Dodaj do ulubionych

sr...cy pies

17.09.16, 13:59
co mogę zrobić?
Pies codziennie robi pod wejściem do naszego biura, centrum dużego miasta.
Pies ma włąściciela(kę)<, która ma obok nas, kilka metrów od nas produkcję reklam, banerów itp.
Czesto przyjeżdża, psa zostawia z pracownikami, tzn pies szlaja sie po okolicy. Ale dzień w dzień narobi nam dosłownie na wejściu.Nie jestem w stanie przypilnowac kiedy pies podchodzi, ale tak jak dzisiaj, podszedł,obwąchał i sie wy..srał.No szlag mnie trafia no! co mogę zrobić?
Oczywiście właścicielka problem zgłoszony.Nie raz.
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: sr...cy pies 17.09.16, 14:04
      Następnym razem jak go przyczaisz, oblej porządnie wodą. I tak za każdym razem. Powinien się zniechęcić.
      • fifiriffi Re: sr...cy pies 17.09.16, 16:40
        mówisz? no jest to jakas opcja smile
    • dziennik-niecodziennik Re: sr...cy pies 17.09.16, 14:05
      Kup w sklepie lub na necie spray odstraszajacy psy i wysprajuj chodnik przed wejsciem. Jak jesteś wystarczajaco wredna to doloz do tego jakis silnie drazniacy zapach, pies ma wrazliwy nos to będzie unikal.
      • fifiriffi Re: sr...cy pies 17.09.16, 16:41
        moge polac miejsce, w którym robi domestosem np?
        • helka.z.porcelany Re: sr...cy pies 17.09.16, 18:08
          Ale czemu chcesz psa ukarać, a co gorsze - zrobić mu krzywdę. Pies się załatwia tam, gdzie może. To nie wina psa, że nikt go nie pilnuje.

Nagraj telefonem, włącz właścicielce zwierza i poinformuj, że nagrywać bedziesz za każdym razem i każdorazowo bedziesz zgłaszać straży miejscem fakt, że pani X ZNÓW nie podprzątała po psie. Mandat to chyba nawet 500zł.
        • klamkas Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:14
          Domestos może zrobić psu krzywdę, w sklepach zoologicznych są specjalne płyny odstraszające.
        • dziennik-niecodziennik Re: sr...cy pies 17.09.16, 22:18
          Nie no, bez przesady.
          Czyms mocno mietowym. Gazem pieprzowym (pies wyczuje z daleka i nawet nie podejdzie za bardxo). Poczytaj jakich zapachow psy nie lubia.
    • e-kasia27 Re: sr...cy pies 17.09.16, 14:07
      Nagraj psa i i zgłoś problem do straży miejskiej. Jak jej wlepią mandat, to może coś się zmieni.
    • lauren6 Re: sr...cy pies 17.09.16, 14:12
      Zdjęcia i do straży miejskiej.
    • naplaze Re: wiatrówka to koszt 150pln,sasiad tak swojego 17.09.16, 17:02
      Ultradźwiękowy piszczek wyjdzie taniej.
    • kaz_nodzieja Re: sr...cy pies 17.09.16, 17:09
      Zgarnij psa do dyskretnego miejsca. Spokojnie oczekuj ogłoszenia: "Zaginęła Koko, nagroda.". Odczekaj kilka dni i "znajdź psa", odbierz nagrodę.
      • fifiriffi Re: sr...cy pies 17.09.16, 19:58
        nie no, pies jest stary, a ja nie mam czasu sie psem zajamowac, nawet nie chcę.
    • evolventa Re: wiatrówka to koszt 150pln,sasiad tak swojego 17.09.16, 17:30
      a czy jak kota tak potraktuję to też mu nic nie będzie? mam sąsiadów kociarzy na ulicy (koty oczywiście niewysterylizowane, bo szkoda kasy....) i przychodzą szcz... w moje iglaki, co tam idę, to mi się na wymioty zbiera, tak śmierdzi kocim moczem, co z tym fantem zrobić? żadne odstraszacze nie działają
    • beata985 Re: sr...cy pies 17.09.16, 17:38
      oddawaj kupy pod drzwi zakładu właścicielki...suspicious
      • fifiriffi Re: sr...cy pies 17.09.16, 19:59
        beata985 napisała:

> oddawaj kupy pod drzwi zakładu właścicielki...suspicious
        >

ale i tak będę musiała mieć z tym goownem styczność, a ja nie chcę.
        Napisałam do niej sms, obiecała,że będzie pilnowac psa...Yhm.... Zacznę od polewania wodą.Trudno.
        • fin-dus Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:04
          Trudno, kup do tego specjalną łopatkę lub szufelkę. Zbieraj i wywalaj przed jej drzwi. I tak dzień w dzień.
        • helka.z.porcelany Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:05
          Nie jest to zbyt mądry pomysł. Nie wiem jak duży jest pies, ale przestraszony może cię ugryźć.

Dorośli, normalni ludzie załatwiają takie sprawy normalnymi sposobami- zgłaszają straż miejskiej nie sprzątanie po psie lub zawiadamiają że pies jest bez opieki. A nie latają za psem z wiadrem.
          • fin-dus Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:31
            I co niby ta straż robi? I policja? Czasem wystawia mandat. Osoba odmawia przyjęcia, więc sprawa kierowana do sądu. I co? I nic. Znam panią, ktora ma aktualnie trzecią (!) sprawę w sądzie z powodu wałęsających się psów. A psy jak latały bez opieki, tak latają.
            • helka.z.porcelany Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:44
              Tam gdzie mieszkam recydywistom wystawia mandat kazdorazowo. Spróbuj, to sprawdzisz czy działa. A sądzę, że podziała juz samo zdjęcie/nagranie pokazane właścicielce i postraszenie jej strażą miejską.

No chyba, że psyryknięcie foty i stanowcza rozmowa są ponad twoje siły, a odpowiedni wydaje ci się pościg po podwórku za zwierzyną z wiadrem wody w ręku.

Nie zdziw się, jak zamiast ty psa to ludzie zaczną nagrywać ciebie, bo to moze byc niezłe widowisko. Wszak pies jest ruchomym celem i byc może trochę za nim pobiegssz zanim nadarzy się okazja do wylania wody.....

• vaikiria Re: sr...cy pies 17.09.16, 20:01
      Poinformuj ekopatrol o psie pozbawionym opieki.
    • kota_marcowa Re: sr...cy pies 17.09.16, 22:21
      Ja bym za każdym razem rozsmarowała pani goowno na drzwiach, ale ja mocno wredna jestem.
    • bywalec.hoteli Psa z buta? 17.09.16, 22:24
      Może psa z buta? Porządny kopniak w dupę go nie odstraszy i nie zniechęci?
      • fifiriffi Re: Psa z buta? 17.09.16, 22:32
        heh, No nie
        dzisiaj s..rała i na mnie patrzyła, a ja ją straszyłam,żeby poszła w piesdu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka