lady-z-gaga 22.09.15, 21:45 i potrafią z dumą wielbić najpaskudniejsze cechy charakteru swoich pupili to ja dla odmiany wstawiam przykład bezkrytycznej miłości do psich sierściuchów (...) ślicznie pachną psie łapki skarpetami - uwielbiam, zapaszek psiej miłości Lubię to! · Odpowiedz · 7 · 3 godz. Katarzyna W. Uwielbiam zapach psich ' skarpet ' Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 2 godz. Emilia K. no ba - a jak śpi, to się zapach intensyfikuje. Budzę się w nocy, przekręcam głowę - a tam skarpeta! i wiem, że mój kochany Juruś jajcami do góry śpi w najlepsze Lubię to! · Odpowiedz · 2 · 2 godz. Ewelina Ł. o to to!!! stare skarpetki Emotikon heart niby smrodek ale taki który się wielbi Emotikon grin i oczywiście skarpeciana łapka co rano na moim policzku ląduje Emotikon grin Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 1 godz. Katarzyna W. Ja jak wstaje rano to mój książe jeszcze śpi. Jest zginęły w kłębek więc wszystko pachnie skarpetami. Wacham jak najlepsze perfumy😀 Lubię to! · Odpowiedz · 14 min przy okazji - czy ktoś tutaj ogląda Psie Sucharki na FB? boskie są www.facebook.com/psiesucharki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broceliande Re: na emamie kociary rządzą :) 22.09.15, 21:51 Bardzo lubię Psie Sucharki. Kotów stanowczo za dużo na internecie. Ja kocham ten psi uśmiech z jęzorem i merdanie ogonem, nikt tak nie przywita jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: na emamie kociary rządzą :) 22.09.15, 21:55 o tak i psy się nie obrażają na swoich właścicieli, zawsze się cieszą na ich widok Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: na emamie kociary rządzą :) 22.09.15, 22:16 No sorry, ale żaden z moich kocurów nigdy się na mnie nie obraził Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 10:00 To weź do weterynarza, niech sprawdzi, czy to na pewno koty. Koty się obrażają i jamniki się obrażają - tak mają, taki ich urok i za to się je kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:46 > psy się nie obrażają na swoich właścicieli Chyba nie miałaś nigdy jamnika? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:50 nie, ale wiele o nich słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:57 Miałam jamniczkę i się nie obrażała (za to była histeryczką ), ale miałam obrażalską whippetkę Krystynę (zmarlą niestety przedwcześnie na babeszję... ). Powody bywały różne, czasem w ogóle dla mnie niepojęte, ale do dziś pamiętam jej miny i pozy jakie przybierała, manifestując obrazę - przeważnie kładła się na fotelu tyłem do pokoju i tylko czasem rzucała przez ramię pełne wyrzutu i niemego oskarżenia spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 10:02 Ja miałam jamniczkę. Te są kocie psy - manipulanci i obrażalscy - i za to je kocham. Inne psy są za dobre i wiecznie mam wobec nich wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 10:14 > miałam jamniczkę. Te są kocie psy - manipulanci i obrażalscy O to to My teraz mamy koty, ale jak wspominamy nasze jamniki (akurat oboje mieliśmy jeszcze w rodzinnych domach), to trzeba przyznać, że wiele zachowań jest podobnych - np. ten foch sygnalizowany odwróceniem się plecami i rzucaniem oskarżycielskich spojrzeń i głębokich westchnień co jakiś czas Nasze koty są niewychodzące, więc jednego z repertuaru jamników nie powtórzą - wzroku "Chyba sobie żartujesz??" w reakcji na propozycję spaceru w deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 10:20 > Nasze koty są niewychodzące, więc jednego z repertuaru jamników nie powtórzą - > wzroku "Chyba sobie żartujesz??" w reakcji na propozycję spaceru w deszczu A niby psy myśliwskie Osobiście wolę większe psy, więcej do obłapiania. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 16:19 Ja mam. Nie ma w nim krzty focha Odpowiedz Link Zgłoś
hema14 Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:18 Obrzydliwe Ale owszem punkt widzenia się zmienia. Mój mąż odkąd mamy psa sam o sobie ze zdziwieniem mówi "nie sądziłem, że kiedykolwiek dam się lizać psu! wydawało mi się to obrzydliwe" - a teraz po bieganiu jak jesteśmy spoceni i pies wylizuje na zmianę mnie i męża po szyi, jego po włosach to aż się śmiejemy, ale oczywiście zaraz i tak idziemy pod prysznic. Nie uznaję lizania i zostawiania do wyschnięcia psiej śliny, to jest niehigieniczne, jak również nie pozwolę lizać się po ustach a fe, jak się zdarzy to zaraz się wycieram lub myję buzię. Można lubić, ale zasad higieny nadal należy przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:21 Nie można nie kochać i nie czytać Psich Sucharków. Tacy ludzie nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:23 > [i](...) ślicznie pachną psie łapki skarpetami O przepraszam, ale to jest nieprawda - psie łapki owszem, pachną fajnie, ale nie żadnymi skarpetami, tylko zleżałym sianem. No. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:30 Zależy, gdzie piesek biega. Twoje może pachną sianem, bo chodzisz po polach i łąkach, ale miejskiemu psu często łapy smierdzą jak nieszczęście, bo maszeruje po chodniku albo po zasikanym trawniku Odpowiedz Link Zgłoś
ad.a6 Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:35 To trza mu trampki kupić.... chociaż prędzej by się biedak w domu zesikał zanim byś 4 trampki zawiązała. Ale fakt, widziałam tramki dla psiaków, przeurocze, mniejsze niż dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:49 Ja już nie mam psa, ale mam okazje wąchać zaprzyjaźnione psie łapki czasem fajnie pachną, czasem capią na kilometr. I ja wiem, z czego to się bierze: jeśli piesek stanie przy słupku, ktory tego poranka obsikało juz 25 innych psow, to nie ma siły, trawka w tym miejscu jest przenawożona Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 11:07 Zapach psich łap bierze się stąd, że to jedyne miejsce, gdzie psy mają gruczoły potowe. A intensywność i "nuta" zapachu zależy od tego jak mocno dany pies się poci. Jak u ludzi - niektórzy pocą się minimalnie i prawie bezzapachowo, inni intensywnie i śmierdząco. Znam psa, który nieraz aż mokre ślady zostawia od pocących się łap. Z moich 4 sztuk tylko jedna ma dużą potliwość stóp, może nie aż do zostawiania mokrych śladów, ale capi dość mocno Mój mąż mówi do niej: "Mańka, umyj sobie nogi, bo ci walą jak staremu chłopu" Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:34 O przepraszam, ale to jest nieprawda - psie łapki owszem, pachną fajnie, ale nie żadnymi skarpetami, tylko zleżałym sianem. No. Nie wiem, czym, ale rzeczywiście ślicznie. Myślałam, że tylko ja jestem taka zboczona, żeby je wąchać i delektować się, a tu proszę Super Sucharki, nie znałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ad.a6 Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:36 A psie łapeczki, pędzelki, pachną ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 09:48 A ja lubię łaskotać psy poruszając im kępkami sierści pomiędzy tymi poduszeczkami na łapach. I psia mama byłam zawsze: Hipkowi u babci pchły łaziły po brzuchu, a dalej go głaskałam. I te piękne brązowe oczy. Koty mają taki bezmyślny wyraz twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Broceliande 23.09.15, 10:55 Wypraszam sobie bezmyslny wyraz twarzy u kotów Moje mają mądre pysie, o np: albo: albo: kontra najgłupszy pies swiata gdziez on tu ma mądrość? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Broceliande 23.09.15, 11:50 Fajne fotki Ale, no sama zobacz, kociarze sobie wmawiają jakieś wzniosłe myśli kotów. To taka personifikacja. Dla mnie to one się po prostu gapią. A pies potrafi się cieszyć, potrafi przepraszać i prosić. Oczywiście to też sobie częściowo wmawiamy, ale... to po prostu podoba mi się bardziej. Nie trzeba się ze mną zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Broceliande 23.09.15, 11:54 Wzniosłe, nie wzniosłe, ale na pewno nie powiem, ze moje koty mają bezmyslny wyraz twarzy W przeciwienstwie do psa na ostatniej fotce ( lubie go bardzo, ale to najgłupszy pies na swiecie, wg mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 11:10 > Koty mają taki bezmyślny wyraz twarzy. Widziałaś ty kiedyś kota poza memami na sieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 11:53 No jasne, miałam ostatnio kota znajomego przez trzy tygodnie. Że niby on wyraża ciałem i ruchami coś tam. Ale jakoś nie czuję tej magii. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: na emamie kociary rządzą :) 23.09.15, 10:36 Witam No nie wiem, nie wiem... Może jednak rządzą matki świnek morskich? Ja miałam dwie. Dziewczyny mają prosiaków a prosiaków. Już bym sobie zresztą prosiaki kupiła znów, tylko kurdę mam alergię na świnki. Co za pech! Szkoda, że alergiami nie można się powymieniać;-P Tęsknię za tym gadaniem świnkowym i tymi tańcami świnkowymi na parkiecie. Świnki skaczą i tańczą. Fajne to. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś