Dodaj do ulubionych

Zakaz antykoncepcji?

20.12.15, 17:26
Posłowie Prawa i Sprawiedliwości i Ligi Polskich Rodzin wpadli na nowy pomysł. Co prawda data ma znaczenie ale stawiam diamenty przeciwko orzechom że do tego wrócą...
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:30
      Moim zdaniem tabletki antykoncepcyjne powinny być opisane, że długotrwałe ich stosowanie jest szkodliwe, bo niestety taka jest prawda.
      • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:35
        Oddychanie. Tlen jest toksyczny.
        • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:38
          Bez tlenu nie można żyć, bez tabletek antykoncepcyjnych szczęśliwie i zdrowo żyje wiele osób.
          • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:41
            Ale to prywatna sprawa jak kto żyje. Tylko niektórzy chcą decydować za innych jak kto ma żyć.
            • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:50
              Niektórzy nie chcą decydować, ale chcą tylko uświadomić zagrożenia, kto co z tym zrobi to już jego sprawa.
              • najma78 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:55
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Niektórzy nie chcą decydować, ale chcą tylko uświadomić zagrożenia, kto co z ty
                > m zrobi to już jego sprawa.

Wszystko jest napisane na ulotce zalaczonej do kazdego leku. Mozna tez przeczytac w internecie.
                • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:20
                  Można, ale wiele kobiet tego nie robi. A presja na zażywanie tego świństwa jest duża.
                  • ina_nova Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:30
                    zwłaszcza ze strony mężczyzn.
                    • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:44
                      Mężczyznom którym zależy tylko na dupie to tak. Wartościowym nie, ale ci wartościowi nie wybierają kobiet (pomijam ofiary gwałtu), które miały w wieku 25 lat spore stadko w łóżku za sobą.
                  • najma78 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:45
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Można, ale wiele kobiet tego nie robi. A presja na zażywanie tego świństwa jest
                    > duża.

Na papierosach tez jest ostrzezenie plus obrazek odpowiedni a ludzie wciaz pala.
                    Poza tym hormonalna antykoncepcja nie jest taka zla i wiele osob moze ja stosowac bez konsekwencji zdrowowtnych. A kto nie moze ten wybierze inne opcje.
                    • misiu-1 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 20:51
                      No właśnie. Na papierosach jest ostrzeżenie, a jakoś nie znalazł się żaden czubek, który by darł z tego powodu japę, bo "rząd chce zakazać papierosów".
                    • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:18
                      > Poza tym hormonalna antykoncepcja nie jest taka zla i wiele osob moze ja stosow
                      > ac bez konsekwencji zdrowowtnych.

No, w to to już jakiś czas temu przestałam wierzyć. Nie wierzę, że takie manipulowanie przy organizmie jest całkowicie pozbawione skutków ubocznych, choć i nie demonizuję.
                      • memphis90 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:26
                        Ja mam więcej skutków ubocznych po dwóch ciążach - łącznie z epizodami TIA.
            • europadasielubic Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 18:44
              A to tabletki to jedyny sposób? Nie ma innych? O.o
      • raczek47 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 18:07
        będzie 23 lata jak stosuję pigułki (dwie przerwy na dwie ciąże)-to chyba jest długotrwałe stosowanie? Cytologię mam ok, wątrobę także, jak również wszystkie pozostałe narządy.
        No więc?
      • kajak.aja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 18:42
        >Moim zdaniem tabletki antykoncepcyjne powinny być opisane'

Mają ulotkę.
      • anorektycznazdzira Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:26
        > tabletki antykoncepcyjne powinny być opisane, że długotrwałe ich stosowanie jest szkodliwe,
        fajki to owszem, ale wódeczka raczej nie jest oznakowana
        żarcie z maka-sraka też nie
        ani cola
        • kaz_nodzieja Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:29
          To nie lekarstwa. Colę możesz pić raz w tygodniu czy nawet w miesiącu. Tak samo jedzenie w Mcdonalds. Pigułkami trujesz się codziennie.
          • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 21:34
            A gdy kobieta ma nieregularny okres i dlatego bierze hormony to też jest trucizna, kaznodziejo?
            • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:20
              I w jaki niby sposób te hormony pomagają na "nieregularny okres"? Leczą może? Usuwają przyczyny nieregularnego okresu, czy tylko na siłę wymuszają regularne... krwawienie z odstawienia (nie mylić z okresem)?
              • yoma Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:25
                Eee, to okres nie bierze się z hormonów?
                • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:39
                  Proponuję doczytać o tym, czym jest krwawienie z odstawienia, a czym miesiączka, i czym różni się cykl naturalny od tego wymuszonego braniem pigułek. Można zacząć od ulotki pierwszych z brzegu prochów suspicious
                  • yoma Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:46
                    Wiem, co to jest krwawienie z odstawienia, natomiast ciebie pytam, skąd się bierze okres. To chyba nie jest zbyt trudne pytanie.
                    • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:56
                      Nie jest trudne, ale chyba pytałam pierwsza...? W jaki sposób syntetyczne hormony leczą przyczyny nieregularnych okresów? Czy branie pigułek przywraca równowagę organizmowi, usuwa przyczynę problemu?
                      Brałam pigułki, nie jestem przeciwnikiem, ale uważam je właśnie za niepozbawiony skutków ubocznych środek antykoncepcyjny, usuwający pewne upierdliwe objawy cyklu (prawidłowego i nie), ale osłabia mnie, że nikogo dziś nie obchodzi, jak wystąpi jakiś problem, jaka jest jego przyczyna i jak ją usunąć, tylko na wszystko wali się jakieś prochy. I osłabia mnie, że ludzie też już tego nie rozumieją, że wiele leków znosi tylko objawy,.
                      • yoma Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 00:05
                        To może prościej na trzy zdrowaśki do pieca? W końcy gdyby Pan nie chciał, toby do nieregularnych okresów nie dopuścił.

To inaczej. W jaki sposób hormony zsyntetyzowane poza organizmem kobiety mają być gorsze od tych zsyntetyzowanych w organizmie? Czyżby te ostatnie zawierały jakiś fluid, flogiston, vis vitae, whatever, którego brakuje tamtym? I czy wobec tego na dajmy na to niedoczynność tarczycy polecałabyś jedynie wyciąg z tarczyc bliźnich pacjenta, w dodatku w zbliżonym wieku?
                        • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 00:10
                          No w moim przypadku to jak kulą w płot trafiłaś z tymi zdrowaśkami. EOT, nie chce mi się gadać na tym poziomie.
                          • yoma Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 00:26
                            W braku umiejętności odpowiedzi na proste pytanie zawsze można oczywiście walnąć EOT. Tobie też pa.
              • memphis90 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:28
                Lepsze krwawienie z odstawienia, którego w ogóle można nie miec (można brać pigułkę bez przerw), niż krwotoki co dwa tygodnie.
                • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:36
                  Memphis, Ty jesteś lekarzem, prawda? Powinnaś sobie zdawać sprawę, że to nie brak syntetycznych hormonów powoduje takie problemy. A jak jest problem, to powinno się poszukać jego przyczyny, a nie stosować metodę plasterka. Tym bardziej, że znakomita większość znanych mi kobiet biorąca prochy na "uregulowanie" ma po prostu nieregularne okresy, a nie krwotoki co 2 tygodnie. Ale chyba powinnam się przyzwyczaić, że tak działa "medycyna", szufladka, tabletka, następny. Wprawdzie organizmu się tym nie naprawi, ale problem zniknie z oczu.
                  • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:38
                    Zgodnie z twoją "filozofią" trzeba by zakazać środków przeciwbólowych bo one nie leczą i nie usuwają źródła bólu tylko go maskują.
                    • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:40
                      Ja nie chcę, żeby zakazywać, człowieku, teraz to Ty weź ten młotek. Ale dobrze byłoby mieć świadomość, co leczy, a co tylko maskuje problem, nie uważasz? suspicious
                      • najma78 Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 09:30
                        madzioreck napisała:

> Ja nie chcę, żeby zakazywać, człowieku, teraz to Ty weź ten młotek. Ale dobrze
                        > byłoby mieć świadomość, co leczy, a co tylko maskuje problem, nie uważasz? :
                        > 2;

Zdajesz sobie sprawe z tego ze nie zawsze mozna przyczyne znalezc? Czasem nie mozna, czasem pomimo wykluczenia wszystkich mozliwych powodow okreslonych symptomow nie znajduje sie przyczyny. Czasem jesli wiadomo co zle dziala nie da sie tego naprawic a jedyna metoda jest regulowanie po to zeby organizm dzialal prawidlowo np tarczyca.
                        Ja tez jako bardzo mloda osoba ale juz nie nastolatka mialam bardzo nieregularne miesiaczki (np 6 m-cy mialam albo i dluzej). Antykoncepcja hormonalna wyregulowala bo po jej odstawieniu mialam regularne. Oczywisci ze diagnozowano, ale niczego nie znaleziono. Nie mialam (ani nie mam) problemow z tarczyca, zachodzilam w ciaze bez problemow, w trakcie tez ok. Antykojcepcji hormonalnej nie stosuje juz 8 lat, wiecej dzieci nie planujemy i miesiaczki mam regularne co do dnia. Przebiegaja bez problemow typu zbyt obficie/za skapo/bolesnie itp. Skutkow ubocznych dlugoletniej antykoncepcji hormonalnej tez nie mam.
                        Tak wiec organizm dziala roznie, nie wszystko da sie zdiagnozwac a nawet jesli sie da to nie zawsze mozna naprawic zeby dzialalo jak powinno dlatego stosuje sie leki aby usunac symptomy czesto uciazliwe. A w przypadku nieregularnych miesiaczek moze to sztuczne hormony a moze hormony ciazowe a moze co innego pobidzily organizm do prawidlowego dzialania. Medycena jeszcze nie zna odpowiedzi,nie potrafi naprawic wszystkiego ale dobrze ze chociaz mozna to kontrolowac.
                        Ty za to uwazasz ze to niechec lekarzy i pojscie na latwizne. Jasne😈
              • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:35
                Ja mam taką propozycję - czy masz młotek? Weź go i walnij się w łeb. Może klepki wskoczą na swoje miejsce.
                • madzioreck Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 23:38
                  Sam się walnij, ale najpierw wyjaśnij. A jak nie masz argumentów, to milcz, trollu.
        • grrrrw Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 06:17
          ale na stoisku napisane ALKOHOL SZKODZI ZDROWIU, czyż nie ?
    • wrednarzeka Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 17:49
      jak tyś na takie zoombie trafiła?
    • klubgogo Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:14
      Buhahahahaha big_grin big_grin big_grin zbieram 400 euro i jadę do południowych sąsiadów na podwiązanie jajników.
      • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:19
        O ile będzie jeszcze Schengen.
      • anika772 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:39
        klubgogo napisała:

> Buhahahahaha big_grin big_grin big_grin zbieram 400 euro i jadę do południowych sąsiadów na podwi
        > ązanie jajników.

Jajowodów.
        Nie odważą się na wprowadzenie zakazu antykoncepcji. Pigułkę "po" wycofają, to pewne, i zaostrzą ustawę o aborcji.
        • asia-loi Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 19:43
          anika772 napisała:

> Nie odważą się na wprowadzenie zakazu antykoncepcji. Pigułkę "po" wycofają, to pewne, i zaostrzą ustawę o aborcji.

A nawet jakby wprowadzili, to kto ich posłucha? Polacy są już na takim etapie, że robią co chcą.
          • antyk-acap2.0 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 21:12
            Może, tylko jeśli wycofają ją z aptek to co wtedy? Przed wyborami też bym tak mówił. Teraz możliwa jest nawet zamiana biegunów ziemskich przez PiS.
          • anika772 Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 21:18
            No wiesz, gdyby nie było antykoncepcji w aptekach i na stacjach paliw, to jednak jakiś problem by był.
            • asia-loi Re: Zakaz antykoncepcji? 20.12.15, 21:38
              anika772 napisała:

> No wiesz, gdyby nie było antykoncepcji w aptekach i na stacjach paliw, to jednak jakiś problem by był.

To ludzie wyjdą na ulicę z widłami, a nie flagami.
              • olewka100procent Re: Zakaz antykoncepcji? 21.12.15, 09:04
                no tak i co jeszcze ? wprowadzą prawo szariatu w wersji PL . to wiecie .. pakujcie się już . wyzwolona europa już czeka na gorszy sort polaków hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka