Dodaj do ulubionych

szczoteczka soniczna

08.03.16, 11:06
wiem, że są inne fora na takie tematy...ale ematki wiedzą najlepiejsmile

macie, używacie? widać różnice - z opisu tych szczoteczek np. typu diamond clean wynika że wybielają, polerują, cuda wianki.
Dzieciaki też ich używają? Widziałam, że są specjalne dziecięce od 4 i od 7 lat.
Warto?
Obserwuj wątek
    • love_stasinek Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:24
      ja mam diamond clean od miesiąca i różnicę widać ogromną! wybiela i czyści kamień, no rewelacja! mamy jedną szczoteczkę i każdy swoją końcówkę. dziecko też. kupiłam uboższą wersję bez tej szklanki i podróżnego etui. naprawdę nie ma porównania do zwykłej szczoteczki elektrycznej.
    • roksanka_3 Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:25
      moj syn ma. szczerze?? oprocz tego ze jest podswietlana w taki sposob ze widac cala paszcze wieczorem (ta opcja jest mega super) to roznicy nie ma zadnej. szczoteczka soniczna od normalnej rozni sie tylko tym ze wibruje ci raczka-nie przeklada sie to ani na jakos czyszczenia ani tym b ardziej na zadne wybielanie. o niebo lepsza jest zwykla elektryczna. zebow nie wybieli ci nic odprocz zabiegow kosztownych. wiec nie wierz w to. soniczne szczoteczki nie sa drogie ale nie warte swojej ceny lepiej zainwestuj w lepsza jednorazowa a najlepiej to w eletryczna
      • gaga-sie Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:30
        Może i kit to wybielanie, ale moim zdaniem soniczna czyści dokładniej, niż zwykła. Ja mam takie odczucie.
      • snakelilith Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:42
        Różnica pomiędzy elektryczną a soniczną jest taka, że elektryczna nie wymaga własnego wysiłku, prowadzi się sama, może być więc lepsza dla dzieci i leniwych dorosłych. Soniczna wymaga ruchów jak konwencjonalna szczotka, więc trzeba dziecko tego nauczyć. Ja kierowałam się przy wyborze także problemem wrażliwych dziąseł i tu soniczne są jednak lepsze. Elektryczne są podobno ciut bardziej "brutalne."
      • love_stasinek Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 12:43
        no mi wybieliła smile
    • snakelilith Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:33
      Moim zdaniem warto. Mam wersję ekonomiczną Oral-B Pulsonic, bo była to moja pierwsza, kierowałam się niemieckim testami i wybrałam szczoteczkę o najlepszym stosunku cena/jakość. Nie chciałam od razu wydawać majątku na zwycięzcę tego testu Philips Sonicare Diamond Clean, bo dentystka uprzedziła mnie, że niektórzy nie znoszą dobrze tych wibracji. Ja nie miałam żadnych problemów. Szczoteczkę używam już od ponad roku. Skuteczność czyszczenia jest re-we-la-cy-jna. Mam skłonność do kamienia, więc czyściłam zawsze dużo, często i dbałam o technikę, ale soniczna szczoteczka to zupełnie inna bajka. Nie tylko lepiej usuwa kamień, ale także wszystkie osady i zosatwia przyjmnie gładkie uczucie. Poza tym, jest lepsza dla moich wrażliwych dziąseł. Nie wrócę już do konwencjonalnej szczotki, a jak ta wyzionie ducha, to kupię sobie tego wypasionego Philipsa, nie ze względu na większość ilość programów (moja ma dwa, normalny i sensitiv, i to wystarczy), ale ze względu na to, że można dopasować szczoteczki różnego rodzaju. Także takie nieco mniejsze od standardu, bo ja mam stosunkowo małe i wąsko ustawione zęby. Ale w cuda nie wierzę, żadną szczoteczką nie wybieli się zębów, ale można za to dłużej utrzymać efekt profesjonalnego czyszenia zębów u dentysty.
      • dyzurny_troll_forum Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:40
        snakelilith napisała:

> Moim zdaniem warto. Mam wersję ekonomiczną Oral-B Pulsonic,

Miałem Oral B Triumph 5000 5 lat, teraz - od roku - używam Philips SonicCare HealthyWhite. Efekt oceniłbym na porównywalny, ale jakoś tak subiektywnie lepiej mi się czyściło Oral B. I jak będę zmieniał to wrócę.

Oczywiście o powrocie do ręcznego mycia nie ma mowy....
    • quelquechose Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 11:43
      Po ostatnim wątku na ematce na ten temat kupiłam takową (a raczej zasugerowałam połówce prezent świąteczny wink) i jestem zachwycona - wcześniej miałam zwykłą elektryczną i była ok, ale od sonicznej zęby są naprawdę o wiele czystsze i bielsze. Polecam inwestycję smile
    • sara_lund Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 12:16
      moja dentystka mówi że są wyznawcy elektrycznych, są i sonicznych, a i tacy którym pasuje tylko ręczna.
      wiem, że zębów nie wybielismile Chodzi mi o ogólne wrażenie doczyszczania zębów, przestrzeni międzyzębowych itp.
    • mama.nygusa Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 12:52
      Moja corka ma b.trudne zeby, mocno osadza jej sie kamien i tak przy zwyklej moglabym co tydzien oczyszczas zeby w gabinecie, przy elektronicznej raz na miesiac, a jak zaczela uzywac sonicznej to raz na pol roku.
    • anty_nick Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 13:39
      no a czym sie różnią te soniczne z biedy, a te soniczne droższe?
      • pulower8 Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 13:54
        No właśnie, ktoś może miał tą z biedry? Bo już wrzucałam do koszyka ale mi ręka zadrżała...
        • agus-ka Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 18:23
          a która konkretnie, bo mam dwie różne, obydwie kupione w biedronce
        • gaga-sie Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 19:11
          Z biedry akumulatorowa jest całkiem fajna, baaaaardzo długo trzyma akumulator. Ta na baterie kiszka, taka na wyjazd może być, ale nijak nie ma się do sonicznej.
          • fifiriffi Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 19:15
            gaga-sie napisała:

> Z biedry akumulatorowa jest całkiem fajna, baaaaardzo długo trzyma akumulator.
            > Ta na baterie kiszka, taka na wyjazd może być, ale nijak nie ma się do soniczne
            > j.

no ae dlaczego własnie?
    • mia_siochi Re: szczoteczka soniczna 08.03.16, 19:14
      Mamy wszyscy w rodzinie. Zwykle philipsa. Sa super.
    • przemekb102 Re: szczoteczka soniczna 11.05.20, 08:33
      Pewnie, że warto. Czuć, że zęby są czystsze niż po myciu tradycyjną szczoteczką. Do tego szczoteczki soniczne radzą sobie nawet ze świeżym kamieniem. W kolorze zębów, przy odpowiednim trybie czy końcówce, też widać różnicę. Polecam każdemu smile
    • leyla76 Re: szczoteczka soniczna 11.05.20, 08:47
      Mam ktoras philipsa, nie z tych najdroższych. Kupiłam w sumie dziecku, ale on nie lubi tym myć. Kupiłam wiec końcówki dla siebie. W sumie roznicybmue widzę, osad mi sie osadza dalej, zawsze od wewnętrznej strony na tylnich zębach. Czarny osad przy dziąsłach i musze to u dentysty czyścić raz na pół roku, bo szczoteczka nie daje rady.
      Macie jakis patent na osad?
      I pytanie, czy te końcówki diament clean pasują do każdego philipsa, czy trzeba tez szczoteczkę do tego dostosowaną, bardziej wypasiona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka