicy[/b]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka