Dodaj do ulubionych

Gdy polityk płacze

22.03.16, 17:23
Widziałam już ocierającego łzy Obamę, szlochającą polityk szwedzką, a teraz szlocha Mogherini. www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/federica-mogherini-nie-mogla-powstrzymac-lez-przerwala-konferencje-prasowa,1516132.html?playlist_id=19562

Czy płaczący polityk nie wygląda po prostu żałośnie? Dlaczego oni sa takimi mazgajami? Tu sie należy porządnie wkurzyć, a nie łkać. I ta reakcja jordańskiego ministra - uśmieszek i pobłażliwe poklepanie po pleckach. No z kim on ma gadać i o czym?

Obserwuj wątek
    • sumire Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:27
      Nie wygląda. Żaden płaczący człowiek nie wygląda żałośnie. Okazywanie normalnych ludzkich uczuć też ematce przeszkadza?...
      • fadilla Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:30
        Ten szloch definiuje aktualnie prowadzoną w Europie politykę. Płakałaś dzisiaj? Ja nie, poczułam tylko wściekłość i chęć odwetu?
        • sumire Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:33
          I dlatego ci, którzy zareagowali inaczej niż ty, są żałośni?...
          • fadilla Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:39
            No politycy tak. Oni nie sa od spazmów, to niech zostawią najbliższym tych którzy dzis zginęli.
            • sumire Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:46
              Polityk też człowiek. I nikt nie ma prawa nikomu płaczu zabraniać. Tyle w temacie.
    • mid.week Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:29
      Nie wygląda żałośnie.
    • livia.kalina Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:30
      Nie przeszkadza mi. Polityk tez człowiek. Nie musi tego ukrywać. Wręcz przeciwnie, dobrze jest wiedzieć, że o moim losie decydują ludzie jak ja - z emocjami i wrażliwością a nie cyborgii.
      • livia.kalina Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:33
        Ci, którzy dzisiaj podkładali bomby nie wzruszyli się losem ludzi, których skrzywdzili i zapewne by po nich nie płakali.
    • anty_nick Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:37
      żałośni?

bo płaczą?

to ja już nie mam pytań ...
    • semihora Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:38
      Płacz nie jest żałosny.
    • 7dosia Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:38
      Śmiesznie to wygląda, fakt. Płacząca blondyneczka i dobry wujek, he he
    • sylwus34 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 17:54
      Nie jest żałosna. Poruszyła mnie ta scena.
    • kota_marcowa Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:07
      Ta to chociaż miała powód, za to szwedzka premier była mega żałosna.
    • maadzik3 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:22
      Akurat pani Mogherini wyjątkowo nie znoszę (za bardzo konkretne wypowiedzi i czyny) więc nie jestem obiektywna w tym wypadku.
      Co do zasady poza wyjątkowymi sytuacjami polityk występujący zawodowo powinien się trzymać. Jasne, są sytuacje gdy się nie da i to też zrozumiałe, ale powinny być bardzo, bardzo rzadkie. Polityka to twarda działka, równie twarda co wojskowość (choć w inny sposób) a w końcu płaczący generał (bez względu na płeć) nie budzi najlepszych skojarzeń.
      Ale jak powiedziałam, panią Mogherini uważam za problem Europy a nie odpowiedź na jakikolwiek problem
    • mamma_2012 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:31
      Na pewno nie jest to żałosne, raczej nieco nieprofesjonalne.
      Jak najbardziej ma prawo do łez i emocji, które są zrozumiałe, ale jednak raczej w domu, przy lampce wina.
      Wiele jest zawodów, gdzie czasem chciałoby się zapłakać nad podopiecznymi, ofiarami, pacjentami, ale trzeba się powstrzymać.

Boję się tylko, że ktoś, kiedyś zbada, że to ociepla wizerunek.
      • eve-lynn Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:39
        No właśnie - ociepla wizerunek. Ja jakoś w te łzy mię wierze. Szczególnie łzy Obamy uncertain
    • angazetka Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:39
      Nie widzę w płaczu nic żałosnego.
      A płaczu Olejniczaka w studio TVN24 10 kwietnia roku pamiętnego nie zapomnę chyba nigdy. Czasem polityk też człowiek, ot co.
      • wioskowy_glupek Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:44
        Wygląda to żałośnie o ile jest wyreżyserowane i pod publiczkę. Olejniczak akurat płakał bo miał powód, sprawa dotyczyła go bowiem osobiście.... Reszta robi teatr i tyle
      • mamma_2012 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:49
        Ale tam zginęli ludzie, których osobiście znał, część pewnie nawet lubił, to jednak inna sytuacja i rzeczywiście wyjątkowa emocjonalnie.
        Niestety tragedie, gdzie ginie kilkadziesiąt, dla polityka anonimowych osób, zdarzają się stosunkowo często i powodują inne emocje.
        Wszystkim nam jest smutno, ale pewnie nikt nie płakał.
    • lauren6 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 18:47
      Widziałam tą scenę i pomyślałam sobie, że pani jest żałosna i nie umie panować nad emocjami.
    • nangaparbat3 Re: Gdy polityk płacze 22.03.16, 22:19
      No wiesz - zalezy kto patrzy.
      Od kultury zalezy - z tego co wiem i co sama obserwowalam, na Bliskim i Środkowym Wschodzie mezczyźni płaczą calkiem często, taka ekspresja emocji nie jest czyms równie wstydliwym jak u nas (u nas też się zmieniło - kiedy sie czyta "Pieśń o Rolandzie" sam Karol wielki i jego dzielni ryceerze co i raz to wylewaja łzy).
      Zależy, jaki jest ten, co patrzy - dla osobowosci autorytarnej okazanie bólu, cierpienia, bedzie znakiem slabosci, wzbudzi zlość i pogardę. Podobnie bedzie reagować osoba z deficytem empatii - ci, ktorzy tego deficytu nie mają, poczują zal, smutek, wspołczucie.
      Z pewnością ewentualni terrorysci i ich akolici bedą się smiać.
      Ale co? mamy dostosowywać swoją ekspresję emocji do ich potrzeb? Przyjdzie czas i na gniew.
      i na spokojne, rozważne decyzje, stanowcze i przemyslane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka