sueellen
07.11.15, 10:53
Bo ematka wie wszystko.
Boli mnie kolano. Od 10 lat... Raz mniej raz bardziej. Najbardziej bolalo w ciąży gdy przytyłam, ale gdy schudłam, przeszło. Zazwyczaj nie boli pod warunkiem, że nie biegam, nie skaczę ani nie uprawiam jakichkowliek sportów obciążających kolano. Od lat chodzę na siłownię ale nie użwyma bieżni, rowerków itp. Nie robię zadnych przysiadów. Skupiam się na ćwiczeniach siłowych, a nie kardio - jestem szczupła więc ok. W sierpniu poszłam na 10km wycieczkę i nie moglam wrócić choc dawniej chodziłam po 20km i było ok. Powiedziałam dość i zgłosiłam się do fizjoterapeuty. Ten zlecił mi niemal dokladnie te ćwiczenia które i tak wykonuję. Prawie te same, ale prawie robi różnicę. Stwierdził, że jedna noga jest słabsza. Zlecił ćwiczenia rozciągające i wzmacniające mieśnie. Niektóre mam wykonywać 2x dziennie przez 6 tygodni. Wykonuję tydzień i chcę przerwać bo ból nie pozwala mi spać. I teraz pytanie: czy to normalne, że po fizjo boli bardziej aby potem bolało mniej? Kolejną wizytę mam dopiero na początku grudnia.