Dodaj do ulubionych

Dzikie historie

14.01.16, 01:40
Jestem, jak zwykle zresztą, pod wrażeniem geniuszu Almodóvara. Cudny film. Polecam.
Obserwuj wątek
    • zlotarybka_1 Re: Dzikie historie 14.01.16, 08:18
      kurcze - obejrzalam nie wiedzac nawet, ze to Almodovar. Nie przeszlo mi nawet przez mysl, malo szokujacy jak na niego. Film super, w pelni sie zgadzam.
    • morgen_stern Re: Dzikie historie 14.01.16, 08:51
      To nie jest film Almodovara! On go tylko wyprodukował, reżyserem jest kto inny. Natomiast film cudowny, zgadzam się.
      • rosapulchra-0 Re: Dzikie historie 14.01.16, 09:59
        Masz rację. Reżyserem jest Damián Szifrón. Jako że na początku przewinęło mi się nazwisko Almodóvar, to było dla mnie jasne, że to on ten film wyreżyserował. Kajam się zatem i wielkie sorry za wprowadzenie w błąd.
    • black.emma Re: Dzikie historie 14.01.16, 10:12
      Niesamowity! Co gorsza ze dwie historie mogłyby mnie się przydarzyć!
      • kaz_nodzieja Re: Dzikie historie 14.01.16, 12:23
        Które? Też obszczałaś czyjś samochód? Czy waliłaś po ryju gości na weselu?
        • black.emma Re: Dzikie historie 14.01.16, 12:31
          A czy ja napisałam, że po stronie agresora? Właśnie mogłabym stać się tym gościem od parkowania, bo mam zapędy, żeby "naprawiać świat" i mam silne poczucie sprawiedliwości. Potrafię sobie wyobrazić, że nerwy mogłyby mi puścić w starciu z biurokracją i oszustwem. Ten film jest świetną lekcją, że trzeba się zatrzymać w odpowiednim momencie. Przykro mi, że go nie zrozumiałeś.
          • kaz_nodzieja Re: Dzikie historie 14.01.16, 12:33
            A do czego służyły sceny oddawania moczu i oddawania kału (jak napisałem wprost to wycięli) na samochód i to bardzo wyraźne?
    • kaz_nodzieja Re: Dzikie historie 14.01.16, 12:24
      Okropny, wstrętny film o patologii, nie dziwię się, że akurat Tobie się podoba. Jedynie w miarę normalna historia to ta o gościu od parkowania.
      • aandzia43 Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:25
        Coraz bardziej trolujesz, albo wycięło ci poczucie humoru.
        • kaz_nodzieja Re: Dzikie historie 14.01.16, 15:54
          Różni ludzie mają różne poczucie humoru, niektórych śmieszy np. s_ranie na samochód. Mnie zrobiło się niedobrze, ale co kto lubi.
          Przypomniało mi się jak w knajpie obok w grupce Niemców jeden z nich beknął wywołując u pozostałych kompanów chichot, to pewnie tego samego rodzaju poczucie humoru.
          • mozambique Re: Dzikie historie 14.01.16, 15:57
            moze był arabem ? u nich bekanie, siorbanie to objaw dobrego zachowania, znaczy ze żarcie smakuje smile
            • kaz_nodzieja Re: Dzikie historie 14.01.16, 16:01
              Nie, na pewno Niemiec, w grupie innych Niemców. Nic do tego nie mam dopóki ktoś nie zmusza mnie do śmiechu z bekania, pierdzenia czy obserwacji obsrywania samochodu szantażując (w przeciwnym razie) rzekomym brakiem poczucia humoru.
            • rosapulchra-0 Re: Dzikie historie 14.01.16, 18:00
              mozambique napisała:

> moze był arabem ? u nich bekanie, siorbanie to objaw dobrego zachowania, znacz
              > y ze żarcie smakuje smile
              >
              >
              Szkoda, że nie widzisz dokładnie takiego jak wyżej opisanego zachowania u Anglików, Polaków, Łotyszów, Litwinów i wielu innych nacji.
              • tak_to_nowy_nick Re: Dzikie historie 14.01.16, 21:43
                Widać nie obraca się w towarzystwie międzynarodowej patologii, to nie widzi. Zechcesz podzielić się swoimi unikalnymi doświadczeniami? tongue_out
          • aandzia43 Re: Dzikie historie 14.01.16, 22:24
            Film oglądałam ponad rok temu, pamiętam ogólny ubaw (choć z jazdą po bandzie) i świetny montaż, ale s.....a na samochód kompletnie nie pamiętałam. Samo w sobie mnie ono nie śmieszy, ale było elementem dobrej całości i jakoś je przełknęłam. Po czym wyrzuciłam z pamięci wink Nie mam upodobania do żartów skatologicznych, ale w dawce homeopatycznej jakoś je trawię i nie psują mi one dobrej całosci.
      • misterni Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:28
        Źle zrozumiałeś ten film.
        To nie jest film o patologii, a o tym, do jakich skrajnych zachowań może dojść u człowieka doprowadzonego do ostateczności.
      • chocolatemonster Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:31
        Idz stad gazeciarzu. Obnizasz IQ forum.
    • angeika89 Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:20
      Nie oglądałam, ale z ciekawości zobaczę...
    • misterni Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:24
      Oglądałam, tez polecam smile
    • aandzia43 Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:27
      Zarąbisty film, ubawilam się przednio. Prowadzenie akcji i montaż - majstersztyk. Wcale się nie dziwię, że miał w tamtym roku nominację do Oscara w kat. najlepszy film nieanglojęzyczny (chyba że coś pomyliłam).
      • mozambique Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:38
        scena "pojedynek na szosie" bardzo realna , nie dziwie sie jesli takei rzeczy sie naprawde dzieją . akurat mordobicie w centrum miasta na czerownych swiatłąch jest coraz częstsze

a zemsta na komorniku ???? szczerze - kto by tak w gelbi duszy nie chciał ???
    • menodo Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:41
      Jestem, jak zwykle zresztą, pod wrażeniem geniuszu Almodóvara'

Tia, specjalistka od filmów Almodovara się odezwała big_grin
      :

;
    • anika772 Re: Dzikie historie 14.01.16, 14:45
      Moje ulubione to pierwsza i ostatnia.
      • rosapulchra-0 Re: Dzikie historie 14.01.16, 18:02
        Akcja w samolocie mnie wbiła dosłownie w fotel smile
        A opad szczęki miałam przy weselu.
    • nangaparbat3 Re: Dzikie historie 14.01.16, 20:45
      To nie Almodovar, Rożyczko. Rezyser jest Argentyńczykiem i nazywa się Damian Szifron.

https://www.jewishjournal.com/images/made/bf20ff0b6dded448/Screen-Shot-2015-01-20-at-10.21.08-AM_539_332_c1.png

co tu mowić - od Pedra jest zdecydowanie przystojniejszy smile

A film uwielbiam smile
      • rosapulchra-0 Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:00
        To fakt. Już przyznałam się wcześniej do pomyłki w poście Morgen. Zasugerowałam się napisami początkowymi na filmie i stąd moja pomyłka, ale oczywiście przylazła psychofanka, żeby mi naubliżać z tego powodu. Że też ludzie nie mają co robić.. uncertain
        W każdym razie uczta filmowa była przednia smile
        • tak_to_nowy_nick Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:08
          > przylazła psychofanka, żeby mi naubliżać

Menodo ani ci nie ubliżała, ani nie jest żadną psychofanką. To ty zupełnie bez powodu wyzwałaś ją od trollic. Naprawdę powinnaś popracować nad tą ciągłą agresją wobec innych uncertain
        • wioskowy_glupek Re: Dzikie historie 25.01.16, 00:18
          W którym miejscu ona ci naubliżała ? Opanuj się bo to jest już śmieszne...
    • melisaa4 Re: Dzikie historie 14.01.16, 20:48
      Świetny czarny humor, ja rowniez polecam.
      • melisaa4 Re: Dzikie historie 14.01.16, 20:50
        moja ulubiona historia to ta w samolocie i na ślubie boskie szczegolnie wesele smile widać jak mocno się kochają mimo zdrady vimeo.com/115698643
        • rosapulchra-0 Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:07
          O, widzisz! Pierwsze zdanie z twojego linka:
          Pedro Almodovar przedstawia dziką komedię, w której sześciu na co dzień spokojnym ludziom nagle puszczą nerwy. Większość z nas żyje w stresie i napięciu.
          Nie tylko ja się pomyliłam, ale przez trollicę zostałam obrażona i to dwukrotnie. Ehh.. ależ ona musi być sfrustrowana swoim miałkim życiem..
          • tak_to_nowy_nick Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:09
            > przez trollicę zostałam obrażona

Nie zostałaś obrażona, za to ty obrażasz. Projektujesz własne agresywne nastawienie i przepełnione jadem wypowiedzi na innych. Ciekawe czy to świadoma manipulacja czy faktycznie tak postrzegasz rzeczywistość.
            • menodo Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:46
              Obstawiam, że tak postrzega, ale też tak kształtuje rzeczywistość uncertain
              To, co się dzieje w jej domu - o realu mówię - musi być piekłem sad
          • iwles Re: Dzikie historie 25.01.16, 10:47

ponieważ Almodovar jest producentem, to można powiedzieć, że film jest jego (więc ten ktoś nie musiał się wcale pomylić tak pisząc), ale jego geniusz nie brał udziału przy powstawaniu filmu. Raczej jego kasa.
    • zazou123 Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:21
      ogladałam film w dniu kiedy niemiecki pilot rozbił samobójczo samolot rejsowy , więc na początku filmu ciarki przeszły....
    • kkalipso Re: Dzikie historie 14.01.16, 23:55
      Oglądałam z miesiąc temu też mi się bardzo podobał.
      • wioskowy_glupek Re: Dzikie historie 25.01.16, 00:19
        Mnie się podobał umiarkowanie wink Historia z samotem, pojedynkiem na szosie i weselem niezłe wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka