isa1001 24.06.16, 11:53 Niech mi ktoś wytłumaczy, co to oznacza dla Polaków - tych na Wyspach i tych w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusitania2 Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 11:54 łopatologicznie: tego nie wie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:02 jedyne, co jest teraz pewne, to zmiany ale jakie? hui nous? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama [...] 24.06.16, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:59 "Rosa ze stadem" z pewnością mają już obywatelstwo brytyjskie i nie wrócą, dopóki nie zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:44 Nie wiadomo. albo wydadza im automatycznie karty pobytu - jesli takie beda, albo trzeba bedzie spelnic jakies tam warunki. Ale nawet Boris tego nie wie. Moze Putin zna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:46 Może będzie mniej pijanych Anglików w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:54 Przecież nikt tego nie wie. Sami Brytyjczycy tego nie wiedzą. Ja jestem ciekawa czy są już przygotowani na renegocjację umów handlowych itp. itd. przecież to jest OLBRZYMIA logistyka. Jeśli oni nie mają tego przygotowane - a nie mają, to na razie to jest pitu pitu dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 12:57 Umowy (gospodarcze, polityczne, kulturalne) które dzialały, będa musiały być renegocjowane. Nie wiadomo, jak wyglądać będa cła, wizy, jakie będa mozliwości i ceny studiów w Anglii. Nie wiadomo, czy w UK zostanie Szkocja, czy tez będzie ona wolała odłączyć się od UK i przylączyć do Unii. To tak po wierzchu. Głębiej: na Kremlu strzelił szampan, ponieważ Putin bardzo nie chciał zjednoczonej, silnej Europy - pojedyncze kraje można rozgrywać przeciwko sobie. Traida Londyn-Paryż-Berlin przestaje istnieć, będzie duo Paryż-Berlin. Hiszpania powiedziała, że chce przedyskutowac sprawę Gibraltaru. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 15:28 A Francuzi zastanawiają czy muszą jeszcze chronić brtyjskiej granicy przy Eurotunelu i wstrzymywać koczujących tam imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 13:03 ja nie wierzę w to, ze teraz angole każą milionom ludzi wracać do kraju. Zwłaszcza gdy ktoś uczciwie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 13:07 Jeżeli -jak niektórzy ekonomiści sądzą - efektem brexitu będzie recesja, to siłą rzeczy "uczciwie pracujących" zrobi się mniej. A nastawienie otoczenia do imigrantów (tak, także z Europy Wschodnie) będze się oczywiście zmieniac na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Brexit łopatologicznie 24.06.16, 16:31 >>> olena.s 24.06.16, 13:07 Jeżeli -jak niektórzy ekonomiści sądzą - NIEKTORZY - slowo klucz. Odpowiedz Link Zgłoś