Dodaj do ulubionych

polski podkład

16.08.15, 14:10
no własnie, co możecie polecic? jakis naprawde fajny puder w kremie, podkład pod makijaż
no, cos fajnie koloryzującego twarz personalnej z młyna suspicious
wiem, ze czasami odkrywacie jakiś kosmetyczny hit przez przypadek i to w miejscu, gdzie nikt by sie nie spodziewał
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: polski podkład 16.08.15, 14:15
      Z kryjących - Eris ma fajną serię , a w zasadzie dwie: normalną i podwójnie kryjącą. Ale jak to w zyciu - zależy jaką masz cerę.
      • konwalka Re: polski podkład 16.08.15, 14:23
        ale widzisz, juz mam jakiś trop
        se popróbuję w rossmanach i innych
        zreszta przy erisie i sorai spedzam zawsze długie godziny
        mam bladą, nijaką cere i raczej suchą skóre
        ale, pomimo podeszłego wieku, nie mam ani pół zmarszczki! ha! geny!
        • zottarella Re: polski podkład 16.08.15, 17:15
          Tylko że ani Eris, ani Soraya nie mają podkładów dla bladolicych. Najjaśniejsze są niestety ciemne.
          • joa66 Re: polski podkład 16.08.15, 17:29
            Nie znam tego konkretnego podkładu Eris ale chyba odcien jasny też jest:

https://image.ceneo.pl/data/products/23772705/f-eris-lirene-shiny-touch-spf8-nr-103-jasny-podklad-rozswietlajacy-30-ml.jpg
            • nicol.lublin Re: polski podkład 17.08.15, 12:03
              ta seria Lirene, to bardzo fajne podkłady, są różne wersje: matująca, rozświetlająca, sensitive, wygładzający i intensywnie kryjąca (może i inne?).
              https://www.ros.net.pl/GalleryImages/Photos2/01-04-14/thumb18_9998316.png
              niestety od jakiegoś czasu niedostępne są te jasne kolory i z tego powodu musiałam się przenieść z poszukiwaniami podkładu w inne rejony. ale popatrz sobie w rossmanie - są testery.
              obecnie używam Eveline (kryjący) i jest super, ale na bank nie dla suchej skóry - jest dość gęsty.
              https://www.ros.net.pl/GalleryImages/Photos2/30-03-15/thumb18_10407234.png

nie polecam sorayi podkład sceniczny - roluje się. ale juz taki jak najbardziej - fajny lekki podkład, są jasne kolory.
              https://www.ros.net.pl/GalleryImages/Photos2/30-09-14/thumb18_10249192.png
    • landora Re: polski podkład 16.08.15, 17:25
      Vipera ma przyjemne i taniutkie podkłady, także dla bladych.
      • feromona Re: polski podkład 16.08.15, 17:31
        Celia- podkład korygujący.
        • huexido Re: polski podkład 16.08.15, 19:28
          Dla bledziuchów megaduży wybór odcieni mają podkłady sypkie mineralne, ale niestety nie znam polskiej firmy gdzie pójdziesz sobie od tak i wybierzesz. Szkoda, bo toto się nie psuje, nie ma daty ważności, a krycie ma imponujące i można używać na sucho i na mokro, mieszać ze swoim ulubionym kremem itd. A jak odcień nie pasuje mieszać z innym ciemniejszym odcieniem.
    • liliawodna222 Re: polski podkład 16.08.15, 19:31
      Lirene Ideale Glam&Mat - dla mnie bezkonkurencyjny, ale wiadomo, że każdy ma inną skórę i inne oczekiwania.
      Ja kupuję najjaśniejszy odcień i jest ok. Jest kryjący.
    • 18lipcowa3 Re: polski podkład 16.08.15, 19:33
      no polskiego to nie mogę
      najlepszy wg mnie to BB Nude Magique z Loreala
    • zarin Re: polski podkład 16.08.15, 19:42
      Pharmaceris kryjący (tylko kryjący, inne są ciemniejsze) w kolorze ivory, o ile masz żółtawą skórę. Jedyna wada - jest trochę mało trwały, ale zaraz po nałożeniu wygląda super.
      • annakate Re: polski podkład 16.08.15, 20:41
        Ostatnio gustuję w podkładach Joko (znaczy Miraculum) - smooth & light albo cashmere finish; mają ładne odcienie jasne z kroplą różu - w tych z odcieniem żółtym wyglądam jakbym się urwała od Mme Tussaud. Nieżle prezentował się też rozświetlający Lirene, tylko wbrew pozorom naturalny był jaśniejszy niż jasny.
        • kitjensen Re: polski podkład 16.08.15, 21:18
          paese polski podklad za ok 30 zl do dostania w malych drogeriach ,lepszy niz dw estee lauder
          • notting_hill Re: polski podkład 16.08.15, 21:24
            Paese ma stoiska w dużych CH, takie na środku stojące.
            • kitjensen Re: polski podkład 16.08.15, 21:55
              we Wroclawiu nie widzialam ....
          • mia_siochi Re: polski podkład 17.08.15, 08:58
            Tak, tylko dla osoby z NAPRAWDĘ jasna karnacja Paese jest zdecydowanie za ciemny wink
    • mia_siochi Re: polski podkład 16.08.15, 21:25
      Mam bardzo jasna karnację i wsród polskich podkładów nie ma nic dla mnie. Nawet jeśli coś ma w nazwie "jasny" to na mnie wyglada jak maska.
      • nini6 Re: polski podkład 17.08.15, 08:54
        Provoke Ireny Eris - jest naprawde rewelacyjny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka