Dodaj do ulubionych

Mam dziwnych sąsiadów:P

16.01.16, 16:40
Potrafią odkurzać 2-3 razy dziennie PRZED mieszkaniem, i to mimo tego, że klatka jest sprzątana codziennie i dokładnie. Jest to o tyle irytujące, że dźwięk się niesie po całej klatce, a potrafią wyjechać z nim zarówno rano w weekend, albo o 23.
Żaden racjonalny powód poza pedanterią nie przychodzi mi do głowy, a wam?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 16:53
      Mają dzieci?
      • koronka2012 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:00
        Niemowlę. I psa. Dziś odkurzali już klatkę co najmniej 2 razy.
        Przyznaję, że fascynuje mnie ta gorliwość, a przeciez ich nie spytamtongue_out
        • ichi51e Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:02
          Moze ucza dziecko chodzic po schodach?
          • koronka2012 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:33
            Niemowlę ma ze 2 miesiące. Zresztą równie zażarcie odkurzali i przed dzieckiem.
            Rozumiem, że jedno ma nerwicę, ale oboje? tongue_out
            • yoma Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:34
              Przed dzieckiem była w ciąży smile
              • koronka2012 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 20:40
                A czemu przed ciążą...? starali się w higienicznych warunkach? tongue_out
        • rosapulchra-0 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:03
          To masz odpowiedź, dlaczego tak robią.
          Miałam znajomego, któremu gdy urodziła się córka, to zanim ktokolwiek wszedł do nich do domu, to musiał umyć ręce i przetrzeć je chusteczkami nasączonymi spirytusem.
          • karme-lowa Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 19:00
            Umiesz czytać? Napisała, że przed urodzeniem dziecka też tak robili.
        • yoma Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:40
          Mogło być gorzej. Mogliby trzymać na wycieraczce brodzik ze środkiem dezynfekującym, przez który trzeba by przejść smile
          • beata985 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 19:30
            brodzik przynajmniej nie hałasuje rankiem w weekendy, autorba byłaby szczęśliwa...big_grin
    • aquella Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 16:59
      może nerwica natręctw
    • ginger.ale Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:07
      Ciesz się, że masz sprzatajacych, a nie np. wystawiających śmieci na klatkę :]
      • anorektycznazdzira Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:12
        Nie będę bronić wystawiaczy, ale nadal śmieci są cichsze od odkurzacza!
        • yoka1 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:22
          za to odkurzacz nie śmierdzi, a śmieci tak. Moi też wystawiają wielki wór kilka razy w tygodniu, zero segregacji. Zadziwia mnie ich tempo produkowania odpadów.
        • ginger.ale Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:03
          Ale bardziej śmierdzą...
          Rekord 'moich' wystawiaczy pt wieczór- pon rano!! 2 śmierdzące wory i wychodzili w tym czasie z domu, bo pukalam...
          Jak ich dorwalam w poniedziałek to już więcej nie wystawili...
          • yoma Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:36
            Moi się obrazili. Bo mieli nadzieję na miłe sąsiedztwo smile
    • beataj1 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 17:43
      Moja sąsiadka zamiata trawnik. I to taki wewnętrzny na terenie jej własnego podwórka. Chyba raczej nie chodzi o brud bo nie miał by kto nabałaganić. Nasza teoria jest taka - ona nie zamiata tego trawnika, ona go czesze...
      • ginger.ale Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:04
        no to ma naprawdę wyczesany trawnik wink
      • aamarzena Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 18:52
        Moze miotłe o trawę czyści. Trawnik fajnie zbiera włosy, koty i wszelkie kłaczki z miotły
      • viridiana73 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 20:43
        Pewnie "Kosmiczne jaja" oglądała. Tam przeczesywali pustynię. Grzebieniami...
    • mikams75 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 19:29
      ja mialam takiego co ciagle kosil - ledwo trawka urosla pol centymetra to kosiarka natychmiast szla w ruch i kosil bardzo dokladnie kazdy zakamarek. Latem dziecko sypialo przy zamknietych oknach.
    • mancipi Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 19:46
      A jest korelacja ze spacerem z psem? Z doswiadczen wlasnych-pies,lapy,piasek. Nasz ma przed wejscoem do domunlapy wycierane na mokro lub czyszczone zmiotka,potem trzeba wyczyscic klatke. Moze oni odkurzaja,jak sie nie boi odkurzacza
      • koronka2012 Re: Mam dziwnych sąsiadów:P 16.01.16, 20:46
        Może i tak... ale powiem szczerze - mi by się nie chciało wyciągać ustrojstwa parę razy dziennie, skoro można ewentualnie zmiotką/szmatką przelecieć ten kawałek.

No i psów na klatce zatrzęsienie, inni nie odkurzają a śladów nie widać, ani piasku nie czuć pod nogami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka