Dodaj do ulubionych

Do palących w piecu:)

13.09.15, 13:08
Właśnie się okazało,że nasz kocioł miałowy po 5 latach użytkowania ma dziurę. Musimy kupić nowy. Czy któraś z Was posiada podobny kocioł ( ze sterownikiem) i użytkuje go trochę dłużej niż pięć lat? Jak popytałam wśród znajomych to większość pieców żyje właśnie około 5 lat, a to spory wydatek i tym razem chciałabym zainwestować na dłużej. W necie dużo dobrych opinii ma firma Piecbud ale wiadomo jak to z opiniami na niektórych forach bywa.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 13:24
      A nie lepiej kupić normalny na węgiel, ewentualnie groszek, z podajnikiem?
      Te żyją chyba dłużej.

PS - może dziurę da się zaspawać? Nasz miał być już kilka razy do wywalenia, a jakoś zawsze go mąż zreanimował, ma ponad 20 lat. Piec, mąż ma trochę więcej.
      • gragi_tara Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 13:36
        Obawiam się,że dziura jest w miejscu trudno dostępnym, w jakimś zakamarku i nie mam pewności,że jest tylko jedna. Ogólnie cały piec wygląda jakby miał się rozlecieć. Kolejna zima z takim pospawanym, który może w każdej chwili zacząć przeciekać to nie na moje nerwy. Dlaczego uważasz,że te z podajnikiem dłużej wytrzymują?
        • andaba Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 13:40
          Bo nie słyszałam, żeby ktoś wymieniał co 5 lat smile

A trochę się orientuję, bo mąż nieraz bratu pomaga przy montażach.
          • gragi_tara Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 13:54
            A jakiejś konkretnej firmy te kotły montują?
            • marina2 Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 21:44
              poczytaj forum muratora
    • woman_in_love czy to taki obrzydliwy wątek o imigrantach? 13.09.15, 14:11

• gragi_tara Re: czy to taki obrzydliwy wątek o imigrantach? 13.09.15, 21:41
        jej, no o paleniu imigrantów w piecu a co myslalas?
    • mama.nygusa Re: Do palących w piecu:) 13.09.15, 22:08
      Mam robiony, juz 13lat, brata ze sklepu wytrzymal 6.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka