Dodaj do ulubionych

Dwa psy w bloku

04.05.16, 23:16
Można? Czy zwariowałam?
Mam dwoje dzieci, psa, mieszkamy w bloku (trzy pokoje).
Zastanawiam się nad przygarnięciem psiaka, który przybłąkał się do moich rodziców (nie mogą go zatrzymać, a nie chciałabym, żeby trafił do schroniska). Piesek jest malutki i dosyć młody, bardzo przymilny, garnie się do ludzi. Ten mój obecny ma już 8 lat, też nie jest za wielki, jest pokojowo nastawiony do innych psów. Byłyby dwa samce. Ze względu na specyficzne godziny pracy dużo czasu spędzamy w domu, moglibyśmy temu nowemu poświęcić sporo uwagi.
Proszę o opinie, bo jak to piszę, to sama widzę że to głupi pomysł, ale serce mówi inaczejsmile
Obserwuj wątek
    • peonka Re: Dwa psy w bloku 04.05.16, 23:20
      Można, a czasem nawet trzeba... Ja bym powiedziała, że los tak chciał smile
    • stephanie.plum Re: Dwa psy w bloku 04.05.16, 23:22
      spoko, znam kupę ludzi w mieście z dwoma psami, nikt od tego nie umarł!
      będzie futrzakom raźniej we dwóch.

poza tym, sprzątanie - podobnie, żarcie - tylko trochę więcej, spacery - ta sama regularność.
      ja tu widzę dobrą zmianę
      :~)
    • klamkas Re: Dwa psy w bloku 04.05.16, 23:29
      Pewnie, że można, jeśli macie na to czas, a psy nieduże. I jeśli psy się dogadają (to że wasz pies jest przyjaźnie nastawiony do innych, nie oznacza, że będzie przyjazny wobec obcego psa w "swoim" domu).
    • kosheen4 Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 00:22
      jasne, że można. polubią się raczej na pewno, chociaż będą ze sobą czasem rywalizować, a jeśli chodzi o opiekę to moim zdaniem nie ma większej różnicy czy jeden czy dwa smile
    • madzioreck Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 00:29
      Czemu nie, czemu głupi pomysł? Pewnie, że brać. Jeśli przebłyskuje Ci coś o "męczeniu" psa/dwóch psów w blokach, to od razu Ci powiem, że to bzdety. Ci, którzy je wygłaszają, mają chyba w kompletnym poważaniu los zwierzaków w schroniskach.

• 3-mamuska Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 01:14
        Jeśli pies malutki to tym bardziej.
        Regularne spacery, psiaka bedzie raźniej jak zostają same.

Brac nie , nie zwariowałas.
    • default Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 07:16
      Iii tam, dwa tylko ? wink Ja miałam trzy whippety (wyścigowe sprintery, więc sporo większe i masywniejsze niż te wystawowe chucherka) + dwa koty, nas było troje, a mieszkanie miało 37 m2.
      Więc w ogóle się nie zastanawiaj, skoro Ci serce tak dyktuje, to bierz i się ciesz smile
    • kai_30 Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 08:13
      Pewnie, że nie zwariowałaś. Też mamy dwa psy, oba schroniskowe, mieszkamy na czwartym piętrze w bloku. Druga pojawiła się u nas trochę znienacka, jak pierwszy miał już 7 lat. Akceptują się, chociaż miłości wielkiej nie ma. Jeśli Twój pies nie jest wykastrowany, to dobrze by było pomyśleć o ciachnięciu młodszego, żeby nie wojowały ze sobą.
    • cersei8 Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 09:28
      A dlaczego nie? Psy sa male, miejsca wiele nie potrzebuja, a na spacer wychodzi sie tak samo z jednym jak i z dwoma smile
    • alpepe Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 09:36
      nawet bym się nie wahała, tylko bym przygarnęła.
    • larrisa Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 09:44
      Bierz, tym bardziej, że malutki i miły do ludzi.
    • loslob Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 11:16
      I tak macie psa, więc organizacyjnie niewiele się zmieni. Jeśli pies nieduży i nie urośnie na wielkość cielaka to nie widzę przeszkód.
    • kita.szek Re: Dwa psy w bloku 05.05.16, 16:03
      @ jak to piszę, to sama widzę że to głupi pomysł, ale serce mówi inaczej smile

a właśnie, że to całkiem dobry pomysł!
      oba psiaki miłe, nieduże- więc i roboty będzie przy nich niewiele więcej.
      super, że przygarniasz znajdę!
      powodzenia!
    • iwoniaw tak, to głupi pomysł. 05.05.16, 16:23
      Oczywiście, że głupi pomysł (od razu na myśl przychodzi mi kawał z rabinem i kozą) - ale skoro serce ci mówi inaczej, to niewątpliwie jakoś się w tych blokowych 3 pokojach w 4 osoby i 2 psy pomieścicie, ostatecznie ludzie mieszkali i w jednoizbowych chałupach z liczniejszą familią i chudobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka