Dodaj do ulubionych

Majdan w Warszawie?

12.03.16, 08:35
Do tej pory było śmiesznie, te idiotyczne wypowiedzi z pogranicza buractwa i ignorancji świetnie nadawały się na materiał kabaretowy. Ale brak najmnijeszych chęci na wycofanie się z pomysłu ignorowania TK, stronniczośc prezydenta, obrażanie polityków innych państw przez naszych ministrów, wypięcie się USA na PL to wszystko zabawne już nie jest. Opozycja mówi o ostateczności, tvpis straszy przewrotem, a ja myślę o Kanadzie....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19754858,wiadomosci-strasza-zamieszkami-mozemy-miec-do-czynienia.html#BoxNewsImgZ3
Obserwuj wątek
    • zwariowana_wariatka Re: Majdan w Warszawie? 12.03.16, 23:46
      w ogóle to, co się dzieje w mediach pisowskich (bo już nie państwowych) to koszmar.
      byliśmy dziś na marszu, było mnóstwo ludzi, frekwencja podobna do poprzednich. 50 tys ludzi spokojnie było. a teraz czytam ten artykuł: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19758434,prawda-czasu-prawda-ekranu-jak-operator-wiadomosci-musial.html#MT i oczom nie wierzę uncertain ordynarna, chamska, kłamliwa propaganda uncertain naprawdę jestem przerażona, ludzie, co się dzieje?!
      • hipinka Re: Majdan w Warszawie? 12.03.16, 23:58
        też chwilami mam wrażenie, że to mi się śni
        taki koszmarny sen
        ale niestety, nie
        • gama2003 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 00:03
          Też niedowierzam. Polska w ślepym zaułku.
      • woman_in_love 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie się 13.03.16, 00:13
        tak po stronie jakiejś większości. Może wam się wydawać, że 50 000 to dużo, ale jest was promil społeczeństwa. W dodatku jak podał onet, niemiecki i antypisowski jakby nie było, poparcie dla PiS znowu wzrosło i za chwilę sam PiS będzie miał więcej niż PO i Nowoczesna.
        A już teraz z Kukizem, ma ten głupi PiS 35,5%+ 7,7% = 43,2%
        A wy KOD-owcy czyli PO, Nowoczesna i ZLEW macie 18+20,3+3,6=41,9 i ciągle wam spada.
        Chociaż trzeba przyznać że coraz bardziej się radykalizujecie i coraz agresywniejsi jesteście.
        • zwariowana_wariatka Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 00:17
          no przecież w telewizorze pokazali, że prawie nikogo nie było! ułamek promila smile
          • woman_in_love Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 00:42
            To że PiSowska TV kłamie to jedno.
            A drugie, że nawet jakby tych demonstrantów było tam 100 000 to nadal jest to promil społeczeństwa.
            Podobny syf jak z Majdanem, który skończył się wojną domową.
            • zwariowana_wariatka Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 00:47
              sądzę, że nikt z demonstrujących nie chce Majdanu. nie rozumiem, co chcesz przekazać, można jaśniej?
        • kamunyak Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 03:43
          jeśli nawet masz rację to ja bym się nie cieszyła z powodu, że polskie spoleczeństwo głupieje.
          Zresztą, warto przypomniec jakie poparcie miał niejaki Hitler, jakim cieszył sie zaufaniem, jak omotał spoleczeństwo i to nie tylko jego niziny. Jednynie mała część wiedziała czym to pachnie.
          Jak skonczył Hitler i czym to się skończyło dla niemieckiego społeczeństwa, wie chyba każdy człowiek na świecie, na pewno w Europie.
          Warto tez zaznaczyć, że ten pan także uwielbiał patriotyczne manifestacje, z pochodami, odpowiednia oprawą, chorągwie i takie tam; cos ci to przypomina?
          Jak tak dalej pójdzie to ja wyciągam paszport z szuflady a oszczędnosci z banku i chowam do szuflady, zeby w każdej chwili mozna było ich uzyć, np zeby przekroczyc granicę.
        • mid.week Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 09:18
          woman_in_love napisała:

> A już teraz z Kukizem, ma ten głupi PiS 35,5%+ 7,7% = 43,2%
          > A wy KOD-owcy czyli PO, Nowoczesna i ZLEW macie 18+20,3+3,6=41,9 i ciągle wam s
          > pada.
          >

Zaczynam się obawiać sytuacji, w której niezależnie od wyników kolejnych wyborów i tak wygra PIS bo będzie miał 100% w wybranej przez siebie grupie poparcia 1 sortu, którego to prawa są nadrzędne względem sortów pozostałych.
          >
          >
        • fragile_f Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 13:03
          Niedlugo w sondazach bedzie 90% poparcia dla PISu wink Nie tak dawno temu pisiory krzyczaly i lamentowaly, ze CBOS jest finansowany przez rzad i podaje takie sondaze, za jakie zaplacil. Po wyborach automagicznie CBOS stal sie wyrocznia, absolutnie niezalezna i niezawisłą. Co zabawniejsze - sondaze przeprowadzane przez inne osrodki badania opinii publicznej czesto-gesto podaja wyniki kompletnie odmienne.
          • gama2003 Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 14:58
            Jakie 90%, będzie 1500%....
            • gogologog Re: 50 000 to nie jest dużo, więc nie stawiajcie 13.03.16, 23:04
              Mysle ze w kolejnych wyborach PiS wezmie 60%
          • woman_in_love ale to sondaże waszych sponsorów, bo onetu 13.03.16, 15:19
            więc nie możesz ich bagatelizować. Raczej się zastanów, czy tam ktoś raczej nie odjął PiSowi z 5%.
    • zielonelato Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 00:32
      Wódz towarzysz to jest stary, chory facet i śmiertelny jak my wszyscy. Gdy umrze to się pisiarnia w krótkim czasie pozagryza. Nie ma drugiego takiego, który by tą karawaną zajadle wściekłych kundli sprawnie sterował. Każda partia ma i nawet PZPR też posiadała kilku mądrzejszych, inteligentniejszych polityków. Pis takimi ludźmi w swych szeregach nie dysponuje, tam nie ma nikogo, kto nadawałby się na potencjalnego lidera. Sami mierni i bierni, chodzący tak jak im kaganiec pozwoli.
      • aankaa Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 00:51
        i tu pani ma rację
        nie pozostaje nic innego jak czekać aż prezespan straci zdolność pociągania za sznurki
        • paszczakowna1 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 13:21
          A tam, nie pozostaje. Naciskać, naciskać, aż popękają. Klin klinem.
    • morekac Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 06:49
      Dzielni dziennikarze TVP Info policzyli demonstrantów.
      "Po zliczeniu poszczególnych osób przechodzących między placem Trzech Krzyży a rondem de Gaulle?a (na drodze spod Trybunału Konstytucyjnego pod Pałac Prezydencki) stwierdzili, że było ich 9,5 tys. " (za tvp.info)
      Absurd ma jednak swoje granice.
      • azja001 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 09:30
        Jestem pewna że skończy się konfrontacją w ciągu najbliższego roku. W takiej atmosferze nie da sie funkcjonować więc pierdyknąc musi. A argument, że 50 czy 100 tys to promil społeczeństwa jest śmieszny, w domach jest cała masa ludzi którzy nie popierają tego rządu. Bez poparcia społecznego nic nie dadzą rady zrobić i w końcu ten opór znajdzie swoje ujście. A czy to będzie Mjadan? Pewnie do ludzi nie odważyliby sie strzelać więc raczej takiego Majdanu to nie będzie. Mam nadzieję.
        • 1elka26 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 09:54
          Podziwiam stopień oderwania od rzeczywistości. Jednak 8 lat pozostawania w oparach propagandy mediów gazeto podobnych robi swoje. Protestujcie sobie spokojnie i dalej straszcie społeczeństwo wojną domową, Majdanem, inwigilacją, cenzurą i czym tylko chcecie. Nikt wam nie będzie w tym przeszkadzał. Czym więcej protestów – tym bardziej poparcie pomału, ale wzrasta.

https://www.img.f4a.eu/images/265548KOD10.jpg

Kiedy następne marsze?
          • ra-sowa Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 10:04
            tylko , ze ty nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Ten KOD, którego znaczenie tak bardzo umniejszacie, to nie jest poparcie dla parti jakiejkolwiek. To jest sprzeciw dla partii rządzącej. I teraz się zastanów i spójrz jeszcze raz na swój wykresik he he
            • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 12:07
              pytanie, kto się sprzeciwia? póki co, pokazują większośc emerytów. młodych jakoś nie widać.
              poziom ich wypowiedzi też pozostawia wiele do życzenia.
              politycy wyciagaja ludzi na ulicę tylko i wyłącznie w swoim własnym interesie, bo np taka biedna babcia z biało-czerwoną chusteczką ( w jednym z wątków o KODzie było jej zdjęcie), nie będzie miała z tego nic.
              • jolunia01 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 12:53
                Najwięcej do życzenia pozostawia poziom wypowiedzi panienki Pawłowicz, pana Dudy, pana Piety, pani Kempy, pana Ziobry.... całego tego stadka.
                • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 12:58
                  Pawłowicz i tak nikt nie przebije, co nie znaczy, że wśród sympatyków/uczestników KODu, nie ma chamów i buraków.
                  • iskierka3 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:32
                    Trudno wymagac by 100 procent chamow i burakow, obecnych w spokeczenstwie popierala pis. Pojedyncze sztuki i inne ugrupowania popierajawink
              • ra-sowa Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 16:01
                ale co cię obchodzi kogo pokazują?
                Ja się odniosłam do wykresu, bo pani wyżej się wydaje , że jak pis ma najwyższy słupek to popiera go większość.
                A jesli chodzi o babcię co nie będzie miała, nic to najwidoczniej jest ta , rzecz, której nie zrozumiesz nigdy - może ta babcia stoi tak dla jakiejś idei, a nie dla pińcet
    • wheels.of.steel Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 09:45
      jesli do niego dojdzie. Powiedzial, ze jak KODziarze beda chcieli obalac legalnie wybrany rzad, to on KODziarzom zrobilo nowe powstanie warszawskie, ktore tym razem Polacy wygraja smile
      A jakby taki Majdan nagle sie pojawil, to ja bym chętnie wstapil do wojska, by spuszczac manto anarchistom tongue_out
      • livia.kalina józek 13.03.16, 15:09
        Marian Kowalski to stary, łysy dziadyga z nadwagą. On chce przeciwników okładać laską czy balkonikiem?

Znajdź sobie jakiegoś innego bohatera do podziwiania. Może tym razem z mózgiem?
        • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 20:42
          Marian Kowalski ma tzw. mądrość ludową, mimo że skończył podstawówkę. Nie jest dziadygą z nadwagą, tylko pionierem lubelskiej kulturystyki i instruktorem fitness.
          Jest dość prostym człowiekiem, ale stawia celne diagnozy i nie sprzedał się jak ci narodowcy od Kukiza. Ma też zdrowe, wolnorynkowe poglądy. Ja w odróżnieniu od tych, którzy uznają tylko wykształconych i robiących naród w wała jajogłowych z Unii Wolności potrafię docenić człowieka takiego jak Kowalski, który ma wykształcenie podstawowe, ale wydaje się człowiekiem dobrym i uczciwym, a nie sprzedajnym szczawikiem.
          • europadasielubic Re: józek 13.03.16, 21:19
            Józek Ty się zajmij lepiej podrywaniem jakiejś nowej dziewczyny.
            • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 21:25
              Nie te lata, przeterminowałem się, szykuję się do roli zgorzkniałego starego kawalera. Swój związek przeszedłem w czasie, kiedy byłem jeszcze w miarę młody duchem, a po jego zakończeniu stałem się kapciem. Jestem już w tym wieku, że na aurę wyluzowanego "chłopczyka" już się żadnej nie zaczaruje, nie jestem już z szufladki facetów do tworzenia związków o studenckim uroku. Do tego nie potrafię stworzyć u siebie idealnie płaskiego brzucha.
              • europadasielubic Re: józek 13.03.16, 21:34
                Bredzisz chłopie. Ludzie wiążą się teraz po 30 i fajne związki im wychodzą, bo oparte na doświadczeniu a nie na głupocie młodzieńczej.
                • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 22:02
                  Jak są ludźmi "progresywnymi", a nie tymi co zatrzymali się na pewnym etapie życia i są przeterminowanymi rockmanami i ich pozycja społeczna już nie wzrasta, a nawet w stosunku do wieku maleje. Zaczynam widzieć, jak pod względem finansowym oddalam się od kolegów, którzy wybrali lepsze studia od moich. Chodzenie na siłownie to raczej nie jest coś, czym można kobiecie zaimponować big_grin
                  • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 22:08
                    A za parę lat mogę być tłusty i łysy, a naprawdę nie mam aż tylu zalet i tak cudownego charakteru, by przykryć takie wady big_grin Z przyzwoitym wyglądem mogę być miłym i zabawnym oraz czarującym towarzystwem, a raczej mogłem być, bo od faceta w moim wieku oczekuje się trochę więcej. A ja nic nie poradzę na to, że, cytując za byłym posłem Ryfińskim, "heavy metal to moja religia" big_grin
                    • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 22:09
                      Moje najlepsze lata to okres, kiedy zszedł trądzik, a teraz to już równia pochyła big_grin
                      • livia.kalina Re: józek 13.03.16, 22:59
                        Józek, tak zupełnie serio- nic w życiu lepszego niż miłość nie może człowieka spotkać.
                        Szkoda sobie wmawiać, że jest inaczej. A miłość to zupełnie coś innego niż podziw dla gęstej czupryny czy szczupłego ciała.
                        • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 23:04
                          Ja już w to nie wierzę. Widocznie taki jestem, że czar szybko pryska i kobieta mnie z czasem zostawia. No i sam uważam, że to że byłem w związku, to jakiś matriks i taka okazja się więcej nie powtórzy. Przypadki chodzą po ludziach, czasem cuda się zdarzają. Jednak teraz się czuję, jakbym dalej był na pozycji startowej, bez doświadczenia. Jestem bardziej śmiały, ale nie jeśli chodzi o podryw. Tyle, że poczucie humoru mam kwadratowe niczym Marek Piekarczyk.
                          • europadasielubic Re: józek 13.03.16, 23:15
                            Mój mąż też tak gadał. Teraz jest ojcem mojego dziecka i myślimy o kolejnym.
                            • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 23:20
                              No ale widocznie Twój mąż nie był przeterminowanym rockmanem bujającym w obłokach, który bardzo zaniedbał swoje życie.
                              • europadasielubic Re: józek 13.03.16, 23:43
                                Nie był Tobą, ale też myślał, że już nic i nigdy. Nie był rockmanem, ale mieszkał z metalami.
                                • wheels.of.steel Re: józek 14.03.16, 00:07
                                  Ale może myślał z innych przyczyn. Ja wyżej pisałem - w moim przypadku czar szybko może prysnąć. Mam mnóstwo wad i nie mam już tej młodzieńczej werwy, mało co robi na mnie WOW. No i od faceta w moim wieku oczekuje się większej dojrzałości życiowej.
        • mdro Re: józek 13.03.16, 23:19
          "Marian Kowalski to stary, łysy dziadyga z nadwagą. On chce przeciwników okładać laską czy balkonikiem?"

I zdaje się od dawna odraża się, że zrobi porządek z tym KOD-em. Jakoś nie widać - trzęsie portkami na widok tych kilku staruszek pokazywanych w TVPiS? Ja tam się nie dziwię, taka staruszka może być groźna...
          • wheels.of.steel Re: józek 13.03.16, 23:24
            Po pierwsze, to on jest kulturystą, więc siłą rzeczy waży sporo, co już pisałem. Po drugie, Kowalski nie jest pisowcem, a mimo to staje w obronie rządu, z powodu legalności jego wybrania, a KOD nazywa kwikiem świń oderwanych od koryta. A te staruszki to mogą być wdowy po różnych "generałach" i można zrozumieć ich niechęć do myśli niepodległościowej ogólnie rzecz mówiąc.
            P.S. Mężczyzna po 50tce to jeszcze nie dziadyga.
      • iskierka3 Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 15:38
        Zarabiscie duzo tych nie-Polakow w krajuwink a podobno Polska to taki jednorodny etnicznie krajwink
        • wheels.of.steel Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 20:44
          Może miał na myśli Polaków w sensie stronnictw, które nie są na usługach niemieckich koncernów i bandytów z WSI, czyli wrogów Polski i Polaków, he?
          • iskierka3 Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 21:43
            Tak, ja doskonale wiem co ta postac miala na mysli. Nalezy jednak nauczyc sie prawidłowo i jasno wyrazac swe mysli - nawet jesli sa to mysli paranoidalnewink
      • mdro Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 18:40
        "Powiedzial, ze jak KODziarze beda chcieli obalac legalnie wybrany rzad, to on KODziarzom zrobilo nowe powstanie warszawskie, ktore tym razem Polacy wygraja"

Miałam już nie reagować na twoje wpisy, ale to jest tak oburzające, że muszę. TO jest twój idol? Facet, który przez takie porównania plugawi pamięć powstańców?

"A jakby taki Majdan nagle sie pojawil, to ja bym chętnie wstapil do wojska, by spuszczac manto anarchistom"

Brawo, "katoliku". Bić bezbronnych ludzi. Może strzelać do nich jeszcze? Tituszka - oto wymarzone zajęcie józusia.
        • wheels.of.steel Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 20:49
          Nie mój idol, ale jak na prostego człowieka po podstawówce stawia bardzo ciekawe analizy geopolityczne.
          I nie, nie bezbronnych, ale tych co zaczną wojnę domową wywoływać. KOD może sobie do woli krzyczeć i protestować i nikt nie zamierza im krzywdy robić - jeśli ktoś trafi w końcu do paki, to tylko Kijowski za alimenty. Ja prostu w trosce min. o Ciebie nie życzę tu sobie wojny domowej. Więc żaden KOD nie będzie tu sobie robił zamachu stanu.
          • wheels.of.steel Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 20:51
            Nie mam idoli, a autorytetem są dla mnie kształceni kapłani.
            • wheels.of.steel Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 13.03.16, 20:53
              Pierwsza dziesiątka moich ulubionych publicystów, gdybym miał ją stworzyć, zapewne byłaby w dużym procencie zdominowana przez panów w "kieckach".
      • wheels.of.steel Re: Marian Kowalsi pojedzie rozwalac ten Majdan 15.03.16, 05:01
        o mozliwosci popelnienia przestepstwa przez Rzeplinskiego.
    • aagnes Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 09:55
      Obawiam sie, ze jak zaczna wyplacac pińcet o to o żadnym majdanie nie bedzie mowy.
      teraz juz rozumiecie dlaczego tak bardzo zalezalo im na tej ustawie 500+ ?
      jednak jestesmy ciemnym narodem i ubogim, tu nigdy, nigdy nie bedzie dobrze. wysylajcie swoje dzieci jak najdalej stąd.
      • mid.week Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 09:58
        Ale 500zł dostanie wybrana grupa. Nie tak duża. Reszta dostanie po głowie
        • aagnes Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 10:31
          reszte bedzie szlag trafial, ale to sa ludzie ktorzy pracuja i nie maja czasu na zadne majdany, bo musza robic na te 500 dla obcych dzieciakow.
          • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 12:02
            a ty dalej płaczesz o te pińcet? jeszcze nikt kasy nie dostał.
            • aagnes Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 13:44
              wszyscy bedziemy plakac. prosty lud nic nie rozumie. ale w koncu pojmą co to znaczy - rozdawanie pieniedzy ktorych nie ma.
              • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 13:50
                to nie wina "prostego" ludu, że masz tylko jedno dziecko. pretensję miej do tych, którzy olali głosowanie w pażdzierniku.
                • aagnes Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 14:55
                  ciemny lud to kupi - cytujac klasyka (chodzi naturalnie o kupowanie glosow prostych ludzi), zreszta juz mi sie nie chce o tym pisac, kto ma wiedzeic ten wie
                • kaz_nodzieja Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:26
                  Pomysł 500 zł na wyłącznie drugie dziecko (i kolejne) faktycznie od strony praktycznej jest niesprawiedliwy i nie tak to powinno wyglądać by zachęcić ludzi do rozmnażania (ja bym dała na każde dziecko nowo urodzone), ale z drugiej strony PO nie wpadło by dać jakiś dodatek dla rodziców.
                  • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:32
                    to niech idzie na Wiejską i tam płacze a nie żale na forum wylewa.
                    jeszcze nikt niczego nie dostał a jeden drugiemu juz wylicza, ile dostanie i co kupi/ile przeżre/gdzie pojedzie za te pieniądze. żeby tu siedziały biedne kobiety, to ja rozumiem, ale tu co jedna, to wąska specjalistka, która zarabia kilka średnich krajowych.
                    mnie nie interesuje, kto i ile dostanie, na co to wyda. każdy niech pilnuje swojego nosa.
                  • maadzik3 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 20:47
                    i tu się mylisz, PO wprowadziła i ulgę w PIT na dzieci i "zwrot" tej ulgi dla osób którym dochód nie pozwala jej w całości wykorzystać, i naprawdę wydłużone urlopy macierzyńsko-rodzicielskie (pamiętacie jeszcze "matki pierwszego kwartału"?) i kasę dla osób które urodziły dziecko na umowie cywilnoprawnej lub na studiach. W porównaniu z czasem gdy rodziłam dziecko (16 tygodni macierzyńskiego i szlus) bardzo się wszystko zmieniło z dużymi korzyściami dla rodziców. Nie wszystkie rozwiązania mi się podobają (delikatnie mówiąc), ale nie można powiedzieć że tu się akurat wiele nie działo w ciągu rządów PO
                    • kaz_nodzieja Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 23:17
                      Wydłużone urlopy służą wyłącznie tym matkom, które nie planują żadnej kariery zawodowej lub mają ją na tyle mocną, że rok przerwy im nie przeszkodzi. To strzał w stopę (bardzo krótkowzroczny) w interesy kobiet. I w kolano dla pracodawców, ale nimi trzeba oddać sprawiedliwość nikt się nie przejmuje, ani partia z lewa, ani z prawa.
    • paszczakowna1 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 11:09
      Majdan w sensie krwawej konfrontacji nie, ale Majdan w sensie miasteczka namiotowego jest akurat realną możliwoscią i być może dobrym środkiem nacisku. Ja tam zamierzam bywać pod KPRM, może coś z tego będzie.

Przewrót to robi PiS, nie dajmy się ogłupić.
      • 1elka26 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 11:32
        paszczakowna1 napisała:

.
        >
        > Przewrót to robi PiS, nie dajmy się ogłupić.
        >

Słusznie – nie dajmy się ogłupić. Państwo pełne afer zamiatanych pod dywan nie jest nam potrzebne. Przewrót który robi PiS to powrót do normalności i zerwanie z mentalnością postkolonialną.

https://www.img.f4a.eu/images/322570KOD11.jpg
        • maadzik3 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 20:50
          nie no, jasne, aresztowanie doktora G w świetle kamer jako mordercy, komunistyczny sędzia (syn zabójcy rotmistrza Pileckiego) jako wiceminister sprawiedliwości, rozpieprzenie WSI, agent Tomek i jego wyczyny, zabójstwo Blidy i wsadzenie na rok psychiatry z Poznania (właśnie Polska płaci mu milion złotych odszkodowania) to jak wiadomo tylko dobre uczynki PIS, afer nie było big_grin
    • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 12:01
      kto będzie robić ten majdan? sami KODziarze chyba na ulicę powychodzą a reszta będzie to miała gdzieś.
      opozycja chce dorwać się do władzy , skłócając ze sobą naród i myśli, że ludzie będą tak głupi, że będą za nich odwalać czarną robotę?
      coż za poroniony pomysłbig_grin
      przez 8 lat rządzili i nic nie zrobili. wygral PIS i teraz wrzeszczą?
      już nie wspomnę o tym, że połowa Polaków nie raczyła sie nawet pofatygować do urn wyborczych, bo nie mieli na kogo głosować i mają dziś wszystko gdzieś. łącznie z KODem i majdanami.
      a ten przewrót to kto niby ma robić? emeryci/renciści/urzędnicy? reszta pracuje/uczy się i nie ma czasu ani ochoty na pierdoły.
      • zwariowana_wariatka Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:01
        to, że Ciebie interesuje tylko micha, dymanie i spanie, nie znaczy, że reszte społeczeństwa też. wracaj do kuchni.
        • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:29
          ojeju, aleś się odcięłabig_grin
          zaraz się rozpłaczę.
          prawda boli, co?
          • zwariowana_wariatka Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:51
            ty nie płacz, tylko się nad sobą zastanów.
            jaka prawda, Twoja prawda? wink nie boli, raczej smuci.
            • jagienka75 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:54
              ja się mam zastanowić nad sobą? no co ty nie powieszwink
      • kaz_nodzieja Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:28
        Ludzie muszą pracować, a nie dymać do Warszawy, mają na utrzymaniu dzieci, psy, koty, starych rodziców i kredyty.
      • iskierka3 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:36
        To nie opozycja skłoca narod.
        I kto to sa KODziarze?
        • kaz_nodzieja Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:50
          Zwolennicy KOD-u.
          • iskierka3 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 15:56
            Ale forumka napisala, ze SAMI KODziarze powychodza na ulice. Jesli tym mianem okreslimy ludzi, ktorzy popieraja walke KODu o przestrzeganie prawa to wyjdzie calkiem sporowink
    • migona Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 14:25
      niektórym się Majdan marzy, bo będzie o czym pisać, co relacjonować, pochylać się z troską, mówić "ostrzegałem/am" itd. Wszystko to z ciepłego i bezpiecznego pomieszczenia. Podobnie niektórym marzy się stan wojenny, bo lekkie pałowanie nie jest szkodliwe społeczne, a można by potem wejść na wysoki ton wysokiego tonu i pisać autobiografię jak "za drugiego PRLu reżym obalałem". Też z ciepłego i miłego pomieszczenia.
      Więc to powstaje w głowach niektórych osób z partii rządzącej, partii opozycyjnych i usłużnych dziennikarzy i publicystów. A my tego słuchamy i się nakręcamy, bo skoro tak mówią to coś jest na rzeczy. I jak to czytam albo tego słucham, to mam ochotę wszystkim tym w cichości marzącym o Majdanie, stanie wojennym, wojnie domowej czy innych podobnych, powiedzieć: sp***cie na bezludną wyspę i tam we własnym gronie róbcie sobie stany, majdany, wojny i dramy.
      • paszczakowna1 Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 19:23
        Majdan, przypominam, był pokojowym protestem przeciwko poczynaniom władzy. Takim, jak protest Razem przed KPRM, tylko na większą skalę.

Dopóki władza nie zdecydowała się strzelać do protestujacych.
        • migona Re: Majdan w Warszawie? 13.03.16, 19:51
          nie musisz mi o tym przypominać. Nie mam nic do protestu (ba - samą formą jestem zachwycona). Ale kretynizmem jest ględzenie o Majdanie w roku 2016, kiedy skojarzenia z nim to nie pokojowy protest, ale przede wszystkim śmiertelne ofiary. Pokojowe protesty tak. Pokojowe protesty z humorem - milion razy tak. Nazywanie ich polskim Majdanem - nie.
        • wheels.of.steel A prawe sektory i inne banderowskie łajno? 13.03.16, 21:07
          Skąd się niby tam wzięli uzbrojeni neonaziści?
          • wheels.of.steel I skąd mieli kasę na beztroskie koczowanie? 13.03.16, 21:09
            Ruch, który ktoś zainspirował...
      • wheels.of.steel Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan" 13.03.16, 20:36
        Nie będzie mi żaden tzw. "Komitet Obrony Demokracji" obalał demokracji i legalnie wybranej władzy. Cytując za klasykiem: "pałowałbym".
        • livia.kalina Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan" 13.03.16, 20:44
          Świetnie byś się odnalazł w ZOMO. Tam takich zuchów też potrzebowalismile
          • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 20:46
            Nie, nie odnalazłbym się. Ale jeśli ktoś będzie wywoływał wojnę domową i narażał min. Ciebie na utratę życia, to w Twojej obronie chętnie go "poskromię", na ochotnika. Póki co KODziarzom włos z głowy nie spadł, a Pan Kijowski dalej ochoczo w czerwonych spodenkach, z kucykiem i kolczykiem w uchu sobie paraduje, zamiast płacić alimenty smile
            • iskierka3 Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 21:46
              Oj, bys sie odnalazl - i chec jest i pogarda i umiejetnosc odwracania kota ogonem. I nawet sumienie mialbys czyste.
        • krejzimama Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan" 13.03.16, 20:51
          Jedynie pałowanie które jest w twoim zasięgu to ręczne obrabianie twojej pały...pałeczki.
          • morekac Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 21:14
            Też myślę, że kolega odpadłby na testach sprawnościowych. Chyba że zgodnie z nową doktryną obronną MON będą sprawdzali biegłość w odmawianiu stosownych modlitw.
            • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 21:28
              Może i bym odpadł, bo słaby byłem z WF-u, ale muskulaturę i siłę mam całkiem niezłą, więc jakby władza potrzebowała "katów" do pałowania po girach, to bym się nadał tongue_out
              • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 21:32
                A z broni, w przypadku tłumienia niebezpiecznego buntu, w tłum rebeliantów nie trzeba strzelać aż tak specjalnie celnie, bo kula i tak gdzieś/w kogoś trafi big_grin
                • iskierka3 Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 21:49
                  Zatkalo mnie. Mam nadzieje, ze jestes wyjatkowo chamskim trollem bo strach myslec, ze tacy ludzie gdzies sobie zyja obok. Brr.
                  • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:00
                    Pisane żartobliwie, bo nie jestem sadystą. Niemniej jednak, jeśli jakaś sponsorowana przez kogoś grupa będzie chciała nielegalne dokonać zbrojnego przewrotu, to ktoś będzie musiał ją "poskromić" i zapewne bez ostrej amunicji być może się nie obejdzie.
                  • gama2003 Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:18
                    A we mnie z przerażeniem rośnie przekonanie, że ludzi, którzy z łatwością pociągną za spust celując do osoby o odmiennych poglądach politycznych jest wielu. Nie spodziewałam się tego po rodakach. Serio, naiwnie sądziłam, ze to niemożliwe. A teraz wystarczą dwie demonstracje - w tym samym miejscu w tym samym czasie. Tego się boję. Tego co w ludziach siedzi i się budzi...
                    • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:21
                      Póki co nikt do nikogo nie zamierza strzelać nawet z armatek wodnych. Ale jak ktoś zacznie wywoływać zbrojną rebelię i zamach stanu, to myślisz że jaki będzie sposób na załagodzenie sytuacji? Trzeba będzie na ogień odpowiedzieć ogniem.
                    • kaz_nodzieja Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:25
                      Nie histeryzuj bo to śmieszne. Polak nie pociągnie spustu na Polaka. To już nie te czasy. I nic nie wskazuje na to, że miałoby się to zmienić w najbliższym czasie. Na marszach KOD-u jak na pikniku rodzinnym, spokojnie.
                      • gama2003 Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:35
                        Obyś miał rację. Oby agresja słowna, którą widać, słychać i czuć pozostała słowną.
                        • kaz_nodzieja Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:47
                          Agresja słowna jest z obu stron, dodam dla sprawiedliwości. PiS szczuje, ale coraz częściej mam wrażenie, że media drugiej strony też lubią sobie zdrowo poszczuć. To nie jest dobra metoda. Moim zdaniem robić swoje i czekać po prostu do wyborów póki tak naprawdę nic specjalnie drastycznego się nie dzieje. Sytuacja w całej Europie (jeszcze nim PiS oficjalnie doszedł do władzy) jest generalnie niespokojna. I nie stoi za tym PiS, ale pewna niemiecka stara ryba.
                          • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:54
                            Kaznodziejo, ja też uważam że otwarcie ognia jest mało prawdopodobne. Żadna ze stron się do tego nie posunie. Do wojny domowej raczej nie dojdzie. Do realnego przewrotu mogłoby jednak dojść, gdyby bardzo duży procent społeczeństwa zaczął dostawać 500 zł na dziecko, a następnie za ileś lat władza chciałaby to ludziom odebrać. Ale to pobudki czysto finansowe.
                  • mdro Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:28
                    Mówiłam, tituszka z powołania. Obrzydliwość. Nawet się nie kryje. Za PRL by donosił i w ORMO był.

Co gorsza, jest dość dobrym probierzem wciskanej obecnie na "niezależnych" propagandy. Zaraz zacznie wychwalać Putina.
                    • wheels.of.steel Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:32
                      To raczej dla Michnika Putin był po 10 kwietnia roku pamiętnego wielkim przyjacielem Polaków, a PiS strasznym nośnikiem myśli rusofobicznej. A najbardziej bezczelnie donosił wielki "europejczyk" Boni, bo sypał na kolegów z pobudki wyjątkowo egoistycznej - nie chciał, by żona się dowiedziała o kochance big_grin
                      • mdro Re: Wstąpię do armii, by pałować ten "majdan& 13.03.16, 22:35
                        Jak zwykle, demonstrujesz zerową wiedzę, przeprany mózg, teraz doszedł do tego charakter tituszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka