Dodaj do ulubionych

Protest pod KPRM

15.03.16, 19:11
Protest pod KPRM powiększa się. O wsparcie zaapelowali m. in. Frasyniuk, Wujec, Lityński i Krzywonos. Krzywonos dzisiaj była pod KPRM. Żeby jeszcze tak cholerycznie zimno nie było...
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:12
      Tylko, że to niewiele da w sensie praktycznym, nic to nie zmieni. Wygrał PiS.
      • mama303 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:13
        jedynie wygrał wybory, nic więcej chociaż wydaje mu się że może wszystko.
        • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:17
          Realnie przez cztery lata praktycznie może wszystko. Niestety. Trzeba zaczekać do następnych wyborów, na chwilę obecną oprócz machania mentalną szabelką pod postaciami marszów, protestów niewiele można zrobić. Niestety.
          • mama303 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:21
            owszem ten kto wygrał może bardzo wiele ale nie wszystko, chociaz Pisowi sie tak wydaje. Tam chyba naprawdę jest słabe zaplecze ekspertów.
            • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:27
              Obawiam się, że nic się specjalne nie zmieni tymi marszami i protestami. Ogólnie, nie tylko w kwestii PiS-u, jak patrzę też na inne, lokalne protesty. Każdy niby zgadza się na protest, marsz, ludzie organizują różne spotkania, jest fajnie i miło, ale niestety realnych efektów brak sad
              • mama303 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:43
                a skąd wiesz co by się działo bez tych protestów? Sklepikarze jednak coś ugrali, pierwszy wyrok został opublikowany itd.
              • asia_i_p Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:20
                Jest bardzo realny efekt, który nawet mógłby być mierzalny, gdyby były jakieś stare badania. Mam wrażenie, że ludzie bardzo dużo nauczyli się o tym, co to jest trójpodział władzy, niezawisłość sądów, itd. Każda następna władza będzie musiała się mocno pilnować.
                • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:32
                  Może przeze mnie już zmęczenie przemawia. I zgorzknienie. Ja czekam po prostu do następnych wyborów.
                  • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:43
                    kaz_nodzieja 15.03.16, 21:32
                    Może przeze mnie już zmęczenie przemawia. I zgorzknienie. Ja czekam po prostu do następnych wyborów

niech zgadnę; zagłosujesz na PIS albo na Kukiz, no bo przecież nie na PO czy Nowoczesną ,bo oni pozwolą uchodźcom tu zamieszkać...
                    • kira02 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:09
                      Chyba nie znasz gazety, skoro tak piszesz. Kaz_nodzieja, żebyśmy się tylko doczekali tych wolnych wyborów uncertain
                      • mdro Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:43
                        Gazeciarz właśnie dokonuje wolty, wreszcie mu satysfakcjonujące wynagrodzenie zaproponowali...
                        • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:46
                          mdro 15.03.16, 22:43
                          Gazeciarz właśnie dokonuje wolty, wreszcie mu satysfakcjonujące wynagrodzenie zaproponowali...

on to robi od serca kieruje nią niczym nie skrepowana nienawiść do wszystkiego co rusza się na południe od Polski big_grin
                          • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:05
                            Przede wszystkim jest dużo bardziej inteligentny od ciebie.
                            • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:11
                              menodo 15.03.16, 23:05
                              Przede wszystkim jest dużo bardziej inteligentny od ciebie.

gazeciarz to ona a nie on to raz ,a inteligencją raczej nie grzeszy
                              • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:25
                                Nie obchodzi mnie płeć wirtualnych bytów, ale rozumiem, słabo ci płacą i stąd ta frustracja uncertain
              • asmarabis Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 13:19

kaz_nodzieja napisał(a):

> Obawiam się, że nic się specjalne nie zmieni tymi marszami i protestami. Ogólni

Widze ze jestes madrzejszy od przecietnej ematki bo do ciebie dotarlo to co sama wam pisze od miesiecy. Dobrze ze zaczyna to do was docierac
                • zlotarybka_1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 15:53
                  Widze ze jestes madrzejszy od przecietnej ematki bo do ciebie dotarlo to co sama wam pisze od miesiecy. Dobrze ze zaczyna to do was docierac

Czyli w skrocie: osoba madrzejsza od przecietnej ematki = osoba, ktora zgadza sie z asmarabis. Przekomiczne.
          • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:50
            kaz_nodzieja 15.03.16, 19:17
            Realnie przez cztery lata praktycznie może wszystko. Niestety. Trzeba zaczekać do następnych wyborów, na chwilę obecną oprócz machania mentalną szabelką pod postaciami marszów, protestów niewiele można zrobić. Niestety.

niestety to swoje analizy zostaw na kolejny wątek o uchodźcach
          • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:10
            To nie jest machanie szabelką, tylko pokazanie, że Polacy mają różne poglądy, nie wszyscy są pisowczykami. Ludzie mają instynkt ulegania presji wiekszości, ale okazuje sie, że wystarczą dwie osoby w grupie, by się sprzeciwić większości.
            • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:54
              Mam wrażenie, że Pis-owców wcale nie jest więcej. Wprost przeciwnie - realnie jest ich dużo mniej. Tyle, że w dniu wyborów oni poszli do urny, a wszelkiej maści osoby typu "nie będę ciągle głosować na mniejsze zło" albo "i tak wygra PO, więc po co mam iść, zwłaszcza że mam chrzciny" nie poszły do wyborów. I niestety stało się to co się stało.
              Natomiast po tym gromie z jasnego nieba jaka była wygrana PiS-u przypuszczam, że następne wybory pobiją rekordy frekwencji (nie licząc pierwszych wyborów wolnej Polski). To ten jeden z niewielu "plusów" (jak można tak powiedzieć) wygranej PiS-u. Część ludzi nie poszła do wyborów nie dlatego, że są za PiS-em tylko dlatego, że nie wierzyła że wygra PiS, z wygody albo dlatego, że zakładała, że nawet jeśli wygra PiS to nie będzie tak źle. Te osoby za cztery lata ruszą szturmem do urn wyborczych.
              • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:01
                "Większość" nie musi byc liczebna - to ci, ktorzy mają wladzę. A ci są jeszcze strasznie halasliwi i zadufani, nie znają umiaru - co zreszta nie wychodzi im na zdrowie.
                • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:09
                  No niestety, nadal jednak uważam, że gdybyśmy się wszyscy zmobilizowali na jesieni i udali do urn wyborczych PiS wyborów by nie wygrał. O elektoracie PiS można powiedzieć wszystko, ale jest on bardzo zdyscyplinowany. W lokalu wyborczym słaniające się na nogach dziadki, ledwie chodzące babcie, ale do urny twardo maszerowali. W tym czasie wielu całkiem młodych i zdrowych ludzi, być może dokładnie tych samych co teraz protestują przeciwko ich polityce siedziało w domu lub na wycieczce bo "po co", "nie ma sensu", "nie ma co głosować na mniejsze zło", "na pewno i tak wygra PO", ewentualnie jeszcze "nawet jak wygra PiS to może nie będzie tak źle".
                  • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:22
                    Z trzeciej strony - może młodzi powinni zobaczyc, jak moze byc, zeby zrozumieli, po co jest podział wladzy, TK i wolne media. Bo oni nie wyobrażaja sobie żadnej innej rzeczywistosci niz ta ostatnich 20 lat.
                  • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:22
                    kaz_nodzieja 15.03.16, 23:09
                    No niestety, nadal jednak uważam, że gdybyśmy się wszyscy zmobilizowali na jesieni i udali do urn wyborczych PiS wyborów by nie wygrał. O elektoracie PiS można powiedzieć wszystko, ale jest on bardzo zdyscyplinowany.

przestań pitolić , PIS z jest bliski twojemu serduchu z powodu wspólnej nienawiści do uchodźców
                    na PO zagłosujesz w kolejnych wyborach żeby ci śniadych sprowadzili big_grin ??
      • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 19:48
        kaz_nodzieja 15.03.16, 19:12
        Tylko, że to niewiele da w sensie praktycznym, nic to nie zmieni. Wygrał PiS.

nieuk nie zauważa ze PIS nie wygrał referendum w temacie zmiany konstytucji ??
        • lellapolella Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 20:06
          Gdyby marsze i protesty nie mogły wpływać na rzeczywistość, władza by ich tak nie umniejszała a jej zwolennicy nie przekonywali usilnie, że nic nie dadzą big_grin
          • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 20:58
            lellapolella 15.03.16, 20:06
            Gdyby marsze i protesty nie mogły wpływać na rzeczywistość, władza by ich tak nie umniejszała a jej zwolennicy nie przekonywali usilnie, że nic nie dadzą big_grin

ta cała kaznodziejka ,pieprzy bzdury niczym w dzienniku za PRLu, no ale nie ma co sie dziwić w końcu PIS to banda bliska sercu kaznodziejki ,choćby z powodu wspólnej nienawiści do obcych
            • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:35
              Nie projektuj na mnie swoich podłych odczuć.
              Obawy nie równają się nienawiści, także obawy połączone z rozsądkiem i wyciąganiem wniosków.
              Na szczęście dzięki między innymi takim jak Ty ludzie coraz bardziej przeglądają na oczy, nawet ci co jeszcze we wrześniu 2015 roku naprawdę wierzyli w "kobiety i dzieci", bardzo mnie to cieszy.
              • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:40
                kaz_nodzieja 15.03.16, 21:35
                Nie projektuj na mnie swoich podłych odczuć.
                Obawy nie równają się nienawiści, także obawy połączone z rozsądkiem i wyciąganiem wniosków.
                Na szczęście dzięki między innymi takim jak Ty ludzie coraz bardziej przeglądają na oczy, nawet ci co jeszcze we wrześniu 2015 roku naprawdę wierzyli w "kobiety i dzieci", bardzo mnie to cieszy.

no i znowu nienawistny wprost proporcjonalny dla twojej nienawiści do obcych tekst, ja tam jasno mówię ze nie lubię kleru,ale nie zajmuje mi ich temat nawet 30% tego co tobie uchodźcy.....
      • iwles Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:12
        Dziesiec lat wczesniej tez wygral, a nie trzeba bylo czekac 4, aby ich nie bylo smile
        • anetapzn Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 09:47
          iwles napisała:

> Dziesiec lat wczesniej tez wygral, a nie trzeba bylo czekac 4, aby ich nie bylo
          > smile
          >

Iwles i własnie w tym nadzieja big_grin
          • zlotarybka_1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 09:57
            Niestety wtedy byla inna sytuacja. Nie mieli wiekszosci i byli zdani na laske miernego koalicjanta. Teraz maja wiekszosc i hulaj dusza....
            Obawiam sie, ze ten cyrk moze potrwac 4 lata, a ostatnio nachodza mnie mysli, ze moze i dluzej.
            • kolter Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 10:14
              zlotarybka_1 16.03.16, 09:57
              Niestety wtedy byla inna sytuacja. Nie mieli wiekszosci i byli zdani na laske miernego koalicjanta. Teraz maja wiekszosc i hulaj dusza....
              Obawiam sie, ze ten cyrk moze potrwac 4 lata, a ostatnio nachodza mnie mysli, ze moze i dluzej.

możliwe ze kilku z ich posłów okaże się na tyle uczciwymi ze odejdą z klubu PIS , nie będą łamania prawa swoimi nazwiskami firmowali
              • zlotarybka_1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 10:31
                no nie wiem... czarno to widze. Moim zdaniem mocna strona prawicy jest jednosc pod butem Kaczynskiego, cos tam mowi sie o konflikcie wewnetrznym (odnosnie konstytucji) ale nie wiaze z tym wielkich nadzieji.
                Tak czy inaczej obys mial racje.
    • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:41
      Frasyniuk, Wujec, Lityński i Krzywonos. Krzywonos dzisiaj była pod KPRM. Żeby jeszcze tak cholerycznie zimno nie było... "

Łojezu, ale delegacja uncertain
      Mam nadzieję, że dzieciaki z Razem poślą ich na drzewo.
      • mama303 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:44
        dlaczego masz taką nadzieję?
        • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:47
          Bo to są tłuste koty.
          • mama303 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:57
            zazdrościsz im? czego?kompleksy?
            • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:13
              Bingo. Kompleksy. Zazdroszczę im urody, zwłaszcza Krzywonos.
              • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:16
                menodo 15.03.16, 22:13
                Bingo. Kompleksy. Zazdroszczę im urody, zwłaszcza Krzywonos.

no a na widok kryski pawłowiczowej to az erekcji dostajesz ?
                • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:33
                  Z erekcją mam pewien problem, ale podejrzewam, że u ciebie to realny dramat.
                  • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:37
                    menodo 15.03.16, 22:33
                    Z erekcją mam pewien problem, ale podejrzewam, że u ciebie to realny dramat.

na twój widok na 150% smile
                  • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:55
                    10/10
              • mama303 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 17:30
                przecież sama określiłaś ich jako "tłuste koty" to chyba nie względu na tuszę wink
            • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:14
              Siły. Tej prawdziwej, wewnętrznej.
              • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:34
                O, nanga, kumpelka mamy303 big_grin
                • kub-ma Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:39
                  A bardziej merytorycznie?
                  • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:44
                    Nic tu nie jest merytoryczne. Absurd.
                    • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:47
                      menodo 15.03.16, 22:44
                      Nic tu nie jest merytoryczne. Absurd.

czym jest absurd dowiesz się oglądając TVPis
                • mama303 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 17:32
                  to cos złego? wink
          • kub-ma Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:36
            Frasyniuk to tłusty kot? Litosci
            • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:41
              No dobra, on akurat głodny big_grin
              • kub-ma Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:45
                I chce dorwać się do "koryta" przy którym obecnie rządzący ucztują?
                • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:02
                  No właśnie nie wiem, o co mu chodzi.
                  • kub-ma Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:04
                    O taką Polskę o jaką walczył
                    • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:09
                      W sumie nie wiem, o jaką on Polskę walczył.
                      • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:20
                        menodo 15.03.16, 23:09
                        W sumie nie wiem, o jaką on Polskę walczył.

na pewno nie o taką w której władza wie lepiej co potrzeba ludziom i nazywa w obelżywy sposób demonstrantów
                        • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:26
                          ciebie nie prosiłam o odpowiedź.
                          • paskudek1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 13:49
                            nawet jakby ci sam Frasyniuk odpowiedział, i to osobiście, twarzą w twarz to i tak nie uwierzysz. Ale mam nieodparte wrażenie,ze kotler wypowiedział się własnie tak, jakby ci Frasyniuk odparł. Protestuje bo nie O TAKĄ Polskę walczył.
                            • menodo Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 13:54
                              Ale mam nieodparte wrażenie,ze kotler wypowiedział się własnie tak, jakby ci Frasyniuk odparł. '

No, jasne, kotler to dla niektórych ematek namiastka Frasyniuka big_grin
                              • kolter Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 14:01
                                menodo 16.03.16, 13:54
                                Ale mam nieodparte wrażenie,ze kotler wypowiedział się własnie tak, jakby ci Frasyniuk odparł. '

No, jasne, kotler to dla niektórych ematek namiastka Frasyniuka big_grin

do butów mu ta cała PISowska sotnia nie sięga
                      • mama303 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 17:33
                        menodo napisała:

> W sumie nie wiem, o jaką on Polskę walczył.
                        a cos wiesz?
                • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:06
                  Sobie wyobrażasz, jak strasznie go muszą nienawidzic?
                  Jeden z legendarnych przywodców Solidarnosci, nieinternowany, bo sie ukrywal, dlugo, potem go zlapali i siedział, i to nie byly zarty, wali im w oczy co mysli i jeszcze do tego jeden z najprzystojniejszych polityków, jakich ziemia nosila.
                  • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:12
                    Nanga, ty jakaś chora jesteś i chyba właśnie z nienawiści uncertain
                    • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:24
                      Juz ty sie o moje zdrowie nie martwbig_grin
                      • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:32
                        Nie martwię się, komentuję po prostu.
                    • lellapolella Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:33
                      Bo uważa, że Frasyniuk jest przystojny? Ja teżbig_grin
                      W sumie, z tego powodu też mogą go nienawidzić, pisiętom jakoś bozia nie dała, wręcz przeciwniewink
                      • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:37
                        Nie idźmy ich drogą. Drogą marnych wyzwisk i jątrzenia. Nie zniżajmy się do ich poziomu. Pokażmy klasę i tam gdzie mają rację (niewiele tego, ale jest) przyznajmy im rację resztę krytykujmy. Ale nie zniżajmy się do poziomu "Pisiątka", "oszołomy", "kretyni" czy nawiązując do wyglądu ich polityków na który zwykle akurat wpływu nie mieli.
                        To nie jest dobra droga. Nie dajmy się bardziej skłócić, nie obrzucajmy ich błotem, ale argumentami.
                      • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:49
                        Szczerze? Kogo obchodzi Frasyniuk?
                        W sensie politycznym jest nikim a jeśli chodzi o jego przystojność to nie wiem - może jakieś panie w wieku pobalzakowskim jeszcze lecą na niego, bo pan w wieku hmmm...61 lat uncertain
                        • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:58
                          menodo 15.03.16, 23:49
                          Szczerze? Kogo obchodzi Frasyniuk?

jarka, z powodu serdecznej do Frasyniuka nienawiści, Frasyniuk był kimś w pierwszej Solidarność
                          jarek był w niej nikim to go gamonia dusi, jarek po tym jak sie w betach u mamusi wyspał do południa 13 grudnia 1981 na mszy domyślił się ze coś jest nie tak smile
                          • menodo Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 00:02
                            Dobra, idż lepiej pogadaj sobie z nangą, ona cię zrozumie.
                            • kolter Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 00:05
                              menodo 16.03.16, 00:02
                              Dobra, idż lepiej pogadaj sobie z nangą, ona cię zrozumie.

wiem ,przecież nikt od ciebie poza wiarą w geniusz waszego wodza nie żąda
                            • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 07:26
                              Zapytaj wrocławian, to się zadziwisz.
                        • paszczakowna1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 07:12
                          >Szczerze? Kogo obchodzi Frasyniuk?

Ludzi cenijących odwagę, niezależne myślenie, i przyzwoitość. Trochę ich jeszcze jest w Polsce,
                          • menodo Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 10:30
                            Odniosłam się do postu nangi, która sugeruje, że Frasyniuk jest obecnie jakimś obiektem nienawiści - moim zdaniem nie jest - do niego samego nic nie mam.

A jeśli chodzi o polityków PO - czy to nie o nich mówił Zandberg - słusznie moim zdaniem - że nie chce ich obecności pod KPRM?
                            Czy PO nie ma swojej młodzieżówki? Nie mogłaby wreszcie wrócić z nart? wink
                            • mama303 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 17:37
                              menodo napisała:

> Czy PO nie ma swojej młodzieżówki? Nie mogłaby wreszcie wrócić z nart? wink
                              >
                              na stokach Duda szaleje, starch sie bać
                        • mama303 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 17:35
                          menodo napisała:

> Szczerze? Kogo obchodzi Frasyniuk?

a kto przywolał jego nazwisko?
    • 1elka26 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:50
      paszczakowna1 napisała:

> Protest pod KPRM powiększa się. O wsparcie zaapelowali m. in. Frasyniuk, Wujec,
      > Lityński i Krzywonos. Krzywonos dzisiaj była pod KPRM.

https://www.img.f4a.eu/images/254536abc.jpg
      • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 21:55
        Młodzieżówki w pełnej gotowości big_grin
      • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:15
        1elka26 15.03.16, 21:50

scher niemoto , pewno naładowany ideologicznie nie oglądasz TVN 24 a żałuj bo dziś tam Wasermanka przywołała z nazwiska pana jako autorytet który napisał opinie o TK , opinie korzystna dla PIS
        nie bardzo ta panna z PIS umiała sobie poradzić z faktem ze owy PISowski autorytet miał proces o kradzież big_grin dlatego nie dostał sie do TK i dziś w ramach zemsty pluje na niedoszłych kolegów big_grin

"Prof. Bogusław Banaszak ma proces o plagiat. Zamówiona przez sąd opinia jest dla niego niekorzystna. "
        • pade Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:18
          czyli komuniści i złodzieje to po prostu...projekcja
          • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:40
            pade 15.03.16, 22:18
            czyli komuniści i złodzieje to po prostu...projekcja

nie w PIS , kryże , piotrowicz ,jaśiński to komuchy
            pięta to złodziej ,włamywacz , no a ze Wałęsa wprost braci Kaczyńskich złodziejami nazywa to tez fakt
    • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:16
      Jestem pelna podziwu dla Razem, takiego ugrupowania nam brakowało, idealistycznych mlodych z werwą i pomyslami. Przywracaja wiarę w czlowieka. Oni i dziewczyny z Nowoczesnej smile
      • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:39
        Tak? Też.
        Wow.
        • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:39
          Ja tez.
    • fornitta69 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:28
      Chyba będę w niedziele w Warszawie. Przeszlabym sie tam do nich przy okazji (o ile jeszcze będą). Jak myślicie,kupic im jakies czekolady czy cos?
      • mdro Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 22:41
        Słodyczy to chyba mają dosyć, na stolikach sporo widziałam. Lepiej coś konkretniejszego.
        • fornitta69 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:07
          A co na przykład? Nie mam pomysłu a chetnie bym im cos symbolicznie zaniosla
          • paszczakowna1 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:16
            <A co na przykład? Nie mam pomysłu a chetnie bym im cos symbolicznie zaniosla

Jakieś paszteciki może? Można zjeść na zimno, a mogą też odgrzać. Z rzeczy niejadalnych nieustająco mile widziane mokre chusteczki i powerbanki.
            • fornitta69 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 10:07
              Mokre chusteczki super-dzieki! Nie bede sie musiała paprać z żadnym żarciem. Dzieki,dzieki smile
      • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:26
        Dobry alkohol.
        • 1elka26 Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:37
          Ten wstrętny PiS. Ten kurdupel Kaczyński - jak on śmiał!! Zabrać nam nasz skarb!!!

https://www.img.f4a.eu/images/700775aaa3.png
          • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:45
            1elka26 15.03.16, 23:37
            Ten wstrętny PiS. Ten kurdupel Kaczyński - jak on śmiał!! Zabrać nam nasz skarb!!!

po to żeby wam PISietom za parę groszy w ramach pińćset znowu robić wodę z mózgu
          • lellapolella Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 00:04
            1elka26 - jesteś programem wklejającym obrazki?
            • nangaparbat3 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 07:28
              kimkolwiek - to żalosnym
              • kolter Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 08:56
                nangaparbat3 16.03.16, 07:28
                kimkolwiek - to żalosnym

nie dodałaś ;wrocławian wyznania wolskiego ...
          • paskudek1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 14:04
            dociera do ciebie kretynko, że Trybunał Konstytucyjny nie jest dla SĘDZIÓW ale dla OBYWATELI kraju? Dla Ciebie min. też. Dałas sobie wode z mózgu zrobić konkursowo. a chwile rzeczywiście PiS doprowadzi do rozwiązania instytucji, która jako JEDYNA miała uprawnienia do oceniania czy stanowione prawo jest czy nie jest zgodne z Konstytucją. No ale po co nam Konstytucja prawda? Zwłaszcza taka wadliwa co? Co prawda na czym polega jej wadliwośc już PiS nie mówi ale można sie domyślić - podstawową wadą Konstytucji oraz TK jest to, że SĄ.
            • menodo Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 14:21
              dociera do ciebie kretynko, że Trybunał Konstytucyjny nie jest dla SĘDZIÓW ale dla OBYWATELI kraju?

O to to. Język "osób z klasą".
              Btw - sprawdź sobie losy obywatelskich skarg do TK w sprawie bankowego tytułu egzekucyjnego. I kto do ostatecznego wyroku zgłosił zdanie odrębne.
              Tak, tak - woda z mózgu.
              • paskudek1 Re: Protest pod KPRM 16.03.16, 14:37
                a jak mam mówić do ludzi, którzy dali sobie wmówić, że TK im do niczego potrzebny nie jest. Że do grupka kolesiów orzekających w swojej sprawie itp? Skoro nawet Minister Sprawiedliwości i o zgrozo Prokurator generalny w jednej osobie nie jest w stanie zrozumieć jak działa TK? I oburza sie publicznie że "wyrok przygotowano PRZED rozprawą" Kto jak kto ale absolwent prawa takie rzeczy wiedzieć powinien. Albo więc nie wie i się kompromituje albo wie i specjalnie ludziom wodę z mózgu robi, dyskredytuje TK ile sie da.
                Czym innym jest kontrowersyjny wyrok, nawet nie wprowadzenie w życie jakiegoś wyroku a czym innym jest całkowita destabilizacja instytucji, rozwalenie jej oraz zdyskredytowanie tak, żeby społeczeństwo uwierzyło że instytucja jest nikomu niepotrzebna. Na tej drodze właśnie jesteśmy jeżeli chodzi o Trybunał Konstytucyjny w Polsce. Jest całkowicie zablokowany, Rząd i Sejm ostentacyjnie lekceważą jego wyroki, wypowiadaja sie obrażliwie o sędziach, wmawiaja ludziom, że sędziowie TK nie są bezstronni, ze orzekają tak jak DLA NICH jest wygodnie. Swoją droga to jest pomówienie. A na dodatek pozwala i zwykłemu obywatelowi olać wszelkie wyroki sądowe . Nie widzisz tego?
                • scher Re: Protest pod KPRM 19.03.16, 07:01
                  paskudek1 napisała:

> a jak mam mówić do ludzi, którzy dali sobie wmówić, że TK im do niczego potrzebny nie jest.

Taki Trybunał do niczego nam potrzebny nie jest. Nam potrzebny jest Trybunał, który nie jest prywatnym folwarkiem polityka PO Jędrka Rzeplińskiego, Trybunał, który w swoim orzecznictwie trzyma się litery, nie "ducha" Konstytucji. Bolszewickiego ducha dodajmy.

> Że do grupka kolesiów orzekających w swojej sprawie itp?

W punkt.

> I oburza sie publicznie że "wyrok przygotowano PRZED rozprawą"

Nie no, przecież tak ma być, że rozprawa to taki teatrzyk dla ogłupiałych jest. Prawdziwe decyzje nie mogą zapadać na naradzie sędziowskiej, to normalne, że zapadają w gabinetach polityków PO, a protokoły z tych prawdziwych rozpraw znajdują się po latach w szafie Lesiaka, czy tam szafie Kiszczaka.

> a czym innym jest całkowita destabilizacja instytucji, rozwalenie jej oraz zdyskredytowanie
                  > tak, żeby społeczeństwo uwierzyło że instytucja jest nikomu niepotrzebna. Na tej drodze
                  > właśnie jesteśmy jeżeli chodzi o Trybunał Konstytucyjny w Polsce. Jest całkowicie zablokowany

I jak się tego Jędrkowi Rzeplińskiemu udało dokonać właściwie w pojedynkę?
                  • kolter Re: Protest pod KPRM 19.03.16, 08:47
                    scher 19.03.16, 07:01
                    paskudek1 napisała:

> a jak mam mówić do ludzi, którzy dali sobie wmówić, że TK im do niczego potrzebny nie jest.

Taki Trybunał do niczego nam potrzebny nie jest. Nam potrzebny jest Trybunał, który nie jest prywatnym folwarkiem polityka PO Jędrka Rzeplińskiego, Trybunał, który w swoim orzecznictwie trzyma się litery, nie "ducha" Konstytucji. Bolszewickiego ducha dodajmy.

tak tak wam jest potrzebny trybunał który będzie faszystowskie zapędy twoje prezesa zaklepywał
                    juz macie marionetkę premiera i długoPIS w pałacu tzw prezydenckim..

>I jak się tego Jędrkowi Rzeplińskiemu udało dokonać właściwie w pojedynkę?

tak w pojedynkę półtorametrowego kmiotka zatrzymuje
    • kaz_nodzieja Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:34
      Zrozum w końcu, że spora liczba Polaków nie głosująca na Pis tylko na PO albo Nowoczesną w pewnej kwestii (choć niechętnie bo trudno jest przyznać rację w czymś wrogowi) akurat się z nimi zgadza. Co nie oznacza, że toleruje 80% ich pozostałych pomysłów. Pod pewnymi artykułami aż roi się od komentarzy typu "Nienawidzę PiS-u, nigdy na nich nie głosowałem, ale tu niestety mają rację".
      Tak, wróg, czy nawet osoba po prostu durna może nie mieć racji i zdrowego rozsądku w 98%, ale w 2% (konkretne tematy) ją akurat ma.
    • menodo Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:37
      Za free?
      Czyli żaden sztab hejterów niczego ci nie zaproponował?
      W sumie się nie dziwię.
      • kolter Re: Protest pod KPRM 15.03.16, 23:46
        menodo 15.03.16, 23:37
        Za free?
        Czyli żaden sztab hejterów niczego ci nie zaproponował?
        W sumie się nie dziwię.

mój kolega jest burmistrzem z ramienia PIS nic mi nie proponował, ale on te nie lubi brudzińskiego i sasina
    • purchawkapuknieta O tak, Henia była! 16.03.16, 10:18
      Jak zwykle z klasą big_grin

Frasyniuk, Lityński, Wujec... prosto ze śmietnika historii
        • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 10:46
          Czyli przyznajesz, że niczym się nie różnicie?
          Tu zgoda. Po jednej i drugiej stronie - pogarda, nienawiść i patologiczna żądza władzy.
          • iwles Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 11:12

Z tą małą różnicą, że J. Kaczyński jest nie tylko zwykłym szarym posłem (jak pani Krzywonos), ale prezesem partii rządzącej i człowiekiem, który (podejrzewam), ma prawie 100% wpływ na prace rządu i prezydenta, czyli bezpośrednio na sytuację w Polsce.
            • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 11:48
              Ta różnica rzeczywiście jest mała, bo nawet na tym forum widać, jak obie strony sporu wzajemnie się traktują, a nawet jak - jak traktowane są osoby, które mają wątpliwości co do jedynie słusznie prawdy i zgłaszają zdanie odrębne.

Nawet w tym wątku. Nie podoba ci się, że Krzywonos poszła pod KPRM? Aha - pewnie masz erekcję na widok Pawłowicz.
              • mdro Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 11:58
                Za to Twoją klasę widać że hoho... Nie ustępujesz w niczym starym trollom w obrażaniu wszystkich dookoła.
                • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 12:12
                  Nie kreuję się tu na damę z klasą, piszę szczerze to, co myślę, możliwe, że wiele osób to wkurza, niemniej - nie przypominam sobie, abym sugerowała Ci erekcję na widok Krzywonos.
                  • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 12:59
                    >Nie kreuję się tu na damę z klasą, piszę szczerze

Czyli, jak rozumiem, prezentujesz "nienawiść, pogardę i patologiczną żądzę władzy" big_grin
                    • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:04
                      Przede wszystkim nie należę do żadnego z tych waszych obciachowych środowisk - PO kontra PIs.
                      • mdro Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:28
                        Za to doskonale wpisujesz się w PiS-owską retorykę (łącznie z optyką - kto przeciw PiS, ten z PO). I jakoś nie widziałam z Twojej strony krytyki poczynań rządu, większości sejmowej ani prezydenta, co jakoś średnio uwiarygodnia Twoje twierdzenia.
                        • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:49
                          Śledzisz moje wypowiedzi na ematce? Nieregularnie tu bywam, więc sorry, ale mogę być nie na bieżąco z ocenami poczynania rządu. Moja ich całościowa ocena jest bardzo krytyczna - zwłaszcza w obszarze polityki zagranicznej i obronnej. Z Ziobro również mi nie po drodze.
                      • mama303 Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 17:39
                        jasne, wszyscy obciachowi oprócz Ciebie....
                  • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:45
                    menodo 16.03.16, 12:12
                    >Nie kreuję się tu na damę z klasą,

to widać smile

>piszę szczerze to, co myślę, możliwe, że wiele osób to wkurza, niemniej - nie przypominam sobie, abym sugerowała Ci erekcję na widok Krzywonos.

no bo ty myśli o seksie dawno schowałaś big_grin
              • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:02
                >Ta różnica rzeczywiście jest mała, bo nawet na tym forum widać, jak obie strony sporu wzajemnie się traktują,

No ja cię przepraszam. Naprawdę nie widzisz róznicy w tym co pisze ci anonim w internecie i tym, co mówi prezes partii albo marszałek Sejmu? Wyciagniesz głupia wypowiedź trollującego koltera, zestawiasz z Kaczyńskim i triumfalnie oznajmiasz, że obie strony są takie same.

No nie są. Znajdź mi wypowiedź lidera partii opozycyjnej, który znieważa zwolenników PiS. Czekam.
                • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:35
                  Łojezu, odpadam.
                  Tak, tak - Pis to nienawiść, a PO to prawda, mądrość, uczciwość i klasa big_grin
                  • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:42
                    menodo 16.03.16, 13:35
                    Łojezu, odpadam.
                    Tak, tak - Pis to nienawiść, a PO to prawda, mądrość, uczciwość i klasa

nie myl sytuacji prezes kiedy mówi a szczególnie ten prezes to mamy z oficjalnym stnowiskiem partii
                • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:50
                  paszczakowna1 16.03.16, 13:02
                  Wyciagniesz głupia wypowiedź trollującego koltera, zestawiasz z Kaczyńskim i triumfalnie oznajmiasz, że obie strony są takie same.

na czym polega głupota mojej wypowiedzi trollico ?
                  uważasz ze brudziński nie jest wierny prezesowi jak kundel i uważasz ze brudziński zasługuje na szacunek poprzez choćby nazywanie go kundelkiem prezesa za to że szczuje publicznie ??
                  • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 14:00
                    na czym polega głupota mojej wypowiedzi trollico ?'

Hihi, ojej , awanturka w patologicznej rodzince?
                    • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 14:02
                      menodo 16.03.16, 14:00
                      na czym polega głupota mojej wypowiedzi trollico ?'

Hihi, ojej , awanturka w patologicznej rodzince?

to nie Kukiz rodzina trollico big_grin
                      • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 14:11
                        Akurat u Kukiza jest spora wolność słowa i w ramach rodziny troll trolla nie wyzywa publicznie od trolli !!!

A teraz złóż samokrytykę i przeproś koleżankę big_grin
                        • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 14:25
                          menodo 16.03.16, 14:11
                          Akurat u Kukiza jest spora wolność słowa i w ramach rodziny troll trolla nie wyzywa publicznie od trolli !!!

no tak i dlatego za 3 lata cały klub Kukiz 15 - Kukiz będzie po jarka stronie grzał ławy poselskie ...

>A teraz złóż samokrytykę i przeproś koleżankę big_grin

nadal nie wiem po co tu imienia swoich znajomych wzywasz ??
                    • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 14:39
                      >Hihi, ojej , awanturka w patologicznej rodzince?

Można wiedzieć, czym sobie zasłużyłam na wyzwiska z twojej strony?
                      • menodo Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 15:30
                        Rili kotlet to Twoja rodzina?
                        • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 15:47
                          menodo 16.03.16, 15:30
                          Rili kotlet to Twoja rodzina?

jak widac twój internetowy wabik ,do ciebie jest podobny mendo
                        • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 08:37
                          >Rili kotlet to Twoja rodzina?

Menodo, naprawdę stać cię na bardziej godne zachowanie.

I z ciekawości - można wiedzieć, czemu ci tak przeszkadzają protesty przeciwko naruszaniu porządku konstytucyjnego w Polsce? Rozumiesz chyba, jakimi konsekwencjami grozi brak publikacji wyroku TK. Możesz się nie przyłączać do protestów, ale po co sie tak pieklisz?
                          • paskudek1 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 08:40
                            "Rozumiesz chyba, jakimi konsekwencjami grozi brak publikacji wyroku TK."
                            no własnie NIE rozumie. Ni eona jedna. Ludzie dali sobie wmówić ze im TK do niczego potrzebny nie jest. Że to jest kółko wzajemnej adoracji sędziów i że sędziowie orzekają po uważaniu, bo tak im sie podoba. Skutków takiego zohydzania TK sobie wyobrazic nie umieją a już wizjia ze TK nie ma i nikt juz nie będzie w stanie orzec o zgodności prawa z Konstytucją to kompletna abstrakcja.
                            • 1elka26 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 09:52
                              paskudek1 napisała:

> "Rozumiesz chyba, jakimi konsekwencjami grozi brak publikacji wyroku TK."
                              > no własnie NIE rozumie. Ni eona jedna. Ludzie dali sobie wmówić ze im TK do nic
                              > zego potrzebny nie jest. Że to jest kółko wzajemnej adoracji sędziów i że sędzi
                              > owie orzekają po uważaniu, bo tak im sie podoba. Skutków takiego zohydzania TK
                              > sobie wyobrazic nie umieją a już wizjia ze TK nie ma i nikt juz nie będzie w st
                              > anie orzec o zgodności prawa z Konstytucją to kompletna abstrakcja.

Abstrakcją jest obecny stan i ustawa o TK :

"To, co się dzieje w sprawie Trybunału Konstytucyjnego, to jest taka „Sowa 2”. Dlaczego? Ponieważ co wydarzyło się w Sowie? W Sowie jakaś grupa elit polskich dogadywała się w jaki sposób sprawić, żeby PiS nie mógł rządzić w Polsce. Z Trybunałem Konstytucyjnym jest dokładnie to samo. Ja przypominam, że to właśnie obecny prezes Trybunału Konstytucyjnego, pan Rzepliński, razem z częścią polityków establishmentu, polityków PO tworzyli ustawę o Trybunale Konstytucyjnym, od której wszystko się zaczęło. Ta cała awantura zaczęła się właśnie od tego. (…wink Oni tworzyli tę ustawę właśnie po to, na wypadek gdyby PiS doszło kiedyś do władzy, żeby stworzyć trzecią izbę parlamentu – Trybunał Konstytucyjny, aby dalej te wszystkie układy w Polsce nie pozwoliły dojść naszej opcji do władzy."

niezalezna.pl/77761-celny-cios-wiceministra-te-slowa-musialy-zabolec-rzeplinskiego
                              >
                              • paskudek1 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 10:09
                                kobieto, ustawę o TK tworzono ze dwa lata. DWA LATA rozumiesz? PiS miał mnóstwo czasu żeby protestować, krzyczeć, ba nawet demonstrować. Jakoś nie zrobili tego. Zdaje się ze swoja skargę na ustawe nawet wycofali z TK. A tak na zdrowy rozum to KTO ma tworzyć ustawy o takiej instytucji jak TK? Może wybitni prawnicy pokroju Ziobro czy Kempy i Pawłowicz?
                                Na prawdę nie zastanawia Cię, ze wszystkie, rozumiesz WSZYSTKIE poważne gremia prawnicze, tak polskie jak i międzynarodowe opowiedziały sie po stronie TK w tym sporze? A tylko nieoduczony magister prawa, który obnaża swoją ignorancję odnośnie wiedzy o funkcjonowaniu sądów, twierzi z uporem, ze jest inaczej. Oraz pani po administracji, która dumnie i bezprawnie mieni się być, nomen omen prawnikiem.
                                Trtbunał Konstytucyjny NIE JEST żadną izba parlamentu. Nadal może orzekac li i edynie po zgłoszeniu do nich sprawy. Teraz niestety orzekac nie moze włascviwie wcale, o co zadbało własnie PiS. I nawet jakby sie wszyscy w kraju wściekli to może sie okzac, ze PiS moze zrobić co mu się podoba. Bo Juz pokazali, ze nawet wyroki TK ich nie interesują. Mają je w d..pie.
                                • kolter Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 10:22
                                  paskudek1 napisała:

> Może wybitni prawnicy p
                                  > okroju Ziobro czy Kempy i Pawłowicz?

Heh mają od tego jednego orła smile

Jakich PiS ma ekspertów prawa

"W końcu lat 80. Banaszak zaczął pisać o prawach człowieka, a potem zajął się komparatystyką prawniczą – głównie systemami prawnymi Austrii i Niemiec. Tu w bogatym dorobku naukowym profesora pojawia się problem. Otóż po ukazaniu się pod jego redakcją „Słownika prawa i gospodarki” (2003) zarzucono mu plagiat. Dr Alina Kilian uznała, że fragmenty książki podpisane przez Banaszaka są w dużej części powtórzeniem jej „Słownika języka prawniczego i ekonomicznego” („Wörterbuch der Rechts- und Wirtschaftssprache. Polnisch-Deutsch”, 2000). Oba słowniki opublikowane zostały przez wydawnictwo C.H. Beck z tą różnicą, że jedna redakcja ma siedzibę w Polsce, druga w Niemczech.

Doktor Kilian złożyła pozew przeciwko Banaszakowi. Wykazała, że w spornym słowniku pojawiają się te same błędy, które ona wcześniej popełniła (co zawsze jest papierkiem lakmusowym w procesach o plagiat). Pozwany wyjaśniał: „Ja nie zajmowałem się tłumaczeniem z niemieckiego na polski, ale inna osoba w moim zespole” (cytat z artykułu Michała Kokota w „Gazecie Wyborczej”wink. Wyrok pierwszej instancji jest niekorzystny dla profesora. Proces trwa do dziś."
                          • menodo Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 10:19
                            Paszczakówna, nie mam nic przeciwko protestom i możliwe, że sama się do nich przyłączę.
                            Jedyne co mnie wpienia, to obecność na tych protestach "tłustych kotów" i tyle.
                            Mam prawo tak reagować a Ty masz prawo reagować inaczej - na tym polega demokracja.
                            • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 13:16
                              >Paszczakówna, nie mam nic przeciwko protestom i możliwe, że sama się do nich przyłączę.

I od razu inna rozmowa. smile

>Jedyne co mnie wpienia, to obecność na tych protestach "tłustych kotów" i tyle.

Mnie nie wpienia (IMO cała opozycja powinna współpracować), jakkolwiek rozumiem, że może wpieniać. Natomiast niepotrzebnie rzuciłaś się o Frasyniuka, Wujca, Krzywonos i Lityńskiego. Frasyniuk ani Wujec od lat nie siedzą w polityce, Lityński wystąpił z PO 4 lata temu, Krzywonos dopiero startuje. Oni zaapelowali jako byli opozycjoniści o wsparcie dla kolegów (Miszka i Sikory).
                              • kolter Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 13:35
                                paszczakowna1 17.03.16, 13:16
                                >, Lityński wystąpił z PO 4 lata temu,

nie z PO a PD
                              • paszczakowna1 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 14:00
                                A dzisiaj o 18:00 ma być Karol Modzelewski. U razemowców.
                                • menodo Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 14:22
                                  Mam nadzieję, że będzie miło przyjęty smile
                            • mama303 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 21:08
                              przecież "nic do Frasyniuka" nie miałaś wink zdecyduj się menodo
          • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:33
            menodo 16.03.16, 10:46
            >Czyli przyznajesz, że niczym się nie różnicie?

panienka wybaczy , na PIS czy PO nie głosowałem nigdy

>Tu zgoda. Po jednej i drugiej stronie - pogarda, nienawiść i patologiczna żądza władzy.

szeregowy poseł ot taka sobie wypowiedz , kontra wiec PISowskiej hołoty a na niej prezes i jego kundel na stanowisku wicemarszałka sejmu obrazaja ludzi tylko za to ze tylko dlatego ze nie pozwalaja łamać polskiego prawa
            • kolter Re: O tak, Henia była! 16.03.16, 13:40
              kolter 16.03.16, 13:33
              menodo 16.03.16, 10:46
              >Czyli przyznajesz, że niczym się nie różnicie?

panienka wybaczy , na PIS czy PO nie głosowałem nigdy

tzn w wyborach parlamentarnych
              • magkul99 Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 17:07
                No i pozamiatane! Partia Razem skapitulowała. Brawo! To ich pierwsza rozsądna decyzja. A miało być tak pięknie. ...
                Zarzekali się, że będą protestować do końca świata. ...no i szczęście się zes......ało.
                • kolter Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 20:40
                  magkul99 17.03.16, 17:07
                  No i pozamiatane! Partia Razem skapitulowała. Brawo! To ich pierwsza rozsądna decyzja. A miało być tak pięknie. ...
                  Zarzekali się, że będą protestować do końca świata. ...no i szczęście się zes......ało.

trudno ,ale rozum czasem przegrywa z prymitywnym uporem władzy
                  • kolter Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 21:52
                    > magkul99 17.03.16, 17:07
                    > No i pozamiatane! Partia Razem skapitulowała. Brawo! To ich pierwsza rozsądna decyzja. A miało być tak pięknie. ...
                    > Zarzekali się, że będą protestować do końca świata. ...no i szczęście się zes......ało.

no ale dzięki temu nie dał rady PIS dać ludziom do myślenia

" Dla 21,3 proc. respondentów to kwota wolna od podatku w wysokości 8 tysięcy złotych jest sprawą, która ich najbardziej interesuje - wynika z sondażu przygotowanego przez IBRiS dla Onetu.(...)Na drugim miejscu jest spór wokół Trybunału Konstytucyjnego. To interesuje 15,3 proc. respondentów. (...)Kolejną sprawą, która nurtuje Polaków (14,8 proc. pytanych), jest 500 złotych na dziecko. (...)
                    wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ktora-ustawe-pis-polacy-uwazaja-za-najwazniejsza-sondaz-ibris-dla-onetu/1y3xhj#.VusL0zQ3tEY.twitter
                    • kolter Re: O tak, Henia była! 17.03.16, 22:05
                      52 proc. badanych jest zdania, że sprawy w kraju idą w złym kierunku. Tylko 30 proc. - że w dobrym. 18 proc. ankietowanych nie ma na ten temat zdania - z marcowego sondażu TNS Polska.
                      • kolter Re: O tak, Henia była! 18.03.16, 10:49
                        Kaczyński RZepa PiS musiał zablokować TK, by móc realizować swój program i bronić Konstytucji! Ale cała wina PO
                        • gris_gris Kaczynski w Rzepie 18.03.16, 20:17
                          wlasnie mialam wklejac: www.rp.pl/Polityka/303179851-Kaczynski-Nie-jestem-rezyserem-w-teatrze-kukielek.html?template=restricted tylko nie wiem, czy jest dostep do artykulu.

Szczerze mowiac to jeszcze nie bylam tak przerazona, jak teraz... Przeciez chyba cos musi sie wydarzyc, zeby ten szaleniec nie mogl zrealizowac swoich planow?
                          • paszczakowna1 Re: Kaczynski w Rzepie 18.03.16, 22:02
                            >Przeciez chyba cos musi sie wydarzyc, zeby ten szaleniec nie mogl zrealizowac swoich planow?

Samo się nie wydarzy. Organizować się w pracy, w miejscu zamieszkania. Naciskać jak się da, petycje, protesty. Wstępować do partii opozycyjnych (serio) i istniejących organizacji. Informować ludzi. Nas jest więcej, nie damy się sterroryzować mniejszości.

Ja dziś byłam pod KPRM, zebrałam 20 podpisów pod petycją o poszanowanie ładu konstytucyjnego, jutro rozdaję gazetkę KOD i dalsze zbieranie podpisów. Samo jęczenie na forum nic nie da.
                            • gris_gris Re: Kaczynski w Rzepie 18.03.16, 22:36
                              ja nie moge wiele wiecej, niz jeczec, bo mieszkam za granica, wiec odpada mi czesc tego, co proponujesz.

chodzi mi o to, ze jak widze wylozone kawa na lawe, o co mu chodzi, i od jak dawna to planuje, i jak klamie, to mi slabo
                              • paszczakowna1 Re: Kaczynski w Rzepie 18.03.16, 22:45
                                Aktywność w sieci też pożyteczna, ale na zewnątrz, nie do wewnątrz. To znaczy, informuj, przekonuj, ale na portalach, gdzie bywają ludzie nieprzekonani i niedoinformowani. Bez agresji, bez pouczania - działa.

>chodzi mi o to, ze jak widze wylozone kawa na lawe, o co mu chodzi, i od jak dawna to planuje, i jak klamie, to mi slabo

Zetkniecie się z Kaczyńskim powoduje taki efekt, tak. Ja tam widzę od kilku miesięcy, ze mamy do czynienia z mafią pod wodzą psychopaty.
    • paszczakowna1 Re: Protest pod KPRM 20.03.16, 16:10
      Pamiętajcie proszę, że protest nadal trwa. Do głodówki Andrzeja Miszka dzisiaj dołącza Dagmara Dag-Kołcz. Jak ktoś może, niech wpadnie postac bodaj trochę. Prócz głodujących jest pikieta, więc wsparcie innego typu też mile widziane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka