Dodaj do ulubionych

Szafki kuchenne

05.07.16, 12:13
Jak często robicie generalny porządek w kuchni - mycie szafek w środku i na zewnątrz, odsuwanie ich od ścian, mycie pod i za lodówką?
Obserwuj wątek
    • sayyida Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 12:35
      Front - jak jest brudny. Raz dziennie? W środku - jak są brudne, czyli np. tą z koszem na śmieci co dwa dni, z miodem i mąką co dwa tygodnie, a tej z lekarstwami wcale albo raz na rok. Za lodówką - jak coś mi za nią wpadnie. Szafek od ścian zwykle nie odsuwam, bo są do nich i do siebie na stałe przykręcone.
    • angeka2 Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 12:45
      Jak mi nerwy zupełnie puszczają. Takie sprzątanie pozwala mi odzyskac poczucie kontroli nad życiem big_grin
    • cosmetic.wipes Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 12:55
      Jak sie ubrudzą.
      Śmietnikową często, tę z suchym żarciem nieco rzadziej, z garami sporadycznie. Nie odsuwam od scian, bo się nie da.
    • liisa.valo Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 12:56
      Fronty i blaty przecieram raz dziennie. W środku przecieram raz w tygodniu tam gdzie jest śmietnik i produkty spożywcze, pozostałe różnie, jak sprzątam. Lodówki i szafek nie odsuwam.
    • triismegistos Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 13:20
      Jak odczuwam potrzebę. Mam dwa koty, więc bywa, ze odczuwam ją codziennie wink ale bywa, że tygodniami jej nie odczuję.
      Pomogłam?
    • tol8 Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 13:27
      Fronty raz w tygodniu
      Wewnątrz raz w miesiącu
      Lodówka raz w tygodniu
      Lodówkę odsuwam raz w roku, szafek wcale-zabudowa.
    • thea19 Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 13:38
      To sa jeszcze szafki kuchenne, ktore mozna bez problemu odsunac i kazda ma swoj osobny krotki blat? Toz to chyba za glebokiego prlu takie meble byly.
    • mary_lu Re: Szafki kuchenne 05.07.16, 13:41
      Jak smażę naleśniki. Robię ich minimum 30, w tym czasie zawsze odstawię szorowanie kilku szafek od środka i przetarcie wszystkich drzwiczek z zewnątrz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka