Dodaj do ulubionych

allegro-wysyłka inpost

19.09.15, 06:53
pytanko:
nigdy nie korzystalam z tej opcji wysyłki inpostem proponowanym przez Allegro
allegro polecony i allegro paczkomaty
głupie pytanie -w jaki sposób się to wysyła-to ja szukam punktu inpost?
Obserwuj wątek
    • izak31 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 07:14
      inpost.pl/pl/znajdz-punkt-inpost tutaj poszukaj sobie paczkomatu blisko domu/pracy, jak Ci tam pasuje. Przy zakupie na allegro i wybraniu opcji paczkomatu otwiera się taka mapka i sobie wybierasz paczkomat , gdzie chcesz odebrać. Dostaniesz maila z numerem przesyłki i możesz ją normalnie śledzić. Jak przesyka już będzie do odbioru to dostaniesz sms z kodem odbioru. idziesz do wybranego paczkomatu, wstukujesz swoj numer tel i kod odbioru. Wtedy otwiera się kasetka z Twoją paczką, wyjmujesz, zamykasz kasetkę i na ekranie monitorka paczkomatu potwierdzasz odbiór. Koniec. Jest też fajna opcja "paczka w Ruchu", gdzie paczki odbierasz w wybranym kiosku Ruch. Też fajne i proste. Czasami już wole zapłacić za towar więcej ale mieć możliwość odbioru "nie na poczcie" wink
      • lewababa Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 12:10
        dzięki za info-na pewno się przyda
        ja natomiast miałam na uwadze tę usługę (nie wyraziłam się dostatecznie jasnowink) ale jako sprzedający
        jak wygląda wysyłka ze strony sprzedającego?
        • kosheen4 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 12:20
          dość podobnie. wkładasz do paczkomatu paczkę. smile
        • kamire12 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 12:37
          bardzo podobnie. dostajesz maila, ze sprzedałaś, jak sprzedajacy wybrał inpost to jest od razu link do strony inposta. na tej stronie musisz się zalgować, fajnie jest logować się z opcją "przez Allegro". w panelu masz zakłądkę ALLegro i tam wybierasz przesyłkę, można zaimportować z allegro jak nie widać. wszystko jest intuicyjne. musisz podać paczkomat, z którego wysyłasz. paczkomat dostawcy się podczutyje sam.
          mała uwaga: wybranie opcji kurie odbierze w domu działa, ale najpierw piszą, że to kosztuje tyle samo, czyli 7,99 zwykle. jednak potem jak wysyłasz tylko to, to musisz domówić kuriera za 10zł. bo w regulaminie dopiero gdzieś mają, że paczki za tak mały koszt nie wysyłają za darmo kurierem.
          drukuejsz etykiete, tam masz kod do paczkomatu. idziesz do paczkomatu, wybierasz że chcesz nadać paczkę i wpisujesz ten kod. otwierają się drzwiczki, wkładasz i konczysz na panelu usługę, mozna zmienić wielkość skrytki jesli jest za mala.
          • kamire12 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 12:38
            oczywiscie wydrukowana etykiete naklejasz na paczke
          • kamire12 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 12:40
            miało być: paczkomat odbiorcy podczytuje się sam smile (nie dostawcy)
            • agni71 Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 17:10
              piszecie jej o paczkomatach, a ona chyba pyta o wysyłke inpostem pod adres nadawcy?

Jako kupująca napisze, że trzeba się uzbroić w cierpliwośc bo długo idzie, a czasem doręczyciuel, zamiast zadzwonić do drzwi - zostawia awizo i trzeba gdzies odbierać. No, ale dla kupującego jesli jest to opcja darmowej wysyłki, to tym kusi.
              • lewababa Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.15, 19:29
                bardzo Wam dziękuję za obszerne wyjaśnienia smile
              • aamarzena Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 12:09
                Jeśli chcesz nadać polecony Allegro inpost to postępujesz podobnie jak z paczkomatami tylko zamiast do paczkomatu niesiesz do pok. Przesyłkę kurierską nadajesz w wyznaczonych oddziałach (nie każdy przyjmuje) lub w paczkomacie jeśli nie wieksza niż gabaryt C. Możesz zamówić kuriera do domu by odebrał paczki, tylko by był za darmo musisz uzbierać paczek za 39 zł (chodzi o koszt nadania nie wartość towaru oczywiście). Polecone, paczkomaty i kurierskie sumują się.
      • krystyna109 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 16:38
        Radze wam nie korzystać allegro- wysyłka inpost to ś kpiny co kurierzy robią zamówiłam przesyłkę w sobotę ani słowa na mejlu że przesyłka będzie dziś kurier dzwonił 2 razy ale nie mogłam odebrać poszedł do ciotki bo mieszkamy w domu wielorodzinnym za ścianą 2 drzwi starczyło iść a kurier mi mówi że ni kogo nie było dziś przesyłki nie przywiezie może przywiezie jutro albo w czwartek kurier .
    • gjacek62 Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 09:53
      Ciesz się jak w ogóle przyniosą, ja ani awiza ani przesyłki na oczy nie zobaczyłem a na stronie śledzenia przesyłki wpis "Przesyłka została odebrana przez Adresata lub osobę upoważnioną" jaka firma tak usługa. Przestroga dla pozostałych lepiej wybrać trochę droższą ale pewniejszą formę dostawy niż się później denerwować. Jeżeli chodzi o przesyłki polecone In Post to dno.
      • bei Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 10:42
        Kurier inpost- to jak kazdy inny kurier, bez problemow. ( takie mam doswiadczenia)
        Problemy z przesylkami inpost to z listami, dokumentami itp.
        Kurierierskie przesylki sa OK
      • lauren6 Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 10:50
        To trzeba było zgłosić reklamację. U mnie raz tak się stało i się później okazało, że kurier pozostawił paczkę na ochronie, bez informowania mnie o tym (kurier GLS, nie inpost). Zareklamowałam i sprawa się wyjaśniła, paczkę odebrałam.

Ja z inpostu (kuriera i przesyłek rejestrowanych) korzystam i jako sprzedająca, i jako kupująca. Jestem bardzo zadowolona z ich usług. Pocztę polską omijam szerokim łukiem. Nawet jeśli zostawią awizo to jeszcze nie spotkałam się z kolejką w ich punkcie odbioru. Można śledzić przesyłkę i jeszcze nie zdarzyło się żeby coś zaginęło.
    • babsee Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 12:21
      Odradzam z calego serca korzystanie z Inposta. Jeszcze ani razu sie nie zdzrzyo prawdilowe doreczenie. A juz kuriozum bylo, jak zaginela przesylka, a pani uparcie twierdzila, ze ja ja odebralam.3 skargi i 1,5 miesiaca zalatwiania- do dzis nie doczekalam sie przeprosin.
      Uparcie nie daja awizo, musze sama sie dowiedywac co z przyslka. To jakies dno dna.
      • gralint Re: allegro-wysyłka inpost 23.06.16, 18:35
        Mialam dokladnie tak samo. I NIE polecam. Lepiej zaplacic pare zl wiecej za Poczte Polska badz kuriera. InPost zagubil zawartosc przesylki i wmawial mi ,ze to sprzedawca nie wyslal mi nic, owszem wyslal, InPost to zagubil badz skradl. Musialam dwa razy zamawiac to samo, placic jeszcze raz, dzwonic do jakichs dzialow reklamacji InPostu a dzial ten mial gdzies zagubienie przesylki. NIGDY wiecej nie skorzystam. Nie lubie badziewia i braku profesjonalizmu. Koszmarna firma.
        • aga7-77 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 18:30
          Mam dokładnie takie same doświadczenia z In Postem - okradziona przesyłka i kompletny brak poczucia odpowiedzialności z ich strony. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług.
    • ricemice Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 13:18
      Nie wiem jak kurier ale paczkomaty są super wygodne i zwykle tą formę dostawy wybieram.
      Dla kuriera nie zawsze jestem w domu a pocztę mam daleko, paczkomat mam czynny cała dobę i to przy sklepie w którym zwykle kupuję świetne rozwiązanie i oszczędność czasu.
    • konrad0527 Re: allegro-wysyłka inpost 23.03.16, 13:54
      Witam. Ja również szczerze odradzam. Na przesyłkę czekam już 2,5 tygodnia(a to tylko książka) dodzwonić się do nich wiąże się z cudem. 3 dni próbowałem aż w końcu mi się udało. Gość na recepcji powiedział mi że reklamacja trwa do 30 dni(chora firma) a zapowiadała się tak ciekawie.Na emaile nie odpowiadają. Naprawdę wolę już dopłacić te 3 zł i wybrać opcję poczta polska(mam pewność że paczka dojdzie) Wiem doskonale że już nie skorzystam z ich usług.
    • ufo8888 Re: allegro-wysyłka inpost 24.03.16, 12:22
      Co do Inpostu to nie wybierajcie wysyłki kurierem, np. centrum Dąbrowy Górniczej , dwukrotnie zamówiłem tego kuriera, za pierwszym razem przesyłka opłacona w niedzielę wieczorem, kurier odebrał paczkę w środę (ponad 3 doby), druga paczka odebrana po 2 dniach, dodaj do tego kolejny dzień do klienta i mamy od 3 do 4 dni. Natomiast tak krytykowany KEX u mnie sprawdza się świetnie, odbiera tego samego dnia i następnego jest już u adresata.
    • robolux Re: allegro-wysyłka inpost 03.07.16, 20:53
      Jeśli jest to przesyłka o dużej wartości to STANOWCZO ODRADZAM. Z reguły na zamawiane w internecie przedmioty o małej wartości - wybieram przesyłkę InPost. Moje doświadczenia nie są budujące. W kilku przypadkach przesyłka dotarła po upływie 14 dni. Jednak ostatnia przekroczyła wszelkie oczekiwania. Dostałem informację na maila, że przesyłka została doręczona ? jednak ja jej nie otrzymałem. Złożyłem reklamację, a po pewnym czasie przesyłka znalazła się w skrzynce na listy (nigdy nie kwitowałem odbioru). A zaraz potem otrzymałem wiadomość na maila ?Ze względu na czasowe problemy techniczne Państwa wiadomości elektroniczne trafiły do naszego systemu z opóźnieniem, co uniemożliwiło udzielenie odpowiedzi. Po dokonaniu niezbędnych czynności konserwacyjnych sytuacja została ustabilizowana. Serdecznie przepraszamy za powstałe z tego powodu niedogodności. Prosimy o potwierdzenie, czy zgłoszenie jest wciąż aktualne.
      Jeśli tak ? z chęcią pomożemy?. Dostałem przesyłkę, więc nie zależało mi na tym ażeby ktoś został ukarany i nie potwierdziłem zgłoszenia. Jednak dostałem odpowiedź pisemną na złożoną reklamację InP/BOK/2016/20496/IPR7407572 : cyt.? ??.. odmawia się uznania reklamacji w całości?. Krótko mówiąc arogancja Firmy. Teraz w tej sytuacji nie wiem co mam myśleć o tej sprawie. Nasuwają mi się dwa wnioski:
      1. Jeśli Firma chce chronić swoich pracowników ? ja to rozumię;
      2. Jeśli pracownicy firmy InPost S.A. w Krakowie są w zmowie lub współdziałają z nieuczciwymi doręczycielami przesyłek ? to gorzej.
      Wartość mojej przesyłki stanowiła kwotę 2,94 zł.
      • taki-sobie-nick Rozumię??? 19.10.16, 22:13
        Rozumiem!!!

InPost omijam z daleka.
    • grzechotnik1234 Re: allegro-wysyłka inpost 17.08.16, 17:03
      Ciule złamane bawią się cudzymi rzeczami pużniej dostarczają odpowiedzialności nie biorą za zniszczenia czekanie na przesyłkę trwa już drugi miesiąc!!!!!! Nie wiem ludzie ale trzymajcie się od In postu z daleka same złodzieje i wyzyskiwacze pozdrowienia dla prezesa In postu Grzechotnik Syberyjski.
      • lauren6 Re: allegro-wysyłka inpost 17.08.16, 17:15
        InPost lada dzień zbankrutuje. Wiadomo, w takiej sytuacji lepiej nie korzystać z ich usług.
    • czekoladowatruskawka Re: allegro-wysyłka inpost 16.09.16, 12:43
      Zamówiłam powerbank, który tani nie jest, wysłany został do mnie 09.09.16r. z Krakowa przewieziony do Katowic 12.09.16r. dziś jest 16.09.16r. i nic, wtrącę, że do mnie z Katowic jest jakieś 15 minut drogi... Zapłaciłam za przesyłkę nie całe 4 zł, ale biorąc pod uwagę wydane pieniądze na rozmowy telefoniczne z tą pożal się Boże firmą to opłaciłabym już dobrej klasy firmę kurierską ceniącą sobie 25 zł za przesyłkę. Czytając poniższe wypowiedzi, jak i inne w internecie, boje się ile jeszcze będę czekać i czy się w ogóle doczekam... To nie pierwsze moje doświadczenia z usługami tej firmy, kiedyś też miałam taka sytuację, że oddali paczkę do punktu a awiza ni widu ni słychu. Dopiero zadzwoniłam do punktu i powiedziano mi że paczka czeka na mnie od 3 dni -_- ! Ta firma to dno i 100 metrów mułu. Szczerze odradzam smile !
      • tees-a Re: allegro-wysyłka inpost 19.09.16, 22:07
        Moja przesyłka z Allegro, wysłana 08.09.'16, od 09.09.'16 ma niezmienny status "W trasie Przesyłka jest transportowana między oddziałami InPost.". Nie pomogły kilkukrotne interwencje telefoniczne oraz reklamacja. Potwierdzam: dno i wodorosty.
    • bluething Re: allegro-wysyłka inpost 30.09.16, 09:52
      To oszuści, fałszywe informacje o awizo, brak prób kontaktu "rzekomego kuriera" z odbiorcą, brak odpowiedzi na maile z zapytaniem i z reklamacją. nie da się dodzwonić.
      powinni ich zlikwidować
      • buzua Re: allegro-wysyłka inpost 30.09.16, 10:31
        InPost jest w trakcie likwidacji (przejęcie/sprzedaż działu przesyłek firmy, zwalnianie pracowników, jakieś kombinacje finansowe właścicieli) bo obcięli im jakieś duże publiczne zamówienie i padają.
        Nie wysyłajcie teraz InPostem bo to jak wysyłka w kosmos.
    • bylu220785 Re: allegro-wysyłka inpost 19.10.16, 21:57
      Banda złodziei,kiedys zamówień megafon na Allegro przez kuriera inpost,towar przyszedł poupany zniszczony,wogule całe opakowanie było pogniecione,zlozylem reklamacje i nie uznali stwierdzili że towar uległ zniszczeniu nie z ich winy,jedyne wyjście się sądzić tylko że nie mam czasu na takie coś bo rzadko bywam w pl,pierwszy raz zamówień przez tą firmę i ostatni.Nikomu nie polecam tych oszustów
    • krystyna109 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 16:40
      Radze wam nie korzystać z tego to ś kpiny co kurierzy robią zamówiłam przesyłkę w sobotę ani słowa na mejlu że przesyłka będzie dziś kurier dzwonił 2 razy ale nie mogłam odebrać poszedł do ciotki bo mieszkamy w domu wielorodzinnym za ścianą 2 drzwi starczyło iść a kurier mi mówi że ni kogo nie było dziś przesyłki nie przywiezie może przywiezie jutro albo w czwartek kurier .
    • krystyna109 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 16:50
      Radze wam nie korzystać allegro- wysyłka inpost to są kpiny co kurierzy robią zamówiłam przesyłkę w sobotę ani słowa na mejlu że przesyłka będzie dziś kurier dzwonił 2 razy ale nie mogłam odebrać poszedł do ciotki bo mieszkamy w domu wielorodzinnym za ścianą 2 drzwi starczyło iść a kurier mi mówi że ni kogo nie było dziś przesyłki nie przywiezie może przywiezie jutro albo w czwartek kurier .
      • pitahaya1 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 17:50
        Zamówiłam z odbiorem w paczkomacie, żeby sobie odebrać o dowolnej porze. Do nas kurierzy z Inpostu w zasadzie nie docierają, bo mają to w nosie.
        I właśnie dostałam info, że mam podjechać w inne miejsce niż to, które zaznaczyłam i podać kurierowi (!!) kod dostępu, żeby odebrać paczkę.
        Rozumiem, że kurier będzie tam na mnie czekał big_grin
        • aurinko Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 18:41
          Tak, będzie pracownik samochodem i wyda Ci paczkę. Tak robią jak mają dużą ilość przesyłek a paczkomaty zajęte.
          • pitahaya1 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 19:12
            Fakt. Czekał sad Szkoda mi człowieka, bo rozstrzał godzinowy był taki, że chyba bym z zimna zamarzła, gdybym miała czekać.
            • aurinko Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 19:19
              U mnie to jest częste, bez wzgledu na pogode kurier stoi, biedny.Ale od jakiegoś czasu mialam dosc bo ani nadac paczki ani odebrac bo zajete, chyba najbardziej onlegany paczkomat na mojej dzielnicy. Zmienilam na inny i skonczyly sie problemy z przepelnieniem.
              • pitahaya1 Re: allegro-wysyłka inpost 30.11.16, 19:25
                Nie zazdroszczę. Naprawdę. Co innego jeździć z punktu do punktu a co innego kiblować 5h w jednym miejscu, żeby Kowalska mogła paczkę odebrać sad
    • ferdynandkiepskii Re: allegro-wysyłka inpost 03.12.16, 14:33
      Nie korzystajcie z firmy inpost. Ich postępowanie jest karygodne. Zamówiłem zabawkę do odebrania w paczkomacie. W dniu 3.12.2016 r. rano przyszedł sms, że muszę odebrać przesyłkę w dniu 3.12.2016 r. do godziny 14.00. Jeśli nie mogę to niech zadzwonię na infolinie. Niestety mimo wielu prób i czekania i słuchania muzyczki w słuchawce nikt nie odbierał. Nic nie załatwiłem.
    • ferdynandkiepskii Re: allegro-wysyłka inpost 03.12.16, 14:34
      Nie korzystajcie z firmy inpost. Ich postępowanie jest karygodne. Zamówiłem zabawkę do odebrania w paczkomacie. W dniu 3.12.2016 r. rano przyszedł sms, że muszę odebrać przesyłkę w dniu 3.12.2016 r. do godziny 14.00. Jeśli nie mogę to niech zadzwonię na infolinie. Niestety mimo wielu prób i czekania i słuchania muzyczki w słuchawce nikt nie odbierał. Nic nie załatwiłem...
    • araceli Re: allegro-wysyłka inpost 03.12.16, 14:42
      Nie kojarzę połowy narzekających w tym wątku nicków więc wrzuciłam w wyszukiwarkę i co? Jedyne ich posty to narzekanie na Inpost (często kopiuj-wklej ten sam post) ... kurcze - złodziejska PP aż w takiej desperacji?
      • kasia_nojowicz Re: allegro-wysyłka inpost 18.12.16, 13:12
        Jasne, jasne! smile firma inpost to totalne dnoooooo!!!! Bo jak nazwać inaczej firmę która przed świętami nie daje rady dostarczyć paczek swoich klientów ??? Uszkadza, gubi je a czasy doręczeń sięgają ponad tydzień!
        Co z tego że jako tako radziła sobie przez większość roku, skoro teraz pogrążyła się w totalnym chaosie!
        • araceli Re: allegro-wysyłka inpost 18.12.16, 13:33
          kasia_nojowicz napisał(a):

O proszę - uderz w stół a nożyce się odezwą smile

Tak na marginesie - firma, którą reklamujesz spamerko sprzedaje na Allegro i wysyła inpostem. Słabe, naprawdę słabe...
        • 666spider666 Re: allegro-wysyłka inpost 19.12.16, 17:26
          do mnie nie chce się dup-kom z inpost dowozić poczty. nawet nie przynoszą kwitów że nie zastali, i nie dzwonią bo dobrze wiedzą że cały czas ktoś w mieszkaniu dostępny. wysyłają tylko sms że paczka dostępna w punkcie obsługi klienta a kurierów wysyłają jedynie po odbiór przesyłek. co za denna firma.
          • enimars Re: allegro-wysyłka inpost 21.12.16, 14:24
            Oni tam w Inpost podobno pozwalniali ludzi i nie ma komu pracować, dlatego takie opóźnienia! Nie wybierajcie dlatego tej firmy jeśli Wam zależy na czasie. Maja jeden wielki bur..... Paczkomaty nie działają. Ja paczkę z paczkomatu odbierałam 3 dni zanim w paczkomacie zaczęła działać klawiatura, gdzie wpisanie poprawne cyfr graniczy z cudem.
            • mozambique Re: allegro-wysyłka inpost 21.12.16, 14:33
              w czemu pozwlaniali? firma upada czy co ?
    • baz12 Re: allegro-wysyłka inpost 21.12.16, 14:37
      Ja zamówiłam przesyłkę "allegro polecony inpost". Myślałam, że otrzymam list pod wskazany przeze mnie adres ( mój domowy ) a tu przychodzi mi sms, że list do odebrania tu i tu i czeka 3 dni. Czy polecony inpost tak działa, ze nie dostarczają pod wskazany adres? Akurat miałam niedaleko więc się przeszłam, ale wydawało mi się, że powinni dostarczyć do domu.
    • redheadfreaq Re: allegro-wysyłka inpost 21.12.16, 15:53
      To ja dla odmiany napiszę - wczoraj chwilę po 11 zamówiłam ze sklepu Allegro (wysyłka z innego miasta) prezent dla męża o 15.31 dostałam smsa, że paczka jest już w paczkomacie i czeka na odbiór. Jestem pod wrażeniem!
    • zdu_nka Re: allegro-wysyłka inpost 23.12.16, 13:59
      Witam
      Paczkomaty są ok , ale nie przed Swiętami. We wtorek dostałam sms, ze paczkę mogę odebrać w innym punkcie do godz 21:00 a konkretnie z paczkomatu mobilnego w innym miejscu niż paczkomat do którego miała dotrzeć paczka. Niestety nie odebrałam , bo byłam jeszcze pracy. We środę cisza, żadych wiadomości sms-wych. We czwartek 22.12 postanowiłam zadzwonić na infoliniię inpostu, ale niestety przez parę godzin nie udało mi się polączyć, wtedy zalogowałam się na mojej poczcie i co widzę ..." Paczka odebrana ". TYlko to nie ja ją odebrałam. Idąc dzisiaj do pracy zauważyłam pana który jeżdzi mobilnym paczkomatem i pytam ,kto odebrał moją paczkę ? On mi na to ,że problem w systemie,jakiś gościu wcisnął guziczek i poszło do ludzi ,że odebrali paczkę. Cyrk na kółkach. Podobno mam czekać na sms-a , moją paczkę na pewno odbiorę... Pytanie tylko kiedy i czy w ogóle
    • zibix_x Re: allegro-wysyłka inpost 07.01.17, 20:41
      Ta firma to oszuści 2raz nie dostarczyli paczki a twierdzą że to zrobili
      a tak naprawdę wygląda to tak że trafia do punktu a ty masz ją sobie odebrać w ciągu 3 dni
      Twierdzą że kurier był a nawet zostawił awizo
      a ja na to że jestem na L4 i że na 100% byłem w domu poza tym mam domofon
      Z resztą ta sytuacja jest drugi raz i szczerz mówiąc myślałem że za pierwszym razem to przypadek
      ale nie jest drugi raz i ta sama śpiewka
      Za tę wspaniałą firmę ktoś powinien skontrolować bo kłamią i mataczą
      • moni6dom Re: allegro-wysyłka inpost 09.01.17, 18:14
        No ja mam to samo siedze w domu bo jestem w 9 miesiącu domu i ciężko gdzie kolwiek się ruszyć a tu dostaję maila że mam so iść odebrać paczkę. Nie po to zamawiam paczke do domu żeby potem po nią sobie gdzieś biegać z wielkim brzuchem. Kurierowi nie chce się zawieść to połowo paczek sobie w punkcie zostawi niech so biegają. Oszuści jak nie wiem co.
    • podwydrwigroszem Re: allegro-wysyłka inpost 09.01.17, 20:39
      Nigdy więcej nie skorzystam z allegro polecony inpost. Nie dostarczają przesyłek tylko wysyłają emaila, żeby odebrać w punkcie odbioru, w moim przypadku muszę jechać tramwajem i oczywiście kupować bilet. NIe opłaca się, lepiej wybrać przesyłkę poleconą na poczcie bo 1. że jest bliżej domu, 2. mam opcję, że jak nie ma mnie w domu to listonosz zostawia przesyłkę w skrzynce. 3. poczta czynna do 20.00 a nie jak inpost do 18. A najlepsze, że jak odbiorę przesyłkę w inposcie to przysyłają emaila tytuł "Allegro polecony został doręczony!!!! i pytają czy jestem zadowolona z usługi? Kpina.
      • goran69 Re: allegro-wysyłka inpost 07.02.17, 18:40
        to samo sobie obiecałem - NIGDY WIĘCEJ POLECONY INPOST - kazali mi gonić 7 km w mróz i zawieję żeby odebrać polecony, to są okrutne żarty a nie polecony w dodatku kłamią jak z nut bo zadzwoniłem na infolinię z prośbą o dostarczenie poleconego na mój adres bo jestem złożony grypa i nie odbiorę w 3 dni, oczywiście nie ma problemu, pan uprzejmy niby wszystko zapisał a przesyłka i tak wróciła do nadawcy, nie rozumiem takiej polityki sami sobie robią czarny PR tymi poleconymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka