Dodaj do ulubionych

A oni tacy niemodni

06.05.16, 20:26
Widzę często taką parę, mieszkają niedaleko, po 40 stce. Od razu rzuca się w oczy ich wygląd nie z tej epoki, jakby się modowo zatrzymali w latach 80-90 tych. Ja nawet sobie myślę czasami, skąd ona takie buty wytrzasnęła? Albo torebkę. On z wąsem, spodnie lewisy model przedpotopowy, jakby cofnął się w czasie, tylko samochodu "malucha" do kolekcji brakuje. Dlaczego tak niektórzy mają? Skąd się to bierze? Nie znam osobiście nikogo takiego, ciekawe czy poglądy też mają archaiczne?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw To jest naprawdę takie dziwne 06.05.16, 20:31
      że kogoś w ogóle nie kręci moda? Ma co założyć na grzbiet, nie dziurawe i nie poplamione, to zakłada i nie rozkminia. Co w tym takiego bulwersującego?
      • barbibarbi Re: To jest naprawdę takie dziwne 06.05.16, 20:37
        A gdzie ja się bulwersuję? Zastanawiające to jest i tyle.
        • iwoniaw Re: To jest naprawdę takie dziwne 06.05.16, 20:40
          Co w tym zastanawiającego?
      • 21mada Re: To jest naprawdę takie dziwne 06.05.16, 21:02
        A moze ich wlasnie kreci moda? Moda z tamtych lat. Czy kazdemu musi sie podobac akurat obecna moda?
    • przystanek_tramwajowy Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:33
      Najwidoczniej mogą sobie pozwolić, żeby mieć w głębokiej d...opie trendy i dress cody. I nie muszą żyć pod dyktando innych. Szczęściarze. wink
    • t.tolka Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:33
      Ale to jakis problem jest?
      Bo skoro im tak dobrze to co innym do tego?
      Moze warto zaczac zyc swoim zyciem a nie ubiorem innych?
    • liliawodna222 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:33
      Mają inne priorytety? Mnie też moda nie pasjonuje.
      • snakelilith Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:48
        Pytanie tylko, kto tu jest modny, ta parka, czy obserwatorka, bo oryginały z lat 80-90-tych to może być zarąbisty vintage, jak najbardziej en vogue. smile
    • cosmetic.wipes Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:34
      Może mają głęboko w doopie opinie postronnych?
    • ana119 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:35
      Archaiczne czyli jakie? Bardziej na topie są panowie ze srebrna bransoletka albo z tatuażem na łydce?
    • klamkas Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:37
      A skąd się bierze to, że pani z mojego ulubionego warzywniaka występuje w pracy jak na imprezce typu dancing? Stąd, że lubi i chce i tak się czuje dobrze. Mi to w robieniu zakupów nie przeszkadza, ostatnio nawet skomplementowałam kolor bluzki (zupełnie nie odpowiedniej fasonem, materiałem i dekoltem do takiej pracy wink).

Co cię to obchodzi jakie dżinsy nosi obcy facet? wink
      • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:01
        Mnie absolutnie nie przeszkadza. Po prostu ciekawią mnie motywacje.
        Ostatnio też szczęka mi opadła z lekka jak zobaczyłam panią, która pobierała mi krew do badań - wyglądała jak drag queen w pełnym makijażu. Też mi nie przeszkadza absolutnie, była bardzo sympatyczna. Ciekawią mnie różne typy charakterologiczne, różnice w postrzeganiu siebie.
    • mia_siochi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:40
      Znam taka kobietę. Ubiera sie jak w czasach liceum,pewnie wtedy była fajna łaska i czuje nostalgie wink
    • ofelia1982 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:41
      Ludzie sa różni. Ja lubię mode, ale są ludzie, ktorym wisi wygląd. Znam jedna taka osobę i choc zdarza mi sie faktycznie nie rozumieć czemu dziewczyna kolo 30-tki nie moze choc rzęs pomalować na uroczystość typu wesele czy włosów ułożyć - to na koniec sama sie ochrzaniam w myślach, ze to nie moja sprawa i każdy żyje jak chce.
    • snakelilith Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:44
      Co znaczy przedpotowowe lewisy? Może nosi klasyczne 501 i irytuje cię, że nie rurki?
      • 71tosia Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:52
        tez mnie to zastanowilo, dlaczego klasyczne Lewisy sa nie ok?
        Czy co kilka lat wymieniasz cala garderobe bo juz nie modna?
        • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:08
          No takie wysokie w stanie, szerokie w udach do dołu się zwężające. Lata 80 te.
          • kolpik124 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:15
            barbibarbi napisała:

> No takie wysokie w stanie, szerokie w udach do dołu się zwężające. Lata 80 te.
            >
            parę lat temu noszono dzwony z lat 70-tych

dzisiejsze rurki to przełom lat 50/60
          • yotsukaido Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:45
            https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/99/0e/b5/990eb50e1012ea3360fd688c508a8c7a.jpg

zapewne pani tak się nie prezentowała - ale tzw. mum jeans to są teraz na topie
            • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:56
              Pani spodni raczej nie nosi, nosi spódnice do połowy łydki koloru brąz i buty z kwadratowym noskiem na obcasie 5 cm. I grube rajstopy beżowe.

Takie spodnie nosi pan. I nie, nie podwija tak fantazyjnie smile
              • zuleyka.z.talgaru Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:57
                Ile DEN te rajstopy beżowe? Bo raczej chyba mniej niż 60 a to są cienkie a nie grube smile
                • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:02
                  Nie interesuj się bliźnimi. To bardzo nieładnie. Fuj.
                  Załóż sobie wątasek na temat gotowania rosołu, albo szydełkowania symultanicznego.
                  Nara.
              • 21mada Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:03
                A co jest zlego w spodnicy do polowy lydki? I jaka dlugosc jest obecnie modna?
                • 21mada Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:04
                  Albo co jest zlego w obcasach 5cm? Pani w batach nr 40 moze bedzie wygladac nieciekawie, ale mala stopka nr 36 na 5cm obcasie wyglada bardzo zgrabnie i proporcjonalnie. Tylko wielkie kajaki musza miec rownie wielkie slupy, zeby zachowac proporcje.
                  • yoma Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:19
                    >Tylko wielkie kajaki musza miec rownie wielkie slupy, zeby zachowac proporcje.

Ach, to dlatego nie mogę dostać butów na średnim obcasie - albo płaskie, albo 12 cm. No paczpani, tyle lat żyję na tym świecie, a nie wiedziałam.

Mam w dudzie proporcje, życzę sobie 4 cm i już.
                    • mia_siochi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 21:25
                      Ja mam w dudzie bardziej i nosze baleriny w rozmiarze 40 smile i jakoś nikt mi nie zwrócił uwagi,nie nie trzymam proporcji big_grin
              • aurinko Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:06
                A jaki odcień brązu? I jesteś pewna, ze obcas 5 cm a nie 4,8 albo 5,2?

Niektórzy zakładają to co mają, w dodatku mają w nosie czy się to komuś podoba czy nie. I słusznie. To o wiele lepsze niż ubieranie się dla innych.
          • sasanka4321 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:36
            "No takie wysokie w stanie, szerokie w udach do dołu się zwężające". Nie sa to czasem boyfriedy? suspicious
            • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:53
              Nie, nie są boyfriendy ani inne trendy.
              To są marchewy, czy piramidy, tak to się chyba kiedyś nazywało.
          • rorzrzutny Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 11:05
            barbibarbi napisała:

> No takie wysokie w stanie, szerokie w udach do dołu się zwężające. Lata 80 te.

Dresowe spodnie ze zwężanymi do dołu nogawkami i ściągaczami w kostkach w latach 80 ludzie nosili tylko na boisku/sali gimnastycznej. W późniejszych latach występowali w nich już tylko emeryci i tylko w domu/na działeczce.

A dzisiaj? Czy takie spodnie wyginęły razem z tamtymi emerytami?
    • 18lipcowa3 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:51
      o fuj, pewnie wygladaja jak dziady stare
    • kkalipso Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:53
      Są ludzie którzy jak coś sobie kupią to noszą aż do zdarcia. Są też tacy co czubka nosa nie wychylają za swoje podwórko i nie odczuwają żadnych zmian w tym modowych.
    • mama.nygusa Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 20:56
      Znam takie malzenstwo, na pierwszy rzut menele smile w rzeczywisctosci, on wyklada na uniwerku, a ona tez jakas dr.
      • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:13
        Z tej parki on jest lekarzem. Ona nie wiem, ale ubiorem dodaje sobie lat, niestara kobieta a wygląda jak pani koło sześćdziesiątki.
    • jematkajakichmalo Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:05
      Kilka dni temu robilam porzadki na poddaszu. Jakze wielkie bylo moje zdziwienie jak znalazlam rzeczy, ktore nosilam pod koniec liceum... Jakby nie bylo ok 20 lat temu... Wyciagnelam m.in. sportowa marynarke/zakiet niejkiej firmy Morgan. Normalnie cudo! Szkoda tylko, ze oprocz 20 lat przybylo mi 20 kilo big_grin Ile bym dala, zeby pasowala...

Jest jeszcze opcja, ze ta moda lat 80/90 po prostu wraca, a Ty tego nie zauwazylas, bo bardzo w tyle jestes a to oni na topie big_grin
      • kkalipso Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:35
        Ja wyciągnęłam na dniach zegarek firmy Morgan (znudziły mi się te wszystkie wielkie busole) kupiłam go z 18 lat temu. Nadal śliczny i jak nowy. Zmieniłam tylko baterie.

https://offers.gallery/p-f4-30-f4307fbbc801548b214d35712e3e9b71500x500/morgan-m1016f-wodoszczelnosc-3m.jpg
    • solejrolia Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:17
      Dziś przeżyłam szok.
      zobaczyłam dziewczynę, której jakiś czas nie widziałam- i ona nic się nie zmieniła! NIC A NIC. I tak jak 25-30lat temu wyglądała niemodnie i wyglądała na 40-to latkę, tak dziś, w takiej samej fryzurze i zestawie ciuchów, które nosiła wtedy (chodzi mi o styl, nie, ze sa dokładnie te same ubraniawink.
      nie miała potrzeby wyglądać młodo=na swój wiek, te 25-30 lat temu, i teraz wygląda tak samo i nadal nie ma żadnej potrzeby zmiany, łącznie z fryzurą- kitka wysoko, z grzywką.
      W tym wypadku na pewno ta dziewczyna z domu nie wyniosła takiej potrzeby, by jakoś wyglądać i szukać swojego stylu, gdyż jej mama wygląda jak własna córka, a córka wygląda jak własna mama.
      Może nawet nosza te same sweterki i spódniczki w kolanko. I mokasyny.
      (mam nadzieję, ze wiecie o jaki mi styl chodzi, taka pani Grażynka z urzędu- przepraszam wszystkie urzedniczki, rodem z Barei).
      OBłĘD.
      • zuleyka.z.talgaru Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:21
        Super, że czujesz sie lepsza. A teraz idź i przeproś za obsmarowanie na forum.
        • solejrolia Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:41
          Nie czuję sie lepsza. Jestem w totalnym szoku, że można przez wiele lat nic nie zmienić. NIC a NIC.
          Ale ZGODA, masz rację.
          Czuję się lepsza. Czuję się fanatastycznie tongue_out Nikogo za mój stan przepraszać nie zamierzam.
          • zuleyka.z.talgaru Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:54
            Nie wiem co Cię tak szokuje. Nie każdy musi czuć potrzebę zmian. Nie każdy musi żyć pod zewnętrzne dyktanda.
          • 21mada Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:09
            >Jestem w totalnym szoku, że można przez wiele lat nic nie zmienić. NIC a NIC.
            Ale co cie szokuje?
            Niektorzy sa po prostu zadowoleni ze swojego wygladu i nie musza nic zmieniac. To te wiecznie niezadowolone z siebie ciagle cos zmieniaja np. wlosy - z ciemnych na jasne, z kreconych na proste, jak maja dlugie to zetna, jak maja krotkie to zapuszczaja.
          • gama2003 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 23:34
            Na moim osiedlu mieszka taka rodzinka - babcia, mama, córka i wnuczka. Z córką chodziłam do podstawówki. I one wszystkie noszą we włosach czerwone kokardy, takie o jakich śniłam tęsknie w zerówce. Dziwaczne, ale jakoś tak rzewnie sympatyczne. Mijam często ich okna i zawsze się uśmiechnę. Liczne storczyki są oblepione sztucznymi ptaszkami i motylami. Drapowane firanki też. Taki to mają panie styl, nie ima się ich czas ni trendy. Fajne, choć niby dziwaczne.
      • 21mada Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:27
        To chyba dobrze? Skoro dzis wyglada tak jak 25 lat temu to tylko pozazdroscic.
        • solejrolia Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:35
          dobrze? no chyab jednak nie.
          jako młoda dziewczyna wyglądało nijako i zwyczajnie staro, i miała taki zestaw ubrań już wówczas niemodny, ale że do teraz NIC A NIC nie zmieniła w wyglądzie, to tylko świadczy o tym, że to niedobrze.
          • kolpik124 Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:43
            solejrolia napisała:

> dobrze? no chyab jednak nie.
            > jako młoda dziewczyna wyglądało nijako i zwyczajnie staro, i miała taki zestaw
            > ubrań już wówczas niemodny, ale że do teraz NIC A NIC nie zmieniła w wyglądzie,
            > to tylko świadczy o tym, że to niedobrze.
            >

a ty jak wyglądasz?
            • solejrolia Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 05:49
              Ja-bardzo zwyczajnie. Lubię klasykę ale przede wszystkim cenię wygodę. Nie jestem jak z żurnala, nigdy nie bjlam, ale po babci Jadzi ciuchów również nie donaszam. Właściwie najbardziej pilnuje tego by byc ubrana odpowiednio do sytuacji- tyle- aż.
          • 21mada Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:01
            Moze po prostu ubiera sie klasycznie czyli ponadczasowo? Nie kazdy nosi legginsy, alladynki albo spodnice-bombki, bo akurat sa modne. Mnie bardziej zal ofiar mody. Te to dopiero beda mogly sie z siebie posmiac jak sie zobacza na zdjeciach za pare lat.
    • astrum-on-line Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 21:55
      Muszę być strasznie zacofana, ale nie mam pojęcia jak wyglądają przedpotopowe lewisy od współczesnych. Może to zabawne, ale w ogóle nie wiem po czym odróżnić czy ktoś ma lewisy czy inne jeansy.
      • olewka100procent Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 22:42
        Mam takiego sąsiada po 40stce,ma starego passata okno otwarte na full i przeboje lat 80' fryzura również z tamtej epoki.ale spoko gość jest.nawet jak podjeżdża pod blok i sie słyszy taką sabrine na cały regulator to sie czlowiekowi zaraz miłe wspomnienia z dawnych lat przypominają
        • simply_z Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 23:02
          Brak kasy..pewnie wyciągają z szafy to co mają i noszą to przez lata, ewentualnie dostają od znajomych. Jedyne co nie wychodzi z mody, to jakieś totalne klasyki jak mała czarna, ładny trencz prosta torba itd, ale typowa stylówka z lat 80-tych czy 90-tych zawsze będzie archaiczna...trendy zawsze są lekko zmodyfikowane. Co ciekawe zauważyłam, że tak mają chyba Amerykanie. Czasem do mojej firmy przyjedzają i ich styl wyglada jak żywcem przeniesiony z tamtych czasów łącznie ze spodniami "marchewkami". Główna menedżerka nosi ubrania jak z wczesnych odcinków mody na sukces big_grin, nawet tapir jest....
          • z_lasu Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 08:15
            > Brak kasy..pewnie wyciągają z szafy to co mają

Chyba żartujesz? Wspomnianą "główną menadżerkę" też posądzasz o brak kasy? Skoro jej nie, to dlaczego tych ludzi tak?
            • simply_z Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 20:35
              oczywiście, że ona akurat ma ale kupuje rzeczy utrzymane w tym stylu, cos jak Sally Spectra z Mody na sukces.
    • czar_bajry Re: A oni tacy niemodni 06.05.16, 23:21
      serio nie masz swojego życia i w związku z tym musisz zastanawiać się nad życiem innych?
    • kropkacom Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 07:28
      Może taki mają styl? Może brak im kasy. Może tak wydaje im się, że są ponadczasowi. Przecież ematka lubi klasykę big_grin Powinna zrozumieć. A zresztą, czasem nawet ematka musi mieć okazję aby się podbudować czyimś kosztem. Znaczy dobrze ematce robią wink Co do poglądów to pozory bardzo mylą.
    • z_lasu Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 08:07
      Już ich lubię smile Duży szacun za to, że potrafią być ponad takie sprawy. Chętnie bym ich poznała, podejrzewam, że to bardzo interesujący ludzie.
      • nuta15 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 08:42
        Mają sentyment do lat młodości? Nie przywiązują wagi do tego jak się ubierają? Nie chcą wyróżniać się z tłumu, a jednak dostrzegłaś ich "niewidzialny" stylsmile
      • alyeska Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 08:50
        Czasami ludzie zatrzymuja sie modowo/stylowo na jakims etapie - najczesciej w takim okresie gdzie wygladali /czuli sie najlepiej. Mam pare takich kolezanek, ciagle lata 80, trwala, niebieskie powieki, poduchy na ramionach, bizuteria z Dynastii. Absolutnie nie brak pieniedzy. Nowe rzeczy kupuja w ten kanon.
      • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:05
        Możliwe, że są sympatyczni.
        Ale wydaje mi się, że takie osoby, których absolutnie nie obchodzi jak są odbierani przez otoczenie, mają naprawdę w nosie innych ludzi. Oni sobie we własnej rodzinie są odizolowani, nie mają potrzeby zaprzyjaźniania się z innymi, liczą się tylko najbliżsi. Taka mała rodzinna sekta. No i stąd wynika to, że córka ubiera się jak matka i trzymają jeden styl przez pokolenia.

W klasie liceum miałam takiego "kolegę". Z nikim się nie kolegował, po szkole od razu do domu, nigdy o sobie nic nie mówił, jakby go w ogóle nie było. Nikomu nie wadził, ale też nikomu nie pomógł. No i wyglądał też odmiennie od reszty, ale podobnie do swojej rodziny. Takie odludki nieużytki. Czy to dobrze? Czy źle? Nie oceniam, ale nikt nie chciał takiego kumpla, nic interesującego od siebie nie wnosił.
        • liliawodna222 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:17
          barbibarbi napisała:

> Możliwe, że są sympatyczni.
          > Ale wydaje mi się, że takie osoby, których absolutnie nie obchodzi jak są odbie
          > rani przez otoczenie, mają naprawdę w nosie innych ludzi. Oni sobie we własnej
          > rodzinie są odizolowani, nie mają potrzeby zaprzyjaźniania się z innymi, liczą
          > się tylko najbliżsi. Taka mała rodzinna sekta. No i stąd wynika to, że córka ub
          > iera się jak matka i trzymają jeden styl przez pokolenia.
          >
          To tak jak ja wink Serio. Jestem bardzo lubiana (i nieskromna, wiem wink ), ale nie mam potrzeby zaprzyjaźniania się. Jestem domatorką, potrzebuję ciszy i spokoju jak powietrza. Wyszalałam się za młodu. I dojrzałam do tego, żeby faktycznie mieć w nosie, co inni pomyślą. Tym bardziej, że nie jestem osobą kontrowersyjną, więc ludzi tym bardziej ja nie powinnam interesować.
        • z_lasu Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:34
          > W klasie liceum miałam takiego "kolegę".

I teraz projektujesz to doświadczenie na wszystkich niemodnie ubranych? Czy też znasz tych ludzi osobiście i wiesz, że oni tak mają? Bo ja też znałam paru niemodnie ubranych i nie mieli tak, jak opisujesz.
        • nuta15 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:38
          Nadinterpretacjasmile Może mają podobnych znajomych ? Może mają swój świat ciekawszy od innych i ciuchy w tym świecie to sprawa najmniej ważna?
    • feniks_4 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:14
      Temat godny "Lalki Barbie"
    • pelissa81 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:15
      Mama mojej koleżanki chodzi od 25 lat w tym samym płaszczu i czapce, tylko coraz bardziej przygarbiona. Nawet ją ostatnio widzialam i to samo pomyślalam. A niebiedni, normalni, centrum stolicy.
      • pelissa81 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:18
        Ale w pewnym sensie to normalne - jak ktoś napisał wyżej - zatrzymujemy się często na etapie ubrań, w których byliśmy młodzi i piekni smile Śmiałam się ostatnio do męża, że będzie oldschoolowymm dziadziem w jeansach i kolorowych koszulkach z napisami, gdy dzieciaki będą śmigać w jakiś kosmicznych uniformach.

Moja babcia i jej pokolenie (przedwojenne) ubiera się tak,. jak wtedy. Sukienki z odcięciem w talii, rozkloszowane spódnice do połowy łydek
    • chocolatemonster Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:22
      Bo tak lubią?
      • k1234561 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:42
        Moja córka chodzi z dziewczynką do klasy ktróej rodzice też jeszcze modowo nie wyszli z lat 70-80.Masakra jak oni wyglądają.W dodatku mają 4 dzieci,są bardzo aktywni kościółkowo,należą do różnych zgromadzeń katolickich,prowadzą kursy przedmałżeńskie i ogólnie bardzo udzielają się w kościele.Dla odmiany ich dzieci te starsze i bardziej już kumate i które już mogą same sobie ubrania i buty kupić,mają ciuchy normalne nieodbiegające od rówieśników.Natomiast maluchy też ubrane rodem z lat 70-80-90.Nawet wózki dla dzieci mają z tamtej epoki....
    • morgen_stern Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 09:47
      Zjechałyście dziewczynę, a ja chyba wiem, o co chodzi. No są tacy ludzie i nie wyglądają tak dlatego, że mają w nosie trendy i są tak cudownie oryginalni i na przekór pędowi za modą, ale dlatego, że mentalnie zatrzymali się w innej epoce i to widać także w sposobie noszenia się. To bardziej kwestia psychologiczna i socjologiczna, nie modowa smile i nie dziwię się, że się dziewczyna interesuje, bo też pewnie zwróciłabym na nich uwagę.
      • z_lasu Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:21
        > nie wyglądają tak dlatego, że mają w nosie trendy i są tak cudownie oryginalni i na
        > przekór pędowi za modą

Dokładnie tak. Ich to po prostu kompletnie nie interesuje, tak jak Ciebie nie interesują - strzelam - szczegóły uzbrojenia husarii albo np. nowinki filatelistyczne (chociaż znaczków przecież używasz). Dla nich to nie ma żadnego znaczenia i nawet nie wiedzą czy są modni czy nie, ten temat dla nich nie istnieje. Ale samo widoczne podejście do ubioru to trochę za mało, żeby snuć teorie nt. ewentualnych odchyleń. Może są "odludkami-nieużytkami" jak to określiła autorka, a może przemiłymi i uczynnymi (choć nieco monotematycznymi) pasjonatami zbroi husarskich.
        • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:35
          Może nadinterpretacja a może nie. Wiem jedno, ludzie w określonych grupach społecznych, zawodowych upodabniają się do siebie. Można poznać czasami kto jest nauczycielem a kto księdzem nawet cywilu. Jeśli rodzina jest bardzo hermetyczna, też to widać po wyglądzie.

Wiele tutaj ematek napisało, że to tak fajnie i fascynująco, bo oni tak wyglądają, bo mają wywalone na wszystko i wszystko w odwłoku. Tylko czy naprawdę to tak miło wiedzieć, że ktoś ma cię w d..ie?
          • z_lasu Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:57
            > Tylko czy naprawdę to tak miło wiedzieć, że ktoś ma cię w d..ie?

Nie rozumiem. Miliony ludzi mają mnie w dupie i w niczym mi to nie przeszkadza (szczególnie jeśli się z nimi nie kontaktuję big_grin). Zwróciłaś się do nich z jakąś sprawą i Cię nieuprzejmie potraktowali czy znowu nadinterpretujesz? Fakt, że obcy Ci ludzie nie ubierają się tak, jak Ty byś sobie tego życzyła nie oznacza jeszcze, że "mają wywalone na wszystko i wszystko w odwłoku", po prostu mają wywalone na to, co noszą na grzbiecie (aczkolwiek też nie do końca, bo podejrzewam, że w brudnym i podartym nie chodzą). A poza tym mogą być bardzo zaangażowanymi społecznikami czy ekologami wrażliwymi na potrzeby innych.
          • nuta15 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 11:05
            Przesadzasz smile Naprawdę uważasz, że niemodne ubranie to przejaw lekceważenia innych? Lekceważący może być wygląd niechlujny , brudne ubranie i przykry zapaszek niedomytego ciała .
      • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:26
        Ematki udają oburzone, że niby absolutnie nie interesują się innymi. Nawet nie odróżniają spodni sprzed dekady od współczesnych wink Pewnie ledwo odróżniają płeć na ulicy, bo przecież się bliźnim nie przyglądają. Jakoś wątki powstające na tym forum temu bardzo boleśnie zaprzeczają, 90% dyskusji dotyczy innych ludzi w rożnych kontekstach, często bardzo złośliwych.

A wygląd, ubranie, fryzura, sposób poruszania się, mimika mówią bardzo dużo o człowieku, to są sygnały które odbieramy wszyscy i wszyscy je bardziej lub mniej świadomie analizujemy.
        • liliawodna222 Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 13:36
          Jezu, sorry, ale tak wałkujesz ten temat, jakby Twoje życie zależało od tego, co ci ludzie noszą i czy jest to objaw lekceważenia właśnie Ciebie! Wyluzuj.
      • zona_glusia Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 11:57
        Dziewczyna się interesuje. I to było by w porządku, gdyby nie wysnuwała o tych ludziach daleko idących, niepochlebnych dla nich, wniosków.
    • triismegistos Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 10:32
      Ubawił mnie ten wątek.
      Nie wydaje mi się, żeby rzeczona para naszała ponadczasową klasykę, albo vintagowe perełki, naprawdę.
      • ertyla Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 13:28
        No, a emamusie takie normalnie tolerancyjne i oburzone płytką postawą baribari
        Kazdy zna takich , nawet na okazje , gdzie trzeba wyglądać, potrafią przyjść w tych swoich szmatach
        Ale emamcie oczywiście to akceptują, bo kto by się przejmował tudzież dziwił
        • barbibarbi Re: A oni tacy niemodni 07.05.16, 13:42
          Nie, nie interesujemy się wcale wyglądem i życiem innych i nie komentujemy tego na forum. Nieeeeee, wcale a wcale:
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,161515737,161515737,Czy_ona_naprawde_tak_wyglada_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka