01.07.15, 22:36
Cwaniaki czy ludzie biznesu? dla mnie to nieuczciwa praktyka - nie lubię takich naciągaczy.

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Cztery-gwiazdki-w-logo-trzygwiazdkowego-hotelu-To-nasz-znak-towarowy-n92036.html
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Hotel 4* 01.07.15, 23:22
      Spałam w tym hotelu - rzeczywiście przy rezerwacji przez booking.com oraz na stronie hotelu 4 gwiazdki wprowadzają w błąd, a przy wejściu do budynku 3* aż rzucają się w oczy, ale taka praktyka to działalność na krótką metę. Niezadowolony klient opowie swoją historię 30 osobom i poczta pantoflową rozejdzie się, jakimi metodami posługuje się właściciel hotelu. A mógłby skupić się na wyszukaniu lepszej firmy sprzątającej (brudne okna), lepszego projektanta wnetrz (obok lozka tylko jedna!!! lampka nocna - na dodatek pelniaca funkcje jedynie ozdobna, gdyż nie było gniazdka elektrycznego 😃wink. Poza tym śniadanie mało różnorodne a pokój bardzo mały. Raczej liczą na zagranicznych turystów przyjeżdżających do nich raz.
    • lauren6 Re: Hotel 4* 01.07.15, 23:36
      Jeżdżąc w tym roku po kraju kilka razy natknęłam się na cudo o nazwie hotelik. Sądząc po ocenach na bookingu tego typu obiektom daleko do standardu hotelowego. Nie nocowalam tam, ale do dziś mnie zastanawia czemu hotelik, a nie np. pensjonat.
    • mary_lu Re: Hotel 4* 02.07.15, 00:04
      Jeden z najlepszych hoteli, w jakich nocowałam w Polsce, z jakichś dziwnych powodów utracił nie tylko wszystkie gwiazdki, ale nawet prawo do używania nazwy hotel. Za to pracowałam w innym, w którym połowa warunków kategoryzacji nie jest spełniona, bo to zabytek, a druga połowa to jeden wielki szwindel. W obu tych miejscach było luksusowo i cudownie, a goście wyjeżdżali zachwyceni.
      • thank_you Re: Hotel 4* 02.07.15, 00:29
        Mówisz o drugiej stronie - o luksusie bez gwiazdek, a hotel z wątku to gwiazdki bez luksusu. 😉
        • mary_lu Re: Hotel 4* 02.07.15, 00:37
          W drugim przypadku luksus był akurat obok tego, czego wymaga kategoryzacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka