joa66 20.09.15, 21:34 Jak widać agresję ludzi mają we krwi ... Kid karate funny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: Sporty agresji 21.09.15, 09:55 Agresji Agresji No takiego określenia na karate to nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Sporty agresji 21.09.15, 11:07 Masz oczywiście rację. Karate to nie agresja i chyba tak naprawdę to nie sport. Na szybko uprościłam i z "walki" wyszla mi "agresja" Ale dzieciaki boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Sporty agresji 21.09.15, 11:11 Czyli: jak zrobic z dziecka pajaca, z ktorego dorosli maja ubaw po pachy. Zero sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: Sporty agresji 21.09.15, 11:39 pozwolę się nie zgodzić. te dzieci się same całkiem dobrze bawią, a zapis ich "walki" nie powstaje w celu zapewnienia dorosłym lichej rozrywki. twój komentarz brzmiałby celniej pod zdjęciami anne geddes Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Sporty agresji 21.09.15, 11:56 tak też - odrzuca mnie kazde zjawisko polegajace na wykorzystywaniu dzieci i ich cudownej naiwnosci, naturalnosci zeby dostarczyc uciechy prostej tłuszczy. no ale wiem, ze ludzi to zachwyca, tutaj pewnie tez Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Sporty agresji 21.09.15, 20:09 Aagnes, wyjmij kij z tyłka, bo cię w mósk wyraźnie uwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Sporty agresji 21.09.15, 11:56 Właśnie, to dobra zabawa, a nadmiar "złej" energii lepiej niech wyładowują pod okiem trenera w kontrolowanych warunkach niż na podwórku wśród rówieśników. Przynajmniej jak podrosną będą się mogli w razie czego obronić, niż kwilić jak dzisiejsze metroseksualne wymoczki w przyciasnych garniturkach Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Sporty agresji 21.09.15, 12:04 Założenie, że trenujący karate nastolatek czy dorosły będzie w stanie obronić się na ulicy jest mocno naiwne. Prawidłowo zareaguje ten, który oprócz treningów i zawodów nie raz i nie dwa tłukł się w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Sporty agresji 21.09.15, 12:17 Nie do końca naiwne, bo oparte na doświadczeniach, które znam z reala. Nie twierdzę, że zawsze czy wszędzie, ale szansa na obronienie się jest na pewno większa. Tak samo przecież można pisać o tutejszych wątkach o kursach samoobrony dla kobiet albo jaki gaz nosić w torebce - prawidłowo zareaguje tylko ta, która wcześniej tłukła chłopa po klejnotach Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Sporty agresji 21.09.15, 12:38 Pomijając szanse obrony, itd, karate to także świetne ćwiczenie na koordynację ruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Sporty agresji 21.09.15, 14:04 aagnes napisał: > Czyli: jak zrobic z dziecka pajaca, z ktorego dorosli maja ubaw po pachy. > Zero sensu. Pewnie. Lepiej niech siedzi za piecem i dlubie w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś