Dodaj do ulubionych

czarna kanapa ze skory

16.08.15, 12:32
Od 4azu powiem ze musi być skóra, ale nie stać mnie na bardzo dobrą skórę, typ kanapy wybrany,kwestia koloru.

Miałam jasną, nie chcę więcej, dżinsy brudzą, każda ryskę. A czarna? W sumie nie lubię czarnych mebli, wspoldecydent się trochę upiera, wiec potrzebuję pomocy. Macie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 12:45
      Kupiłabym, gdyby mi pasowała do koncepcji pokoju, nie widzę minusów -czarny kolor jak każdy inny.
      U mnie pasowały koncepcjonalnie rude więc mam dwie rude-jakby pasowały czarne-kupiłabym czarne.
    • marzeka1 Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 12:49
      A jaki widzisz sens w kupowaniu czarnego mebla, gdy "nie lubię czarnych mebli". Też nie lubię, tym bardziej, że lata temu przerobiłam takie meble i nigdy, nigdy więcej nic czarnego, mocno ciemnego.
      • b-b1 Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 12:58
        marzeka1 napisała:

> A jaki widzisz sens w kupowaniu czarnego mebla, gdy "nie lubię czarnych mebli".
        > Też nie lubię, tym bardziej, że lata temu przerobiłam takie meble i nigdy, nig
        > dy więcej nic czarnego, mocno ciemnego.

W sumie racja, pytanie tylko w jakim sensie "nie lubię". Czy nie lubię, bo miałam i się nie sprawdziły, bo kolor mnie przytłacza, bo itp...czy nie lubię, bo sąsiedzi/znajomi mieli-widziałam w sklepie i nie podobało mi się. To drugie nie lubię można swoją własną koncepcją zmienić(kolorem ścian, dodatków/poduch), tak-aby polubić.
      • aknaszilak Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 15:01
        Wiesz, gdybym mieszkała sama to wzięłabym w takim cudnym mysim kolorze.
        Jest nas dwoje, dwoje dzieci i pies, ja jestem leniwa i latam na szmacie tyle tylko ile trzeba. Po 6 latach nasze kanapy jasne i skórzane są odrapane, jedna nawet dziurawa, nie pytajcie jak, ja nie ogarniamsmile
        Od kanapy chce dwóch rzeczy: ma być praktyczna i nie szpecić pokoju. Kolor czarny przełknę jeśli praktyczność będzie większa. No i jeśli mąż się uprze, bo nie jest to coś o co poszłabym z kimkolwiek na nożesmile
    • mary_lu Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 13:07
      Mamy dwie kanapy ze skóry, niby obie dobrych firm i nietanie, jedna jest do bani, druga super, choć ta kiepska teoretycznie jest z lepszej skóry, niż ta fajniejsza. Więc trudno mówić teoretycznie, moźe pytaj o konkretne firmy.
    • klamkas Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 15:11
      Jasne się brudzą, z kolei na ciemnych widać każdy paproch kurzu, każdą niteczkę, każdy psi włos (chyba, że szczęśliwie pies jest czarny wink). Wybrałabym raczej coś pośredniego - szary, niezbyt ciemny brąz.
    • heca7 Re: czarna kanapa ze skory 16.08.15, 15:16
      Mam dwie czarne z Ikei. Tego modelu już nie ma. Mają chyba 4 lata. Wcześniej też miałam kremowy narożnik. I nigdy więcej. Źle się na nim siedziało. Był wielki a mało osób się mieściło. Po paru latach pozbylismy się go bo zlazila wierzchnia farbowana warstwa skóry.

Te z ikei są wygodne. Nie farbuja. Nie wygniotly się. Nie przetarly. Myję je wodą z ludwikiem wink o wiele wygodniej się siedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka