Dodaj do ulubionych

Auta 2+3 - tylko koszmarki?

18.08.16, 06:55
W stylu smaxxa?
Czy jestem skazana na jeżdżenie vanem?!
One są tak brzydkie, że na samą myśl o śniadaniu za kierownicą, czegoś tak aseksualnego, chce mi się płakać.
Tak, wiem,ludzie nie mają co jest i są większe problemy.
Nie chce luksusów. Starczy mi kilkulatek (mój się zaczął sypać), byle był ładny, zrywny, malo awaryjny i mieścił dwa foteliki i dorosła osobę z tyłu.
Obserwuj wątek
    • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:00
      Bosz ale mi się błędów napisało.
      Nie śniadaniu tylko siadaniu, ludzie nie mają co jeść.
      Tak czy inaczej, frustracja wychodzi mi uszami. Bo jedyne auto, o którym marzę jest tak drogie, że nawet będąc milionerka z rozsądku bym go nie kupiła.
      Reszta aut jest dla mnie od chwili, kiedy ujrzalam tamto, bezplciowa i mdła. Co gorsza, to auto pomiesciloby 5 osób swobodnie...
      • ichi51e Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:02
        no to koszmarki czy za drogie? Dodge'a kup sobie
        • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:09
          Poprostu nie chce vana. o!
          • cauliflowerpl Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:18
            To może fiata multiplę sobie kup big_grin
            • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:24
              Jesteś moim mężem? wink bo na moje jęczenie, że vany takie brzydkie, złośliwie przypomniał mi o istnieniu tego cuda smile
              W tej kategorii jest też ten citroen z plastikiem na bokach. Cactus?
              • cauliflowerpl Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:26
                Kaptur chyba wink
                Multipla ma te zalete, ze szybko z 2+3 zmienia sie w 2+0 big_grin

jajco.pl/view/3917/Podwiezc-cie-do-szkoly-synu
                • zottarella Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:50
                  Kaptur jest fajny, ten z ohydnymi plastikami to Kaktus, brrr
                • premeda Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:19
                  Kaptur to Renault, tu już Kadjar ładniejszy. Citroen to kaktus.
                  • cauliflowerpl Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 11:06
                    Faktycznie, kaktus.
                    Teraz mnie prześladuje, co wyjdę z domu to jakiś przejeżdża mi drogę.
        • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:14
          To auto moich marzeń, używane kosztuje ponad 400 tys. Nowe - 3 mln uncertain
          No nie ma szans nawet, gdybym wygrała w totka.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:41
            Poczekaj na wyprzedaże wojskowe, to czołg można i taniej kupić wink

A poważnie to co to za auto?

Testowałam ostatnio nowe Verso - wchodzą spokojnie do tyłu 3 foteliki (testowałam na przykładzie fotelików z każdego przedziału big_grin - jakby mi się córka jednak miała urodzić), ma dzieloną kanapę itp. spory bagażnik i genialnie jeździ. Vana nie przypomina. Tak samo nowa ravka...jak chcesz to u Uklei w Suchym Lesie jest jeden zawodnik już przećwiczony big_grin
            • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 07:54
              No prawie, że wojskowe wink
              Takie cudo:
              mobile.autokult.pl/6893,szalenstwo-brabus-g-65-amg-800-widestar-2013
              • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:00
                Grrr po co mi to pokazałaś tongue_out dzień stracony...a miałam iść pobiegać. tongue_out
                • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:07
                  Ale, że nieladny?!
                  Jest piękny!
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 09:31
                    No piękny właśnie!
                    • nikki30 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:12
                      Piękny ale bardzo niepraktyczny moje Panie, więc nie ma o czym marzyćsmile Miałam okazję jeździć Gelendą kilka lat temu i jeździłam nim dokładnie pół roku. Wbrew pozorom to dość małe auto wewnątrz. Bagażnik miał ok. 480 litrów co przy takich gabarytach auta jest ilością delikatnie mówic zaskakującą. Z tyłu też niewiele miejsca. No i najbardziej rozwalała mnie kamera cofania z częściowym widokiem na koło zapasowe. Na plus dźwięk silnika, pozycja za kierownicą (fajnie wysoko) i respekt ze strony innych kierowców, bo to mały niemiecki czołg na drodze, więc nikt nie próbuje zajeżdżać drogi ,wymuszać pierwszeństwasmile To jest samochód terenowy, nie rodzinny nie miejski.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 20:30
                        No. Idealny na offorad na Murmańsku...ehhh
                      • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:11
                        Zazdroszczę
              • zottarella Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:52
                Taki trochę podwyższony karawan tongue_out
              • antychreza Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:06
                Serio to ci się podoba? Wygląda jak marzenie rozpuszczonej nastolatki z takiego durnego programu MTV o imprezach urodzinowych. Jest zwyczajnie w złym guście.
                • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:12
                  Dla mnie zły gust to te wszystkie czerwone corvette, żółte lambo, a nawet cayenne i paramery. Takie auta, po których widać ile kosztowały.
                  Ten barbus jest kanciasty, prosty, tyle że spory, ale ma dusze i nie krzyczy: mam kasę. Raczej: mam styl.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:14
                    shell.erka napisała:

> Ten barbus jest kanciasty, prosty, tyle że spory, ale ma dusze i nie krzyczy: m
                    > am kasę. Raczej: mam styl.

Można powiedzieć, że on ma wiele rzeczy, ale na pewno nie styl. Chyba, że styl odpustowy....
                    • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:17
                      Najbardziej klasyczna bryłę auta terenowego, bez żadnych udziwnień, bez zbędnych detali, nazywasz odpustowym stylem?!
                      Uhmmm... O.K..... smile
                      • dyzurny_troll_forum Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:26
                        shell.erka napisała:

> Najbardziej klasyczna bryłę auta terenowego, bez żadnych udziwnień, bez zbędnyc
                        > h detali, nazywasz odpustowym stylem?!

Jeżeli to jest dla Ciebie brak zbędnych detali oraz udziwnień.... to może bym poprosił o auto z udziwnieniami dla odmiany?

A najbardziej potrzebne są te niebieskie, festyniarskie światełka...
                        • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:31
                          To są podświetlenia progów.
                          I oczywiście zdajesz sobie sprawę że napis Brabus zastępuje tu tablice rejestracyjna i normalnie go nie ma?
                          I żadnych innych detali tu nie ma. Żadnych.
                          Auto ze zmasakrowaną udziwnieniami bryłą? Z kompletnie straconym potencjałem i charakterem?
                          Proszę, obejrzyj i porównaj jak skrzywdzono jeep'a Grand cherokee na przykład.
                      • iwles Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:31

jak lubisz taki styl, to może Kia Soul ? big_grin

https://www.kia.co.uk/~/media/General%20Site%20Images/DMS%20Blocks/ModelLanding/Models/Soul/Maxx.ashx?h=360&w=475
                        • iwoniaw Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:12
                          Do Kia Soul się w życiu nie zmieszczą z tyłu 2 foteliki i osoba dorosła, zwłaszcza jeśli ta osoba ma rozmiar większy niż 34 i nie zamierza siedzieć na baczność. W dodatku w tym aucie nie ma bagażnika na kosmetyczki dla tylu ludzi wink
                  • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:01
                    Taaaak, jak buty emu albo ugg. Taki sam styl...
                    • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 17:05
                      Co jest złego w uggsach?
                      • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 08:50
                        Nic. Nie podobają mi się. Ale innym mogą.
                        • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 17:19
                          smile
                  • antychreza Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 15:28
                    Tak, "mam styl" krzyczy szczególnie to B w kółeczku. Nie, on nie wygląda jak wojskowy samochód. Chyba że masz na myśli wojsko Barbie. Jest tak okropny że głowa boli. Chyba wolałabym już multiplę sad
                  • candy.flower [...] 19.08.16, 19:59
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • shell.erka Re: Barbus ???????? 19.08.16, 20:42
                      Tak, ale właśnie w tej wersji się zakochałam. Musisz być niemiły?
              • premeda Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:22
                Paskudny, aż mnie potrzepało i kojarzy mi się jakimś Suzuki ale nie pamiętam którym. Ani klasycznie terenowy, a jeszcze mniej wojskowy.
              • budyniowatowe Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:25
                shell.erka napisała:

> No prawie, że wojskowe wink
                > Takie cudo:
                > mobile.autokult.pl/6893,szalenstwo-brabus-g-65-amg-800-widestar-2013

Jeep Rubicon wyglada podobnie i kosztuje mniej.
              • mallard Szellerko! 18.08.16, 15:37
                Tu masz tańszy pojazd i też akurat ma 800 koni... wink
                sprzedajemy.pl/lokomotywa-sm-42-nr29409982
                • premeda Re: Szellerko! 18.08.16, 19:06
                  O mój Boże skądś ty to wyciągnął?
                  • mallard Re: Szellerko! 19.08.16, 12:49
                    premeda napisała:

> skądś ty to wyciągnął?

Skąd? Z krańców internetu
              • asia06 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 05:55
                A to brzydkie jest smile
            • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:06
              Rav4 to maleństwo mi sie wydaje.
              Namówiłam męża na rajd po komisach. Nie chcę nowego, tylko 2-3 latka. Przez pierwsze 2 lata jest straszny spadek wartości.
              Wolę mieć starsze w lepszej klasie, czy wyposażeniu.
              Takie oglądanie fotek nic nie daje, bo muszę się przymierzyć.
              Wogole fotki są tak robione, że wszystkie auta wydają się duże.
              • kadfael Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:12
                To pomyśl jeszcze o parkowaniu w Poznaniu. W centrum Poznania. I o tych wielu miejscach,, gdzie w każdej chwili możesz zaparkować dużym autem... Ja się szybko wyleczyłam wink
                • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:20
                  Oj tam, bankowo ma czujniki parkowania wink albo kamerę.
                  I ten kształt....
                • dyzurny_troll_forum Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 09:39
                  kadfael napisała:

> To pomyśl jeszcze o parkowaniu w Poznaniu. W centrum Poznania. I o tych wielu m
                  > iejscach,, gdzie w każdej chwili możesz zaparkować dużym autem... Ja się szybko
                  > wyleczyłam wink

To ja może żarcik:
                  - Dlaczego kobiety żyją dłużej od mężczyzn?
                  - Dobry Bóg zwraca im czas zmarnowany na parkowanie....
                  • iwles Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 09:45

dobry Bóg zwraca czas w nagrodę za zajmowanie jednego miejsca parkingowego tongue_out
              • nenia1 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 16:16
                shell.erka napisała:

> Rav4 to maleństwo mi sie wydaje.

Rav4 maleństwo? Chyba masz na myśli starsze generacje, jeżdżę obecną IV, i różne rzeczy można powiedzieć o Rav-ce, ale maleństwo? Siedziałaś w środku? Pięć dorosłych osób mieści się bez problemu.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:42
                  Ostatnia generacja Ravki. To nie jest małe auto smile małe były te z pierwsze.

https://www.chicagoautoshow.com/assets/1/23/VehicleRegularDimensionId/2016-Toyota-RAV-4-1.jpg
      • i_ja_tez Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:20
        Range Rover sport (ładniejszy) lub Vogue (większy)
        • i_ja_tez Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:25
          Rozwazylabym też nowa Skode superb, ale to skoda jednak smile
        • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 09:19
          No właśnie wczoraj zaczęliśmy je przeglądac smile evoque chyba? Nie Vogue?
          I range rovery mi sie podobają. I jest to jakiś kompromis. W dodatku jeden z tych modeli jest wielki i pomieści lekko 7 osób plus bagaże.
          Tyle, że w nie jest prosto znaleźć przyzwoity rocznik w dobrej cenie.
          • i_ja_tez Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 17:36
            Evogue jest bardzo mały. Chodziło mi o Vogue. Audi Q7 też jest spore, mąż miał przez pewien czas, są też wersję 7 os
            • dinkaa Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 20:38
              RR Vogue brzydki, brak proporcji, Sport ładniejszy, ale oba absurdalnie drogie w utrzymaniu. Mało serwisów, na każda duperele sie czeka, fajny samochód jako słuzbowy big_grin. Ładny jest nowy Espace coś pomiedzy suvem a vanem
              • i_ja_tez Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 21:51
                Przez 3 lata użytkowania RR zepsuła się jedną rzecz za 300 zł.... Nie.wiem, czy Vogue jest brzydki, zależy co.się komu podoba, dla mnie Espace jest właśnie tytułowym koszmarkiem, do tego bardzo delikatne auto
    • mlodyniedowziecia Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:21
      Nie chcę Ci nic sugerować, ale S-max uchodzi za jednego z ładniejszych vanów i raczej o sportowym zacięciu. W tym segmencie są większe poczwary i auta bardziej gumowe i mniej zrywne.
      Jak rozumiem kluczowym parametrem jest szerokość tylnej kanapy? Szukaj takiego wozu. Nie podam Ci sztywnych danych, widziałem jednak porównanie Focus, Mondeo, S-max oraz dwa foteliki i dorosły. S-max wygrywał w cuglach.
      Są w tym segmencie ładne (chociaż to pojęcie względne) auta, co z tego skoro zupełnie niedynamiczne np. Scenic, Grand Picasso. Wyjątkiem będzie może jeszcze Opel Zafira w wersji OPC lub Mercedes R-klasse (chociaż jak dla mnie stylistycznie nie bardzo).
      W segmencie SUV-ów nawet Cayenne nie jest zbyt szeroki nie mówiąc już o Kudze i innych mniejszych wozach.
      Podobnie duże kombi (vide Mondeo).
      Może zatem Volvo XC-90, uznawane za pojazd rodzinny?
      • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 09:41
        Tak, tych samych argumentów używa mąż - przy s maxx.
        Xc90 tez oglądaliśmy i podobają mi się, ale w miarę nowe, używane kosztują ok. 200 tys., a to przekracza nasz budżet.
        Może jakimś cudem uda się znaleźć jakąś okazję.
        "wielkość" suvów przerabialismy przy kupnie poprzedniego. Wtedy sama się przekonałam, że takie x5 wygląda na spore, a miejsca w nim tyle co w zwykłej piątce, za to bagażnik tyci. I stanęło na kombi.
        Teorie znam sad
        Muszę pooglądać poprostu, przy czym S maxx oglądałam, siedziałam i tym bardziej jestem na nie. No jest tak bezpłciowy, jak taka typowa szara matka polka z obrazka o dużej rodzinie.

• zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:34
          Obejrzyj toyotę verso - zaprawdę powiadam Ci smile
          • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:48
            Przecież to ma bryłę w kształcie s maxxa uncertain
            • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:59
              Nie zgodzę się. Smaxx wygląda bardziej jak zafira niż jak verso.
              • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:08
                To może muszę na żywo zobaczyć.
        • sol_13 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:46
          W jakim modelu siedzialas? Mamy nowego s-maxa (z 2015) w wersji titanium i jest rewelacyjny. 3 osobne miejsca z tylu i największy bagaznik sposrod vanow tej wielkosci, rolety montowane firmowo, stoliki dla dzieci, kupa gniazdek. Suvy moze i ladniejsze ale bagazniki duuuzo mniejsze i wysokie-niewygodnie wkladac rzeczy. Dla nas s-max wygrał w przedbiegach z reszta ogladanych a zjezdzilismy naprawde sporo salonów, ogladalismy vany suvy jak i kombi.
          • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:49
            W tym najnowszym, który stoi w salonie uncertain
          • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:56
            Ja rozumiem, że on jest bardzo użytkowy i wygodny, ale wygląda bezpłciowo i kompletnie do mnie nie pasuje. Serio. Za każdym razem miałabym łzy w oczach wysiadajac do niego.

Może gdybyśmy podróżowali nie wiem ile, to zdrowy rozsądek by u mnie przeważył, ale najczęściej jeżdżę autem sama z dziećmi. Z czego najstarszy może już jeździć z przodu, ale mieści się w aucie wielkości Mondeo w konfiguracji dwa foteliki po bokach, najstarszy bez fotelika (ma 1,6 m wzrostu) po środku.

Więc jedyne co bym chciała, to może zwrócić uwagę na wielkość bagażnika, bo po 7 latach w kombi, trochę się przyzwyczaiłam do swobody w ładowaniu wszystkiego.

A mąż traktuje nas jak byśmy byli cyganami i musielibyśmy całe dnie spędzać w tym barakowozie. Jakby chciał mnie sprowadzić do roli typowej mamuśki. (trochę się rozpędzam wink)
            • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:06
              My kupujemy w styczniu Mazdę CX5. Teraz jeżdżę zafirą, ale kończy mi się leasing i mogę sobie wymienić. Sporo się naszukałam i jednak CX5 pobiła wszystko spośród tych, które brałam pod uwagę. Ma co prawda mniejszy bagażnik niż zafira, ale już nie potrzebuję tam ładować wielkiego wózka to spoko smile
              • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:21
                Bardzo ładne są
                • jusiakr Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:29
                  To moze cx9?
              • jusiakr Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:28
                W cx5 trzy foteliki sie raczej nie zmieszcza. Po paru latach w USA to nawet mam wrazenie, ze to male auto tongue_out Ale poza tym jest ok.
                • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:31
                  Ale ja nie mam 3 fotelików, tylko dwa, a za 2 lata pewnie już jeden mi się ostanie.
                  • jusiakr Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 16:03
                    Jakoś mi sie ubzduralo, ze 2+3 to troje dzieci i trzy foteliki. Ale serio to jedna osoba ma ciasno z tylu. Mi sie zdarzyło jechać, ale na dłuższa metę ciezko.
              • minerallna Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 02:44
                Jak sami dla siebie to ok. CX5 ładna jest.
                Ale z tyłu zero miejsca. Żaden dorosły nie wytrzyma dłużej na tylnej kanapie. I tylko naprawdę małe dzieci dadzą radę.
                Zresztą w CX7 wcale nie jest lepiej. Z tyłu jak w tanich linach lotniczych- zero miejsca na nogi.
                Mi też ten samochód kiedyś podobał się, ale wystarczyło że wsiadłam w salonie specjalnie na tylną kanapę i nie, o nie. Tył dla niemowlaków i małych dzieci. Zero miejsca.

Zuleyka, Twój wybór. Jednak dzieci rosną.
                Dla mnie to samochód kompletnie nie dla rodziny.
            • sol_13 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:46
              A ile ma najmlodsze? Bo masz trojke rozumiem? Wozisz duzy wozek?
            • dinkaa Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 20:43
              Też szukam czegoś duzego, by mozna było oprócz fotelików kogoś jeszcze z tyłu pomieścić, i niestety, ale jedyne co ma sens to van uncertain ponieważ chce dodatkowy 3 rząd siedzen, to s-max przegrał z galaxy - ścięty dach jest mniej praktyczny
        • agni71 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:10
          shell.erka napisała:

> Xc90 tez oglądaliśmy i podobają mi się, ale w miarę nowe, używane kosztują ok.
          > 200 tys., a to przekracza nasz budżet.

W Volvo V70 też się zmieścisz w 5 osób, a będzie tańsze od XC90.

• shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:25
            O fuuu
          • kiddy Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 16:55
            No, w V70 będzie niewygodnie z dwoma fotelikami z tyłu i dorosłą osobą. Wiem, bo mam, jak będę naprawdę musiała, to pojadę z tyłu, ale szału nie ma.
            • agni71 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 23:04
              kiddy napisała:

> No, w V70 będzie niewygodnie z dwoma fotelikami z tyłu i dorosłą osobą. Wiem, b
              > o mam, jak będę naprawdę musiała, to pojadę z tyłu, ale szału nie ma.

Może zależy od wymiarów danej osoby? Mnie się tam (fakt, że na wcisk) nawet 3 foteliki mieściły smile No i wielki bagażnik nie do przecenienia....
        • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:03
          Jeździłam s maxem 8 lat. Super samochód.
    • princy-mincy Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:37
      Ten zalinkowany mi sie nie podoba wcale. No ale co kto lubi.

Z aut 2 + 3- moja kuzynka jezdzila VW Sharanem, teraz ma Zafire- trojka dzieci, starsza dwojka jezdzi na fotelikach 15-35 kg, najmlodsze dziecko w foteliku 8-18kg.

• mynia_pynia Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 08:45
      Mazda 5? Chociaż jak mąż chciał teraz kupić, bo wjechali nam w dupsko naszej mazduni 6 i nie opylało się robić, to łza mi się w oku zakręciła. Skończyło się na kupnie ponownie mazdy 6 tylko młodszej rocznikowo i znowu mam banana na twarzy. Kocham mazdy, ja mam xedoske 6 z 1997 ;P jest piękna a wnętrze jakby z walonu wyjechała, pucuje ją co tydzień.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 09:33
        To lepiej SX smile
    • thea19 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:17
      nie pociesze. tez nie lubie vanow bo o takie nizsze busy - oble, bezplciowe i z natury malo interesujace estetycznie - taka ciepla kluska do wozenia progenitury. niestety tylko one maja 3 osobne i duze siedzenia z tylu - gwarancja wygodnego montazu doroslego i 2 foteli, ewentualnie 3 foteli. kombiaki z segmentu D wcale nie sa jakies duze i do kilku modeli zapinalam 2 foteliki (besafe izi up, z izu up i izi plus nawet dalo sie usiasc bo plus jest tylem) i miedzy nimi zostawalo jakies 20cm luzu. upychanie fotelikow kolanem i sciskanie kogos pomiedzy to nie jest rozwiazanie, nie sugeruj sie jakimis ravkami, zafira - to jest podwyzszona astra.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:33
        Zafira daje radę. Zwłaszcza jak masz na wyposażeniu tylną kanapę dzieloną, bo spokojnie wkładasz tam 3 foteliki lub 2 i jedną osobę dorosłą. W Verso tak samo, tyle, że nawet wygodniej bo jest szersza od Zafiry. No i ravka ma podobnie. I są dużo ładniejsze niż fordy o niezawodności nie wspominając.
        • thea19 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:52
          co z tego jak zafira ma dzielona kanape skoro jest waska. nawet 3 osobne siedzenia nie ratuja sytuacji. fotelik 15-36 (bo mowimy o fotelikach a nie poddupnikach) jest szerszy niz przecietny dorosly. wlozenie takich 3 lub 2 i doroslego to wyczyn. mialam astre kombi - z tylu komfortowo miescil sie jeden fotelik i jeden dorosly. nie chodzi o wciskanie na sile.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 10:58
            Jak jest wąska? Spokojnie mieszczą się trzy foteliki po lewej stronie 9-18, po środku 0-13, po prawej 18-36. w środek spokojnie normalny dorosły wejdzie. Jak ktoś ma grubą dupę to spokojnie może jechać na 6 lub 7 fotelu. Zafira jest większa niż Astra...
            • thea19 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:03
              zafira jest zrobiona z astry. sila rzeczy nie moze byc szczegolnie szersza, dluzsza. jest tylko wyzsza. w zafirze w 3 rzedzie siedzen (ktory nie jest standardem) nie zmiesci sie osoba dorosla. nie musi byc ponadwymiarowa. zamontuj 3 fotele 15-36 bo dzieci wiecznie w 9-18 albo 0-13 jezdzic nie beda, wtedy zobaczysz jak jest luzno.
              • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:15
                Nie zobaczę bo nie mam dzieci rok po roku. Ani nawet po 2 czy 3 latach. Jak ktoś sobie zapewnił dużą rodzinę to niech sobie zapewni także busa. I nie narzeka na estetykę. Bo to można przed kolejną ciążą sprawdzić jeśli to jest takie istotne.
                Piszę tylko, że do zafiry wchodzą w drugi rząd siedzeń 3 foteliki, lub 2 i osoba dorosła i w 3 rzędzie są dwa fotele, które spokojnie mieszczą dwie dorosłe osoby - testowane przy okazji wyjazdów rodzinnych typu wesele itp. Być może jak ktoś jest otyły to nie wejdzie.
                • mynia_pynia Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:57
                  Moja kuzynka ma 5 cioro dzieci i właśnie busa ;P. Duży, nowoczesny, rozkładane siedzenia, że spać można, 5 fotelików wlezie, bo dzieci co rok prorok i ona z mężem i nawet 3 osoba dorosła się zmieści. To na wyjazdy/wypady. Normalnie na co dzień mają 2 samochody 5 osobowe. Kuzynka raczej na zakupy nie jeździ z 5 dzieci, ma nianie czy też bliższą rodzine.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 12:28
                    No i o to chodzi smile w takiej sytuacji funkcjonalność i przestrzeń jest istotniejsza niż design smile
                    • premeda Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:53
                      To zależy, co kto lubi nowy Espace jest całkiem ładny. Choć może to mój sentyment po starym, którym jeździ się (ciągle) fantastycznie i wcale nie czuje się jego gabarytów.
            • sol_13 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 11:53
              Zafira jest na plycie podłogowej astry, a s-max na płycie mondeo. Gdzie astra, gdzie mondeo. Nie ma co porównywać zafiry z s-maxem. Ewentualnie ze scenikiem co najwyzej.
    • sabina211 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 12:08
      U nas co prawda 2+4, ale mamy hondę FRF i jesteśmy b. zadowoleni.
      • premeda Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:48
        Chyba Hondę FRV i co fajnie się jeździ w trójkę na przodzie?
        • sabina211 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 18:16
          FRV, oczywiście...A jeździ się fajnie, dziękuję.
          • premeda Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 19:05
            Natknęłam się na nią kiedyś w salonie i zachorowałam na nią. Co prawda już mi przeszło ale sentyment pozostał. Poza tym ja nie mam kogo na trzeciego wziąć, o wiem kota mogłabym 😉
    • aankaa Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:45
      jak siedzisz w środku to nie widzisz, że z zewnątrz jest brzydki tongue_out
      • shell.erka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 14:01
        No jest to jakaś metoda - podchodzić po omacku wink
    • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:58
      S max jest ładny, czego chcesz. wink
      • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 17:25
        Jest w porządku, ale van, choć jak na minivana jest całkiem niezły.
    • nikki30 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 13:59
      Moja siostra kupiła rok temu bmw serii 2 GT. Może nie jest to najładniejsze bmw i najpiękniejszy samochód jaki miała ale 7 osobowy. Mało pali, zwinny, bezawaryjny.Spokojnie mieszczą się z tyłu foteliki dla 7 latka, 3 latka i niemowlaka.
      Generalnie samochody typowo rodzinne są niezbyt urodziwesmile A te urodziwe są zwyczajnie drogie.
      • mayaalex Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 16:18
        o wlasnie, BMW dwojka, tez go ostatnio ogladalam, nie najpiekniejszy ale fajny.
    • mayaalex Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 16:17
      Ja sie ostatnio na ulicy obejrzalam za autem, bo wydalo mi sie piekne - i, niespodzianka zupelna, to bylo renault... Espace Initiale, sliczne, z przodu calkiem masywne a tyl, mimo ze to van, wcale nie przebrzydly. No ale to renault i calkiem nowy model wiec kilkulatkow jeszcze nie bedzie.
      Malo awaryjne sa toyoty, Verso jest calkiem spore, jak juz ktos pisal, a jak nie chcesz vana to RAV4 jest calkiem ladna i dosc pojemna.
      • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 17:10
        Mnie verso wydaje się malutkie, ale co kto lubi smile
    • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 17:08
      A Toyota Sequoia?
      • ally Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:52
        Zawsze się zastanawiałam, jak to może się komukolwiek podobać wink
        • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 22:14
          Prowadziłaś to? Miałam okazję nią jechąc na bezdrożach - jest świetna - wybaczam jej braki w estetyce.
          • ally Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 23:16
            Nie. Na bezdrożach to spoko, ale jak widzę to to zaparkowane na chodniku, to aż mnie zęby bolą.
            • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 01:36
              Ale to jest kwestia gustu, dla mnie ujdzie, są gorsze. Tzn. nie umieram nad nią z zachwytu, ale też nie dostaję bólu zębów - jest mi doskonale obojętna estetycznie.
              Co się Tobie podoba?
    • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 17:16
      Honda Pilot może? Wygląda na pojemną i nie daję po oczach i zębach plastikową za*ebistością.
    • majenkir Czytam i dziwie sie 18.08.16, 17:18
      Dorosle kobiety, a pisza jak 17-letni mlodziency tongue_out.

Drogie Panie, kiedy sie ma rodzine szuka sie auta wygodnego, bezpiecznego, przestrzennego, niezawodnego, taniego w eksploatacji itp. Majac trojke dzieci nie trzeba byc "sexy" na drodze wink.

Ja tez przez lata zapieralam sie jak wol przed mini vanen (bo nie sexy wink), a teraz jezdze
      chryslerem town&country i nie wyobrazam sobie lepszego auta.
      Wozenie cudzych dzieci, wlasnych psow, krolika, zakupow z Ikei wink? Zaden problem.
      A w PL jechalam Renault captur z Lodzi do Gdyni z mama i corka (czyli 3 dorosle osoby) na dwa tygodnie i trzeba bylo montowac bagaznik na dachu, bo w srodku nie bylo miejsca na ciuchy wink.
      Lepiej miec wiecej miejsca niz mniej (tak pod rozwage).
      • undoo Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 17:21
        Jak ten chrysler wypada w crash testach? Kiedyś nim jeździłam przez chwilę, ale gdzieś czytałam, że nie za bardzo wypada, ale mogłam (mam nadzieję) pomylić z innym. Masz jakieś wyniki?
        • majenkir Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 18:02
          Pewnie zalezy jaki model.2016 dostal 4 gwiazdki na 5 , czyli nie najgorzej (choc mogloby byc lepiej wink
          • undoo Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 22:14
            Nieźle, dzięki smile Niech dobrze jeździ!
      • shell.erka Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 17:49
        Bo?! Nie można być seksowną przy trójce dzieciaków?!
        Trzeba momentalnie skapucieć?... Przestać myśleć o tym, co sie lubi?!

Nie nie... Ja nie zamierzam kiedykolwiek mieć poczucie, że poświęciłam swoje ja, bo dzieci...
        • majenkir Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 18:08
          shell.erka napisała:
          > Bo?! Nie można być seksowną przy trójce dzieciaków?!
          > Trzeba momentalnie skapucieć?... Przestać myśleć o tym, co sie lubi?!
          >
          > Nie nie... Ja nie zamierzam kiedykolwiek mieć poczucie, że poświęciłam swoje ja
          > , bo dzieci...

He? Samochod to tylko srodek transportu. Czy jestes sexy czy nie, to wiesz kiedy spojrzysz w lustro, nie do garazu. Jak chcesz, to mozesz jezdzic i Corvette, ale gwarantuje, ze sex appealu Ci od tego nie przybedzie wink.
          • shell.erka Re: Czytam i dziwie sie 18.08.16, 21:06
            Nie dla każdego to tylko środek transportu. Wychowałam się przy ojcu związanym z branżą motoryzacyjna i wujku też pasjonacie motoryzacji. I auto to dla mnie coś więcej. Mówię do niego, moje pierwsze miało imię i było ważniejsze od wszystkich facetów wink
            I muszę je lubić.
            Nie mam tak z torebkami, butami itp.
    • heca7 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 18:34
      Oglądaliśmy poważnie nowego Renauult Espace. Wielki bagażnik, trzy miejsca z tyłu . Ale zanim się zdecydowaliśmy dzieci nam z fotelików wyrosły.
      Trzy miejca z przodu ma chyba jak pamiętam jakaś Honda.
    • joanna266 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 19:45
      Polecam volvo xc90.rewalacyjne auto.spełnia twe wymogi .bardzo komfortowe ,napęd na 4 koła,świetne nagłośnienie i moc pod maską. Jedyne do czego mogę się przyczepić to brak wglebienia na torebkę po stronie pasażera. Ale w obliczu reszty samych zalet wybaczam☺
    • hermenegilda_zenia Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 18.08.16, 21:00
      Mercedes R klasy, trochę vanowaty , ale pojemny i bardzo komfortowy. Tyle, że ma spore spalanie. Ford tylko pod warunkiem, że lubisz z byle pierdołą co chwilę jeździć do warsztatu. Mam znajomego, który niedawno kupił to badziewie jako nówkę i zarzeka się, że nigdy więcej, bo masę wkoorwu i nerwów go ten samochód kosztował. Teraz jak niepyszny zamierza wrócić do Toyoty, gdzie -żeby było śmieszniej - pracuje. Śmieje się, że go bozia pokarała za wybór innego samochodu.
      • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 13:02
        Ja byłam z forda bardzo zadowolona.
      • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 17:22
        Nigdy nie trafiłam na felernego forda (jeździłam trzema).
    • minerallna Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 03:08
      Może to:
      www.gmc.com/suvs/acadia-mid-size-suv.html#
      Można tanio kupić w super stanie. Nie piszę o najnowszym modelu, ale 3-5 latek?
      Na pewno ładniejszy niż vany.
      I trochę więcej zalet ma.
      No dobra, trochę pali, ale bez przesady.
      • undoo Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 17:24
        Jest śliczny. Zużycie benzyny jest faktycznie spore. Uwielbiałam jeździć acadią.
    • milka_milka Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 04:45
      A w ogóle to przepraszam, że na Ciebie wskoczyłam i niemiło skrytykowałam samochód, który Ci się podoba. Każdy ma swój gust, a ja miałam chwilowy zły nastrój i Tobie się oberwało.
    • asia06 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 05:52
      Dwa foteliki i dorosłą osobę z tyłu? Takie auta, o jakich mówisz, to raczej są 2+3 z opcją pomieszczenia się piątej osoby, jak już nie ma innej możliwości.
      • asia06 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 05:52
        ...raczej 2+2 miało być smile
    • isa_bella1 Re: Auta 2+3 - tylko koszmarki? 19.08.16, 18:01
      Audi Q7 wydaje się dosc duze i komfortowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka