Dodaj do ulubionych

Irobot braava - pytanie

18.08.15, 13:19
irobot.pl/pl/braava/248-irobot-braava-380t-5060359280701.html
Ktos ma?
Czy mi sie zle wydaje, czy koncepcja wyczyszczenia 40 m jedna scierka jest zdziebko nieteges?
I czy to odkurza tez? Czy tylko zgarnia na sciere?
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 13:45
      Przed użyciem braavy, używa się roomby-programujesz czasowo jeden, potem drugi.big_grin
      Jeśli nie masz zwierzyńca, to raz w tygodniu odkurzasz porządnie i wycierasz podłogi (sama) a te samobieżne puszczasz do codziennego ogarnięcia.
      Braava tylko myje-na mokro, sucho-ale jeśli wcześniej nie odkurzysz i coś znajdzie po drodze będzie woziła na szmacie np piasek, czy cokolwiek innego może tym zarysować podłogę.
      • wtop.ek Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 13:54
        a to wszystko w cenie 4000 peelen, hahahahahaha

Ukrainka do sprzątania pod meblami i w zakamarkach gratis big_grin
        • beatrice77 Re: Irobot braava - pytanie 20.09.16, 16:33
          za braavę 390T zapłaciłam w promocji ok. 1200 zł, pani do sprzątania jednak wzięłaby więcej za min. 2 lata codziennej pracy...
      • shell.erka Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 14:29
        OJP smile)) i dzie to trzymac?! smile
        Mogliby takiego uniwersalnego stworzyc
        • mary_lu Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 14:37
          Bo to na małą przestrzeń bez sensu, a na dużej są wydzielone zazwyczaj schowki i pomieszczenia gospodarcze. Roombę i Scoobę na duże, gładkie, puste powierzchnie polecam. Do upchanego meblami mieszkanka całkowicie bez sensu, ale do sprzątania kilkudziesięciu metrów gładkich podłóg- super. Tej bravy nie znam.
          • shell.erka Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 15:15
            Mam przestrzen, bo ńie mam szafek i schowkówwink
          • shell.erka Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 15:16
            Ale widze, ze jednak bardziej oplaca sie pani sprzataczka, bo kibel tez umyje w przeciwienstwie do tego urzadzenia.
            Chociaz nie powiem... Kuuusi kusi wink
            • b-b1 Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 15:47
              Stacja dokowania musi stać na podłodze-najlepiej blisko kontaktu. Tam też wjeżdża sprzęt po wykonanej pracy. Jak energii nie wystarczy na posprzątanie tego, co sobie zażyczysz (możesz zamknąć drzwi, albo postawić wirtualne ściany, aby sprzątał po kolei )ustrojstwo się zadokuje, doładuje i dalej będzie sprzątało.
              Mam roombę-chodziła dopóki nie przybył czwarty pies, tu już rady ilości sierści nie dawała.Trzeba ją było czyścić rozkręcając całkowicie. Jeździła po dywanach /panelach/parkiecie/płytkach. Teraz sprząta 'biuro'-same panele małe pomieszczenie-nie ma problemu.
              • kalina_lin Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 18:21
                Który model rumby miałaś? Potrafił przejść w mieszkaniu pomiędzy pokojami, czy sprząta tylko pomieszczenie w którym się znajduje?
                • b-b1 Re: Irobot braava - pytanie 18.08.15, 20:14
                  Mam model 561(prawie na pewno) Jeśli nie ustawiłam wirtualnych ścian -jeździł po całym mieszkaniu.
    • beatrice77 Re: Irobot braava - pytanie 20.09.16, 16:31
      Mam braavę 390T i jest rewelacyjna. Co do czyszczenia 40 metrów jedną ścierką - ja każde pomieszczenie sprzątam oddzielnie, poza tym w każdej chwili można sprzątanie zastopować, ścierkę wymienić/odświeżyć i włączyć ponownie - braava pamięta co sprzątała. Na panelach mogę stosować zwykłą końcówkę z np. wilgotną ściereczką lub końcówkę pro-clean i myć na mokro - super do płytek, ale panelom krzywdy nie zrobiła. Do codziennego odświeżenia paneli używam jednorazowych chusteczek do podłóg ze sklepu (np. jan niezbędny, swiffer) - zbiorą kurz i farfocle, wszystko przyklei się do ściereczki, którą później wyrzucamy. Ściereczka z mikrofibry jest wielorazowego użytku i można ją prać więc "robota jest czysta". Urządzenie proste, sprawdziło się w moim zagraconym mieszkaniu. Jedyne co nie wiem, to jak sprawdzi się na naprawdę dużych zabrudzeniach - tutaj chyba bardziej sprawdzi się scooba...
    • angia89 Re: Irobot braava - pytanie 25.10.16, 16:57
      ej ja mam i dla mnie zajebiaszcza sprawa! Cigle coś się lepiło itd a jak ten zasuwa to az lśni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka