Dodaj do ulubionych

B1 angielski poziom

14.12.15, 18:55
dorosła osoba. To wstyd? W sumie wystarczyło do tej pory.
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: B1 angielski poziom 14.12.15, 18:58
      Wstyd nie. Zalezy czym sie zajmujesz i gdzie chcialabys pracowac.
      W mojej firmie jest to niewystarczajaca znajomosc.
    • thea19 Re: B1 angielski poziom 14.12.15, 19:02
      wstyd nie jesli nie musisz uzywac jezyka na codzien. jesli chcesz podszkolic, to proponuje ogladac filmy anglojezyczne z angielskimi napisami - bardzo pomaga, nawet jesli to amerykanski angielski
    • dobrochna00 Re: B1 angielski poziom 14.12.15, 19:44
      Ja jestem pewnie na niższym poziomie i żyję. Znam dobrze inne języki i to wystarcza smile
    • pannamonika Re: B1 angielski poziom 14.12.15, 19:45
      w sumie wszędzie wymagają znajomości. Tylko b1 to taki słaby trochę. Do Egiptu wystarczy czy innej Bułgarii.
      • izak31 Re: B1 angielski poziom 15.12.15, 06:41
        Nie pamiętam kiedy znałam angielski na poziomie b1 ale teraz znam niemiecki tak na b1/b2 i jestem w stanie porozmawiać ze swoim wujkiem (Niemiec) na tematy zupełnie banalny typu co przygotowuję na święta ale takze rozmawiamy np o problemie uchodźców. Gramatykę mam opanowaną i to całkiem niezle (ale uczę się sama - nie tylko tyle co na kursie), gorzej ze słownictwem. Ale podczas rozmowy na skype'ie można mieć słownik otwarty w przeglądarce wink
    • sanrio Re: B1 angielski poziom 15.12.15, 10:02
      jaki wstyd, tu się dowiesz, że wszystkie mówią fluent english C2, ale w rzeczywistości 3/4 Polaków potrafi powiedzieć yes/no. W tej pracy nr 1 co tobie pisałam wcześniej odnośnie excela B1 wystarcza, aby się dostać na stanowiska, na których pracuje się z anglojęzycznym klientem. Praktyka, praktyka, praktyka i po pół roku takiej pracy podnosisz się con. o poziom.
    • forumologin Re: B1 angielski poziom 15.12.15, 12:20
      ale dlaczego wstyd? da sie dogadac. A jesli potrzebny wyzszy poziom to praktyka czyni mistrzasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka