Dodaj do ulubionych

parking kfc szczecin

14.08.15, 15:56
gratuluję przytomności umysłu kierowcy, który dziś wjechał w czarną bejkę na parkingu i zwiał.
Ubezpieczyciel nie zmniejszy owemu cwaniaczkowi ciężko wypracowanej zniżki oc i sierota zaoszczędzi kilkaset złociszy. Co prawda zachował się jak szmata, ale nie on pierwszy i nie ostatni, więc można przymknąć oko na własne słabostki i głupotki itd.
Własciciela zniszczonego auta będzie to kosztowało ładne tysiące - ale może i dobrze, jakim prawem jeździ dobrym autem. Przecież im lepsze auto, tym gorszy człowiek za kierownicą. Pewnie kradnie. A już na pewno rzyga pieniędzmi. No, i kolokwialnie: na biednego nie trafiło. Bogatego można przecież okradać. Choćby jak wyżej.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:00
      Nie ma nagrań z kamer? Współczuję sad
    • slonko1335 Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:04
      nie ma tam monitoringu?
    • alusia_milusia Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:08
      Jest cos takiego,jak monitoring,serio...
    • olinka20 Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:11
      I serio, az trzeba było wątek na ematce zakładac?
      Takie rzeczy zdarzają sie na całym swiecie.
      Nigdzie nie widziałam tylu obitych aut co we Francji czy Włoszech. I to nawet wypasionych beemek.
      Swoją drogą to jak wracacie do auta to ogladacie z kazdej strony, czy ktos bron boze nie obił? Bo ja chyba mam olewczy stosunek do takich rys, sama nie zauwazylam, ze mam obtarty tyłobok, dopiero chłop mi powiedział ( na swoje usprawiedliwienie mam to , ze zawsze podchodze od strony kierowcy, a obtarte miałam od strony pasazera).
      • melancho_lia Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:34
        Nam kiedys skasowano auto tak ze to rysa nie była - pęknięty zderzak, stluczone reflektory. Oczywiscie kontaktu sprawca nie zostawił. Wszystko na osiedlowym parkingu. Wytropiliśmy kamerę na sąsiednim budynku- dzieki monitoringowi udalo się ustalić auto a potem po zrobieniu rundki po osiedlu je namierzyc.
      • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 21:21
        przepraszam, cudnej mądrości olinko. następny wątek założę po swojej smierci. Oczywiście przeproszę, bo to też drobiazg w sumie, tak w ogólnym rozrachunku dla emam twojego sortu.
        • olinka20 Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 21:26
          Znaczy zapowiadasz, ze bedziesz straszyc?
          Uff, na szczescie nie wierze w zycie pozagrobowe wink
        • olinka20 Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 21:31
          Aaa powiedz mi jeszcze, serio myslisz, ze ktos kto wjezdza w cudze auta i nie zostawia swoich danych to kieruje sie tym, w jakie auto wjechał?
          Jakby wjechał w starego golfa czy astre to by zostawił namiar?
          A cos ty!
          To po prostu taka mentalnosc cwaniaka.
          Wiec podkreslanie w co wjechał i na bank zrobił to, bo wjechał w wypasioną brykę jest dosc zabawne
          • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 13:31
            lalka, to mus jest ci przyznać, że rzeczywiście masz szczęście nie wierząc w życie pozagrobowe i mając swoje jedynie słuszne poglądy o cwaniactwie smile zdrówka życzę i udanego dnia.

ps. naprawdę musiałaś aż 3 posty wsadzić w - jak zauważyłaś uprzejmie - zbędnym wątku? chcesz o tym porozmawiać? wink
          • jola-kotka Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 15:02
            A jak wiechal w to wypasione auto jeszcze bardziej wypasionym to autorka sie zalamie.
            • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 16.08.15, 12:27
              nie sądzę. Ale fantazjuj do woli.
          • ophelia78 Re: parking kfc szczecin 17.08.15, 20:48
            >Wiec podkreslanie w co wjechał i na bank zrobił to, bo wjechał w wypasioną brykę jest dosc zabawne

Otóż to...
            Słyszałam kiedyś powiedzenie, że czarne bmw to nie samochód, to charakter. A wątkodawczyni zwracając się do innej forumki per "lalka" tylko potwierdza, że tak jest....
            • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 18.08.15, 09:21
              do niegrzecznych forumek tak się zwracam.
              Możesz się z tym pogodzić, możesz określać ludzkie charaktery smile wybór należy do Ciebie smile
              • olinka20 Re: parking kfc szczecin 18.08.15, 09:37
                O, nie było mnie jakis czas, a tu dyskusja sie rozwineła...
                Nie wiem co było niegrzecznego w moim wpisie "lalka", chciałam ci tylko uzmysłowic, ze ten kto w ciebie wjechał to tak samo zrobiłby to gdybys jezdziła starym golfem czy przedpotopową mikrą.
                Twoj stan posiadania zapewne mu wisiał, po prostu jest chamem i burakiem.
                A ty sie trzęsiesz, bo masz taaakie auto i na pewno kazdy marzy o to, zeby w nie wjechac.
                Przypominasz mi znajomego, ktory kupił sobie X6 i nigdzie nim nie jezdził dalej, bo "na pewno mu zarysują"!
                Skonczyło sie tak, ze sam zarysował o własną bramę czy dom ( juz nie pamiętam) i przestał sie tak trząsć.
                • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 23.08.15, 15:12
                  wakacje mi się skończyły, a tu widzę, nadal nie możesz przeboleć, że zarysowano bmkę, a nie starego vw smile
                  tak mniej więcej wygląda twoja logika, olinko wink
                  ale dziękuję, że doszłaś samodzielnie do wniosku, że tak samo zarysować można staroć, jak i nowe. To niezwykle zaskakujące odkrycie big_grin
                  Skup się bardziej na narzekaniu na nieuczciwość sprawcy - zamiast na tym, czym kto jeździ. I wyluzuj smile zdrowsza będziesz.
    • mynia_pynia Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 16:54
      Osobiście widziałam jak pod blokiem kobieta parkowała tak samochód że przejechała po całym boku sąsiedniemu, po czym ładnie wyjechała, haratając wszystko ponownie i przejechała kilkadziesiąt metrów dalej (na inną ulicę, gdzie ładnie zaparkowała wink), może się wróciła i zostawiła karteczkę z namiarem do siebie (ja tak kiedyś zrobiłam jak lekko pukłam czinkusia, a później właściciel chciał mnie skroić na tysiaka a ja mu oferowałam 300 zł - poszło z ubezpieczenia, szkoda wyliczona chyba została właśnie na 300 zł)
      • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 21:27
        O ile wiem, firmy nie udzielają pomocy z monitoringu. Bo to ich prywatny monitoring. Nawet nie próbowaliśmy. ale dzięki za łączenie się w bólu. Ja rozumiem zdarzenie, każdemu może się zdarzyć, ale namiary zostawić to nie jest duże poświęcenie... to tylko uczciwość. Więcej nie trzeba.
        • slonko1335 Re: parking kfc szczecin 14.08.15, 21:36
          Udzielają, udzielają tylko trzeba działać szybko żeby jeszcze mieli w bazie, trzeba poprosić o zabezpieczenie zapisu z dnia i przedziału czasowego i nawet jak nie chcą dać zainteresowanemu skierować tam Policję. Mniemam, że o kfc na Mieszka chodzi?
          • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 13:29
            nie mam pojęcia, czy przy Mieszka, przelotem byliśmy przy s3, wiec chyba nie przy Mieszka. 2 razy znajomym nie udzielili, sceptyczna jezdem w temacie... ale daj Boże, żeby to wyjątkowe 2 razy były. Może więc ci moi znajomi niemile zagadywali.
            • slonko1335 Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 19:36
              przy s3, czyli na jakimś MOPie? to na bank jest monitoring, skontaktuj ise jak najszybciej z managerem bo mogą nagrania przechowywac krótko. Co masz do stracenia? nawet jak Ci nie udostępnia to udostępnia Policji.
        • jola-kotka Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 15:07
          Glupoty gadasz. Jesli dojdzie do jakiegos incydentu to udostepniaja nagrania z monitoringu. Tylko trzeba sie pofatygowac.
          • nota_bene0 Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 15:36
            Kiedyś obok mnie jak się okazało facet zostawił telefon i poszedł. I ktoś mu go capnał. Siedziałam plecami do tego stolika i nawet nie zauważyłam, że ktoś przechodził i ze tam był zostawiony ten tel. Zaraz sprawdzili na monitoringu i wyszli na parking szukać auta złodzieja. Tu to facet mial pomysł. Pani, która sprzątala, mówila, że kobieta potrafiła zdjąć pierścionek i polożyć na stoliku, po czym wyszła do toalety.smile
          • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 16.08.15, 12:28
            Była teściowa i bliski znajomy - się pofatygowali. Nie przywykłam "gadać głupot", ale rozumiem, że nie przekonam, że nei jestem wielbłądem smile
    • liisa.valo Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 16:46
      Takie rzeczy się zdarzają. Mi ostatnio na parkingu ktoś przywalił drzwiami w moje drzwi, w efekcie czego mam piękną niebieską rysę przez czarne drzwi. Wina ewidentnie czyjaś, bo jak ja parkowałam, to było z tej strony zupełnie wolne i to kilka miejsc parkingowych.
      • hiacynta333 Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 16:58
        Mi pod CH Molo ktoś mocno zarysował samochód, tak że będę musiała chyba błotnik wymienić, poszłam do ochrony, ale nic nie wskórałam, kamery były w drugą stronę obrócone. Nic widać nie było.
        • nota_bene0 Re: parking kfc szczecin 15.08.15, 17:10
          Bo ludzie nie uważają na to co robią. Chaotyczni, zahukani, nie myślący. Najlepiej obrazuje ten.stan rzeczy pod maretami, jak już wyjadą wózkiem z zakupami, to jakby przenosili się w inną rzeczywistość. A przed świętami na parkingach wokół samochodów to juz jest horror. Zresztą na.swój nie.zważa i nie.szanuje, a co.dopiero czyj samochód ma go obchodzić.
          • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 16.08.15, 12:34
            Może jednak spróbujemy. Tylko ułatwiłoby życie wszystkim ewentualnie zaangażowanym zwykłe przyznanie się sprawcy, że się coś spieprzyło. To mnie jednak ciągle i za każdym razem rozbraja. Bez sensu.
            Ha, z tego powodu podałam policji nr rejestracyjny baby, która rozwaliła szlaban kolejowy - wjechała na tory, pociąg nadjeżdżał, cofnęła w szlaban, jakiś przechodzień jej zwrócił uwagę, ofukała i odjechała. Tak po prostu. Nie zgadzam się na takie coś. Mogła sama dzwonić, następna osoba tez może wjechać pod pociąg. Nie jesteśmy sami na świecie, a błędy popełniać każdy może - tyle, że dobrze jest je naprawiać. tylko tyle.
            • nota_bene0 Re: parking kfc szczecin 16.08.15, 14:49
              Bardzo dobrze zrobilas, niech poniesie konsekwencje. Pyskowac potrafi, taki z niej kozak, ale przyznac się do winy juz nie. A Jak ta ciućma wjechała na tory? smile Szlaban przecież był zamknięty...
              • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 17.08.15, 10:32
                migających świateł nie zauważyła, pechowo. Wjechała, po czym szlaban się zamknął za nią. Stałam po drugiej stronie i ciekawa byłam, czy się zmieści między tory a szlaban - krótkim mercedesem - ale dała do tyłu za mocno i zerwała drewniany szlaban.
                Zadzwoniłam, że szlabanu nie ma i dobrze by było go naprawić. A policjantowi zależało na sprawcy.
                to już nie chodzi o ukaranie, ale o zadbanie o następnych - następny kierowca też może nie mieć ochoty wjechać pod pociąg.
    • tonik777 Re: parking kfc szczecin 17.08.15, 13:54
      Co to jest czarna bejka?
      • lampka_witoszowska Re: parking kfc szczecin 17.08.15, 19:15
        to taki potwór, czarne szpony, czarne kły i czarne kłaki. Czarna - bo o barwie czarnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka