misterni Re: gruntowne sprzątanie 16.03.16, 15:43 No ale właśnie chodzi o to, żeby nie robić tych gruntownych porządków na tydzień przed świętami, a w innym czasie. No chyba że komuś pasuje zaorać się na okoliczność Wielkanocy, to czemu nie Mnie dodatkowo rozbawiła panika, że 2 tygodnie do świąt, a kurze jeszcze nie starte . Serio ścieracie kurze tylko przed świętami? Bo ja 2-3 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: gruntowne sprzątanie 16.03.16, 15:55 Nie, nie sprzątam przed świętami. Bardziej czasochłonne zajęcia typu porządkowanie szaf z ubraniami czy zabawkami wykonuję wedle potrzeb, kilka razy do roku. Przed każdym sezonem chowamy z mężem część ubrań i wyciągamy lżejsze/cieplejsze, to dobry czas na przegląd ciuchów. Nie mam bałaganu, więc w zasadzie ograniczam się do przejrzenia, czy nie trzeba się czegoś pozbyć czy czegoś dokupić. Doczyszczanie fug/lamp/piekarnika do tej pory było zadaniem męża i po prostu zabierał się za to jak miał chwilę czasu. Podobnie ja co tydzień opróżniałam i myłam inną szufladę/półkę w szafce w kuchni, w ten sposób cały czas miałam w miarę czysto. Teraz pani sprzątającej też wprowadziłam taki system, ona zresztą większość rzeczy sama dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś